Dodaj do ulubionych

Jaki Bank wybrać?

15.12.05, 21:05
Naturalną konsekwencją wątku
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=33553131
jest pytanie: jaki Bank jest przyjazny dla zwykłego klienta?
Jakie są Wasze doświadczenia, czy wychwalany ongiś BOŚ rzeczywiście jest wart
zastanowienia?
Obserwuj wątek
    • l.george.l M-bank 15.12.05, 21:33
      M-bank. Jeszcze, choć coraz trudniej, udaje się nie dokładać do obsługi konta.
      Niestety, parę miesięcy temu wyzerowali oprocentowanie kont firmowych. Trzeba
      robić manewry z lokatami, by koszty przelewów nie zjadły odsetek. Jeśli ma się
      własny Geschäft robią wstręty przy wydaniu wypukłej karty. Trzeba wykazać się
      kwitami z ZUSu i skarbówki, choć z historii rauchunku więdzą więcej niż ksiądz
      na spowiedzi. Ale ogólnie bardzo sobie chwalę. Z PKO BP zrezygnowałem dobre 3
      lata temu, gdy dostałem ataku furii po odstaniu pół godziny do okienka.
      • mejbi Re: M-bank 16.12.05, 15:32
        Popieram. mbank.
    • Gość: Magda mBank IP: *.starybrowar.pl 16.12.05, 15:12
      Nie pobierają ani złotówki za prowadzenie konta, przelewy do innych banków
      kosztują 50gr., w bankomatach BZWBK i Euronet możesz za darmo wybierać
      pieniądze. W bankomatach BZWBK możesz też sprawdzać ile masz na koncie, ale to
      kosztuje złotówkę, więc uwaga. Ja mam tam konto od 4 lat i bardzo sobie chwalę:
      żadnych kolejek, zawsze mogę połączyć się z konsultantem telefonicznie albo
      poprzez internet, słowem same plusy.
      • l.george.l Re: mBank 16.12.05, 15:30
        Przyznasz jednak, że 4 lata temu plusów w mbanku było więcej. Przelewy były
        bezpłatne, ach i to oprocentowanie bliskie dwucyfrowej liczby, kiedy w PKO BP
        na koncie firmowym było coś tam po przecinku.
        • Gość: city Re: mBank IP: *.icpnet.pl 16.12.05, 15:32
          tylko citibank handlowy, co prawda trzeba zarabiac powyzej sredniej hehe, ale
          bardzo go sobie chwale
          • Gość: Carlos Re: mBank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:37
            Volkswagen Bank direct - darmowe przelewy i szybkie rozliczanie transakcji, ale
            to także nie bank dla biedoty co każdego grosza liczy.
            • l.george.l Re: mBank 16.12.05, 15:47
              A o opłatach za prowadzenie konta wspomnieć to nie łaska? Mimo że oferta mbanku
              nie jest tak rewelacyjna jak parę lat temu, to przypuszczam, że nadal jest
              najlepsza.
              • Gość: guerra Re: mBank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:53
                firmowe BZWBK 30 PLN /miesiąc

Strasznie się wkurzyłem ostatnio jak pobrali mi prowizję od wpłaty własnej na
                konto. A że nie była to mała kwota to prowizja wyniosła 320 zł!!!!!!!!!
                • Gość: oddaj leona degrel Re: mBank IP: *.icpnet.pl 16.12.05, 18:21
                  BZ WBK - najbardziej dziadowski bank jaki znam hehe
    • Gość: kretyn Re: Jaki Bank wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:13
      pko bp.
      • Gość: antyvika Re: Jaki Bank wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:19
        ale z ciebie kretyn
        • Gość: antyvika Re: Jaki Bank wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 19:29
          toznaczy z ciebie
    • Gość: Marek Re: Jaki Bank wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 20:03
      Lukas nie jest zły.Mbank też jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka