Dodaj do ulubionych

Sypią się skargi po Marszu Równości

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:53
ciekawe jakie zarzuty postawiła policja bandytom, którzy zaatakowali
ubiegłoroczny marsz równości, który był imprezą jak najbardziej legalną. czy
policja była tak samo zdecydowana jak w tym roku wobec uczestników
tegorocznego marszu? jesli prokurator nie zauważył propagowania tresci
faszystwowskich przez prawicowych bojówkarzy to może najwyższy czas by umyć uszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: tralala Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.icpnet.pl 21.11.05, 21:05
      jeszcze nie zauwazyles ze w tym kraju liderzy tych bojowek zapewniaja im
      bezkarnosc poprzez poparcie rzadu PiS? Teraz pora na zmiane konstytucji tak zeby
      usunac zapis o karaniu z urzedu propagowania tresci faszystowskich i nawolywania
      do nienawisci na tle rasowym, religijnym itp. Lech Kaczynski zapewnial ze
      rowniez ludzie o innych pogladach moga sie czuc bezpiecznie w Polsce pod jego
      rzadami. Jak widac nie mial na mysli mniejszosci homoseksualnych. A prawo i
      sprawiedliwosc...no coz jest, tylko nie dla wszystkich.
      • kris7510 Re: Sypią się skargi po Marszu Równości 21.11.05, 22:55
        Po pierwsze nie miej pretensji do policji i władz, zrozum jedno demokracja to
        nie tylko wolność słowa, ale także dostosowanie się do istniejących reguł oraz
        norm. Po drugie jeżeli jest demonstracja zabroniona to trzeba się liczyć z
        konsekwencjami, jeżeli mimo zakazu się ją organizuje i bierze się w niej
        udział. Po trzecie to gdyby nie policja to wasi opnenci w demonstracji by was
        pozabijali, także podziękuj lepiej policji że wam tyłki ochroniła. A tak już na
        koniec to co za maesze równości może zachwile marsz pedofili, gwałcicieli czy
        innych mniejszości seksualnych, przecież oni nic za to nie mogą też chcą być
        równi. Bezsens, za chwile ludzie normalni będą się czuli nie swojo. Nie jestem
        wielbicielem Grobelnego ale tym razem duży plus dla Niego. Pozdrawiam
        • diapazon Re: Sypią się skargi po Marszu Równości 22.11.05, 00:19
          Zgadzam się w 100% i jeszcze dodam w imieniu wszystkich kierowcow ktorzy kleli
          na uczestników marszu-po kiego grzyba to robicie??? Przez Was wielu ludzi
          spózniło się do domu lub pracy. Chyba nie polubią Was za to...Poza tym-cieszcie
          się że to nie Niemcy lub Anglia-właśnie wychodzilibyście z aresztu...
          • Gość: S Poznaniacy popierają decyzję prezydenta Poznania IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 01:32
            W poniedziałek w TVP3 Poznań podczas wywiadu z Prezydentem Poznania,
            Ryszardem Grobelnym była sonda telefoniczna. Na pytanie, czy prezydent
            Poznania postąpił słusznie zakazując marszu równości zanotowano wyniki:
            TAK - 66%
            NIE - 34%

Jasno widać, że takie marsze nie są mile widziane przez społeczeństwo.
            • Gość: Monika Re: Poznaniacy popierają decyzję prezydenta Pozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.05, 14:13
              Debile.
          • mistermister Re: Sypią się skargi po Marszu Równości 22.11.05, 12:58
            Diapazon, ty z Poznania jesteś? Wiesz, gdzie był ten niby marsz w Poznaniu? Ta ulica jest zawsze zamknieta dla ruchu i nikt nikomu drogi nie zastawił:) Nikt nie stał w korku na Półwiejskiej, bo tamtędy nikt nigdy nie jeździ ani do domu ani do pracy:) to deptak, baranie:)
            • pan.nikt Re: Sypią się skargi po Marszu Równości 22.11.05, 13:07
              Jesteś pewny???
              Deptak jest, ale kawałek dalej.

A blokada ruchu pieszego, to nie blokada?
            • Gość: diapazon Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:58
              Jestem z Poznania-trzeba było być od 15:00 do 18:00 w rejonie
              Kościszki,Ratajczaka, Niezłomnych a nie paradowac-ludzie kleli na czym świat
              stoi. Nawet policjantów usiłujących rozładować korki wyzywali od pedałów.
              Oczywiście dzięki tej paradzie i zamknieciu ulicy Kosciuszki od Novotelu do
              deptaku. Niezłomnych była rownież zamknieta,więc ktoś kto chciał dojechać do
              Starego Browaru nie mógł tego zrobić. I co-łyso?
          • Gość: maru Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:22
            w Niemczech w paradach gejowskich -Cristopher Street Days -bierze udzial
            TYSIACE LUDZI i jest to normalne. Nawet kierowcy nie protestuja:-) Oj MY POLACY
            WIESNIACY!!!!!
        • Gość: Wojtek Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 01:19
          Brawo Kris!
          Dobrze piszesz! Ta histeria po nielegalnej demonstracji "rowności", ktora
          starannie podsyca Gazeta W. i inne media Agory robi sie juz niesmaczna.
          Brawo Panie Prezydencie!
          Ja tez z wieloma Pana decyzjami sie nie zgadzalem, ale teraz jestem z Pana
          naprawde dumny. Pal licho, ze zrobil Pan to pewnie ze zwyklego konformizmu
          i uleglosci wobec nowych...:-)
          Pozdrawiam
        • Gość: pokrzywdzona Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.arcor-ip.de 22.11.05, 08:29
          dziwi mnie bardzo,że ci którzy zgadzaja się z decyzja Prezydenta Grobelnego nie
          protestowali jak o sprzedawała za bezcen własnośc maista. Wtedy jakoś nikomu
          nie przyszło prostestować w imię porządku w mieście. Demokracja to system w
          którym każdu ma prawo do wyrażania swoich poglądów czy to sie innym podoba czy
          nie. Chyba nie doroślismy do demokracji. A propos pedofilii. Co stało sie z
          arcybiskupem Petzem, który zabawiał się z chłopcami? JAKOS WTEDY KOSCIÓL NIE
          PROTESTOWAL W IMIE MORALNOŚCI TYLKO SZYBKO SPRAWĘ PRZYKLEPAŁ.Policja zamiast
          ochraniać demonstrujących pałowała jak za komuny. Koło historii sę
          powatarza.!!!!
          • Gość: JaJo Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 09:42
            Protestowaliśmy zarówno przeciw wyprzedaży miasta jak i ślimaczącej się reakcji
            Kościoła na sprawę abp. Paetza. Mnie jako poznaniaka i katolika obie sprawy
            bolały.
          • Gość: Mistrz Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.icpnet.pl 23.11.05, 10:56
            To poczytaj sobie głupia pi... troche ustaw,to może wtedy bedziesz wiedziec
          • Gość: bocian Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.netair.pl / *.netair.pl 23.11.05, 12:06
            tak, w sumie to prawda
            jestem ciekawy, dlaczego tak głucho o tym, że za bezcen wyprzedaje majątek
            miasta byłe tereny wojskowe choćby na Ławicy zgadnijcie, no komu...
            dr Johannowi, no bo komu innemu
      • Gość: geograf Skąd się bierze tyle tych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:45
        pedałów ???
    • werter-6 Zapraszam europejskich Poznaniaków na 21.11.05, 21:25
      na wielką domonstrację w przyszlym roku w Warszawie, tam reżym kaczyńskiego nie
      odważy sie napuścic policji, a jeśli odweaży się to poleje się krew!
      • pan.nikt Re: Zapraszam europejskich Poznaniaków na 21.11.05, 21:35
        Taki pokojowy, a krwią straszy??
        Uhaha, ale pacyfista.
      • Gość: 007 to brzmi jak zapowiedź terrorysty .POLLLLLLLICJAAA IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 03:18
    • Gość: S.T. Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:37
      Władze mają suwerenne prawo nie zgodzic się na dziwaczne parady i zrobiły to
      słusznie. W kraju, w którym brakuje policjantów, w którym brakuje także
      pieniędzy na policję i inne słuzby budżetowe, nie może być tak, że jakaś
      egzotyczna grupa lesbijek ma fanaberię pokazać się Poananiowi, a miasto
      (państwo) ma im za wielkie pieniądze zapewnić komfort spacerowania po naszych
      ulicach. Jeżeli te panie (panowie?) chcą protestować (tylko przeciw komu i po
      co?), to niech sobie wybiorą inną, znacznie tańszą forme protestów. Albo - jest
      inne wyjście. Niech z własnej kieszeni zapłacą za ocgronę swojego
      ekscentrycznego marszu. Tylko pytanie - czy my, chcemy ich oglądać?
      • Gość: lotnik Suwerenem jest naród, a nie władza IP: 82.160.122.* 22.11.05, 06:01
        Suwerenem jest naród, a nie władza. A "te panie (panowie?)" to ten sam naród i
        to samo społeczeństwo co ty, bo tak samo jak ty utrzymują to państwo. Kapujesz
        już? Czy trzeba ci jaśniej?
    • Gość: Jowita Re: precz z homofobia i antysemityzmem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:40
      Vive la resistance!!!.
      • Gość: bocian Re: precz z homofobia i antysemityzmem!!! IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 22:41
        precz z homofobiofobią i antyantysemityzmem
    • Gość: Sebar Poznań chociaz zaistniał medialnie :) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.05, 22:49
      Ładnie sie prezentował Stary Browar, no a te konie...
      Ach te piekne policyjne konie....

A owa manifestacja licealistów chcących zaistnieć mało mnie obchodzi, mimo ze
      jestem tolerancyjny...

PRAWO musi byc PRAWEM, tak bybloby w kazdym innym kraju. Koniec kropka.

Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk

• vipunia Re: Poznań chociaz zaistniał medialnie :) 22.11.05, 07:25
        Cześć Sebar,
        "nie ważne jak piszą, ważne, że piszą", z tego punktu widzenia to jest
        oczywiście plus, bo za pół roku może ludzie nie będą wiedzieć o co chodziło w
        tym Poznaniu, ale nazwa Poznań może im w głowach zostanie.

Jednak w przypadku tej sytuacji problem jest niestety o wiele bardziej złożony,
        aniżeli tylko "homoseksualiści" lub "nielegalna demonstracja". Osobiście
        potrzebuję trochę czasu, żeby się do tego odnieść... trochę mnie przytkało.
    • Gość: sklepowa A tak wogole Poznaniacy dumni, ze to Polska A ! IP: *.cybernet.ch 21.11.05, 22:54
      A tak wogole Poznaniacy sa dumni, ze to Polska A !

Halo ! Gdzie ?!

III Swiat i tyle...

Sciana Wschodnia, ostatnie dno !

P. S.
      U nas w Szwajcarii bedzie demonstracja w sobote pod Ambasada w Bernie !

Wszystkie gazety beda pisaly !

Super "reklama" dla waszego uroczego miasta.
      • Gość: abc [...] IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 01:36
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: wszedie Sklepowa -Szwajcaria utuczona na krwi IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 08:24
        najwyzej. U nas w Szwajcarii. I moze jescze Szwajcaria nam zarzuci
        antysemityzm.Utoczona na krwi zydowskiej Szwajcaria. RAchunek sumienia
        zrobilicie i w ramach napecznialego krwia zlota oraz zydowskich pieniedzy
        bedziecie teraz szykanowac Poznan. Bo zatrzymal 20 pedalow i 180 lewicowcych
        licealistow oraz pare femnistek.
        Wiec wybacz ale mam gdziesc Twoja wzbogacona na IIW S. Szwajcarie. I jescze
        Niemcy powinni sie odezwac.
    • Gość: antek Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: 195.117.250.* 21.11.05, 22:54
      Moim zdaniem policja choć nie należy do mojej ulubionej grupy społecznej
      postąpiła bardzo dobrze, jakby nie zareagowali to dziś oglądalibyśmy pewnie
      palone auta jak we Francji. W sumie to nie obchodzi mnie kogoś tam orientacja
      seksualna ale ja chcę żyć w bezpiecznym mieście. Ja wolę kobiety i nie muszę
      tego dowodzić wychodząc na ulicę. Dlaczego polacy stwarzają zawsze sztuczne
      problemy?? Oddam królestwo i rentę królewny jak ktoś mi odpowie...
      • Gość: el pozzo wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:15
        nie zauważyliście że w tym kraju nie lubi się nikogo i niczego poza...no
        wlasnie czym? polskim zaściankowym myśleniem?juz nawet nie wiem jak to
        nazwac.żydzi są wstrętni, murzyni są czarni, homoseksualisci to zboczency itp
        itd.wszyscy wszystkich nienawidza i to jest okropne i przerazajace!!! rządzą
        tępe drechy i wysmażeni na solarium chłopcy.
        • Gość: szambelan Re: wstyd IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 23:21
          zapomniałeś dodać do tego seansu nienawiści 'faszyści są źli, moherowe berety
          to idioci, homofoby do pierdla'
      • Gość: froggy Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 11:43
        Tak, tylko ciekawe, ze w zeszlym roku policja nie zareagowala tak dobrze i nie
        spalowala przeciwnikow owczesnego, _legalnego_ Marszu.
        Jasne, lepiej bic tych nieagresywnych, bo jakby sie rzucili na mlodziez
        wszechpolska, to jeszcze by przegrali bitwe...
    • kutas_wielgus jaki kużwa antysemityzm???? 21.11.05, 23:20
      "- Marsz Równości pokazał Polsce i światu ogromny problem, jakim jest
      nietolerancja, nienawiść, homofobia i antysemityzm oraz propagowanie treści
      faszystowskich - mówią organizatorzy. "

Pytam się więc, czy był na tej żałosnej paradzie jakiś prześladowany Żyd? Albo
      Murzyn, albo Indianin, Wietnamczyk, Eskimos, Czukcza?
      Raczej nie i ci lewaccy homoterroryści o tym wiedzą. Ale zawsze lepiej jest
      dorobić parę haseł, dorzucić być może jeszcze niepełnosprawnych na przykrywkę
      swojej głupoty.
      To jest logika Jacka Kurskiego - parafrazując - ci niepełnosprawni to lipa, ale
      jedziemy na tym, bo ciemne pismaki z Wyborczej i politycy, o których zabiegamy,
      kupują to. A poparcie przecież jest nam potrzebne.
      • Gość: bocian Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 23:27
        antysemityzm? o kurde to jedźcie do Izraela czy krajów arabskich[to też Semici]
        gdy homofaszole chcieli zrobić paradę w Jerozolimie, jeden z nich dostał nożem
        od Żyda, któren widać na serio traktuje zwyczaje swojego narodu i religji,
        bardziej niż ci miękcy katolicy
        • Gość: el pozzo Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 23:39
          "gdy homofaszole chcieli zrobić paradę w Jerozolimie, jeden z nich dostał nożem
          od Żyda, któren widać na serio traktuje zwyczaje swojego narodu i religji,
          bardziej niż ci miękcy katolicy" >>> i co to jest super? to jest uzasadnienie?
          podoba ci sie ze ktos kogos dzgnal nozem? to jest bycie niemiekkim?a wogole
          dziwi mnie ze w kraju w ktorym spalono miliony ludzi ktos kto uwaza sie za
          inteligentnego moze uzywac stwierdzen "homofaszole".jestem bocianofaszolem
          • Gość: bocian Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.netair.pl / *.netair.pl 21.11.05, 23:43
            jeśli dla was nacjonalizm=faszyzm to czemu dla mnie nie może być
            homoseksualizm=faszyzm jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie
            'jestem el pozzodebilem'
            • Gość: el pozzo Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 00:07
              hmmm.jesli nacjonalizm to dzganie nozem i jesli to Ci sie podoba i uwazasz ze
              tak powinno byc no to nie mam juz argumentow.ja wcale nie napisalem ze
              nacjonalizm=faszyzm.wiec nie rozumiem.prawda jest natomiast ze skrajny
              nacjonalizm moze (i zazwyczaj tak bylo) przemieniac sie w faszyzm...a wiemy
              gdzie to prowadzi czy zapomnielismy?nie rozumiem natomiast tego:
              homoseksualizm=faszyzm.no naprawde.nie wiem skad taki znak rownosci.no i gdzie
              tu niby bog w tym wszystkim? a to "wam"??? nie jestem "wam".jestem tomek ktory
              ma zone i 2 dzieci i nie chce dla nich swiata nienawisci.
              • Gość: bocian Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.netair.pl / *.netair.pl 22.11.05, 02:09
                dobra, przepraszam;
                zwracam honor; pomyliłem Ciebie z różnymi zlewaczałymi aktywistami, jakich tu
                ostatnio na pęczki
                tu w najmniejszym stopniu idzie o homoseksualistów - tu chodzi o różne niby
                drobnostki, które na pierwszy rzut oka mogą być niedostrzegalne ale ziarnko do
                ziarnka, a uzbiera się miarka
                1.ci 'homoseksualiści' to zasłona dymna dla komuchów, którzy nie mają innych
                tematów w obliczu totalnej kompromitacji, więc znaleźli sobie 'walkę o prawa
                gejów'
                2.ci rzekomo 'super-tolerancyjni goście domagają się tolerancji dla siebie, a
                wystarczy spojrzec, jak soczyście 'tolerancyjnymi' nazwami określają swoich
                przeciwników :
                -naziole
                -faszyści[o to mi właśnie chodziło]
                -homofoby[co jest fałszowaniem języka; fobia to strach, nie niechęć]
                -ciemnota
                3.ci 'supertolerancyjni' kolesie nie tylko obrzucają wyzwiskami ale domagają
                się represji policyjnych dla swoich przeciwników, którzy blokują nielegalne
                marsze organizowane przez nich
                4.ewidentnie fałszują rzeczywistosć[vide: małżeństwo homoseksualne, co jest
                brednią wynikającą z samej etymologji - jesli małżeństwo to nie 'homoseksualne']
                5. ich reakcja na marsz onanistów dowodzi totalnego sztywniactwa, ograniczenia
                i ciasnoty umysłowej, a to etykietki, które przypisują swoim przeciwnikom
                6. pod płaszczykiem 'wolności, równości, tolerancji' chcą przeszczepic na siłę
                do Polski 'nowe, świeckie tradycje' takie jakie panują w Unii Eurosowieckiej,
                mimo, że ja na przykład nie mam ochoty podzielać tych wartości, np. zamykania
                do karceru za paranoicznie wymyślone przestępstwo 'homofobji' przypominajace
                orwellowską wizję myslozbrodni
                to wszystko składa się na jakiś nowy totalitaryzm - nie nazwę tego faszyzmem
                czy komunizmem - bo nie wiem, co za czort by z tego wyskoczył ale kto wie, czy
                na Zachodzie nie tworzy się jakiś NKWD-G[naczelny komitet wykonawczy dumy
                gejowskiej], w końcu w Szwecji czy Francji jest taka homofobjofobja, że jako
                już mówiłem, moga Ciebie zamknąc do pudła za to, że powiesz, że homoseksualizm
                jest nienormalny
                moim zdaniem, uznawanie choroby za stan naturalny - nie tylko homoseksualizmu
                ale np. tego, że wg poprawności politycznej nie ma Murzyna ale Afroeuropejczyk,
                nie ma Algierczyka ale np. Francuz pochodzenia algierskiego jest niebezpieczne
                i może skutkować upadkiem naszej cywilizacji i w konsekwencji pustką
                cywilizacyjną, a za 20 lat mamy gotowe to, co teraz sie dzieje we Francji
                • Gość: JaJo Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:26
                  Afroeuropejczyk czy afroamerykanin to też nietolerancja!!
                  Przecież określa czarnego, a co z Arabami z północnej Afryki (Egipt zawsze był
                  biały, w przeciwieństwie do czarnej Nubii - patrz teksty starożytne)?
      • Gość: pan Kotek Re: jaki kużwa antysemityzm???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:32
        wiesz dlaczego nie widziaas tu Murzyna, Zyda itd.... bo nikt z nich nie chce
        mieszkac w tak chorym biednym kraju, ja jako gej tez niechetnie tu mieszkam z
        Wami KAtolikami. Ale jestem Polakiem i nie bede ucikal jak wielu polskich
        gejow, ktorych rozumiem , bo tu nie ma dla nas domu... Jestesmy banda
        nietolerancyjnych, nic o swiecie niewiedzacych zasciankowych WIESNIAKOW!!!
    • Gość: typ Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 00:14
      Ja mam pare pytań i własnych spostrzeżeń.
      1. Parada była nielegalna, zabronił jej najpierw prezydent, później wojewoda.
      Dlaczego ? Do wiadomości publicznej podane było iż manifestacja zagrażała dobru
      publicznemu. Policja nie zgodziła się na przemarsz parady przez ulicę
      Półwiejską. Dla mnie to logiczne i zupełnie normalne. Jak 500 osoób, do tego
      drugie tyle policji miało przejść wąskim deptakiem wśród normalnych poznaniaków,
      któzy wracali z zakupów lub dopiero się na nie wybierali ? Prezydent Poznania
      wraz z policją zaproponowali organiatorom parady zmiane jej lokalizacji. Ci na
      to nie przystali, byli uparci więc władze Poznania słusznie jej zakazały.
      2. Parada Równości - pod takim hasłem miała się ona odbyć. Mieli w niej brac
      udział dyskryminowani ze względu na kolor skóry, wyznanie, orientację seksualną
      no i niepełnosprawni. Dlaczego wśród demonstujących byli wyłącznie
      przedstawiciele środowisk homoseksualnych i młode feministki, które same do
      końca nie wiedzą czy potrzebują penisa czy nie ? Niepełnosprawni wypięli się na
      organizatorów tak jak rok temu, kiedy po zapoznaniu się z programem marszu
      stwierdzili, że nie będą swoim dobrym imieniem firmować szerzeniu homoseksualizmu.
      3. Dlaczego organizatorzy ślą zażalenia na policję i skargi do sądów skoro sami
      łamali prawo ?
      4. Dlaczego radni, którzy wzięli udział w nielegalnej demonstracji nadal
      sprawują swoje urzędy ?

Teraz kilka moich spostrzeżeń, niezwykle subiektywnych:
      1. Prezydent i wojewoda zrobili błąd zakazując demonstracji. Powinni na nią
      zezwolić i jednocześnie zabronić na jakąkolwiek interwencję policji.
      Społeczeństwo poznańskie pokazałoby jak w demokratycznym kraju postrzegani są
      homoseksualiści na ulicach.
      2. Konstytucja RP nakazuje chronić dzieci i młodzież przed demoralizacją. Dla
      zdecydowanej większości społeczeństwa widok dwóch panów trzymających się za ręce
      lub się całujących jest demoralizujący czy się to komuś podoba czy nie.
      3. Jak ja bym był gejem to na bank nie chwaliłbym się tym światu. Zostałbym ze
      swoją chorobą (mogę to nazwać zboczeniem ale po częsci jest to chorba) w domu.
      4. Chciałbym zaznaczyć jeszcze, że jak mija mnie na ulicy gej to ja nie wiem czy
      to jest gej czy nie i mam to gdzieś. Jeżeli jest gejem i ja o tym nie wiem to
      nie dyskryminuje go, jest dla mnie normalnym człowiekiem. Nie interesuje mnie
      też to co robi w domu ze swoim partnerem. Jeżeli jednak minąłbym faceta i
      wiedziałbym, że jest gejem to na bank zdrowy by do domu nie wrócił. Cała
      filozofia. Homoseksualiści uczestniczący w paradzie sami się proszą o
      nieprzewidziane wypadki wychodzać ze swoimi chorobami na ulicę.
      • Gość: el pozzo Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 01:02
        "widok dwóch panów trzymających się za ręce lub się całujących jest
        demoralizujący czy się to komuś podoba czy nie" >>> to czy cos jest
        demoralizujace czy nie jest kwestia relatywna.dla mnie taki obrazek
        zdecydowanie nie jest demoralizujacy(dodam iz jestem zypelnie heteroseksualny)
        natomiast zdecydowanie demoralizujacy jest widok chlopcow po podstawowce (ledwo
        ukonczonej)ktorzy wykrzykuja faszystowskie hasla.poza tym nie zgadzam sie
        aby "wladza" decydowala o tym co jest moralne a co nie.te czasy juz minely
        prosze panstwa!
        • Gość: JaJo Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:31
          > poza tym nie zgadzam sie aby "wladza" decydowala o tym co jest moralne a co
          > nie.te czasy juz minely prosze panstwa!
          To kto ma decydować co jest moralne (przypominam, że skoro jest zapis w
          Konstytucji to jest też wymóg aby rząd go przestrzegał).
          Skoro "to czy cos jest demoralizujace czy nie jest kwestia relatywna" to
          dotyczy to również wykrzykiwania treści faszystowskich.
          Osobiście uważam za demoralizujące zarówno demonstracje homoseksualistów, jak
          też ataki na te demonstracje w wykonaniu młodzieży. Demoralizujące jest
          również wykrzykiwanie faszystowskich haseł (uwaga: nie dotyczy haseł
          niefaszystowskich nazywanych faszystowskimi ze względów propagandowych)
      • Gość: dov Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 01:21
        Widok dwóch facetów idących za rękę ulicą jest demoralizujący, tak? A co
        powiesz o wystawionych w każdym kiosku pisemkach z paniami o rozdziawionych
        ci..ch na okładkach? To już jakoś ci nie przeszkadza, tak? Bo to pisemka
        dla "hetero"?
        • Gość: JaJo Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 11:32
          > A co powiesz o wystawionych w każdym kiosku pisemkach z paniami o
          > rozdziawionych ci..ch na okładkach?
          To mi również przeszkadza
    • Gość: Gall Anonim skończyć z tą hipokryzją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 00:23
      Tak sobie czytam niektóre histeryczne wywody i dochodzę do wniosku, ze w
      pewnym sensie była to "demonstracja nierówności" w tym sensie, ze chyba
      niektórzy mają "nierówno pod sufitem". Czego nie było – między innymi
      porównanie się do pokolenia '68 oraz pierwszej Solidarności. Proponuję
      zatem od razu walnąć z grubej rury i powołać się na Czerwiec 56 i
      powstanie wielkopolskie (ach, ten romantyczny i spontaniczny poryw ludu
      pod “Bazarem”, ach, ta ruda grzywa Paderewskiego!), względnie na
      insurekcję kościuszkowską jeśli tego mało. Sięgając dalej i poza granice
      polskiego obskurvillu - Szymon Niemiec to ani chybi polski Martin Luther
      King (“I Have A Dream...”), zaś przy Robercie Biedroniu Nelson
      Mandela wypada wręcz żałośnie! Opis w “gazwybie” w ogóle jest
      majstersztykiem, myślę że gdyby nie moje wykształcenie humanistyczne to
      mógłbym się niechybnie zasugerować, że słowa “patronow nie żaliet!” nie
      padły z ust generała-gubernatora Trepowa w pamiętnym roku 1905, a sto
      lat później z ziejącego homofobią Grobelnego. Jako osobie wychowanej,
      której rudymenta kultury zasadzają się w obszarze śródziemnomorskim jak
      wzór poświęcenia miałem dotychczas przed oczyma wąwóz termopilski,
      gdzie Leonidas dał namacalny dowód bohaterstwa. Teraz już wiem, że nie
      Leonidas, a radna Kretkowska i nie Termopile (“przechodniu powiedz
      Sparcie, tu leżą jej syny”), a “wąwóz półwiejski”, gdzie stawiono
      heroiczny opór przeciw miażdżącej i nieubłaganej sile hoplitów pod wodzą
      Borowiaka, wspomaganej przez barbarzyńskie hordy Kuśmidra et consortes.

Powiedzmy sobie szczerze, "Dni Równości i Tolerancji" miały z samego założenia
      mieć tyle z równością i tolerancją ile berlińskie Love Parade z miłością.
      Poza nazwą absolutnie nic, ale jakoś przeca trzeba nazwać to
      zgromadzenie. Po prostu czysto manipulancka zasłona dymna. Następny raz
      proponuje nazwać te manifę "Parada Równości, Tolerancji, Piękna,
      Szlachetności, Wyższych Racji Moralnych, Mądrości, Humanizmu i Protestu
      Przeciw Obskurantyzmowi Oraz Zacofaniu" (koniecznie wszystko z dużych
      liter!).

Nie jestem jakimś gorącym zwolennikiem ostatniej decyzji prezydenta Grobelnego,
      ale oskarżanie go o homofobię jest przejawem jakiejś (groźnej) paranoi
      (słowo homofobia - nb. pozbawione pierwotnego sensu nadanego mu przez
      Weinberga - odmieniane jest teraz w mediach przez wszystkie przypadki).
      Tak naprawdę mamy póki co do czynienia z jednorazową decyzją - być może
      rzeczywiście miasta nie stać było na zapewnienie bezpieczeństwa
      uczestnikom przemarszu?
      Zupełnie śmieszne jest obarczanie odpowiedzialnością za tę decyzję PiSu
      i LPRu. Tak się składa, że Grobelny jest (był??) popierany przez PO, zaś
      wojewoda Nowakowski jest tam z woli SLD, której jest członkiem. O tym
      jednak cicho sza!
      A już oskarżanie policji, o to co robiła co do niej należało i to w sposób
      możliwie najmniej brutalny uważam za bezczelność ze strony organizatorów i
      hipokryzję ze strony "GW".
      • Gość: 007 TAK TRZYMAĆ Gall !!!!! IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 03:20
      • Gość: bocian Re: skończyć z tą hipokryzją! IP: *.netair.pl / *.netair.pl 22.11.05, 09:57
        dlaczego w czołowych mediach masowych 'pedały' i 'zboczeńcy' to wyzwiska
        ale 'homofoby' i 'faszyści' to 'wyrażanie swojej opinji'? czemu podobne brednie
        głosi buc z uniwerku, Podemski? czy jedne wyzwiska są li tylko 'wyrażaniem
        opinji' dlatego, że ładniej brzmią? kto zauważył, że ci osobnicy
        z 'przyprawiania gęby' uczynili sport narodowy? czy pedały i pedofile są
        oświeconymi aniołkami, a 'homofoby' ciemnym dyjabłem wcielonym? to prawda, że
        bywają tępi ale czy dlatego toleraści są uważani za lepszych od 'ciemnogrodu',
        za jedynie słusznych 'bojowników o wolność' że mają plecy w mediach czy, że
        pokrywają chamówę białymi rękawiczkami? Czy oni wszyscy uważają, że 'motłoch'
        się nie skapnie? nic z tego; ja wszystko dostrzegłem - mam talet do wykrywania
        tego typu zafałszowań
    • Gość: igo. Nie było piwa i kiełbasek. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 01:46
      Nie było piwa i kiełbasek. Nie przyjdę po raz drugi na te impreze.
    • Gość: lotnik Do czego panie Adamski nawoływali ci ludzie? IP: 82.160.122.* 22.11.05, 05:47
      Sam marsz to mi w zasadzie wisi, ale prawie szoku doznałem, kiedy przeczytałem,
      że rzecznik Prokuratury Okręgowej w Poznaniu nie widzi przesłanek do ścigania z
      urzędu nawoływania... no własnie, do czego panie Mirosławie Adamski nawoływali
      ("Zrobimy z wami, co Hitler zrobił z Żydami!") ci ludzie? Czy Gazeta może pana
      Adamskiego o to zapytać wprost?
    • Gość: Sebar Nie rozumiem dyskusji... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.11.05, 07:56
      1) Manifestacja byla zabroniona i nie ma miejsca na dyskusje...

Dlaczego my Polacy zawsze musimy miec "BURDEL" zamiast przestrzegania prawa?

Czemu na sile szukamy wyjątków czy usprawiedliwienia dla jego łamania, czy to
      wciąż państwo totalitarne, aby wychodzić poza jego ramy?!

2) Widzę pewny lęk przed środowiskiem homoseksualitów i silnemu jego lobby.
      Wszyscy staraja się być "politically correct" mając "zdanie niejednoznaczne
      albo podzielone". Na przykład taka Vipunia teraz kalkuluje czy jej sie opłaci
      poprzeć egzekwowanie prawa i porządku (PiS) czy "wolność i tolerancje" (SLD, PO
      itd).

No właśnie, w przyszłym roku wybory samorzadowe, obsadzanie stanowisk na
      szczeblu lokalnym.... Ryszard Grobelny wydaje mi się też kalkulował i postawił
      na wdzieczność PiS i LPR.... Tak to widzę, troche z trzeciej perspektywy tej
      dyskusji....

3) Nie rozumiem zarzutów wobec Policji!!!!!
      Co prawda widziałem wszystko z poziomu telewidza, ale znając dążenie
      dziennikarzy do sensancji na pewno pokazano by jej "brutalność",
      czy "nieludzkie traktowanie"

Nic takiego nie widziałem!!! Widziałem profesjonalizm, "angielską flegme"
      zamiast brutalnosci "zomowców", skuteczność, dobre wyposażenie..... no i to
      niewątpliwe piekno tych koni...:)

Sebar
      sebar_rysiu@yahoo.co.uk

P.S.: Nie wiem kto zadecydował o używaniu koni w Policji Poznańskiej, ale pełne
      gratulacje!!!

• Gość: kuba Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.srem.net 22.11.05, 08:27
      Niestety, ani prezydent Poznania, ani wojewoda nie dorośli do swych
      funkcji.Jest to przykre, bo przecież reprezentują Poznań i Wielkopolskę.
      Policji się nie dziwię - nigdy nie była na poziomie, a dziś się po prostu
      wysługuje za "miskę soczewicy"
    • Gość: JaJo Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.05, 09:38
      Marsz pokazał ogromny problem jakim jest pchanie demonstracji w najbardziej
      zatłoczone w mieście miejsce. Pewnie chodziło o to, żeby pokazać ilu to
      demonstrantów przyszło - 10% na demonstrację, a 90% to ci którzy przyszli na
      zakupy i utknęli w tłumie.
      Zajmuję się transportem i z tego punktu widzenia uważam, że brak zgody w tym
      miejscu był słuszny.
    • Gość: Andrzej Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.nll.se 22.11.05, 10:16
      Marsz rownosci pokazal Polsce, Europie i Swiatu jakimi idiotami sa niektorzy
      homoseksualisci! Mam nadzieje, ze ludzie wyciagna wnioski. Ku pamieci homo: kto
      sieje wiatr, burze zbiera!
    • Gość: Marek Dyspozycyjni pseudodziennikarze IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 10:59
      Nieuczciwi i dyspozycyjni dziennikarze chcą budować rzeczywistość na kłamstwie,
      ale to już im się przestaje udawać. Każdy, kto był świadkiem interwencji
      policji, wie jak kłamliwe informacje są przekazywane w polskojęzycznych
      przekaziorach. "Biedni maltretowani" zwolennicy propagowania zboczeń na widok
      aparatów i kamer zaczynali wrzeszczeć, szarpać się i padać na ziemię, a hieny
      dziennikarskie tylko na to czekały. Ale tak, jak nie udało się nieuczciwym
      mediom wypromować PO, tak i nie uda się przekonać normalnych ludzi, że
      zboczenia to coś godnego naśladowania i toletrowania, a nie leczenia.
      • bullowy o kolejny "normalny" marek sie wypowiedział 22.11.05, 13:40
    • Gość: malarka janeczka [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: z daleka Re: BRAWO POZNAŃ !!! IP: 82.146.225.* 22.11.05, 20:41
        Do piatku mialem poznan za jedno z najbardziej tolerancyjnych i oswieconych
        miast w polsce, gdzie ludzie nie kaze sie za to, ze maja inne poglady od
        wiekszosci spoleczenstwa. Jestem zszokowany, ze faszystow i zwyklych chuliganow
        traktuje sie tam lepiej niz pokojowa demonstracje. Okazuje sie, ze ten nasz
        polski zacofany grajdolek dotyczy wszystkich miast.
      • Gość: gosc Re: BRAWO POZNAŃ !!! IP: *.dyn.iinet.net.au 22.11.05, 22:54
        wiesz co, naprawde przemysl co ty wypisujesz durnoto. Poza tym to wyrazenie
        brzmi zupelnie inaczej ( bo tak na marginesie co ma palec do kielbasy...???!!!
        sic!!!) Druga sprawa moze czas najwyzszy otworzyc oczy i spojrzec na fakt jaki
        procent spoleczenstwa polskiego stanowia gaye, ilu z nich przyznaje sie do tego
        a ilu z nich( wiekszosc ) pozostaje w ukruciu lub wyjezdza do innych krajow,
        gdzie nikt sie nie oglada za dwoma kolesiami trzymajcymi sie za rece na ulicy.
        W polsce dostaniesz w ryj od durnego i pustego kibola, ktorego zycie ogranicza
        sie ( bez urazy) do szkoly podstawowej lub zawodowej, zlodziejstwa, pijanstwa i
        obrazania innych - nic niewiedzace palanty. Ludzie otworzcie oczy, wyjedzcie
        gdzies zobaczyc inne kultury, kraje i nauczcie sie czegos od nich.
        Przedewszystkim szanowania praw drugiego czlowieka, bo zapewniam was - gay to
        jest czlowiek, istota ludzka....
        • pan.nikt Re: BRAWO POZNAŃ !!! 22.11.05, 23:14
          Zaraz zaraz, tzn mam rozumieć, że geje są średni rzecz biorąc lepiej
          wykształceni?
          Mądrzejsi??
          Tak wynika, z twojego wpisu, a ja poproszę o dowody, albo o nie obrażanie hetero
          • harimatrix Re: BRAWO POZNAŃ !!! 23.11.05, 02:33
            Research firm Kalorama Information reported in June that the gay community in
            the U.S. represents more than 13.3 million people, a figure expected to
            increase after the 2000 US Census is completed next year. Others estimate the
            demographic numbers close to 10% of the total US population
    • Gość: blaszane abacadło !!!!!!!!!! NIE MA RÓWNOŚCI BEZ WOLNOŚCI !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 01:59
      TERAZ powinniśmy zorganizować wielką demonstrację niezależności i poparcia dla
      prawdziwej wolności i demokracji!!!!! kolejność przypadkowa: Geje&Lesbijki,
      Rowerzyści, Ludzie Z Krótszą Lewą Nogą, Zbieracze Puszek, Niepełnosprawni,
      Robotnicy, Kibice, Studenci, Artyści, Zwykli Ludzie... TERAZ, zanim nowa władza
      nie osiądzie na stołkach. Niech zapamięta, że w nas ZAWSZE było, jest i będzie
      poparcie dla wolności i prawdziwej demokracji!!!!! nie damy sobie narzucić
      bzdurnych zaściankowych zakazów! my od zawsze jesteśmy wśród ludzi
      cywilizowanych. pytanie CZY WY DOŁĄCZYCIE?!?!
    • Gość: aze Re: Sypią się skargi po Marszu Równości IP: *.107-201-80.adsl.skynet.be 23.11.05, 22:29
      Ogólnopolskie wiece solidarności z Poznaniem

26 (sobota) i 27 (niedziela) listopada 2005

Elbląg, Gdańsk, Kraków, Łódź, Poznań, Warszawa

Wypadki poznańskie - wydany przez władze Poznania zakaz Marszu Równości, a
      potem brutalne pacyfikowanie przez policję pokojowego zgromadzenia -
      pokazały, że Polska nie jest państwem prawa. Władza publiczna udowodniła
      właśnie, że ma za nic konstytucję i wolności obywatelskie. Kierując się
      czysto ideologicznymi względami i doraźnym interesem politycznym nie tylko
      uniemożliwia obywatelom i obywatelkom wyrażanie swoich poglądów, ale też
      pozwala, by faszystowskie bojówki i policja bezkarnie atakowały bezbronnych
      ludzi. Gdyby władza nie złamała prawa do organizowania zgromadzeń, nigdy by
      do tego nie doszło. Przypomnijmy, że 11 listopada br. agresywna demonstracja
      ONR-owska mogła manifestować legalnie chroniona przez policję. Biorąc pod
      uwagę efekt zakazu, pobitych uczestników marszu, władze z całą pewnością nie
      miały na celu zapewnienia komukolwiek bezpieczeństwa.

Polska demokracja wymaga reanimacji. W najbliższy weekend 26 (sobota) i 27
      (niedziela) listopada w różnych miastach w Polsce (m.in. w Elblągu, Gdańsku,
      Krakowie, Łodzi, Warszawie) odbędą się pokojowe manifestacje na znak
      solidarności z Poznaniem. Wiece są wyrazem protestu przeciwko postępującemu
      procesowi ograniczania i łamania praw człowieka w Polsce. To jest chwila,
      żeby pokazać władzy, że nie godzimy się na nowe warunki wolności tylko dla
      wybranych obywateli o prawicowych poglądach.

W samym Poznaniu, dokładnie tydzień po tym, co się stało, w tym samym
      miejscu, odbędzie się wiec w obronie demokracji i demonstracji. Marsz
      Równości idzie dalej!

Marsz Równości nie zatrzymał się na Półwiejskiej w Poznaniu. Marsz Równości
      idzie dalej po całym kraju.

Mówimy NIE dyskryminacji ze względu na płeć, wiek, niepełnosprawność,
      orientację seksualną, kolor skóry, wyznanie czy poglądy polityczne.
      Mówimy NIE łamaniu podstawowych praw człowieka i wolności obywatelskich.
      Mówimy NIE zakazowi odbywania pokojowych zgromadzeń i wyrażania swoich
      poglądów.

Mówimy TAK demokracji, tolerancji i solidarności z grupami dyskryminowanymi.
      Mówimy TAK wolności zgromadzeń.
      Mówimy TAK wolności wyrażania swoich poglądów.

Wiece solidarności z Poznaniem odbędą się w:

Elblągu, 27 listopada (niedziela), godz. 18.00, Pl. Słowiański

Gdańsku, 27 listopada (niedziela), godz. 13.00, Plac Trzech Krzyży

Krakowie, 26 listopada (sobota), godz. 14.00, Rynek Główny przy Wieży
      Ratuszowej
      Łodzi, 27 listopada (niedziela), godz. 12.00, Pasaż Schillera
      Warszawie, 27 listopada (niedziela), godz. 12.00, Pl. Konstytucji (między
      ul. Koszykową i Śniadeckich)
      Wiec w Poznaniu: 26 listopada (sobota), godz. 15.00, ul. Półwiejska 42

Kontakt do organizatorów:
      Elbląg,
      Michał Płaczek, tel. 0 698 640 871, e-mail: holy.innocent@gmail.com
      Gdańsk,
      Beata Maciejewska, tel. tel.: 0 609 770 793, email:
      beata.maciejewska@zieloni2004.pl;
      Artur Czerwiński, tel. 0 500 671 463, e-mail: trojmiasto@kampania.org.pl

Kraków,
      Samuel Nowak, tel. 0 509 530 588, e-maill: press@tolerancja.org.pl
      Mike Urbaniak, tel. 0 600 447 593, e-mail: office@tolerancja.org.pl

Łódź,
      Izabela Desperak, tel. 0 696 864 884, e-mail: idespera@uni.lodz.pl
      Tomasz Drabowicz, tel. 0 607 444 008

Poznań,
      Izabela Kowalczyk, tel. 0 605 114 971, e-mail: iza.kowalczyk@zieloni2004.pl
      Marta Jermaczek, tel. 0 509 097 716, e-mail: marta.jermaczek@zieloni2004.pl

Warszawa,
      Agnieszka Grzybek, tel. 0 504 266 495, e-mail:
      agnieszka.grzybek@zieloni2004.pl
      Małgorzata Głowania, tel. 0 691 891 924, e-mail: gaman@wp.pl
      Julia Kubisa, tel. 0 607 061 266, e-mail: perlin@poczta.onet.pl

W skład Ogólnopolskiego Komitetu "Solidarność z Poznaniem" wchodzą
      następujące organizacje (w porządku alfabetycznym): Demokratyczna Unia
      Kobiet (Gdańsk), Federacja Anarchistyczna (Gdansk), Federacja Młodych Unii
      Pracy (Gdańsk), Fundacja eFKa (Kraków), Fundacja Kultura dla Tolerancji
      (Kraków), Fundacja Przestrzenie Dialogu (Gdańsk), Kampania Przeciw
      Homofobii, Koło Naukowe Gender Studies, Uniwersytet Gdański, nieformalna
      grupa Łódź Gender (Łódź), łódzki oddział Centrum Praw Kobiet (Łódź), Młode
      Centrum (Gdańsk), Partia Demokratyczna (Gdańsk), Porozumienie Kobiet 8 Marca
      (Warszawa), Porozumienie Lesbijek (LBT), Socjaldemokracja Polska (Gdańsk),
      Stowarzyszenie Młodzi Socjaliści (Gdańsk), Unia Lewicy (Gdańsk), Zieloni
      2004.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka