Dodaj do ulubionych

W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej c...

• Gość: FIRMA BEEEEEE FIRMA DELTA POCZTA E-MAIL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:16
      Apel do wszystkich INTERNAUTÓW !!! Zapchamy cwaniakowi skrzynkę e-mail !!!
      Oto adres: deltaokna@post.pl
      • Gość: Antykaczucha Re: FIRMA DELTA POCZTA E-MAIL IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.02.06, 23:29
        Melduje, ze wyslalam sukinsynowi zyczenia.
    • szowinita Jakbym miał takiego sąsiada, to obsikałbym mu drzw 05.02.06, 20:23
      drzwi :) Co wy na to sąsiedzi Lewandowskiego ???
    • Gość: Michał Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.daper.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:35
      Powinien stracić wszelkie uprawnienia za coś takeigo, a w gazecie powinni go
      obmarować. Kut... i tyle.
    • zigzaur Bata na "biznesmenów" 05.02.06, 20:54
      Na wszystkich budowlanych "biznesmenów" jest bat:
      1. Żadnych zaliczek.
      2. Umowa na piśmie, dokładne wystawianie faktur.
      3. To wykonawca ma wystawić zabezpieczenie realizacji, które przepada w razie
      przekroczenia terminu.
      4. Z wynagrodzenia potrącić 30 %, które zostanie zapłacone dopiero po upływie
      okresu gwarancji, o ile wszelkie usterki zostaną usunięte natychmiast.
      5. W usługę wliczone jest dokładne posprzątanie po sobie i naprawa wyrządzonych
      szkód.
    • Gość: rc.gda Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.chello.pl 05.02.06, 20:58
      Zastanawiam się kiedy z takimi "dupkami" zrobi się w tym kraju porządek. Moim
      zdaniem taką formę należy zamknąć ku przestrodze innych. Nasze prawo jest w
      dalszym ciągu do d... .
    • Gość: FreakyMisfit Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.02.06, 21:04
      To proste. Kapitalizm.
    • Gość: też Polak Zasłuchany w nauki Ojca Świętego(tego wiadomego) IP: *.aster.pl 05.02.06, 21:09
      Polak - katolik, a na resztę szkoda słów.
    • Gość: gość portalu Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.aster.pl 05.02.06, 21:20
      żaden biznesmen zwykły oszust, żaden Polak, tylko chytry neandertalczyk
    • Gość: k Nie ma co... Reklama Polski jakich sobie "życzymy" IP: *.crowley.pl 05.02.06, 21:28
      A może tak by sprawdzić księgi panu biznesmenowi?? Szkoda, że nie ma on firmy w
      moim rejonie, bo zaraz bym mu wysłał kontrole z ostatnie 3 lata...
    • Gość: etet Policja dobrze wyglada jedynie na paradach IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 21:32
      Przypadek opisany w artukule to nie nowość. Mimo ewidentnych znamion
      przestępstwa policjanci nagminnie odmawiają interwencji. Policjanci reaguja
      dopiero wtedy gdy skutkiem popełnienia przstępstwa jest trup.
    • Gość: emigrant jak mi wstyd, przepraszam za moich rodaków IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:34
      strasznie mi wstyd, jak słysze o takich zajściach, chęci żerowania na ludziach
      starszych, nieporadnych, nie znajacych języka.

Sam emigruję niebawem do Wlk. Brytanii, jezyk znam, ale nawet gdybym był starszą
      osobą wątpię, żeby spotkała mnie tam taka przygoda, chamstwo i złodziejstwo -
      no, chyba, że trafię na Polaka, którzy zresztą już nieraz mnie na Zachodzie
      okantowali.

Dlatego tym razem nie mam zamiaru z nimi trzymać, jak już wyjadę.

No po prostu mi wstyd.
    • walbus Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej 05.02.06, 21:42
      Diadek mój ciągle powtarzał "nie masz gorszego chama co się dostanie z chłopa na
      pana".
    • Gość: gumo ZE SWARZYNDZA AJJAJAJ NYNDZ NYNDZA :) IP: *.icpnet.pl 05.02.06, 22:00
    • Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:04
      > Komendant Leszek Kubiak sprawę potraktował bardzo poważnie. Mimo godzin
      > popołudniowych ściągnął do komendy tłumacza i osobiście przypilnował, by
      > doszło do przesłuchania kobiety.

To znaczy, ze :
      1) jakby nie uaangazowanie Gazety
      2) jakby bylo wieczorem
      3) jakby nie byl to komendant
      4) jakby to nie byla seniorka
      5) jakby to nie byl obywatel innego panstwa

- to by czlowieka olali ?

Powiedzcie mi prosze. Mieszkam od dluzszego czasu za granica.
      Czy w Polsce naprawde tak jest ? Nie wierze. Czy to standart ?

No to po co jest taka instytucja o nazwie "policja" ?

Dziala tylko przez dzien, w wybranych przypadkach
      i tylko dla niektórych ????????????????

Nie wiem, czy wróce............
    • Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:06
      A czy w Polsce nie ma czegos takiego
      jak cech rzemieslników lub zwiazek biznesmenów ?
      Dlaczego jeszcze nie sa aktywni ??!
    • Gość: bert Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.piotrkow.net.pl 05.02.06, 22:07
      jesteśmy tacy miłosierni, ludzcy, wrażliwi na krzywdę ludzką niestety na pokaz,
      Za "plecami" ci sami ludzie kradną, oszukują i jeżdżą w "łódzkim pogotowiu
      ratunkowym". Dobrze, że jest skarga karna. Tylko czy prokurator nie uzna za
      okoliczność łągodzącą to że babcia przeżyłą. Przysłowie mówi "jaka matka taka
      natka".
    • Gość: nie-do-wiary!!! Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.06, 22:07
      W niejednym kraju, w niejednym miescie
      juz byl ta Pania odwiedzil burmistrz,
      ksiadz, Caritas, ktos z urzedu socjalnego,
      referent urzedu miasta d/s seniorów,......
    • Gość: bezradna... Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:11
      To niebywałe po prostu. Krętacze, łobuzy są tak kompletnie bezkarni w MOIM
      kraju. Wstyd - wobec tej starej kobiety (nieważne: Szkotki czy Polki), wstyd
      wobec młodych ludzi, którzy wyciągają wnioski na podstawie takich przykładów.
      Na moich (naszych?!) oczach dokonują się tego rodzaju sprawy, a młodym - w
      sensie: wchodzącym w życie - zamazują się granice między dobrym i złym, między
      tym co ludzkie i nieludzkie, między tym, co jest zgodne lub niezgodne z literą
      prawa i między tym, co po prostu jest etyczne w najgłębszej swojej istocie. Ta
      stara kobieta pewnie nie dożyje już tego, co może się zdarzyć panu
      Lewandowskiemu i czego (wbrew sobie, bo niby uważam, że każdy ma prawo przeżyć
      życie tak, jak uważa, że powinien) życzę: tak to już jest, ze kto ZŁE kreuje,
      do tego też ZŁE wraca. Niech mu wróci.
    • Gość: camel biznezmen? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.02.06, 22:21
      ja bym powiedzial, ze to cham nad chamy...
    • jurcio Przeczytajcie to co mnie spotkało 05.02.06, 22:26
      Ten Lewandowski, to kawał drania, a ekipa policjantów, która przyjechała jako
      pierwsza, to pseudopolicjanci, których minister Ludwiś powinien zwolnić ze
      służby. Oni winni nakłonić kobietę by złożyła zawiadomienie o popełnieniu
      przestępstwa. Chwała komendantowi, że poważnie potraktował sprawę, ale to chyba
      wynik pomocy Wyborczej. Ja już doświadczyłem szkody ze strony policji i
      prokuratury. Trzy lata temu zostałem okradziony przez bandytę Jana B. szefa
      Działu Windykacji kieleckiego Mitexu. W kradziezy pomogli mu policjanci z
      Komendy Policji Warszawa Wola: dzielnicowy Marcin Szuster, szef Referatu
      Dzielnicowych Jacek Błachnio, śledcza Monika Marszałek, śledczy Jerzy Zubiak i
      ich ówczesny szef - Marek Maruchniak (obecnie szef Wydziału zabójstw Komendy
      Stołecznej Policji). Wszystkiemu wtórowała prokurator Dorota Wróbel z
      Prokuratury Warszawa Wola. Też chciałem, żeby napisała o tym Gazeta, ale
      dziennikarze nie byli zainteresowani tym przypadkiem. Zapraszam do mojego
      bloga, nota bene niezłej lektury: jurcio.blox.pl/html.
      • jurcio Re: Przeczytajcie to co mnie spotkało 05.02.06, 22:30
        Jesli już ktoś zdecyduje się na czytanie mojego bloga, po wejściu na stronę
        musi ją "odświeżyć", nie wiem dlaczego tak się dzieje:
        jurcio.blox.pl/html
    • Gość: . Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.rmo.bellsouth.net 05.02.06, 22:35
    • Gość: kloss Drani ukarać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:47
      Niestety, coraz więcej takich cwaniaków w Polsce. W czasie komunizmu zginęło
      poczucie uczciwości zawodowej. Zastąpiła je żądza szybkiego i bezwzględnego
      dorobienia się.

Taki drań powinien już nigdy nie dostać pozwolenia na wykonywanie tego rodzaju
      działalności.
      • Gość: opania Kto ma ich ukarać leiniwa albo skorumpowana prokur IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.02.06, 22:53
    • Gość: sprawiedliwy Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej IP: *.pl / 195.136.49.* 05.02.06, 22:48
      he, he, mam adres, nazwisko, w sumie to niedaleko, może z kumplami wskoczymy do firmy delta damy nauczkę panu lewandowskiemu... i innym takim jak on
    • brovareck Re: W środku zimy biznesmen wymontował 67-letniej 05.02.06, 22:52
      SZLABAN NA LEWANDOWSKIEGO! Zróbmy mu koło pióra.
      Stowarzyszenie Obywatelskie Szlaban zapłaci za ogłoszenie pani Guni w
      swarzędzkiej gazecie lokalnej wzywające potencjalnych klientów p.
      Lewandowskiego, żeby powstrzymali się z zakupami w jego firmie do czasu
      orzeczenia sądu.
      Czy ktoś z Was ma jakiś kontakt do p. Georginy Guni? Czy ktoś z Was zna tytuł
      lokalnej gazety w Swarzedzu?
      Tadeusz Browarek
      www.szlaban.org.pl

• Gość: antyzlodziej Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:59
      Najwyrazniej biznesmen-zlodziej wyobrazil sobie, ze mozna starsza pania z
      zagranicy skubnac na pare zlotych. Ma pecha - trafil na Szkotke ;)
      Proponuje zbombardowac biznesmena-zlodzieja emailami - adres: deltaokna@post.pl
      Moze sie panu raz na zawsze odechce okradania klientow.

Wyslijmy mu zyczenia, aby go klienci szerokim lukiem omijali - moze dran
      zbankrutuje...
      • jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:17
        Gość "antyzłodziej" ma rację i dał super pomysł, zasypmy chama mailami. Damy w
        ten sposób wyraz solidarności z Panią Szkotką. Za "antyzłodziej" powtórzę maila
        tego prostaczka:
        deltaokna@post.pl
        deltaokna@post.pl
        deltaokna@post.pl
        • obalmykaczyzm Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:36
          Wyslalem list sku..elowi
          • jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:39
            W imieniu moim i "antyzłodzieja" dzieki za odzew, ja też mu wysłałem, ale forme
            zamówienia z "ciężkimi" załącznikami, hehe
            Jescze raz mail chama:

deltaokna@post.pl
            deltaokna@post.pl
            deltaokna@post.pl
          • Gość: mee... Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.02.06, 23:44
            ...ale dales popalic...sku..elowi...i czujesz sie zapewne lepiej...spelniles
            obywatelski obowiazek...:)

...tylko musisz wiedziec ,ze w krajach cywilizowanych od takich przypadkow j/w
            jest policja...i jezeli chcesz wysylac...to wyslij do policji...i dowal
            sku..elom...

obalmykaczyzm napisała:

> Wyslalem list sku..elowi

0
            • jurcio Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! 05.02.06, 23:48
              Naturalnie, masz rację, ale przeczytaj bloga: jurcio.blox.pl/html to
              zrozumiesz moje zachowania
              • Gość: mee... Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.hsd1.nj.comcast.net 05.02.06, 23:53
                ...nie potepiam...a jestem wrecz pod wrazeniem...

jurcio napisał:

> Naturalnie, masz rację, ale przeczytaj bloga: jurcio.blox.pl/html to
                > zrozumiesz moje zachowania
      • Gość: ML Re: Dajmy popalic zlodziejowi - czytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:59
        SPROSTOWANIE ARTYKUŁU W GAZECIE WYBORCZEJ.

SZANOWNI PAŃSTWO.

Wasza reakcja jest jak najbardziej prawidłowa. Ja na Waszym miejscu zrobiłbym to
        samo.
        Prawda o Pani Guni jest jednak trochę inna od przedstawionej w w/w artykule.
        Prawdą jest że wymontowaliśmy Pani Guni nie Okna lecz tylko ruchome elementy
        okien czyli skrzydła, ponieważ do momentu zapłaty jesteśmy właścicielem okien
        ,drzwi , rolet i bramy garażowej, co wynika z umowy podpisanej przez nią, za
        które Pani Gunia nie zapłaciła i nie ma ochoty zapłacić. Na oknach zamontowane
        są rolety aluminiowe z pianką w pancerzu co w sposób znaczny ogranicza
        wychładzanie pomieszczenia.
        Skrzydła okien zamontowaliśmy następnego dnia po informacji o powrocie mrożnych dni.

Pani Gunia jest Szkotką i reprezentuje swój kraj w sposób klasyczny. Mieszka na
        budowie a nie w domu. Budynek jest nie ogrzewany. Bez gazu, w rurach zamarza woda.
        Każdy normalnie myślący człowiek wynająłby małe ciepłe przytulne mieszkanie lub
        pokój do momentu dokończenia budowy. Pani Gunia jak na Szkota przystało
        oszczędza 400 zł miesięcznie i mieszka w zimnym domu w iście spartańskich
        warunkach. W czasie budowy domu mieszkała w przyczepie campingowej.
        Pani Gunia jest oszustką i nie płaci za wykonane usługi. Firmie z okolic
        Kościana do dnia dzisiejszego nie zapłaciła 26000 zł, mi 14000 zł, jej sąsiadowi
        który miał opiekę nad budowa 1500 zł , za wykonanie mapki przyłącza gazowego (
        kwoty nie znam ) również nie zapłaciła. Komu jeszcze nie wiem, ale mam
        informacje że jest to standardowa praktyka u tej Pani.
        Firmy które Pani Gunia wykonują usługi tzn. pracownicy tych firm mają również
        rodziny i dzieci na utrzymaniu. Pani Gunia pozbawia te dzieci chleba. Czy to
        jest moralne ?
        Szkoda tylko że Pan Rewiński nie dopisał tego wszystkiego w swoim artykule. Być
        może reakcja Panstwa byłaby inna.
        Ja ze swej strony dołożę wszelkich starań by następne firmy które będą
        wykonywały usługi
        Dla Pani Guni w Swarzędzu były świadome tego z jakim klientem mają do czynienia.

Z poważaniem
        Mirosław Lewandowski

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka