lmblmb 10.03.06, 21:55 "poświęcony ostatnim tygodniom życia Papieża Polaka" - "Papieża Polaka"? To jakiś nowy tytuł w Kościele Katolickim? "Szef OWW zapowiedział zgłoszenie sprawy do prokuratury. " Kolego, możesz nie zatruwać prokuratury małostkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ddm spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:13 Nie za,artwiaj sie tytulami w Kosciele. TO nie Twoj problem; gurnt, ze my wiemy o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: GP sie boi, to jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:15 ludzie! dziwicie sie, ze GP zglosila "przestepstwo" w prokuraturze? musieli tak zrobic. inaczej zostaliby napietnowani przez coraz bezczelniejsza i coraz bardziej wladcza sile w polsce- PK (partie kleru). a tego boi sie teraz kazdy. jak piekla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Cza będzie komisje śledczą powołac~!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:54 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola żenująca nadgorliwość IP: *.eranet.pl 11.03.06, 11:27 zdarza się (mało profesjonalne), ale żeby zgłaszać to do prokuratury ta jakiś absurd z czasów PRL-u Odpowiedz Link Zgłoś
nokryd Zapamiętajmy ! 11.03.06, 13:06 Widzę że tu na tym forum przyszła wypowiadać się jakaś hołota prosto spod budki z piwem !!! Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na świecie. Powinniśmy być z tego dumni !!! Dlatego każdy przejaw ośmieszenia Największego Polaka to przejaw chamstwa i próżności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu Od żula spod budki z piwem IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 19:00 > Widzę że tu na tym forum przyszła wypowiadać się jakaś hołota prosto spod > budki z piwem !!! Jestem Józio, stoję pod budką z piwem. Wpiąłem się do sieci przez WiFi w tej budce LOL > Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na > świecie. Największy... ciekawe, czy rzeczywiście w to wierzysz, czy bijesz pianę. Znany i szanowany, ale największy? Czego ty się najadłeś.... > Powinniśmy być z tego dumni !!! Jesteśmy, ale nie zapominaj, że miął wady, np. sprzeciwiał się antykoncepcji, za co gościł wiele razy na pierwszych stronach gazet. I kilka innych wpadek, równie idiotycznych. > Dlatego każdy przejaw ośmieszenia Największego Polaka to przejaw chamstwa i > próżności. Szkoda, że w Polsce żyją takie dupki, jak ty. I mean it. Byłoby znacznie fajniej, gdyby nie było Moherowych Beretów. Nie wychylaj się z nory, bo psujesz fajny obraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PetitChevalier Re: Zapamiętajmy ! IP: *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 13:22 Po pierwsze cffaniaczku nie pisz w moim imieniu(chodzi mi o forme "ajmy"), po drugie Gaweł Szaweł czy Paweł wszystko jedno ważne czego dokonał i każdy wiedział o kogo chodzi, po trzecie niekoniecznie musi byc moim autorytetem chociaż był postacią wybitną... patrzac co sie działo zaraz po smierci papieza ( tak z malej litery) i teraz to zastanawiam sie nad kupnem koszulki " nie plakalem po papiezu " bo zauwazam paradoks, dwulicowosc nie tylko u politykow wycierajacych sobie ryje slowami papieza ale zwyklych ludzi, ktorzy klamliwie okazywali zal, smutek itd co oczywiscie NIE DOTYCZYLO WSZYSTKICH ale znacznej wiekszosci!! a co do holoty pijacej piwko to sciagnij sobie piosenke "butelki" sydneya polaka, dowiesz sie wiecej o zyciu z tej piosenki niz z Radia Ma Ryja Rydzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zapamiętajmy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:43 koles, nie przesadzaj. wiesz Gombrowicz kiedys napisał "slowacki wielkim poeta był...|" takie teksty jak Twoj bardzo mi owo gombrowiczowskie stwierdzenie przypominaja. czy to jakis dogmat, czy co??? a poza tym, nie zauwazylam zadnego osmieszania, gdyby nie pseudosledztwo GP, uznalabym ze to blad zecerski. a oni robia wielka afere. i nie obrazaj ludzi, Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Zapamiętajmy ! 14.03.06, 10:03 nokryd napisał: > Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na > świecie. Powinniśmy być z tego dumni !!! Dlatego każdy przejaw ośmieszenia > Największego Polaka to przejaw chamstwa i próżności. > ja mysle,ze to byl blad "maszynowy" natomiast rozpetanie burzy z prokuratura w tle to juz gruba przesada.Co do argumentow j.w. to tez gruba przesada Ja nie uwazam go za autorytet,mam podobne zdanie jak Urban.Wystarczyloby gdyby redakcja przeprosila czytelnikow za bledy i juz po sprawie.Nikt nie lekcewazy papieza.Ten czlowiek chcial dobrze a wyszlo jak zawsze.Krytykowac kazdy moze w naszym wolnym kraju.Wolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardze katolami [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marent48 Ja sie nie boje ma ich wszystkich w rydzu!! 13.03.06, 05:31 Gość portalu: dana napisał(a): > ludzie! dziwicie sie, ze GP zglosila "przestepstwo" w prokuraturze? musieli tak > > zrobic. inaczej zostaliby napietnowani przez coraz bezczelniejsza i coraz > bardziej wladcza sile w polsce- PK (partie kleru). a tego boi sie teraz kazdy. > jak piekla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.06, 13:19 bana gaweł II - tego nawet urban nie wymyślił. o ten wstretny sabotaz podejrzewam terorystow islamskich - trzeba powiadomic supper-wasser-manna! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? 12.03.06, 16:33 Też mi afera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ate Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:43 brak zdrowego dystansu do siebie jest najwiekszym problemem nawiedzonych katolików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:18 "Papież Polak" to taki tytuł zastrzeżony dla najważniejszych papieży - gdyż polski katolicyzm rozróżnia papieży Ważnych i Nieważnych. Papież typu "Nieważny" jest w hierarchii niżej od Ojca Dyrektora - nawet jak mówi, że media katolickie nie są od uprawiania polityki, to można go spokojnie zlać, wszak to zaledwie Niemiec (czy inny Włoch)i nie będzie pluł nam w twarz. Z papieżem typu "Ważny" jest inaczej - nie można go tak po prostu zlać, trzeba głośno mówić, że się rozumie wszystko co on (pardon: "On") mówi, a zlewać trzeba w praktyce, głośno przy tym mówiąc, że wręcz przeciwnie, że się nie zlewa, tylko wypełnia jego (tfu: "Jego") wolę. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Mam nadzieję ,że złapią tego satanistę. IP: *.icpnet.pl 13.03.06, 21:09 I ,że wyleci z roboty i do tego proces cywilny i wysoka kara pieniężna ,żeby spłacał 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonieoto Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 14.03.06, 00:16 Ale to nie o to chodzi, czyje imię zmieniono, ale o to, że w ogóle zaingerowano w treść gazety. Niewątpliwie było to działanie bezprawne i wydawca niezależnie od tego, czy napisano ,,Ban Gaweł II'' czy ,,Jerzy Turban'' słusznie robi, zgłaszając do prokuratury przestępstwo. Zresztą podobne błędy wystąpiły na tej samej stronie GP jeszcze w czterech innych tekstach. Jeszcze raz powtarzam: nie chodzi o postać, ale o sam fakt ingerencji przez osobę nieuprawnioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozhoga Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:31 Z tego co wiem, prokuratura jest od prowadzenia postępowań z zakresu prawa karnego. Widzisz tu gdzieś sprawę z tego zakresu ? No chyba, że w polskim kodeksie karnym Jan Paweł II jest poddany ochronie prawnej, ale w takim razie ta zmiana mi umknęła. Jak u przedmówcy - nie używać prokuratury do demonstrowania politycznej poprawności. Ingerencja w tekst to wewnętrzny problem przedsiębiorstwa pn. Gazeta Poznańska, a nie sprawa państwowa. Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś