Gość: joa IP: 150.254.88.* 29.10.02, 13:28 Zostałaś radną? Można Ci już gratulować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VIPunia Re: Vipunia! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:05 Gość portalu: joa napisał(a): > Zostałaś radną? Można Ci już gratulować? Heheh jasne !!! pewnie ze mozna :)) Dzieki za pamiec :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Vipunia! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 01:20 Z jakiej opcji politycznej mozna wiedziec? Moze na Ciebie glosowalem :? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Re: Vipunia! IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:23 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Z jakiej opcji politycznej mozna wiedziec? Moze na Ciebie glosowalem :? Zadnej opcji politycznej ja reprezentuje wylacznie swoje przekonania i zasady! Dzialalnosc w sluzbie mieszkancom, a nie interesom partii i ludzi na 'gorze' btw. kandydowalam w Puszczykowie, gdzie mieszkam :) dla wyjasnienia: www.iwonajankowska.prv.pl - ale po wyborach jeszcze nie zdazylam uaktualnic :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Vipunia! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 31.10.02, 01:32 Nie! Tak naprawde to nie glosowalem. A zapytalem Ciebie z jakiej opcji bo bylem ciekaw z kim mam doczynienia. Naszczescie milo sie zawiodlem. Jestem pod wrazeniem strony no i urody :))))). Pozdrowienia i zycze powodzenia w samorzadzie. Oby pomysly i idealy nie spelzy na niczym, albo nie daj boze zostaly zablokowane przez jakis urzedasow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukmajst Re: Vipunia! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:34 Gość portalu: VIPunia napisał(a): > btw. kandydowalam w Puszczykowie, gdzie mieszkam :) Cholera, w mieście liczącym niecałe 9 tys. mieszkańców można mówic o prawdziwej lokalnej demokracji. W Poznaniu są tylko żałosne listy partyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPunia Wybory w gminach do 20 tys. IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 01:46 [...] > > Cholera, w mieście liczącym niecałe 9 tys. mieszkańców można mówic o prawdziwej lokalnej demokracji. W Poznaniu są tylko żałosne listy partyjne... Hmm tutaj tez mozna mowic o ukladach, funkcjonuja one jak w kazdym miescie :( Mieszkancy jednak wykazali sie duzym poczuciem odpowiedzialnosci - srednio prawie 60% frekwencji!! Osobiscie bardzo dobrze oceniam ten system wyboru wiekszosciowego - kilka mandatow w danym okregu (w mojej gminie 2 lub 3 mandaty - 6 okregow). Ludzie moga zakreslac maksymalnie tyle osob ile mandatow jest w okregu, wtedy wiedza ze kazdy glos sie liczy, ze moj glos ma znaczenie, bo nie bedzie dzielony przez 3 lub 5 i z tego sie okaze ze wejdzie kowalski a nie nowak :) Ze moj glos na p. X bedzie tyle samo wart co na moj glos na p. Y. Jestem zadowolona nie tylko dlatego, ze sie udalo, ale naprawde z rozsadnych mieszkancow, ktorzy wzieli sprawe w swoje rece :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukmajst Re: Wybory w gminach do 20 tys. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 02:13 System większościowy jest naturalny i pożądany, system obecny - pseudoproporcjonalny jest (przynajmniej w przypadku samorządu) chorym wynaturzeniem i symbolem partyjniactwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joa Re: Vipunia! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.02, 19:57 W takim razie gratuluję :) Bo po przeczytaniu nazwisk naszych nowych radnych popadłam w maksymalne przygnębienie. To chyba prawda, że w małych miejscowościach, gdzie wszyscy się znają, do rady najczęściej wchodzą porządne osoby. A w wielkim mieście wyborców dotyka jakaś choroba umysłowa, bo jak idioci lecą głosować na jakiegoś Grobelnego z listy Kaczmarka, czy na jakąś Pałacową, której głównym motywem kampanii było zaklejani innych kandydatów. No cóż - ale taki jest wybór 30% poznaniaków. Bo reszcie przeszkadzał deszcz... A właśnie - w tym Puszczykowie macie zdajsie też drugą turę wyborów na burmistrza. A kogo nasza nowa pani radna popiera? :) pzdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto czytalem... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 01.11.02, 20:59 ...program i ze smutkiem stwierdzam - to samo bla bla bla jak w niemal kazdym programie wyborczym. ZADNYCH konkretow. szkoda - jak widac nawet brak uwiklan w jakies partie czy uklady polityczne nie gwarantuje oryginalnosci czy konkretnosci. PS dla zainteresowanych podaje link z...hmmm...programem: strony.wp.pl/wp/iwona_jankowska/files/program.html Odpowiedz Link Zgłoś
canemuto a juz... 01.11.02, 21:12 ...zupelnie z innej beczki - troszku za bardzo rozpychasz sie lokciami. jedna z twoich niedawnych wypowiedzi na tym forum jest nieslychanie "obosieczna", jesli rozumiesz o co mi chodzi. praktykuj pokore. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś