Dodaj do ulubionych

Szkolne legitymacje dla palaczy

17.12.05, 09:41
pamiętam jak walczyłem o to w IV LO w 1990. W końcu byłem pełnoletni. A teraz
po pięciu, czy sześciu latach wreszcie udało mi się skończyć z nałogiem.
I mogę już bez problemu zapalić jeszcze cygaro, czy davidoffa do piwa. Ale to
tyle. A walka była ciężka. Nie mam pomysłu na rozwiązanie problemu narkotyku
tytoniowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gama87 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:01
      A jesli zlikwiduja palarnie i uczniowie beda wychodzic poza teren szkoly i ktos
      np. wpadnie pod samochod,bo i takie wypadki moga sie zdarzyc(centrum miasta), to
      czy znajdzie sie ktos,kto wytlumaczy rodzicom, dlaczego ich dziecko lezy w
      szpitalu, bo nie moglo legalnie zapalic w szkole?
      W szkole sredniej uczniowie sa swiadomi tego, ze szkodza sobie na zdrowie i z
      wlasnego wyboru wola ucierpiec z powodu nikotyny, niz pedzacego samochodu czy
      tramwaju :|
      • Gość: krzych Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 18.12.05, 00:21
        Gama 87 długo nad tym tekstem myślałaś??????? a wogóle to mogą umrzeć ze
        stresu,że nie mogą palić biedaczki!!!!! Taki tekst ja twój wypowiada kontroler
        na Okęciu w Misiu - A gdyby tu tak była twoja matka i .......
        • Gość: Gama87 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 00:35
          No masz racje Krzychu - niech zlikwiduja palarnie, a dyrekcja niech sie uzera z
          tymi, co beda wychodzic poza teren szkoly! Poprostu genialnie to wymysliles :|
          Zreszta widac, ze w okresie przed swietami niektorzy bardzo sie nudza. I z tych
          nudow robia afere z powodu palarni w szkole. Moze lepiej opisac jak w
          pozostalych szkolach srednich w Poznaniu uczniowie pala w toaletach i dodac
          zdjecie wybiegajacych "pielgrzymek" palaczy, goniacych w najblizsze miejsce bez
          nauczycieli! To jest dopiero karygodne, bo tam grono pedagogicznie totalnie nie
          moze sobie poradzic z problemem papierosow w szkole!
      • Gość: poznan Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 18.12.05, 00:33
        Gama - a kto im każe palić na torach tramwajowych, czy na jezdni ???????
        • Gość: Gama87 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 09:23
          W drodze na papierosa beda przebiegac przez dosyc ruchliwa ulice :| W pospiechu,
          bo czasu malo, a gdzies trzeba zapalic.
    • Gość: ktos I TAK NA RAKA UMRZECIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:42
      ...
      • Gość: dzieciol Re: I TAK NA RAKA UMRZECIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:56
        sam tez kiedys na cos umrzesz wiec nie badz taki cwaniaczek.
        a druga rzecz to na cos umrzec trzeba co nie ??? ;)
    • Gość: Mr.B Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.echostar.pl 17.12.05, 12:28
      A ty umrzesz w wieku 350 lat mieszkajac nadal z mama w domu i szyjac sweterki z
      welny i co z tego? Kazdy palacz jest swiadomy swojej decyzji tj ty twojej. Moim
      zdaniem szkola powinna wlasnie w taki sposob pozwalac wybierac. Pewno ze jest
      odsetek uczniow ktorzy pala nielegalnie (np.ja). Mialem z tego powodu juz troche
      nieprzyjemnosci, rozmowy z dyrektorem, tepienie przez roznych nauczycieli, ale
      takie jest zycie - samemu odpowiadamy za wlasne wybory i przyjmujemy z godnoscia
      konsekwencje.
      • Gość: lekarz Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 18.12.05, 00:40
        Z godnosćią powinieneś przyjąc konsekwencję - odmowę przyjęcia do szpitala,
        kiedy będziesz chciał uratować się z raka płuc. Wszak dokonałeś wyboru i
        zrobiłeś to sobie na własne życzenie. Nawet nie wiesz,jak ciężkie miliony
        zaoszczędziłby NFZ, gyby w Polsce było mniej takich mądrali jak ty.
        • Gość: ag Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.atol.com.pl 18.12.05, 12:09
          i to mi się podoba, anie sąd bo dosypali do tytoniu środków uzależnijących, a
          za leczenia płacić słono
    • Gość: adriank Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 17.12.05, 12:54
      Ja jestem za! Palarnia powinna byc! przynajmniej nie ma problemu ucieczek
      uczniow po za teren szkoly-co jest bardzo niebezpieczne w centrum! Nie ma
      przynajmniej skarg mieszkancow pobliskich kamienic ze nasi uczniowie tam do ramy
      chodza palic... niech WOJEWODA przemysli sobie troche... bo chyba chce miec na
      sumieniu wiele osob....
      • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 15:04
        sam chodze do tej szkoly i mam legitymacje. jest to dobry problem bo rozwiazuje
        problemy dyrekcji z probnymi lazienkami czy wychodzeniem uczniow poza budynek
        szkoly na papierosa jezeli chca cos likwidowac to niech usunal z listy tylko nie
        letnich a nie zabraniaja wogole palic w szkole nawet osoba pelnoletnim. ale tak
        czy siak kazdy zdaje sobie sprawe czym grozi paleniem papierosow.
      • Gość: pedagog Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 18.12.05, 00:44
        Coś ci się w łepetynie poprzestawiało, jak możesz winić wojewodę za głupotę
        palaczy. To tak jakby powiedzieć dać dzieciom cukierki nie się objedzą żeby ich
        brzuchu bolały, bo inaczej będą ich szukać i zrobią sobie krzywdę. Jeszcze
        nigdy patologi nie wyleczono patologią!!!!!!
        • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:23
          no super ;) moze tak byscie sie uspokoili, chodzi mi o to zeby zostastawic
          palarnie dla uczniow pelnoletnich a nie jakis malolatow.
          • Gość: Owieczka Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:50
            Ludzie coż za debata :P poprostu trzeba chodzić do Najlepszej Ze
            Szkół i naprawdę zobaczyć jak to jest z ta palarnią i paleniem :) chyba nam
            zazdrościcie że ją mamy, legalnie można palić, a nie chować sie po kątach i
            uciekac przed nauczycielem czy dyrektorem, albo i nawet policją !
            W Najlepszej Ze Szkół tego problemu nie ma, bo Najlepsze tego nie mają:P
            Hihihi do Najlepszej chodzą Najlepsi :P Palą Ci co chcą i jest si, nie ma
            kłopotów stersu i problemów jak w innych szkołach:)
          • Gość: lol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.echostar.pl 19.12.05, 17:30
            chyba was walneło wiara która ma dowód mysli ze moze wszystko starsi o rok a
            juz nas od małolatów (koleś wal sie) dyrcio dobrze wymyslił ze mogą palić osoby
            nie zaleznie od wieku za zgodą rodziców bo jak by dał pozwolenie tylko tym co
            mają dowód to myś miał kordon "małolatów" którzy wychodzą za teren szkoły i bóg
            wie co sie moze zdażyc
            • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:34
              posluchaj mnie uwaznie jakbylem o dwa lata mlodszy to wychodzilem poza budynek
              szkoly, ani nam sie snilo palic w szkole i to razem z cala ekipa z klasy, w
              drugiej to juz palilismy tak w ukryciu w bramie szkolnej u nas w palarnii a
              teraz mam to w dupie bo jestem na liscie i ch*uj wiec bez takich. a jak dyrektro
              chce likwidowac palarnie to niech zniesie ja dla najmlodszych i juz a nie dla
              wsyzstkich bo wtedy ty tez bys nie zapalil
    • Gość: ag Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.atol.com.pl 17.12.05, 19:53
      dziwne mądrości, teren szkoły jest publiczny i zgodnie z ustawą na jej terenie
      nie wolno palić, chyba że w piecu
      • mankut400 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy 17.12.05, 20:25
        > dziwne mądrości, teren szkoły jest publiczny i zgodnie z ustawą na jej
        > terenie nie wolno palić

Pewnie, lepiej schować głowę w piasek i udawać iż "u nas nie ma problemu".

Bardzo mądra decyzja Dyrekcji Szkół!
        (pisze to osobnik niepalący)
        • Gość: ag Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.atol.com.pl 18.12.05, 12:07
          problem jest i od nigo nie ucikniemy, ale ułatwiać palenie małolatom ??? to
          może i narkotyki pozwolić brać bo to też używka, też nie palę
          • Gość: uczeń ZSK Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:37
            Osobiście sądzę że palarnia to dobry pomysł. Przynajmniej nikt nie wpadnie pod
            samochud idąc na papierosa. Osobiście nie palę, ale uważam że zlikwidowanie
            palarni było by idiotyzmem :)
    • Gość: Scypi Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: 83.238.50.* 17.12.05, 23:44
      Pomysł jak najbardziej sluszny, mozna naprzyklad spytac mieszkancow okolicznych
      kamienic, bo to oni najbardziej sie skarza na uczniow ktorzy musza zapalic.
      Mozna tez faktycznie wprowadzic zakaz, ale po co on jak i tak wszyscy beda
      wiedziec palaczy lamiacych go. Zakaz palenia w szkolach to jak prochibicja w
      Stanach - pomysl moze dobry ale pozbawiony przyszlosci.
      • Gość: lekarz Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 18.12.05, 00:48
        Za to naszą przyszłościa jest zdrowe, silne, wyzwolone .....i palące młode
        społeczeństwo ????!!!! A kiedy stworzycie tam kącik narkotykowy????
        • Gość: Gama87 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 09:20
          Krytykowac jest latwo. A moze ci, ktorzy uwazaja, ze oni maja racje, a nie
          dyrekcja, sprobuja sami wymyslic jakies racjonalne rozwiazanie tego problemu.
          Zlikwidowanie tak poprostu palarni bedzie niczym innym, jak schowaniem glowy w
          piach.
          Lekarz - z racji swego rzekomego zawodu powinienes wiedziec, ze lepiej
          zapobiegac niz leczyc. Moze sam cos zaproponujesz, poza podrzucaniem pomyslu o
          "kaciku narkotykowym" :[
    • maciekzy A w piwnicy szkol otworzyc burdeliki dla uczniow 18.12.05, 20:47
      W koncu pelnoletni uczniowie maja prawo do seksu
      w przerwach, uczennice i moze niektore nauczycielki
      sobie dorobia. Mysle ze to ten sam poziom pomyslu.
      • rs_gazeta_forum Re: A w piwnicy szkol otworzyc burdeliki dla ucz 18.12.05, 21:58
        ;-)))

Dołączam się do tej krytyki.
        Pozdrawiam
        • Gość: Inny punkt widzeni Ciekawa motywacja... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.12.05, 07:45
          ..., zeby im sie odmalowane sracze w szkole nie dewastowaly- stad zgoda na
          legalizacje palenia przez malolatow. Nie jestem psychologiem tylko prawnikiem,
          ale wystawianie "legitymacji" palacza to jest jak sanacyjny wymog
          posiadania "ksiazeczki prostytutki". Owczesny spor "za, a nawet przeciw" tyczyl
          tego, ze rejestrowana prostytutka pogodzi sie z tym co robi, raz na zawsze
          zostaje napietnowana i ze taka pozorna laskawosc uniemozliwi jej wyrwanie sie z
          tej szemranej dzialalnosci. W kuriozalnej decyzji dyrekcji szkoly nie widze nic
          innego poza pojsciem na latwizne:- niech bedzie swiety spokoj, czysty i
          sterylny sracz i zadowoleni kamienicznicy, na ktorych chodniku nie bedzie
          uczniowskich kipow. Twierdze, ze raz wpisany do rejestru malolat nie bedzie
          mial zadnej motywacji do rzucenia palenia. Nie jest jeszcze "nalogiem", a juz
          dostaje od szkoly taki certyfikat. W tym wieku palaczem sie bywa, a nie jest-
          pali sie bardzej dla wyglupu niz z potrzeby. Glejt na palenie to idiotyczny,
          kryminogenny pomysl chorych na glowe "uczycieli". Zasluguje na zawiadomienie do
          prokuratury o popelnieniu przestepstwa, czego sam nie uczynie, bo nie jestem
          Bolkiem.
        • Gość: dzieciol Re: A w piwnicy szkol otworzyc burdeliki dla ucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:57
          a ja NIE !!!
      • Gość: dzieciol Re: A w piwnicy szkol otworzyc burdeliki dla ucz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:58
        masz niezla wyobraznie chlopczyku, pomysl moze o swojej szkole a potem mow o
        cudzej. i nie robcie afery z tej palarnii !!!
    • Gość: Draco Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.05, 16:13
      Przyłączam się do wszystkich zwolenników palarni w szkole, sam jestem niepalący
      ale wiem co to za uczucie wqejsc do toalety gdzie wita nas zapach zmoczonych
      petów :/ . Chodzę do ZSK i jestem z tego dumny, widze że ten pomysł jest w życiu
      i nie ma negatywnych skutków (z wyjątkiem zdrowia palaczy :P )
    • Gość: anonim Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:55
      ...Tak na marginesie to prosimy o sprostowanie, nie Zespół Szkół
      Komunikacyjnych...tylko Zespół Szkół Komunikacji...
    • Gość: MMM Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:03
      Wg ustawy nie można palić chyba że jest wyznaczone do tego celu miejsce. Nasza
      szkoła dba o problemy uczniów i faktycznie tak jak moi poprzednicy tak i ja to
      dodam że my nie musimy uciekać za okrąglak (tak jak to robiłem w pierwszej
      klasie i dostałem już za to upomnienie) tylko możemy legalnie zapalić. A tak
      poza tym jak się prawa czepiamy to jest zapisane że jeżeli masz powyżej 16 lat
      możesz mieć i palić papierosy a kupować je możesz powyżej 18roku życia. Takie
      jest nasze prawo a w szkole średniej każdy wie (oglądał na ten temat film) czym
      szkodzi palenie i to jest nasz wybór. A osobom niepełnoletnim zgode na karte
      musieli podpisać rodzice czyli zezwalają dziecku na palenie. Także nie rozumiem
      całej tej dyskusji. Palarnia była w naszej szkole od kilku (jak nie kilkunastu)
      lat na terenie naszej szkoły i dopiero teraz Głos Wielkopolski napisał w piątek
      o tym. A jak Wyborcza to przeczytała to nie mogła być gorsza i w sobote oni
      napisali o tym a dzisiaj w METRO. LUDZIE CZY WY POWARIOWALIŚCIE?? Piszcie sobie
      o czymś innym a nie burzcie tego co wszyscy budowali przez pare dobrych lat!!!!!
      • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:12
        i z tym sie zgodze calkowicie. tylko w piatek to chyba bylo w POZNANSKIEJ a nie
        w GLOSIE ;)
        • Gość: pustynnyjez Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 19.12.05, 17:26
          jak na moje oko za jakis tydzien wszystko ucichnie i znowu bedzie mozna sobie
          spokojnie zapalic w szkolnej bramie przy ulicy Fredry 13 :)
          • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:36
            to moj kochany przyjacielu doszedles do prawidlowych wnioskow ale nie za tydzien
            tylko w nowym roku tak 2 stycznia w poniedzialek z legitymacja paklacza pojawimy
            sie w palarnii i bedzie po staremu ;)))
            • Gość: uczennica Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:30
              "W koncu pelnoletni uczniowie maja prawo do seksu
              w przerwach, uczennice i moze niektore nauczycielki
              sobie dorobia. Mysle ze to ten sam poziom pomyslu."

Co jak co ale nauczycielki ZSK i uczennice to dziwkami nie są! i nie wiem co to
              ma wspólnego z paleniem papierosów. Najlepiej krytykować a samemu popalać po
              kiblach. Ja nie palę i nie lubię dymu tytoniowego. Znam problem cuchnących
              toalet jeszcze z gimnazjum i tak jest we wszystkich szkołach gdzie palarni nie
              ma... chyba nikt nie zaprzeczy, co? :> palarnia jest napewno jakimś
              rozwiązaniem... w tej sprawie nei ma idealnych rozwiązań, ale chyba lepsze coś
              takiego niż zakaz palenia, który i tak wiadomo, że będzie łamany. Mi palarnia
              nie przeszkadza. A jeśli niepełnoletnim rodzice pozwalają palić z obawy, że
              spotka ich dzieci za to kara to z tymi rodzicami jest chyba coś nie tak...
      • Gość: janusz Zostawcie palarnie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:30
        nie wiem po co chcą likwidować palarnie. zostawcie ją!!!! jak chcecie zeby
        palono po kiblach i w szatniach to nie ma problemu! to jak likwidują palarnie
        to niech tez zlikwidują mundurki szkolne!!!! tego tez nie ma w innych szkołach
        więc trzeba tego zakazać!!!!!
    • l.george.l Ostracyzm śmierdzieli 20.12.05, 10:00
      Mówiła mi córka (szkoła podstawowa), że jest w jej klasie dziewczynka, która śmierdzi papierosami. Nikt nie podejrzewa jej by sama paliła, ona po prostu cuchnie swoimi debilnymi rodzicami. Śmiedzi ona, śmierdzą jej książki i zeszyty. Łatwo się domyśleć, że jest klasowym outsiderem. Moje dziecko wie, że komuś takiemu w żadnym wypadku nie można pożyczyć zeszytu do domu, bo wróci prześmiergnięty. Na szczęście małemu dziecku łatwo wpaja się rasistowskie zasady.
    • Gość: Ecstasy Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 20.12.05, 22:54
      PISZĘ TO JAKO BYŁY UCZEŃ ZSK.. NIPALĄCY NIEĆPAJĄCY.. Palarnia to najlepsze
      rozwiązanie na jakie możnabyło wpaść.. Ci którzy to krytukują widać że nigdy nie
      odwiedzili tej szkoły.. i nie porównali jej do swojej.. o nik nie wspomniał.. Że
      szkoła wygląda juk biurowiec 1wszej klasy.. Że w każdej klasie jest niezależna
      klimatyzacja.. telewizor wideo kamera .. w wikszości wyświatlacz multimedialny..
      7 sal komputerowych.. schody mamy nawet granitowe.. i mowiutkie poręcze.. nawet
      na ścianach nie ma zwykłej olejnicy tylko specjalny koloryzowany tynk.. i
      ostatnie każdy uczeń ma mundurek szkolny..

Pewnie ktoś zapyta się co to ma do rzeczy.. otóz to ejst szkoła na poziomie i
      chce taką pozostać.. Chce być czysta.. I powstanie alarni ma temu pomagać..
      Drekca pokazała że potrafi znaleść jakiś sposób na problem palaczy.. Których
      jest niewielu tak naprawdę w tej szkole.. Dzięki temu oni trują tylko siebie..
      nie innych.. niepalących..

Nim zaczniecie coś krytykować powinniście to poznać.. Tak naprawdę wypowiadać
      powinni się na ten temat tylko i wyłącznie uczniowie tej szkoły.. Bo ich dotyczy
      ten niby problem i to oni mogą na ten temat powiedzieć najwięcej..
      • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:37
        kolejna odpowiedz z sensem. i to chyba najlepsza z zamieszczonych tutaj !!!
      • l.george.l Re: Szkolne legitymacje dla palaczy 21.12.05, 22:45
        Gość portalu: Ecstasy napisał(a):

[...] powstanie alarni ma temu pomagać..
        > Drekca pokazała że potrafi znaleść jakiś sposób na problem palaczy.. Których
        > jest niewielu tak naprawdę w tej szkole..
        [...]

Skoro jest ich niewielu, to należy ich usunąć ze szkoły. Po co kształcić osobników z defektem psychicznym, których szanse na rynku pracy będą zerowe.
        • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 22:54
          co ty piszesz. sam masz chyba defekt. nie obrazaj innych ludzi jak ich nie
          znasz. sam pewnie masz jakis nalog to tez defekt cwaniaczku.
    • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:28
      dziekujemy wszystkim ktorzy przyczynili sie do tego iz PALARNIA zostala
      ZAWIESZONA a legitymacje od palaczy zebrane, co sie z nia stanie okaze suie po
      zebraniu z rodzicami i radzie pedagogicznej w polowie stycznia. szczegolne
      podziekowania dla klas 2 ZSK ktore napisaly petycje do dyrektora podobno w
      ktorej pisze ze jesli oni nie moga palic to dlaczego inni maja czy cos takiego.
      TYLE LAT BYLA PALARNIA A NAGLE SIE KTOS SKAPNAL ZE JESTESMY JEDYNA SZKOLA KTORA
      TO MA I TERAZ NAROBILISCIE GNOJU ZE JEJ NIE BEDZIE, <<<---WIELKIE DZIEKI ZA TO--->>>
      • l.george.l Re: Szkolne legitymacje dla palaczy 22.12.05, 19:39
        Wasza palarnia obiła się szerokiem echem. Była dyskutowana w ogólnopolskim
        radio i Ministerstwie Edukacji. Dyrektor naruszył chyba ze dwie ustawy, jeśli
        jeszcze nie został dyscyplinarnie zwolniony, to się dziwię. Rodzicami powinien
        zająć się prokurator za brak opieki wychowawczej i świadome narażanie dziecka
        na utratę zdrowia.
        • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 20:22
          stary chyba ostro przesadzasz. jedna wazna rzecz w kazdej szkole sa osoby palace
          a u nas poprostu byl spokoj zadnego syfu w kiblach lataania na cmika w pobliskie
          bramy itd. itp. niech sie najpierw ludzie zastanowia co zrobic z takim problemem
          zanim zaczna zamykac i likwidowac. nie wspominajac o tym ze palarnia juz jest
          pare lat a teraz nagle sie ktos skapnal ze jest ;/
          • l.george.l Re: Szkolne legitymacje dla palaczy 22.12.05, 21:32
            Gość portalu: dzieciol napisał(a):
            [...]
            > niech sie najpierw ludzie zastanowia co zrobic z takim problemem
            [...]
            Tu nie ma się nad czym zastanawiać. Należy ze szkoły usunąć uczniów chorych na nikotynizm i będzie po problemie. Powtarzam, szkoda pieniędzy na ich kształcenie i tak nikt w przyszłości nie zatrudni człowieka uzależnionego.
            • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 22:07
              ciebie trzeba usunac ze spoleczenstwa. brak tolerancji dla innych ludzi i wogole
              az sie czlowiekowi pisac nie chce.
              • Gość: Gama87 Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 00:49
                Co ma uzaleznienie nikotynowe do pracy? ZNam wiele osob, ktore pala, a pelnia
                bardzo wazne funkcje. Czlowieku, zastanow sie co mowisz!
                A likwidacja palarni to ogromny blad. Gratuluje wypowiedzi koledze, ktory
                stwierdzil, ze najpierw wypada przyjsc do naszej szkoly, zobaczyc jak u nas
                jest, a potem to komentowac. To jest najlepsza szkola na swiecie, wspaniali
                ludzie, swietna atmosfera, wnetrze super zrobione, uczniowie w mundurkach
                wygladaja bardzo elegancko. To wszystko jest tylko dowodem na to, ze jestesmy o
                krok do przodu przed wieloma innymi szkolami. Rowniez tolerancja dla palaczy
                jest tego dowodem. Nikomu nie powinno przeszkadzac,ze ktos pali, dopoki dana
                osoba nie bedzie musiala wdychac dymu. A brak palarni to spowoduje... Nie
                rozumiem wiec czemu tak sie tego czepiacie :|
                • Gość: dzieciol Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:10
                  kolejna bardzo madra wypowiedz, wlasnie nie umiem zrozumiec dlaczego ludzie tak
                  sie czepiaja naszej palarnii. caly czas byla i nikomu nie przeszkadzala teraz
                  sie zrobilo glosno to nagle wszystkim przeszkadza<LOL>
                  • Gość: Ecstasy Re: Szkolne legitymacje dla palaczy IP: *.icpnet.pl 26.12.05, 03:23
                    Bo prawda jest taka iż nie mogą sobie tego wyobrazić.. jak palić.. i w dodatku
                    legalnie.. to jest skandalem dal tych ludzi..

W śród Polaków panuje tendencja wymijania problemów które istnieją w
                    społeczeństwie.. Problem palenia jest i będzie.. i likwidowanie palarni nic nie
                    pomoże.. Wręcz przeciwnie rzecz zakazana zwykle jest bardziej kusząca..

Po drugie ludzie mają przed oczami swoją szkołę.. typowy bydynek publiczny z
                    tandetną olejnicą na ścianach i warunkami pociągu podmiejskiego 2giej klasy..
                    Powtarzam tu jest inaczej i to właśnie między innymi dzięki palarni.. Nikt nie
                    musi wdychać dymu z papierosów.. Uczniowie byli zadowoleni z takiego
                    rozwiązania.. i to byli głownie niepalący (sic!)..

Kolejna sprawa.. ktoś powiedział zeby usunąć takowych uczniów.. i to jest
                    rozwiązanie?? to gdzie oni pójdą?? na ulice kraść bo ze szkoły ich wyrzucili i
                    nie mogą znaleźć pracy.. Zauważmy że 50% społeczeństwa pali.. więc wypowiedz ta
                    była na poziomie troglodyty..

Dochodzimy do skrajnej paranoi.. Niedługo powiedzie że trzeba zlikwidować
                    wszystkie monitoringi w szkołach bo naruszają one prywatność uczniów.. Zmienić
                    dzienniki bo naruszają prawa ochrony danych osobowych... No ludzie.. zastanówcie
                    się.. i powiedzcie czy macie lepszy pomysł..

Jeżeli nie to znów się zastanówcie.. czy jeżeli pomysł jest innowacyjny to
                    należy go skreślać uważać go za zły ?? NIE..

Nikt tak naprawdę nie sprawdził i nie porównał jak to działa i jakie ma efekty..
                    Bo niby jak.. Dlatego powtarzam tylko uczniowie i nauczyciele tej szkoły mogą
                    powiedzieć jaki jest efekt.. A ja mogę odpowiedzieć.. Efekt jest powalający..

I NA KONIEC.. wiem ze palarnia zostanie zlikwidowana.. bo polskie prawo na to
                    nie pozwala.. co jest paranoją.. kolejne unikanie problemów..

Pozdrawiam..

Damian S
                    (Niepalący absolwent ZSK)
    • Gość: licealistka jestem dorosła IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 20:09
      Popieram to.Jestem już dorosła, mam 18 lat, palę papierosy , noszę stringi od
      14 roku życia i nikt mi nie zabroni palić.
    • Gość: dzieciol POWROT PALARNII :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:52
      szkolna plarnia wraca, od 24 grudnia jej dzialalnosc byla zawieszona. dzisiaj
      zapytalismy sie nauczyciele i dowiedzielismy sie ze palarnia zostaje przywrocona
      dla uczniow ktorzy maja ukonczone 18 lat. taka decyzje podjela rada pedagogiczna
      i wiekszosc rodzicow uczni ze szkoly :) wedlug mnie jest to dobra informacja. a
      tak przy okazji przez ten czas kiedy byla zapalona uczniowie i tak palili (nie
      bede mowil gdzie ;)) nie mowiac o mandatach wystawionych przez policje dla
      uczniow nielegalnie wtedy palacych. czekamy trz tyulko na to zeby dyrektor oddal
      legitymacje i oglosil ze palarnia jest juz spowrotem, a bedzie to
      najprawdopodobniej jutro =) milego palenia papieroskow zycze wszystkim palaczom ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka