Dodaj do ulubionych

Bezdomni na Dworcu Głównym

06.12.05, 07:29
Ja rozumiem, że każdy musi gdzieś załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne, ale
dlaczego akurat na hali dworca kolejowego? Ostatecznie w okolicy sa ładne
krzaczki ;. Ponoć istnieje jakaś świetlica dla bezdomnych, ale i tak włóczą
się oni po całym dworcu. W końcu to miasto wojewódzkie, całkiem niemałe, a tu
taka wizytówka. I gdzie są służby porządkowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: lynx Re: Bezdomni na Dworcu Głównym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:28
      Oni tam nie załatwiają swoich potrzeb, to oni sami wydają taki fetor! Powinno
      się z tym cos zrobić.
      • monika_04 Re: Bezdomni na Dworcu Głównym 06.12.05, 11:45
        Przepraszam bardzo, ale byłam dziś świadkiem oddawania moczu przez pana pod
        informacją PKP. Obok przechodziła sprzątaczka ze szuflą, ale jakoś nie zwróciła
        uwagi.
    • v.i.k.k.a Re: Bezdomni na Dworcu Głównym 07.12.05, 09:13
      Ktoś pownien ich wypier...z tego dworca, bo rzygać mi sie chce na sama mysl, ze
      mam tam jechac:( Gdyby siedzieli spokojnie, nie smierdzieli, nie robili syfu to
      ok-niech sobie siedza. Wstyd, ze mamy taki dworzec, na pocieszenie dodam, że w
      Wawie maja gorszy:)
      • striepo poznan poznaniem 07.12.05, 15:37
        nie opierajmy sie na założeniach że gdzieś jest gorzej bo za daleko nie zajdziemy.
        moim zdaniem ludzi bezdomnych, tych z dworca powinno sie "wyłapać" i wsadzic do
        komory ale po to zeby sie wykapali, ciuchy w pralke, ostrzyc i na odchodne jakis
        srodek wstrzyknac po którym nie można pic alkoholu
        po takiej terapii albo zmadrzeje i pić przestanie albo "tojtnie, kipnie"
        ktoś powie ze to nic nie da, otóz jest pare kwesti ktore za tym przemawiaja
        *) nie bedzie od nich już moczem jechało
        *) człowiek... no własnie zacznie wygladać jak człowiek
        *) powiedzmy ze przyjemnie na dworcu bedzie (heheh dobre)
        dobrym motywem byłoby także umieszczenie ich w jakim ośrodku celem wyleczenia z
        akoholizmu, w wiekszosci przypadków jet to akurat motyw alkoholu

---------
        i po co tyle krzyku?
    • moja.ciocia Re: Bezdomni na Dworcu Głównym 07.12.05, 16:29
      wygonic lumpy i nie pozwolic im z powrotem sie zalęgnąc,a co sie z nimi stanie
      jak zwykle gó.. mnie to obchodzi bo jakby chcieli zmienic swoje życie to
      napewno jakies rozwiazanie by sie znalazło

* * * * * *
      wieś tańczy i śpiewa
      • duch3 Dworzec w Poznaniu 08.12.05, 00:28
        Jesli chodzi o Dworzec w Poznaniu (bywam tam prawie codziennie) to jest katastrofa.
        Mnie na przyklad wkurza ze facet ktory siedzi w informacji nie potrafi powidziec
        po angielsku ze "Informacja turystyczna jest tam". Mowil to do Amerykanow po
        polsku i dziwil sie ze go nie rozumieli!
        • Gość: Ksiadz pijak Re:No i gej prostytutki,ktore wykorzystuje policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 13:02
          Taka jest prawda i nie zmienicie tego,bojestesci hipokrytami i nie macie nic
          wspolnego z chrzescijaństwem wy je...ani pseudo katolicy.
    • striepo kibel darmowy dla wszystkich 08.12.05, 18:41
      wracajac wczoraj z dworca było koło północy zauważyłęm kawałek postaci w sumie
      to gacie tej osoby, jak sie mozna tylko domyslac, ja to wiem na pewno, co ta
      osoba za tymze kioskiem robila

nie ma jak to wizytowka poznania
      • brander A dlaczgo Ty,Moniko i Striepie nie reagowaliście ? 08.12.05, 19:12
        Czy właśnie brak reakcji nie rozzuchwala?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka