atc104 05.12.05, 19:00 WLASCICIEL HOLENDERSKI , NIECH ZAPLACI ZA ROZPIJANIE PALJAKOW. LEBERMISTRZE WSZYSTKICH KRAJOW LACZCIE SIE. LEBERA DLA WSZYSTKICH GAZ MEISTER II Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jarj Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukradła IP: *.krw.estpak.ee 05.12.05, 19:16 od swoich obywateli. Co jakiś czas nowy kwiatek Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 05.12.05, 20:45 a czy przypadkiem w całej tej oszukańczej transakcji nie uczestniczył słynny na cały świat liberał i prywatyzator min. Lewandowski, dzisiaj eurodeputowany. He, he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobiercami Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgt-23 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:09 mgt-22 napisał: > a czy przypadkiem w całej tej oszukańczej transakcji nie uczestniczył słynny na > > cały świat liberał i prywatyzator min. Lewandowski, dzisiaj eurodeputowany. He, > > he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobiercami > Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić > odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała. Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło ! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 05.12.05, 23:22 > > he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobierca > mi > > Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić > > odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała. > > > > Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło ! ?????????? Czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.chello.pl 06.12.05, 00:19 "Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło !" Nic się mu nie popie..ło. W trakcie gdy prywatyzowano E. Wedel Ministrem Przekształceń Własnosciowych był Janusz Lewandowski. Co do tego czy ktoś mu posmarował to sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znachor Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:08 Hitler zabrał, w więc było to poza zasięgiem państwowej odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pirla Cos sie zapomnialo, ze Hamsburg browar IP: *.ip.fastwebnet.it 05.12.05, 21:10 stracil, bo w przeciwienstwie do pewnych prawdziwych polakow, Volkslisty nie chcial podpisac i po raz drugi stracil go w roku 1944 i to nielegalnie...o tym nasi dysputanci tutaj zapominaja...powinno sie mu caly Browar oddac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atc105 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:07 Gość portalu: jarj napisał(a): > od swoich obywateli. Co jakiś czas nowy kwiatek Polska język, trudna język ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton Cyt. Polska ze zlodziejstwa powstala IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 00:10 i ze zlodziejstwa zyje. Tyle moja s.p. Babcia. Nic dodac,nic ujac. Powiedziala to przed wojna ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THINK Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 06.12.05, 08:52 TRUDNO UWIERZYĆ W TO ILE UKRADLI HABSBURGOWIE. BROWAR ZYWIEC NIE POWSTAŁ Z PIENIEDZY, KTÓRE UCZCIWIE ZAROBILI TE PIENIĄDZE, ALE DZIĘKI EKSPANSJONISTYCZNEJ POLITYCE - PRZYPOMNĘ ROZBIORY. MÓJ PRAPRADZIADEK MIAŁ KILKUSET NIEWOLNIKÓW ZWANYCH ZE SŁOWIAŃSKA CHŁOPAMI, KTÓRZY PRACOWALI NA JEGO ZIEMI I STANOWILI WIĘKSZĄ POŁOWĘ MAJĄTKU, ALE W 1863 ZNIESIONO PAŃSZCZYZNĘ A W 1812 PODDAŃSTWO I WPROWADZONO UWŁASZCZENIE W TEN SPOSÓB ZA UDZIAŁ W POWSTANIU STYCZNIOWYM CAR OKRADŁ MOICH PRZODKÓW Z CENNEGO MAJĄTKU, KTÓREGO WIĘKSZĄ CZĘŚĆ STANOWILI CHŁOPI PAŃSZCZYZNIANI, A JESZCZE WIĘKSZĄ CHŁOPKI - RZADKO KTÓRY DZIEDZIĆ PRZEPUŚCIŁ ŁADNEJ CHŁOPCE - PROSZĘ POCZYTAĆ STARE KRONIKI SĄDOWE - KARA BYŁA CHYBA W WYSOKOŚCI WARTOŚCI KURCZAKA, CHYBA ŻE CHŁOPKA BTŁA TAM GZIE BYĆ NIE POWINNA TZN. ZA ZIEMI DZIEDZICA WTEDY ZA TO NIC NIE GROZIŁO. A PAŃSTWO POLSKIE NAM TEGO NIE ZWRÓCIŁO SKANDAL. JESZCZE WIĘKSZY SKANDAL. MÓJ STRYJ MIAŁ JESZCZE GOSPODARSTWO 20 HEKTARÓW. W 1988 R. WZIĄŁ KREDYT NA ROZBUDOWĘ ZE STAŁYM OPROCENTOWANIEM. ZARAZ POTEM WYBUCHŁA HIPERINFLANCJA, A STRYJ SIĘ ŚMIAŁ JESTEŚMY PRAWIE W WOLNEJ POLSCE, A JA Z BANKIEM PODPISAŁEM UMOWĘ NA STAŁE OPROCENTOWANIE, GŁUPI BANK SIĘ ZGODZIŁ, A JA SPŁACĘ ZA BEZCEN. STRYJ SIĘ MYLIŁ W WOLNEJ POLSCE W GRUDNIU W RAMACH PLANU BALCEROWICZA UCHWALONO USTAWĘ O UREGULOWANIU STOSUNKÓW KREDYTOWYCH, BANK DOSTAŁ PRAWO DO NIEOGRANICZONEGO PODNOSZENIA OPROCENTOWANIA I PODNIÓSŁ ZNACZNIE POWYŻEJ INFLACJII I STRYJA ZLICYTOWALI, TJ. JEGO MAJĄTEK - TAK TO POŚREDNIO W WOLNEJ POLSCE OKRADZIONO I WYWŁASZCZONO MOJEGO STRYJA - A ZŁODZIEJEM JEST BALCEROWICZ ( TU ZAZNACZAM ŻE NIE JESTEM ZWOLENIKIEM INNEGO CHŁOPA PAŃSZCZYZNIANEGO LEPPERA - OBAJ SĄ SIEBIE WARCI - JEST POWIEDZENIE NAJLEPSZYM DOZORCĄ NIEWOLNIKÓW JEST BYŁY NIEWOLNIK) SKANDAL DOMAGAM SIĘ ZWROTU. MAMY RACJĘ ROZPIEPRZMY TO PAŃSTWO W GĘSTWINIE ROZLICZEŃ I ŁEZ NAD HABSBURGAMI, BIEDZNYMI WYPĘDZONYMI, PRZESIEDLONYMI, WŁAŚCICIELAMI MAJĄTKÓW ZIEMSKICH, ZBUDOWANYCH DZIĘKI NIEWOLNICZEJ PRACY CHŁOPÓW. APROPO TYM WŁAŚCICIELOM NALEŻYBY POTRĄCIĆ TZW. RUGI SOŁECTW W 14 WIEKU, KIEDY TO SZLACHTA ZAWŁASZCZYŁA SOŁTYSOM ICH DUŻE GOSPODARSTWA IM TEŻ ZWRÓĆMY. PRZYKŁĄD KOWALSKI W 1939 MIAŁ CENNE OBRAZY - PRZYSZLI ROSJANIE I MU JE SPALILI, NOWAK MIAŁ MNIEJ WARTY NIŻ OBRAZ MAJĄTEK ZIEMSKI - PRZYSZLI ROSJANIE I MU ZABRALI, MALINOWSKI MIAŁ ŻONĘ W 7 MIESIĄCU CIĄZY PRZYSZLI ROSJANIE I MU JĄ ZGWAŁCILI I ZABILI. KOMU POWINNO DAĆ PAŃSTWO POLSKIE REKOMPENSATĘ I KOMU WIĘKSZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 06.12.05, 22:02 wyłącz w końcu capsa. tego nie da się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neandertal_PL Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.net81-64-28.noos.fr 06.12.05, 22:40 > "CAR OKRADŁ MOICH PRZODKÓW Z CENNEGO MAJĄTKU [...]" > "UKRADLI HABSBURGOWIE" > "SKANDAL DOMAGAM SIĘ ZWROTU." > "PRZYSZLI ROSJANIE I MU JE SPALILI" Moj przodek tez mial kilka jaskin czyli pieczar, i przylazl tali troche mniej owlosiony i z szerszym czolem i za...bal mu z maczugi i ukradl jaskinie, dwie samice, kalenarium ksiezycowe z kosci i wyprawiona skorke mamuta. I KTO mi teraz to zwroci :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Czerwoni to nic porządnie zrobić nie potrafili IP: 64.124.166.* 05.12.05, 21:06 nawet ukraść. Teraz podatnik będzie płacił odszkodowania przez paręset następnych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełS Niech browary płacą - podatnik nic do tego nie ma IP: *.aster.pl 05.12.05, 21:28 Habsburgom się należy i już. A Lewandowskim powinien sie juz dawno prokurator zająć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełS Re: Niech browary płacą - podatnik nic do tego ni IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:12 Gość portalu: PawełS napisał(a): > Habsburgom się należy i już. A Lewandowskim powinien sie juz dawno prokurator > zająć. Znów mi sie popie..ło, to mną powinien sie prokrator zając. Chciałem wydymać nieletnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-t Re: Niech browary płacą - podatnik nic do tego ni IP: *.chello.pl 06.12.05, 00:26 A właściwie to dlaczego ma płacić browar. Zysk z jego sprzedazy zgarnął Skarb Państwa. Browar Żywiec był jedynie towarem wystawionym na sprzedaż. Rozumiem, że spór Habsburgów z Browarem nie dotyczy prywatyzacji ale prawa do posługiwania się znakami firmowymi, do których Habsburgowie roszczą sobie jakieś prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atc105 Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:05 atc104 napisał: > WLASCICIEL HOLENDERSKI , NIECH ZAPLACI ZA ROZPIJANIE PALJAKOW. > LEBERMISTRZE WSZYSTKICH KRAJOW LACZCIE SIE. > LEBERA DLA WSZYSTKICH > GAZ MEISTER II Napraw sobie klawiaturę bo Caps Lock coś ci nawala, durniu. A może nie wiesz kiedy sie używa dużych liter i na wszelki wypadek wszystko piszesz dużymi. Odpowiedz Link Zgłoś
malypankracy Dobra z co z 430.000 dukatow królowej Bony 05.12.05, 23:21 Zagrabionymi przez Habsurgow w XVI w. To suma nie mała 1 dukat=3.5 g złota czyli 1.5 tony złota. www.polskiedzieje.pl/artykul,idart-12,t-Wielkie-polskie-transakcje www.culture.pl/pl/culture/artykuly/wy_in_ksiazka_bona_sforza_mediolan Odpowiedz Link Zgłoś
malypankracy Niech płacą 06.12.05, 00:07 tą kase Habsurgowie tak stracili na pacyfikacji Holandii w XVI;-))) w wojnie z protestantami i na stosy inkwizycji(pare tysiecy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żywczak Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 05.12.05, 23:18 A ja tam wolę, żeby właścicielami byli Habsburgowie z CK Żywca a nie Heineken. Nawiasem mówiąc jak Heineken kupił browar to zmienili technologię produkcji piwa i od tamtej pory to już nie jest ten Żywiec :(( .Teraz smakuje całkiem inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt To straszne 06.12.05, 00:25 Której kolwiek prywatyzacji nie tknąć, to smród, że aż zatyka. Browary, Huty od warszawskiej poczynając, papiernie, cementownie itd, itd. A w sprawie Wedla? Pamiętam, ze czyatłem w tamtym czasie artykuł, niestety już nie pamiętam w jakiej gazecie, że Polska DOŁOŻYŁA DO TEJ PRYWATYZACJI, kilka, czy kilkadziesią miliardów ówczesnych złotych. Było jakieś konkretne wyliczenie zapłaty od Coli i zwolnień podatkowych. Ciekawe, jak jest ta ugoda? Zapłacimy, jako skarb państwa, czy tylko jako konsumenci piwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To straszne IP: *.acn.waw.pl 06.12.05, 02:29 Tragiczna jest ironia historii. Facet nie podpisal volks listy, chociaz bedac habsburgiem mogl to zrobic. Nastepnie panstwo narodu, ktorego sie nie wyrzekl go okradlo a po odzyskaniu pelnej niezaleznosci zrobilo to po raz drugi handlujac jego wlasnoscia.Brawo brawo, mozemy byc dumni z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal10 Re: To straszne 06.12.05, 05:01 Wydaje mi się, że Pepsi Co. kiedyś kupiła Wedla, a nie Coca-Cola. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Sprawdz sobie glowe u lekarza. IP: *.an4.sea18.da.uu.net 06.12.05, 06:21 I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spadkobierca A Prezydent doradzał byłym właścicielom sądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 06:59 ja wetował ustawę reprywatyzacyjną, a doradzali mu min. Kalisz i premier Belka - baty dla ignorantów prawnych rodem z SLD i im podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami 06.12.05, 10:22 Potomek zaborców śmie jeszcze upominać się o pradawne polskie browary, w których polski robotnik warzył piwo w pocie czoła. Kto postawi wreszcie tamę nieprawnym żądaniom Austriaków? Czy ruskim i pruskim magnatom tez będziemy zwracać majątki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hitler z Austri! Hamastraki!?!? IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 06.12.05, 23:14 Jak jusz to na niemcy wszystko zwalac. Polska w sumie dostaje w dupe od wszystkich, czas na zakonczenie tego kabaretu. Polska ma sie trzymac swoich korzeni i nie wysprzedawac polskie bogactwo bo w koncu nasze dzieci beda lane przez zachod i wschod, ja napszyklad teko nie chce. Niech sie wszyscy pokoleji odpie.. od polski: zydy, araby, EU, i sowieckie bestie. Polska musi sama na siebie liczyc bo durny rzad nasze osiagniecia wysprzeda za nic dobrego. I nie interesoje mnie ortografia i typ gowno podobne, zasrany polaczek sobie czyta to i mysli ze ja jestem na umysl chory, moze to polacy na umysl upadli lizac dupe innym! JA JESTEM POLAK I DUMNY Z TEGO WIEC BEDE PROTEKTOREM POLSKI I POLSKICH OBYCZAJOW! JAK SIE KOMUS NIE PODOBA TO NIECH SPIE.. NA SYBERJE! HITLER URODZIL SIE W BRAUNAU AM INN W AUSTRI, NIECH HABURSGOWIE TEZ Z AUSTRI SIE Z JEGO RODZINKA ROZLICZAJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homopolacus Sobieski ochronił was przed islamem , jesteście IP: *.grs-3.g1.pl 06.12.05, 23:21 nam Polakom winni wdzięcznośc również za fakt że mogliście na polskiej ziemi prowadzic interesy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w.j. Mile zaskoczył mnie Heineken... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:27 Mile zaskoczył mnie Heineken... Sporem pomiędzy Heinekenem a Habsburgami było prawo do używania cesarskiej symboliki i tradycji przez browar w Żywcu. ZUPEŁNIE INNĄ kwestią była sprawa wytoczona naszemu skarbowi państwa o odszkodowania (zwrot majątku). Z tego co rozumiem to Heineken załatwił obie sprawy - i swoją (symbolika itp) i roszczenia Habsburgów wobec naszego państwa za niezgodne z prawem przejęcie ich majątku. No to chylę czoła. To nie był problem Heinek. (kupili browar zgodnie z prawem) a załatwili sprawę za nas i chyba niemało zapłacili Habsburgom za rezygnację z roszczeń wobec RP... Chyba mamy "mały" dług honorowy wobec Heinekena. Żeby jeszcze inne koncerny postępowały czasem w ten sam sposób - pomagały w czymś a nie tylko wysysały z nas co się da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazmajster Re: Mile zaskoczył mnie Heineken... IP: *.la-04.cvx.algx.net 08.12.05, 20:20 Ale browar! www.nczas.com/?a=form_post_reply&id=92279 Odpowiedz Link Zgłoś