Dodaj do ulubionych

os kolorowe doradzcie

20.12.05, 09:27
chcę kupic mieszkanie i oczywiście os kolorowe ma dośc dobra oferte ale....
jest wiele ale , lecz sama niewiem moze wy macie jaies informacje na temat
tego osiedla a może juz tam mieszkacie??? prosze o opisy jak to wyglada od
strony prawnej i rzeczywiste mieszkania jak wygladają
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:00
      Swego czasu tez zastanawialem sie nad oferta ale piewrsza rzecza ktora zaczela
      mnie zastanawiac to cena. Byla ona zbyt mala w stosunku do tego co oferowali.
      za cene metra nizsza niz inni developerzy oferowali oni o wiele wiecej niz
      inni - wykonczenie mieszkan. Potem dowiedzialems ie, ze to osiedle powstaje juz
      od dobrych kilku lat. Najpiewr zbanczyla jedna firma, potem powistala druga
      firma ( z tym samym wlascicielem) i teraz ta druga zajumje sie sprzedaza i
      budowa mieszkan. ja odpusilem, wybralem innego developera - Nowy Dom, tez ladne
      mieszkania i tez za przyzwoita cene i w sumie sie ciesze. Ja ta ofrte mialem w
      lipcu. o dziwo mialem tylko wekend na podjecie decyzji bo to juz ostatnie
      mieszkanie niby bylo. Blok, na ktorego oferte mialem mial powstac do wisony
      2006 roku, jak bylem tam ostanio jakies poltora miesiaca temu, nic od lipca sie
      nei zmienilo - nadal tylko dziura w ziemi... Ja mam tyle do powiedznia w
      sprawie tego osiedla
      • kiszka20 Re: os kolorowe doradzcie 20.12.05, 12:35
        my zastanawiamy sie ale prawda jest taka , ze developerzy musza wysprzedać
        mieszkania które juz mają albo będą niedługo. Trafiliśmy na zły okres bo nie ma
        mieszkań do 3,200 tys metr , które by nam odpowiadało sa same partery a jak juz
        cos na piętrze to fatalny układ mieszkania kuchnia bez okna i cena powalająca.
        No i właśnie tylko na os kolorowym jest mieszkanie które nam odpowiada ale z
        tym osiedlem to własnie niewiadomo jak jest
        • Gość: piotr Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 12:44
          Hej, A propowalass u developera: Nowu Dom Holding? Ich www to:
          www.nowydom.com.pl
          • kiszka20 Re: os kolorowe doradzcie 20.12.05, 20:10
            wszystko sprzedane
        • Gość: przemek45 Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 15:58
          Zdecydowanie nie polecam.
          Nie ma sensu ryzykować majac na uwadze jaka jest historia tej budowy i bliskość
          torów kolejowych.
          Umowa jest conajmniej "dziwna", własciciel niepewny, kapitał spółki minimalny.
          Moim zdaniem inwestycja dla ryzykantów.
          Jedyna opcja to zakup mieszkania, ktore juz stoi i jest wykonczone - wtedy
          mozna by wziac - w innym przypadku nie.
          Szkoda nerwów i pieniedzy na prawnikow w przyszlosci...
          • Gość: piotr Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 09:26
            ale nie polecasz os. kolorowego czy nowy dom holding??
    • Gość: jol Re: os kolorowe doradzcie IP: 212.126.5.* 20.12.05, 12:33
      Niestety, te same wrażenia i podobne wnioski jak u kol. Piotra.
      Pozdrawiam
      • Gość: przemek45 Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 20:27
        Jesli chcecie tanie mieszkanie to zostaje uzywane albo np. Pajo w Luboniu
        (jakosc obslugi kontrowersyjna ale ceny nadal atrakcyjne).
        W Poznaniu ceny juz zaczynają byc absurdalne. Rosną co kwartał.
        W miare mozna potargowac przy zakupie duzych mieszkań powyzej 70 m2.
        • kiszka20 Re: os kolorowe doradzcie 21.12.05, 08:52
          Pajo tez za ciekawie nie wyglada podobno tez mieli badż maja problemy ale nie
          wiem o co dokłaadnie chodziło a poza tym lubń odpada jeszcze studiujemy i mamy
          małe dziecko chcemy kupic coś w poznaniu zeby nie trzeba było ponosuc
          dodatkowych kosztów zwiazanych z komunikacja no i czas na dojazdy :(
          co do uzywanego to sa takie ceny , ze masakra na mieszkaniu z lat 60 tych
          róznica 15 tyś to wiadomo ze sie szuka nowego. Sama juz nie wiem na ryzyko nas
          nie stać!!!
          • Gość: przemek45 Re: os kolorowe doradzcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:19
            Roznica pomiedzy uzywanym, a nowym jest bardzo duza.
            Moj syn kupił we wrześniu 2 pokojowe mieszkanie 48 metrow, dobrze utrzymane, z
            nowymi oknami na winogradach za 99 tys zł. Ogladalismy tez bardzo ładne
            mieszkanie na ratajach ale chcieli 120 tys zł (52 metry).
            Szukalismy razem przez 4 tygodnie - bez posrednictwa agencji.
            Jesli studiujecie to pewnie kazdy grosz jest wazny, wiec raczej nie celujcie w
            nowe mieszkania za 140-150 tys zł (a gdzie wykonczenie ?)
            No chyba, ze macie oboje jakas dobrą, stałą prace i stać was na nowe mieszkanie.
            Moj syn pracuje w "budzetowce" wiec pensja przecietna i bank zgodzil sie tylko
            na 80 tys zł kredytu. Co moim zdaniem i tak jest kolosalnym obciazeniem - no
            ale ja starej daty jestem ;)
            powodzenia i mierzcie siły na zamiary...
          • Gość: Cezar Re: os kolorowe doradzcie IP: *.poznan.uw.gov.pl 22.12.05, 09:07
            Aniu, jeśli chcesz uzyskac więcej informacji o os Kolorowym podaje ci moje gg
            1535015 i zostaw mi proszę jakies namiary na sie, mowie to jako mieszkaniec
            bloku F.
    • Gość: ania Re: os kolorowe doradzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 23:12
      Poczytaj uważnie opinie w wątku : "Mieszkania na Boranta - buduje PWD (85)
      Gość: nocny marek " Chodzi właśnie o osiedle kolorowe.
      Jest tam dużo uwag mieszkańcow, a także osób zainteresowanych. Powinno Ci to
      troche rozjaśnić sprawę.
      Ja osobiście odradzam kupna mieszkania u tego developera....
      Pozdrawiam,
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka