08.10.05, 13:01
chcę założyć internet, ale nie chcę mieć kablówki. czy tak można? jeśli tak
to gdzie szukać takiej firmy?
Obserwuj wątek
    • arsil Re: internet 08.10.05, 13:12
      TPSA:)
      ale to znacznie gorsze od kablówki.
    • kaizen78 Re: internet 08.10.05, 13:45
      A czy opłacanie kablówki jest konieczne? No bo przecież chyba są to niezależne
      produkty, dostarczane przez różne firmy, które korzystają z tego samego kabla?
      Może się mylę, ale zapytać warto :-)
      • arsil Re: internet 08.10.05, 15:39
        No niestety trzeba płacić... Pośrednikiem jest telewizja kablowa... Ale można wybrać średni pakiet (przynajmniej w elsacie) - 15zł + internet.

Ale to nic w porównaniu z TPSA. Tu się płaci internet + abonament. No chyba, że ktoś już ma telefon w TPSA i już go obdzierają z tych 40zł miesięcznie.
        • mbb4 Re: internet 08.10.05, 16:40
          tzn ile płacisz miesięcznie? i jakie koszty poniosłeś za założenie?
          • kaizen78 Re: internet 08.10.05, 17:35
            Za założenie teoretycznie sie płaci jakieś 300-400 zł w przypadku kablówki i
            drugie tyle dla internetu. Ale możesz to między bajki włożyć. Zawsze są jakieś
            promocje. Za kablówkę płaciłem 1 zł, z internet też 1 zł :-) Elsat + ICP Net.
            Zobacz sobie czy jest obecnie jakas promocja - www.tkp.pl
            Najtańszy abonament kablówki (chyba coś koło 5 zł w pakiecie mini), Internet w
            ICP od 49 zł brutto w górę - www.icp.pl Koszty miesięczne zależą od potrzeb.
            A najlepiej dowiedzieć się na miejscu na Os. Oświecenia w Elsacie, panie są
            bardzo miłe i pomocne, więc na pewno znajdziesz jakieś niedrogie rozwiązanie. I
            na pewno wyjdziesz na tym lepiej niż w TP SA ;-)
            • kaizen78 Re: internet (uzupełnienie) 08.10.05, 17:37
              Dodam tylko, że w biurze Elsatu możesz za jednym zamachem załatwić kablówkę i
              internet (ICP).
              • kotschroedingera Re: internet (uzupełnienie) 08.10.05, 19:54
                A ja nie polecam.

Kupiłem 14.09 pakiet z HBO i zamówiłem internet.
                Dzisiaj wiem tyle, że firma RTK/ELSAT/ICP - cokolwiek - nie jest pewna czy w
                moim pionie świadczy usługi. Ogarnia mnie zgroza, ale też chichot.

pozdrawiam serdecznie surferów oglądaczy :-)
                kotschroedingera
                • arsil Re: internet (uzupełnienie) 08.10.05, 20:07
                  Cóż. Ja też miałem pewne przeboje (patrz osobny wątek), ale w końcu wszystko zostało wyprostowane.

Jeśli komuś zależy na internecie, to ICP (a więc Elsat) to zdecydowanie dobry wybór.

Jeśli ktoś ma 42' plazmę (albo gorzej: LCD), to lepiej niech w ogóle zapomni o analogowej kablówce, bo jakość sygnału w gniazdach jest "standardowa":)... Ale już niedługo pewnie wszytko przejdzie na sygnał cyfrowy (co już się powoli dzieje).
                • kaizen78 Re: internet (uzupełnienie) 08.10.05, 21:38
                  Hmm, ja miałem kablówkę i internet w Elsacie/ICP kilka dni po podpisaniu umowy i
                  nie było żadnych problemów. Z usług ICP korzystałem tez przez ostatnich parę lat
                  (w innej dzielnicy) - i byłem zadowolony.
                  To rzeczywiście dziwaczne, że nie wiedzą, czy świadczą czy nie ;-)))
                • kotschroedingera Re: internet (uzupełnienie) 09.10.05, 18:05
                  Właśnie wszedłem do mieszkania; fakt, że wszystkie lampki na modemie świecą
                  istotnie mnie zaniepokoił... Cóż - włączam TV, przecieram oczy - działa.
                  Przeto najpierwszy pakiet TCPIP ;-) poszedł na to forum i oświadczam światu
                  ELSAT/RTK/ICP (nie wiem jak to jest podzielone, czyja zasługa itd...) firmą
                  cudów i jak najbardziej polecam. W piątek nie widzieli - dzisiaj działa.

Mówiąc po młodzieżowemu - wielkie JOŁ.
                  Odszczekuję moje poprzednie niepolecanie.

pozdrawiam
                  kots.
                  • kaizen78 Re: internet - OT 09.10.05, 18:49
                    A to teraz już wiem, jakie zmiany zaszły u kotka pana S. po wyjściu ze skrzynki:
                    zamiast miauczeć, zaczął szczekać ;-)
    • bursiak_m Re: internet 08.10.05, 20:26
      Ja polecam Firmę Inotel. Podprowadzą sam internet bez telefonu!
      Ceny standardowe i jakość też jest OK!
      • jaszpa internet bez kablowki - INOTEL 09.10.05, 17:21
        Polecam inotel.pl (biuro@inotel.pl / 61 6229040 ), ja juz mam, dziala po prostu
        genialnie. Podlaczana jest siec przez gniazdko telefoniczne.
        • kosma_77 Re: internet bez kablowki - INOTEL 12.12.05, 22:24
          A ja spotkałem się z opinią że sa trudności w poprawnym działaniu programów
          p2p, tzn. że jest nakładane ograniczenie na transfer danych.
          • jaszpa Re: internet bez kablowki - INOTEL 13.12.05, 01:35
            Mozliwe, ale ja tego nie odczuwam w zaden sposob. Laczny transfer na emulu w
            porywach to nawet 60kB/sek w obie strony i potrafi tak byc nawet przez ilka
            godzin, ale raczej w nocy...
          • komster Re: internet bez kablowki - INOTEL 11.02.06, 22:18
            Internet przez inotela pod koniec 2005 r. działał owszem na początku bardzo
            ładnie. Smigało że aż cacy. Jednam od lutego 2006 transfer spadł tak
            drastycznie że jest to aż żenujące. Przy transferze 256 (czyli ich 128/128 kbps
            czyli 16 KB/16 KB ), szybkość połączenia z adresem np. www.twojeip.wp.pl teraz
            waha się w okolicach 10-15 kbps !Jak narazie nie mogę dostac sie do swojej
            skrzynki na ich stronie-byc może coś grzebią i stąd te problemy. Mam nadzieę że
            będzie tam jakieś wytłumaczenie. Jeżeli nie- to skandal i widac jakie podejście
            do klienta...
          • keisharain Re: internet bez kablowki - INOTEL 15.02.06, 22:45
            jesli zamierzacie korzystac z oferty echostar, to rowniez przygotujcie sie na bezterminowe klopoty z transferem w p2p, tlumaczone wprowadzaniem systemu monitoringu przesylu danych. generalnie trudnosci polegaja na tym, ze sredni transfer w sieci p2p nie przekracza 10-30% calkowitej przepustowosci koncowej lacza, w nocy bywa troche lepiej.
    • tigu Re: internet - REAKTYWACJA TEMATU 07.03.06, 13:50
      to jak to teraz wygląda?
      jestem na etapie znalezienia czasu by pójść podpisac umowe na kablówke z
      internetem do elsatu + icpnet
      • kaizen78 Re: internet - REAKTYWACJA TEMATU 07.03.06, 20:03
        Biuro obsługi klienta Elsat i ICP mają wspólne, niedaleko, na Os. Oświecenia, na
        pieszo to jest kilka minut. Co za problem? :)
        • tigu Re: internet - REAKTYWACJA TEMATU 08.03.06, 10:27
          a no ze jak wracam z pracy to już zamkniete
          rozumiem ze u tego operatora jest si :)
          • mejbi Re: internet - REAKTYWACJA TEMATU 08.03.06, 10:44
            Jest si :) A na podpisanie umowy możesz umówić się na miejscu, tj. w swoim
            mieszkaniu.
            Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka