Dodaj do ulubionych

Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Papi...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 23:34
"Trzeba pokazać całemu światu, że pewne przemiany polityczne ostatniego
półwiecza zaczęły się tu, w Poznaniu, w czerwcu 1956 r. - mówi prezydent
Poznania Ryszard Grobelny. I wraz z arcybiskupem Stanisławem Gądeckim
oficjalnie zaprasza na przyszłoroczne uroczystości Papieża"

dobry pomysł!
wogóle zestaw wydarzeń 28 i 29. 06.2006 zapowiada się ciekawie!
oby wypalił!
Obserwuj wątek
    • Gość: 1956 Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 10:43
      Pierwszy duży strajk przeciw komunizmowi po II w. ś. w obozie państw
      socjalistycznych odbył się w Berlinie w 1953 r. (krwawo stłumiony). Ale fakt,
      polski (a co za tym idzie i światowy - Solidarność) wkład w obaleniu komunizmu
      zaczął się 28 VI 1956 r. w naszym mieście.
      • l.george.l Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa 22.10.05, 11:02
        Najbardziej mi się podoba zdjęcie do tego njusa. Arcybiskup uwalony w fotelu, a prezydent miasta, co by tam o nim nie mówić, póki co, najwyższa władza w mieście, niczym taki chłoptaś na posyłki podpiera ścianę.
        • Gość: czytelniczka Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 11:05
          a kim jest ten trzeci facet na zdjeciu?
          • Gość: juras Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:05
            To Paetz
          • Gość: ja Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa IP: *.icpnet.pl 22.10.05, 18:06
            To ja !
      • Gość: Matka Boska od gei Re: Abp Gądecki i miernota Grobelny zaprosili Satr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:13
        satrapa z watykanu nawiedzi poznan WSTYD I CHANBA czy wy ku.. nie ma cie na co
        wydawac pieniedzy podatnikow.JAKO OSOBA NIE WIERZACA GLOSNO PROTSESTUJE
        PRZECIWKO SPROWADZANIA TEJ SATRAPY Z WATYKANU I SYMBOLU INSTYTUCJI KTORA OD
        2000 LAT MORDUJE LUDZI KRADNIE I SIEJE NIENAWISC NA SWIECIE.
    • Gość: bula Grobelny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 14:11
      niech grobelny najpier oświetli ulice i zadba o mieszkańców!!
    • jakarta Re: Abp Gądecki i prezydent Grobelny zaprosili Pa 22.10.05, 14:48
      Może jednak nie przyleci? Daj Boże!
    • Gość: Von Turno Grobelny robi wszystko żeby się przypodobać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:49
      poznaniakom i klerowi. Nie mój drogi twój (celowo z małej) koniec jest już bliski.
    • Gość: LMB Odgrzewane kotlety IP: *.icpnet.pl 23.10.05, 10:04
      > dobry pomysł!

Zaiste świetny.

> wogóle zestaw wydarzeń 28 i 29. 06.2006 zapowiada się ciekawie!

Szkoda, że odgrzewa się nieistotne dla świata fakty sprzed 50 lat za nasze
      pieniądze.

Papież - tak, ale tylko w niedzielę. Nie może być tak, żeby stanęło miasto.
      • Gość: paulos Re: Odgrzewane kotlety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 13:55
        już odpowiedziałem Ci na Twoje zarzuty w poprzednim wątku;
        niestety nie otrzymałem nic w zamian!

nie widzę żadnego problemu w tym, że stanie miasto; takie imprezy się opłacają;
        wszystkim - uczestniczącym, pracującym, odpoczywającym, handlującym;
        ale widać Ciebie nic nie przekona; chyba masz już opinię, kierowaną nie wiadomo
        jakimi względami;
        wiele miast na świecie radzi sobie z podobnymi "problemami" we wspaniały sposób
        i funkcjonuje bardzo dobrze;

życzę Poznaniowi, aby taki zestaw imprez(Papież+koncerty) odbył się w przyszłym
        roku i wyniosły nasze miasto na wokandę! będę bardzo zadowolony, jeśli tak sie
        stanie i cieszę się, że pieniądze na ten cel wydane, będą wydane z pożytkiem i
        co więcej zwróca się kilkakrotnie;
        wbrew wszelkim malkontentom

P.S. do malkontentów: wieszacie psy na Grobelnym; często go krytykujecie (ja
        też tak robię za wiele zaniechań i braku podejmowania przez niego działań,
        zwłaszcza na polu promocji miasta); gdy tylko jednak pojawia się jakiś pomysł
        naprawdę ciekawy, obrzucacie go błotem; pokazujecie mieszczańskie myślenie, bez
        polotu, bez wizji, bez nawet próby przemyślenia czy to dobry, czy zły pomysł;

powoli zaczynam odkrywać, że fakt, iż nasze miasto stoi w miejscu, to wina nie
        tylko włodarzy miasta; to wina również części jego mieszkańców - skąpych,
        chciwych, leniwych, bez wyobraźni, dbających tylko o czubek własnego nosa; to
        tacy ludzie blokują inwestycje (słynny juz problem VW), niszczą krajobraz
        miasta (budka z kurczakami tego imbecyla), torpedują wszelkie inicjatywy
        promocji miasta (koncerty, festiwal "Malta", wizyta Papieża);
        wszystko na nie, wszystko za drogo - totalna ciasnota umysłowa;
        co przy takim nastawieniu społeczeństwa może zrobić prezydent? jacy mieszkańcy,
        taki prezydent
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka