Dodaj do ulubionych

autostrada A2

IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 09:59
prosba do uczeszczajacych autostrada A2 na trasie Nowy Tomysl-Konin.
czy w zwiazku ze zniesieniem czy tez z ograniczeniem oplat za A2 dla tirow od
kilku miesiecy mocno zwiekszyl sie ruch na autostradzie? mialam okazje
jechac ta trasa w miesiacu sierpniu, autostrada byla niemal pusta,pojedyncze
duze samochody i troche osobowych. musze wyjechac w sobote i mam obawy,ze
jesli zobacze tlum tirow i wielkich aut na autostradzie to troche mnie to
przerazi. moze nie potrzebnie mam takie obawy? jak to teraz wyglada? moze mi
ktos podpowiedziec?
Obserwuj wątek
    • Gość: raaaf4 Re: autostrada A2 IP: 194.204.142.* 09.11.05, 10:01
      Masakra......
      Tir za tirem wyprzedzaja sie z roznica 10 km/h co chwile hamowanie....
      Koszmar
      • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 10:06
        az tak?????????????
        • raaaf4 Re: autostrada A2 09.11.05, 10:09
          Gość portalu: aga napisał(a):

> az tak?????????????

Niestety.

jechalem ostatnio i bylo malo fajnie co chwile zwalnialem do 90 bo jakis tir
          wyprzedzal i trwalo to wiecznosc,
          Podobnie jest na autostradzie z Krakowa do Wrocka ale troche lepiej.
          • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 10:28
            czyli teraz wypada jechac okreznymi drogami? ale w zwiazku z tym na tych
            bocznych moze byc zmniejszony ruch duzych aut prawda?
            kurcze,szkoda,a tak bylo fajnie :(
            • Gość: lynx Re: autostrada A2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 10:33
              Ktoś kto boi się jeździć, drży na myśl o ciężarówkach, wyprzedzaniu, itp. nie
              powinien w ogóle wsiadac za kierownicę! Tacy niedzielni kierowcy powodują
              największe zagrożenie.
              • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 10:42
                nie naleze do niedzielnych kierowcow. dwa razy dziennie przemierzam centrum
                miasta w szczycie, nie boje sie jazdy w miescie. obawy chyba ma kazdy widzac
                wypadki,ktore na naszych drogach nie sa rzadkoscia, zwlaszcza na takich trasach
                z tirami.
                • Gość: raaaf4 Re: autostrada A2 IP: 194.204.142.* 09.11.05, 11:19
                  Na autostradzie jest bezpiecznie Ago, tylko kiedys mozna bylo zamknac zegar od
                  rogatek do rogatek a teraz juz niestety tak nie mozna :)))), nie da sie zasnac
                  za kolkiem ;)))
                • Gość: lynx Re: autostrada A2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:20
                  Poza miastem też trzeba umieć jeździć. Podtrzymuję zdanie, że strach za
                  kierownicą to pierwszy krok do nieszczęścia. Ci co się boją prowadzić powinni
                  jeździć jako pasażerowie!
                  • Gość: Marcin Re: autostrada A2 IP: 195.149.124.* 09.11.05, 11:31
                    Człowieku o nicku Lynx: mowa o wyprzedzających się ciężarówkach i komforcie
                    jazdy a nie o strachu. O co ci chodzi? Przecież to jasne, że strach nie sprzyja
                    prowadzeniu więc nie wyjeżdzaj proszę z takimi komunałami serwowanymi w dodatku
                    mentorskim tonem.
                    • Gość: lynx Re: autostrada A2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 11:35
                      "musze wyjechac w sobote i mam obawy,ze jesli zobacze tlum tirow i wielkich aut
                      na autostradzie to troche mnie to przerazi"

Ja to napisałem?
                  • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 12:05
                    bede pasazarem na autostardzie,ale i tak sie boje :)
                    • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 12:06
                      faceci przestancie sie klocic:) proponuje skwitowac to tak: baba za
                      kierownica ,obiecuje nie obraze sie;-))))
      • Gość: Alchemik Re: autostrada A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:27
        Przejeżdzam autostradą A2 dośc często i nie zauważyłem aby na jakąś wielką skalę
        miało miejsce to co opisuje raaaf4. Ruch samochodów ciężarowych zwiększył się
        wyraźnie ale specjalnie nie przeszkadzają w poruszaniu się samochodów osobowych.
        Rzadko zdarza mi się na tej trasie zwolnić poniżej 140km/h (najczęściej przed
        punktami poboru opłat :-)))).
        • Gość: aga Re: autostrada A2 IP: *.univ.szczecin.pl 09.11.05, 14:11
          uuufff pocieszajace:) dzieki:)
          • renepoznan Re: autostrada A2 09.11.05, 16:00
            Moje obserwacje też nie potwierdzaja tak katastroficznego obrazu. Owszem numery
            z wyprzedzajacymi TIRami sa (na trasie Poznan Konin - 2X) ale nie jest to znowu
            katastrofa. Kosztuje troche czasu ale można go nadrobić. Kolega wyżej chyba nie
            lubi Autostr. Wielkop.
        • Gość: raaaf4 Re: autostrada A2 IP: 194.204.142.* 09.11.05, 15:50
          Ja sie poruszam z reguly w piatki ta droga a wtedy jest natezenie wieksze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka