Dodaj do ulubionych

Żywiec dogadał się z Habsburgami

05.12.05, 19:00
WLASCICIEL HOLENDERSKI , NIECH ZAPLACI ZA ROZPIJANIE PALJAKOW.
LEBERMISTRZE WSZYSTKICH KRAJOW LACZCIE SIE.
LEBERA DLA WSZYSTKICH
GAZ MEISTER II
Obserwuj wątek
    • Gość: jarj Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukradła IP: *.krw.estpak.ee 05.12.05, 19:16
      od swoich obywateli. Co jakiś czas nowy kwiatek
      • mgt-22 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 05.12.05, 20:45
        a czy przypadkiem w całej tej oszukańczej transakcji nie uczestniczył słynny na
        cały świat liberał i prywatyzator min. Lewandowski, dzisiaj eurodeputowany. He,
        he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobiercami
        Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić
        odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała.
        • Gość: mgt-23 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:09
          mgt-22 napisał:

> a czy przypadkiem w całej tej oszukańczej transakcji nie uczestniczył słynny
          na
          >
          > cały świat liberał i prywatyzator min. Lewandowski, dzisiaj eurodeputowany.
          He,
          >
          > he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobiercami
          > Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić
          > odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała.

Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło !
          • pan.nikt Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 05.12.05, 23:22
            > > he he - leberał. Musimy się przygotować jeszcze na proces ze spadkobierca
            > mi
            > > Wedla, ciekawe ile skarb naszego państwa będzie musiał im wypłacić
            > > odszkodowania? Zapewne Coca Cola nieźle leberałowi posmarowała.
            >
            >
            >
            > Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło !

??????????
            Czyżby?
          • Gość: Jacek-t Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.chello.pl 06.12.05, 00:19
            "Nie, jełopie. Wszystko ci sie popie..ło !"

Nic się mu nie popie..ło. W trakcie gdy prywatyzowano E. Wedel Ministrem
            Przekształceń Własnosciowych był Janusz Lewandowski. Co do tego czy ktoś mu
            posmarował to sie nie wypowiadam.
      • Gość: znachor Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 21:08
        Hitler zabrał, w więc było to poza zasięgiem państwowej odpowiedzialności.
      • Gość: pirla Cos sie zapomnialo, ze Hamsburg browar IP: *.ip.fastwebnet.it 05.12.05, 21:10
        stracil, bo w przeciwienstwie do pewnych prawdziwych polakow, Volkslisty nie
        chcial podpisac i po raz drugi stracil go w roku 1944 i to nielegalnie...o tym
        nasi dysputanci tutaj zapominaja...powinno sie mu caly Browar oddac.
      • Gość: atc105 Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:07
        Gość portalu: jarj napisał(a):

> od swoich obywateli. Co jakiś czas nowy kwiatek

Polska język, trudna język !
      • Gość: autochton Cyt. Polska ze zlodziejstwa powstala IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 00:10
        i ze zlodziejstwa zyje. Tyle moja s.p. Babcia.
        Nic dodac,nic ujac. Powiedziala to przed wojna ;-)
      • Gość: THINK Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.mz.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 06.12.05, 08:52
        TRUDNO UWIERZYĆ W TO ILE UKRADLI HABSBURGOWIE. BROWAR ZYWIEC NIE POWSTAŁ Z
        PIENIEDZY, KTÓRE UCZCIWIE ZAROBILI TE PIENIĄDZE, ALE DZIĘKI EKSPANSJONISTYCZNEJ
        POLITYCE - PRZYPOMNĘ ROZBIORY. MÓJ PRAPRADZIADEK MIAŁ KILKUSET NIEWOLNIKÓW
        ZWANYCH ZE SŁOWIAŃSKA CHŁOPAMI, KTÓRZY PRACOWALI NA JEGO ZIEMI I STANOWILI
        WIĘKSZĄ POŁOWĘ MAJĄTKU, ALE W 1863 ZNIESIONO PAŃSZCZYZNĘ A W 1812 PODDAŃSTWO I
        WPROWADZONO UWŁASZCZENIE W TEN SPOSÓB ZA UDZIAŁ W POWSTANIU STYCZNIOWYM CAR
        OKRADŁ MOICH PRZODKÓW Z CENNEGO MAJĄTKU, KTÓREGO WIĘKSZĄ CZĘŚĆ STANOWILI CHŁOPI
        PAŃSZCZYZNIANI, A JESZCZE WIĘKSZĄ CHŁOPKI - RZADKO KTÓRY DZIEDZIĆ PRZEPUŚCIŁ
        ŁADNEJ CHŁOPCE - PROSZĘ POCZYTAĆ STARE KRONIKI SĄDOWE - KARA BYŁA CHYBA W
        WYSOKOŚCI WARTOŚCI KURCZAKA, CHYBA ŻE CHŁOPKA BTŁA TAM GZIE BYĆ NIE POWINNA
        TZN. ZA ZIEMI DZIEDZICA WTEDY ZA TO NIC NIE GROZIŁO. A PAŃSTWO POLSKIE NAM TEGO
        NIE ZWRÓCIŁO SKANDAL. JESZCZE WIĘKSZY SKANDAL. MÓJ STRYJ MIAŁ JESZCZE
        GOSPODARSTWO 20 HEKTARÓW. W 1988 R. WZIĄŁ KREDYT NA ROZBUDOWĘ ZE STAŁYM
        OPROCENTOWANIEM. ZARAZ POTEM WYBUCHŁA HIPERINFLANCJA, A STRYJ SIĘ ŚMIAŁ
        JESTEŚMY PRAWIE W WOLNEJ POLSCE, A JA Z BANKIEM PODPISAŁEM UMOWĘ NA STAŁE
        OPROCENTOWANIE, GŁUPI BANK SIĘ ZGODZIŁ, A JA SPŁACĘ ZA BEZCEN. STRYJ SIĘ MYLIŁ
        W WOLNEJ POLSCE W GRUDNIU W RAMACH PLANU BALCEROWICZA UCHWALONO USTAWĘ O
        UREGULOWANIU STOSUNKÓW KREDYTOWYCH, BANK DOSTAŁ PRAWO DO NIEOGRANICZONEGO
        PODNOSZENIA OPROCENTOWANIA I PODNIÓSŁ ZNACZNIE POWYŻEJ INFLACJII I STRYJA
        ZLICYTOWALI, TJ. JEGO MAJĄTEK - TAK TO POŚREDNIO W WOLNEJ POLSCE OKRADZIONO I
        WYWŁASZCZONO MOJEGO STRYJA - A ZŁODZIEJEM JEST BALCEROWICZ ( TU ZAZNACZAM ŻE
        NIE JESTEM ZWOLENIKIEM INNEGO CHŁOPA PAŃSZCZYZNIANEGO LEPPERA - OBAJ SĄ SIEBIE
        WARCI - JEST POWIEDZENIE NAJLEPSZYM DOZORCĄ NIEWOLNIKÓW JEST BYŁY NIEWOLNIK)
        SKANDAL DOMAGAM SIĘ ZWROTU. MAMY RACJĘ ROZPIEPRZMY TO PAŃSTWO W GĘSTWINIE
        ROZLICZEŃ I ŁEZ NAD HABSBURGAMI, BIEDZNYMI WYPĘDZONYMI, PRZESIEDLONYMI,
        WŁAŚCICIELAMI MAJĄTKÓW ZIEMSKICH, ZBUDOWANYCH DZIĘKI NIEWOLNICZEJ PRACY
        CHŁOPÓW. APROPO TYM WŁAŚCICIELOM NALEŻYBY POTRĄCIĆ TZW. RUGI SOŁECTW W 14
        WIEKU, KIEDY TO SZLACHTA ZAWŁASZCZYŁA SOŁTYSOM ICH DUŻE GOSPODARSTWA IM TEŻ
        ZWRÓĆMY. PRZYKŁĄD KOWALSKI W 1939 MIAŁ CENNE OBRAZY - PRZYSZLI ROSJANIE I MU JE
        SPALILI, NOWAK MIAŁ MNIEJ WARTY NIŻ OBRAZ MAJĄTEK ZIEMSKI - PRZYSZLI ROSJANIE I
        MU ZABRALI, MALINOWSKI MIAŁ ŻONĘ W 7 MIESIĄCU CIĄZY PRZYSZLI ROSJANIE I MU JĄ
        ZGWAŁCILI I ZABILI. KOMU POWINNO DAĆ PAŃSTWO POLSKIE REKOMPENSATĘ I KOMU
        WIĘKSZĄ.
        • pan.nikt Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra 06.12.05, 22:02
          wyłącz w końcu capsa.
          tego nie da się czytać.
        • Gość: Neandertal_PL Re: Trudno uwierzyć w to, ile Państwo Polska ukra IP: *.net81-64-28.noos.fr 06.12.05, 22:40
          > "CAR OKRADŁ MOICH PRZODKÓW Z CENNEGO MAJĄTKU [...]"
          > "UKRADLI HABSBURGOWIE"
          > "SKANDAL DOMAGAM SIĘ ZWROTU."
          > "PRZYSZLI ROSJANIE I MU JE SPALILI"

Moj przodek tez mial kilka jaskin czyli pieczar, i przylazl tali troche mniej
          owlosiony i z szerszym czolem i za...bal mu z maczugi i ukradl jaskinie, dwie
          samice, kalenarium ksiezycowe z kosci i wyprawiona skorke mamuta. I KTO mi
          teraz to zwroci :(
    • Gość: ... Czerwoni to nic porządnie zrobić nie potrafili IP: 64.124.166.* 05.12.05, 21:06
      nawet ukraść. Teraz podatnik będzie płacił odszkodowania przez paręset
      następnych lat.
      • Gość: PawełS Niech browary płacą - podatnik nic do tego nie ma IP: *.aster.pl 05.12.05, 21:28
        Habsburgom się należy i już. A Lewandowskim powinien sie juz dawno prokurator
        zająć.
        • Gość: PawełS Re: Niech browary płacą - podatnik nic do tego ni IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:12
          Gość portalu: PawełS napisał(a):

> Habsburgom się należy i już. A Lewandowskim powinien sie juz dawno prokurator
          > zająć.

Znów mi sie popie..ło, to mną powinien sie prokrator zając. Chciałem wydymać
          nieletnią.
        • Gość: Jacek-t Re: Niech browary płacą - podatnik nic do tego ni IP: *.chello.pl 06.12.05, 00:26
          A właściwie to dlaczego ma płacić browar. Zysk z jego sprzedazy zgarnął Skarb
          Państwa. Browar Żywiec był jedynie towarem wystawionym na sprzedaż. Rozumiem,
          że spór Habsburgów z Browarem nie dotyczy prywatyzacji ale prawa do
          posługiwania się znakami firmowymi, do których Habsburgowie roszczą sobie
          jakieś prawa.
    • Gość: atc105 Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami IP: *.aster.pl 05.12.05, 22:05
      atc104 napisał:

> WLASCICIEL HOLENDERSKI , NIECH ZAPLACI ZA ROZPIJANIE PALJAKOW.
      > LEBERMISTRZE WSZYSTKICH KRAJOW LACZCIE SIE.
      > LEBERA DLA WSZYSTKICH
      > GAZ MEISTER II

Napraw sobie klawiaturę bo Caps Lock coś ci nawala, durniu. A może nie wiesz
      kiedy sie używa dużych liter i na wszelki wypadek wszystko piszesz dużymi.
      • malypankracy Dobra z co z 430.000 dukatow królowej Bony 05.12.05, 23:21
        Zagrabionymi przez Habsurgow w XVI w.
        To suma nie mała
        1 dukat=3.5 g złota
        czyli 1.5 tony złota.
        www.polskiedzieje.pl/artykul,idart-12,t-Wielkie-polskie-transakcje
        www.culture.pl/pl/culture/artykuly/wy_in_ksiazka_bona_sforza_mediolan
      • malypankracy Niech płacą 06.12.05, 00:07
        tą kase Habsurgowie tak stracili na pacyfikacji Holandii w XVI;-)))
        w wojnie z protestantami i na stosy inkwizycji(pare tysiecy)
    • Gość: Żywczak Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 05.12.05, 23:18
      A ja tam wolę, żeby właścicielami byli Habsburgowie z CK Żywca a nie Heineken.
      Nawiasem mówiąc jak Heineken kupił browar to zmienili technologię produkcji
      piwa i od tamtej pory to już nie jest ten Żywiec :(( .Teraz smakuje całkiem
      inaczej.
    • pan.nikt To straszne 06.12.05, 00:25
      Której kolwiek prywatyzacji nie tknąć, to smród, że aż zatyka.
      Browary, Huty od warszawskiej poczynając, papiernie, cementownie itd, itd.

A w sprawie Wedla?
      Pamiętam, ze czyatłem w tamtym czasie artykuł, niestety już nie pamiętam w
      jakiej gazecie, że Polska DOŁOŻYŁA DO TEJ PRYWATYZACJI, kilka, czy kilkadziesią
      miliardów ówczesnych złotych. Było jakieś konkretne wyliczenie zapłaty od Coli
      i zwolnień podatkowych.

Ciekawe, jak jest ta ugoda?
      Zapłacimy, jako skarb państwa, czy tylko jako konsumenci piwa??
      • Gość: gosc Re: To straszne IP: *.acn.waw.pl 06.12.05, 02:29
        Tragiczna jest ironia historii. Facet nie podpisal volks listy, chociaz bedac
        habsburgiem mogl to zrobic. Nastepnie panstwo narodu, ktorego sie nie wyrzekl go
        okradlo a po odzyskaniu pelnej niezaleznosci zrobilo to po raz drugi handlujac
        jego wlasnoscia.Brawo brawo, mozemy byc dumni z Polski.
        • thorgal10 Re: To straszne 06.12.05, 05:01
          Wydaje mi się, że Pepsi Co. kiedyś kupiła Wedla, a nie Coca-Cola.

Pozdrawiam,
          • pan.nikt Re: To straszne 06.12.05, 22:02
            co za różnica dla skarbu państwa??
    • Gość: USA Sprawdz sobie glowe u lekarza. IP: *.an4.sea18.da.uu.net 06.12.05, 06:21
      I tyle
    • Gość: spadkobierca A Prezydent doradzał byłym właścicielom sądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 06:59
      ja wetował ustawę reprywatyzacyjną, a doradzali mu min. Kalisz i premier Belka -
      baty dla ignorantów prawnych rodem z SLD i im podobnych.
    • dzakarta Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami 06.12.05, 10:22
      Potomek zaborców śmie jeszcze upominać się o pradawne polskie browary, w
      których polski robotnik warzył piwo w pocie czoła. Kto postawi wreszcie tamę
      nieprawnym żądaniom Austriaków? Czy ruskim i pruskim magnatom tez będziemy
      zwracać majątki?
      • pan.nikt Re: Żywiec dogadał się z Habsburgami 06.12.05, 22:03
        palant??????
      • Gość: Hitler z Austri! Hamastraki!?!? IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 06.12.05, 23:14
        Jak jusz to na niemcy wszystko zwalac. Polska w sumie dostaje w dupe od
        wszystkich, czas na zakonczenie tego kabaretu. Polska ma sie trzymac swoich
        korzeni i nie wysprzedawac polskie bogactwo bo w koncu nasze dzieci beda lane
        przez zachod i wschod, ja napszyklad teko nie chce. Niech sie wszyscy pokoleji
        odpie.. od polski: zydy, araby, EU, i sowieckie bestie. Polska musi sama na
        siebie liczyc bo durny rzad nasze osiagniecia wysprzeda za nic dobrego. I nie
        interesoje mnie ortografia i typ gowno podobne, zasrany polaczek sobie czyta to
        i mysli ze ja jestem na umysl chory, moze to polacy na umysl upadli lizac dupe
        innym! JA JESTEM POLAK I DUMNY Z TEGO WIEC BEDE PROTEKTOREM POLSKI I POLSKICH
        OBYCZAJOW! JAK SIE KOMUS NIE PODOBA TO NIECH SPIE.. NA SYBERJE! HITLER
        URODZIL SIE W BRAUNAU AM INN W AUSTRI, NIECH HABURSGOWIE TEZ Z AUSTRI SIE Z
        JEGO RODZINKA ROZLICZAJA!!!
    • Gość: Homopolacus Sobieski ochronił was przed islamem , jesteście IP: *.grs-3.g1.pl 06.12.05, 23:21
      nam Polakom winni wdzięcznośc również za fakt że mogliście na polskiej ziemi
      prowadzic interesy .
    • Gość: w.j. Mile zaskoczył mnie Heineken... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:27
      Mile zaskoczył mnie Heineken...
      Sporem pomiędzy Heinekenem a Habsburgami było prawo do używania cesarskiej
      symboliki i tradycji przez browar w Żywcu.

ZUPEŁNIE INNĄ kwestią była sprawa wytoczona naszemu skarbowi państwa o
      odszkodowania (zwrot majątku).
      Z tego co rozumiem to Heineken załatwił obie sprawy - i swoją (symbolika itp) i
      roszczenia Habsburgów wobec naszego państwa za niezgodne z prawem przejęcie ich
      majątku.

No to chylę czoła.
      To nie był problem Heinek. (kupili browar zgodnie z prawem) a załatwili sprawę
      za nas i chyba niemało zapłacili Habsburgom za rezygnację z roszczeń wobec RP...

Chyba mamy "mały" dług honorowy wobec Heinekena.

Żeby jeszcze inne koncerny postępowały czasem w ten sam sposób - pomagały w
      czymś a nie tylko wysysały z nas co się da...

• Gość: gazmajster Re: Mile zaskoczył mnie Heineken... IP: *.la-04.cvx.algx.net 08.12.05, 20:20
        Ale browar!
        www.nczas.com/?a=form_post_reply&id=92279
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka