Gość: FIRMA BEEEEEE FIRMA DELTA POCZTA E-MAIL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:16 Apel do wszystkich INTERNAUTÓW !!! Zapchamy cwaniakowi skrzynkę e-mail !!! Oto adres: deltaokna@post.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykaczucha Re: FIRMA DELTA POCZTA E-MAIL IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.02.06, 23:29 Melduje, ze wyslalam sukinsynowi zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szowinita Jakbym miał takiego sąsiada, to obsikałbym mu drzw 05.02.06, 20:23 drzwi :) Co wy na to sąsiedzi Lewandowskiego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.daper.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:35 Powinien stracić wszelkie uprawnienia za coś takeigo, a w gazecie powinni go obmarować. Kut... i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Bata na "biznesmenów" 05.02.06, 20:54 Na wszystkich budowlanych "biznesmenów" jest bat: 1. Żadnych zaliczek. 2. Umowa na piśmie, dokładne wystawianie faktur. 3. To wykonawca ma wystawić zabezpieczenie realizacji, które przepada w razie przekroczenia terminu. 4. Z wynagrodzenia potrącić 30 %, które zostanie zapłacone dopiero po upływie okresu gwarancji, o ile wszelkie usterki zostaną usunięte natychmiast. 5. W usługę wliczone jest dokładne posprzątanie po sobie i naprawa wyrządzonych szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rc.gda Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 20:58 Zastanawiam się kiedy z takimi "dupkami" zrobi się w tym kraju porządek. Moim zdaniem taką formę należy zamknąć ku przestrodze innych. Nasze prawo jest w dalszym ciągu do d... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.02.06, 21:04 To proste. Kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też Polak Zasłuchany w nauki Ojca Świętego(tego wiadomego) IP: *.aster.pl 05.02.06, 21:09 Polak - katolik, a na resztę szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.aster.pl 05.02.06, 21:20 żaden biznesmen zwykły oszust, żaden Polak, tylko chytry neandertalczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Nie ma co... Reklama Polski jakich sobie "życzymy" IP: *.crowley.pl 05.02.06, 21:28 A może tak by sprawdzić księgi panu biznesmenowi?? Szkoda, że nie ma on firmy w moim rejonie, bo zaraz bym mu wysłał kontrole z ostatnie 3 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Policja dobrze wyglada jedynie na paradach IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 21:32 Przypadek opisany w artukule to nie nowość. Mimo ewidentnych znamion przestępstwa policjanci nagminnie odmawiają interwencji. Policjanci reaguja dopiero wtedy gdy skutkiem popełnienia przstępstwa jest trup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant jak mi wstyd, przepraszam za moich rodaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:34 strasznie mi wstyd, jak słysze o takich zajściach, chęci żerowania na ludziach starszych, nieporadnych, nie znajacych języka. Sam emigruję niebawem do Wlk. Brytanii, jezyk znam, ale nawet gdybym był starszą osobą wątpię, żeby spotkała mnie tam taka przygoda, chamstwo i złodziejstwo - no, chyba, że trafię na Polaka, którzy zresztą już nieraz mnie na Zachodzie okantowali. Dlatego tym razem nie mam zamiaru z nimi trzymać, jak już wyjadę. No po prostu mi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
walbus Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej 05.02.06, 21:42 Diadek mój ciągle powtarzał "nie masz gorszego chama co się dostanie z chłopa na pana". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumo ZE SWARZYNDZA AJJAJAJ NYNDZ NYNDZA :) IP: *.icpnet.pl 05.02.06, 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:04 > Komendant Leszek Kubiak sprawę potraktował bardzo poważnie. Mimo godzin > popołudniowych ściągnął do komendy tłumacza i osobiście przypilnował, by > doszło do przesłuchania kobiety. To znaczy, ze : 1) jakby nie uaangazowanie Gazety 2) jakby bylo wieczorem 3) jakby nie byl to komendant 4) jakby to nie byla seniorka 5) jakby to nie byl obywatel innego panstwa - to by czlowieka olali ? Powiedzcie mi prosze. Mieszkam od dluzszego czasu za granica. Czy w Polsce naprawde tak jest ? Nie wierze. Czy to standart ? No to po co jest taka instytucja o nazwie "policja" ? Dziala tylko przez dzien, w wybranych przypadkach i tylko dla niektórych ???????????????? Nie wiem, czy wróce............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:06 A czy w Polsce nie ma czegos takiego jak cech rzemieslników lub zwiazek biznesmenów ? Dlaczego jeszcze nie sa aktywni ??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.piotrkow.net.pl 05.02.06, 22:07 jesteśmy tacy miłosierni, ludzcy, wrażliwi na krzywdę ludzką niestety na pokaz, Za "plecami" ci sami ludzie kradną, oszukują i jeżdżą w "łódzkim pogotowiu ratunkowym". Dobrze, że jest skarga karna. Tylko czy prokurator nie uzna za okoliczność łągodzącą to że babcia przeżyłą. Przysłowie mówi "jaka matka taka natka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:07 W niejednym kraju, w niejednym miescie juz byl ta Pania odwiedzil burmistrz, ksiadz, Caritas, ktos z urzedu socjalnego, referent urzedu miasta d/s seniorów,...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradna... Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:11 To niebywałe po prostu. Krętacze, łobuzy są tak kompletnie bezkarni w MOIM kraju. Wstyd - wobec tej starej kobiety (nieważne: Szkotki czy Polki), wstyd wobec młodych ludzi, którzy wyciągają wnioski na podstawie takich przykładów. Na moich (naszych?!) oczach dokonują się tego rodzaju sprawy, a młodym - w sensie: wchodzącym w życie - zamazują się granice między dobrym i złym, między tym co ludzkie i nieludzkie, między tym, co jest zgodne lub niezgodne z literą prawa i między tym, co po prostu jest etyczne w najgłębszej swojej istocie. Ta stara kobieta pewnie nie dożyje już tego, co może się zdarzyć panu Lewandowskiemu i czego (wbrew sobie, bo niby uważam, że każdy ma prawo przeżyć życie tak, jak uważa, że powinien) życzę: tak to już jest, ze kto ZŁE kreuje, do tego też ZŁE wraca. Niech mu wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel biznezmen? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.06, 22:21 ja bym powiedzial, ze to cham nad chamy... Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Przeczytajcie to co mnie spotkało 05.02.06, 22:26 Ten Lewandowski, to kawał drania, a ekipa policjantów, która przyjechała jako pierwsza, to pseudopolicjanci, których minister Ludwiś powinien zwolnić ze służby. Oni winni nakłonić kobietę by złożyła zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Chwała komendantowi, że poważnie potraktował sprawę, ale to chyba wynik pomocy Wyborczej. Ja już doświadczyłem szkody ze strony policji i prokuratury. Trzy lata temu zostałem okradziony przez bandytę Jana B. szefa Działu Windykacji kieleckiego Mitexu. W kradziezy pomogli mu policjanci z Komendy Policji Warszawa Wola: dzielnicowy Marcin Szuster, szef Referatu Dzielnicowych Jacek Błachnio, śledcza Monika Marszałek, śledczy Jerzy Zubiak i ich ówczesny szef - Marek Maruchniak (obecnie szef Wydziału zabójstw Komendy Stołecznej Policji). Wszystkiemu wtórowała prokurator Dorota Wróbel z Prokuratury Warszawa Wola. Też chciałem, żeby napisała o tym Gazeta, ale dziennikarze nie byli zainteresowani tym przypadkiem. Zapraszam do mojego bloga, nota bene niezłej lektury: jurcio.blox.pl/html. Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Przeczytajcie to co mnie spotkało 05.02.06, 22:30 Jesli już ktoś zdecyduje się na czytanie mojego bloga, po wejściu na stronę musi ją "odświeżyć", nie wiem dlaczego tak się dzieje: jurcio.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.rmo.bellsouth.net 05.02.06, 22:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Drani ukarać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:47 Niestety, coraz więcej takich cwaniaków w Polsce. W czasie komunizmu zginęło poczucie uczciwości zawodowej. Zastąpiła je żądza szybkiego i bezwzględnego dorobienia się. Taki drań powinien już nigdy nie dostać pozwolenia na wykonywanie tego rodzaju działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opania Kto ma ich ukarać leiniwa albo skorumpowana prokur IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.pl / 195.136.49.* 05.02.06, 22:48 he, he, mam adres, nazwisko, w sumie to niedaleko, może z kumplami wskoczymy do firmy delta damy nauczkę panu lewandowskiemu... i innym takim jak on Odpowiedz Link Zgłoś
brovareck Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej 05.02.06, 22:52 SZLABAN NA LEWANDOWSKIEGO! Zróbmy mu koło pióra. Stowarzyszenie Obywatelskie Szlaban zapłaci za ogłoszenie pani Guni w swarzędzkiej gazecie lokalnej wzywające potencjalnych klientów p. Lewandowskiego, żeby powstrzymali się z zakupami w jego firmie do czasu orzeczenia sądu. Czy ktoś z Was ma jakiś kontakt do p. Georginy Guni? Czy ktoś z Was zna tytuł lokalnej gazety w Swarzedzu? Tadeusz Browarek www.szlaban.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzlodziej Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:59 Najwyrazniej biznesmen-zlodziej wyobrazil sobie, ze mozna starsza pania z zagranicy skubnac na pare zlotych. Ma pecha - trafil na Szkotke ;) Proponuje zbombardowac biznesmena-zlodzieja emailami - adres: deltaokna@post.pl Moze sie panu raz na zawsze odechce okradania klientow. Wyslijmy mu zyczenia, aby go klienci szerokim lukiem omijali - moze dran zbankrutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:17 Gość "antyzłodziej" ma rację i dał super pomysł, zasypmy chama mailami. Damy w ten sposób wyraz solidarności z Panią Szkotką. Za "antyzłodziej" powtórzę maila tego prostaczka: deltaokna@post.pl deltaokna@post.pl deltaokna@post.pl Odpowiedz Link Zgłoś
obalmykaczyzm Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:36 Wyslalem list sku..elowi Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:39 W imieniu moim i "antyzłodzieja" dzieki za odzew, ja też mu wysłałem, ale forme zamówienia z "ciężkimi" załącznikami, hehe Jescze raz mail chama: deltaokna@post.pl deltaokna@post.pl deltaokna@post.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.02.06, 23:44 ...ale dales popalic...sku..elowi...i czujesz sie zapewne lepiej...spelniles obywatelski obowiazek...:) ...tylko musisz wiedziec ,ze w krajach cywilizowanych od takich przypadkow j/w jest policja...i jezeli chcesz wysylac...to wyslij do policji...i dowal sku..elom... obalmykaczyzm napisała: > Wyslalem list sku..elowi 0 Odpowiedz Link Zgłoś
jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:48 Naturalnie, masz rację, ale przeczytaj bloga: jurcio.blox.pl/html to zrozumiesz moje zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.02.06, 23:53 ...nie potepiam...a jestem wrecz pod wrazeniem... jurcio napisał: > Naturalnie, masz rację, ale przeczytaj bloga: jurcio.blox.pl/html to > zrozumiesz moje zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:59 SPROSTOWANIE ARTYKUŁU W GAZECIE WYBORCZEJ. SZANOWNI PAŃSTWO. Wasza reakcja jest jak najbardziej prawidłowa. Ja na Waszym miejscu zrobiłbym to samo. Prawda o Pani Guni jest jednak trochę inna od przedstawionej w w/w artykule. Prawdą jest że wymontowaliśmy Pani Guni nie Okna lecz tylko ruchome elementy okien czyli skrzydła, ponieważ do momentu zapłaty jesteśmy właścicielem okien ,drzwi , rolet i bramy garażowej, co wynika z umowy podpisanej przez nią, za które Pani Gunia nie zapłaciła i nie ma ochoty zapłacić. Na oknach zamontowane są rolety aluminiowe z pianką w pancerzu co w sposób znaczny ogranicza wychładzanie pomieszczenia. Skrzydła okien zamontowaliśmy następnego dnia po informacji o powrocie mrożnych dni. Pani Gunia jest Szkotką i reprezentuje swój kraj w sposób klasyczny. Mieszka na budowie a nie w domu. Budynek jest nie ogrzewany. Bez gazu, w rurach zamarza woda. Każdy normalnie myślący człowiek wynająłby małe ciepłe przytulne mieszkanie lub pokój do momentu dokończenia budowy. Pani Gunia jak na Szkota przystało oszczędza 400 zł miesięcznie i mieszka w zimnym domu w iście spartańskich warunkach. W czasie budowy domu mieszkała w przyczepie campingowej. Pani Gunia jest oszustką i nie płaci za wykonane usługi. Firmie z okolic Kościana do dnia dzisiejszego nie zapłaciła 26000 zł, mi 14000 zł, jej sąsiadowi który miał opiekę nad budowa 1500 zł , za wykonanie mapki przyłącza gazowego ( kwoty nie znam ) również nie zapłaciła. Komu jeszcze nie wiem, ale mam informacje że jest to standardowa praktyka u tej Pani. Firmy które Pani Gunia wykonują usługi tzn. pracownicy tych firm mają również rodziny i dzieci na utrzymaniu. Pani Gunia pozbawia te dzieci chleba. Czy to jest moralne ? Szkoda tylko że Pan Rewiński nie dopisał tego wszystkiego w swoim artykule. Być może reakcja Panstwa byłaby inna. Ja ze swej strony dołożę wszelkich starań by następne firmy które będą wykonywały usługi Dla Pani Guni w Swarzędzu były świadome tego z jakim klientem mają do czynienia. Z poważaniem Mirosław Lewandowski Odpowiedz Link Zgłoś