darkoski 25.01.06, 22:21 Nie ma czegoś takiego jak Instytut Geografii UAM pieniadze pojda na dokonczenie budynków Wydzialu Nauk Geograficznych i Geologicznych na Morasku!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: q Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.plusgsm.pl 25.01.06, 22:53 10 mln na dużą przebudowę dworca nie wystarczy. co najwyżej na duży remont lub partnerstwo w dużym projekcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebar Ja rozumiem ze owe 10 milionów to na wsetpne IP: 213.164.91.* 27.01.06, 09:05 przygotowanie analiz, ekspertyz i przygotowanie konkursu. Jezeli Poznan spie...y dworzec PKP to moze sie pozegnac ze statusem liczacego sie miasta. - Tory powinny zostac pod ziemia, - caly wezel przy dworcu zakryty - dworzec autobusowy, przystanki pestki powinny zostac calkowicie zintegrowane z dworcem PKP - tak by mi kropla deszczu nie spadla mi na nos podczas przesiadki To sansa, ale widze po mizernym budzeciku ze to takze zagrozenie. Nie zmarnujcie szansy, jezeli nie ma powaznego inwestora z wizja i pieniedzmi (jakim bylby niewatpliwie Kulczyk), to dajcie sobie siana i lepiej nic nie robic, bo szkoda potem burzyc. Sebar sebar_rysiu@yahoo.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żorż Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.cs.put.poznan.pl 26.01.06, 08:13 Nie ma też czegoś trakiego jak droga E-11. Jest droga krajowa nr 11, od biedy można napisać K11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.icpnet.pl 26.01.06, 09:09 3 artykuly dziennie, a w jednym artykule 2 bledy rzeczowe. autorom tego artykulu proponuje rzetelne sprawdzanie informacji przed ich publikacja. moze na www.google.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja5486 dworzec centralny IP: *.hstl4.put.poznan.pl 26.01.06, 09:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=34448665 Odpowiedz Link Zgłoś
tomashec Re: 10 milionów na dworzec PKP 26.01.06, 09:16 Nie wiem, może się nie znam, ale 10 mln zł (ok 2,6 mln EUR) na nowy dworzec z podziemnymi peronami to chyba mało. To jakiś żart, czy co? Miasto powinno myśleć o szybkiej kolei, wpisanej do Narodowego planu rozwoju na lata 2007-2013 i pod ty katem przebudowac dworzec. A 2,5 mln EUR to smieszna kwota jak na taką inwestycję, chybaże ma byc zrobione jakieś tanie badziewie. W takim przypadku miasto powinno się wstrzymać i czekać na więcej pieniędze, ewentualnie pozyskać inwestora (Kulczyk hehehe, chcociaż dworzec w stylu SB byłby na bank wizytówką Poznania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.icpnet.pl 26.01.06, 12:47 A niestety zgadzam się. Na początku człowiek się cieszy że dworzec będzie odremontowany, ale jak doczyta później za jakie śmieszne fundusze, to wole by pozostał kilka lat w obecnej formie i został zbudowany z prawdziwego zdarzenia jako wizytówka miasta. Bo prawda jest taka że jak skądś się przyjedzie to pierwsze wrażenie, przynajmniej na początku, ma jednak znaczenie. I zamiast towrzyć wizytówkę stworzą jakieś badziewie z powodu którego poznaniacy będą się musieli wstydzić jak np. jest to z Arsenałem (i jeszcze nie będzie na kogo zwalić jak wcześniej na komunę). Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick M. Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: .1.* / 217.167.123.* 26.01.06, 13:16 Autor jak zwykle pisze coś o czym nie ma pojęcia. Nie ma szans na dworzec podziemny w Poznaniu - w planach jest po prostu zadaszenie całej części pasażerskiej stacji, z możliwością dobudowania kondygnacji nad peronami - ot całe podziemie. To będzie takie podziemie ala Kraków Gł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilimandżaro Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 20:57 10 milionów polskich złotych????? Wystarczy tylko na nagrody w konkursie architektonicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: 195.20.110.* 26.01.06, 09:18 Bardzo dobry artykuł w temacie: www.glos.com/2005/index.php?id=54714 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Nie ma u nas drogi E-11 IP: *.g3.pl 26.01.06, 09:23 Co za poziom merytoryczny. Czy dziennikarz, który pisze o drogach nie mógłby się zapoznać z systemem numeracji dróg??? Żenada... To nie E-11 a DK 11. E-11 zapewne jest w zupełnie innym zakątku Europy, a DK 11 nawet nie ma numeru europejskiego... Gazeto, wstyd!!! ps. zajęlibyście się też lepiej skandalicznym bałaganem w oznaczeniach dróg wylotowych. Nie dość, że wciąż pokutuje w większości Poznania droga nr 2, której już od dobrego roku nie ma, to jeszcze za pewne za namową AW droga nr 92 prowadzi jedynie do... Wrześni (patrz skrzyżowanie Małe Garbary z Garbarami. Poza tym dlaczego droga nr 92 jak i A2 nie mogą prowadzić po prostu do Berlina? Kogo interesuje wioska Świecko? Przecież przejścia graniczne mają coraz mniejsze znaczenie, a niedługo (daj Boże) przejście to praktycznie przestanie istnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK Re: Nie ma u nas drogi E-11 IP: 217.153.71.* 26.01.06, 14:22 > To nie E-11 a DK 11. E-11 zapewne jest w zupełnie innym zakątku Europy E11 jest w środkowej Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej s Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.ch.abb.com / 80.75.192.* 26.01.06, 12:24 Jestem bardzo ciekawy, jak zrealizowac plany odnowy dworca za tak smiesznie niska kwote (10 mln zlotych)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SebUA Re: 10 milionów na dworzec PKP IP: *.64.64.62.sovam.net.ua 26.01.06, 16:09 No nareszcie !!!!! Niestety dworzec PKP w Poznaniu to jego wizytówka. Każdy kto przyjeżdża do stolicy Wielkopolski od razu wyrabia sobie o niej niewłaściwa negatywną opinie. Dobrze by bylo gdybu to sie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oo------oo E11 to droga kolejowa bałwany !!! IP: *.icpnet.pl 26.01.06, 18:00 Piszecie że nie ma takiej drogi a tak naprawde nie macie pojecia o czym mowicie. E11 jest to droga kolejowa - pociągi - widzieliście kiedys? Takie na szynach. HEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: E11 to droga kolejowa bałwany !!! IP: *.plusgsm.pl 26.01.06, 22:57 no tak. a ja myślałem, że korytaż powietrzny. taki od teleportacji. a może chodziło o drogę rzeczną? z obwodnicami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielllaj I już nam bałwany UKRADŁY 10 mln IP: *.icpnet.pl 01.02.06, 19:21 i nie ma 10 mln pyyk.... bałwany odebrali pieniądze na: - tory na moście rocha - remont PKP - ulice głogowską - autostrade - itp. itd. etc Odpowiedz Link Zgłoś