Dodaj do ulubionych

Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu?

10.03.06, 21:55
"poświęcony ostatnim tygodniom życia Papieża Polaka" -

"Papieża Polaka"? To jakiś nowy tytuł w Kościele Katolickim?

"Szef OWW zapowiedział zgłoszenie sprawy do prokuratury. "

Kolego, możesz nie zatruwać prokuratury małostkami?
Obserwuj wątek
    • Gość: ddm spokojnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 23:13
      Nie za,artwiaj sie tytulami w Kosciele. TO nie Twoj problem; gurnt, ze my wiemy
      o co chodzi.
      • marent48 Alleee AFERA!!!Wymiekam.Kraj oszolomow:Beee!!! 11.03.06, 05:16
    • Gość: dana Re: GP sie boi, to jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:15
      ludzie! dziwicie sie, ze GP zglosila "przestepstwo" w prokuraturze? musieli tak
      zrobic. inaczej zostaliby napietnowani przez coraz bezczelniejsza i coraz
      bardziej wladcza sile w polsce- PK (partie kleru). a tego boi sie teraz kazdy.
      jak piekla.
      • Gość: kaka Cza będzie komisje śledczą powołac~!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 09:54
        ...
        • Gość: hola żenująca nadgorliwość IP: *.eranet.pl 11.03.06, 11:27
          zdarza się (mało profesjonalne), ale żeby zgłaszać to do prokuratury
          ta jakiś absurd z czasów PRL-u
          • nokryd Zapamiętajmy ! 11.03.06, 13:06
            Widzę że tu na tym forum przyszła wypowiadać się jakaś hołota prosto spod budki
            z piwem !!!

Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na
            świecie. Powinniśmy być z tego dumni !!! Dlatego każdy przejaw ośmieszenia
            Największego Polaka to przejaw chamstwa i próżności.

• Gość: stachu Od żula spod budki z piwem IP: *.icpnet.pl 11.03.06, 19:00
              > Widzę że tu na tym forum przyszła wypowiadać się jakaś hołota prosto spod
              > budki z piwem !!!

Jestem Józio, stoję pod budką z piwem. Wpiąłem się do sieci przez WiFi w tej
              budce LOL

> Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na
              > świecie.

Największy... ciekawe, czy rzeczywiście w to wierzysz, czy bijesz pianę. Znany i
              szanowany, ale największy? Czego ty się najadłeś....

> Powinniśmy być z tego dumni !!!

Jesteśmy, ale nie zapominaj, że miął wady, np. sprzeciwiał się antykoncepcji, za
              co gościł wiele razy na pierwszych stronach gazet. I kilka innych wpadek, równie
              idiotycznych.

> Dlatego każdy przejaw ośmieszenia Największego Polaka to przejaw chamstwa i
              > próżności.

Szkoda, że w Polsce żyją takie dupki, jak ty. I mean it. Byłoby znacznie
              fajniej, gdyby nie było Moherowych Beretów. Nie wychylaj się z nory, bo psujesz
              fajny obraz.
            • Gość: PetitChevalier Re: Zapamiętajmy ! IP: *.core.lanet.net.pl 12.03.06, 13:22
              Po pierwsze cffaniaczku nie pisz w moim imieniu(chodzi mi o forme "ajmy"), po
              drugie Gaweł Szaweł czy Paweł wszystko jedno ważne czego dokonał i każdy
              wiedział o kogo chodzi, po trzecie niekoniecznie musi byc moim autorytetem
              chociaż był postacią wybitną... patrzac co sie działo zaraz po smierci papieza
              ( tak z malej litery) i teraz to zastanawiam sie nad kupnem koszulki " nie
              plakalem po papiezu " bo zauwazam paradoks, dwulicowosc nie tylko u politykow
              wycierajacych sobie ryje slowami papieza ale zwyklych ludzi, ktorzy klamliwie
              okazywali zal, smutek itd co oczywiscie NIE DOTYCZYLO WSZYSTKICH ale znacznej
              wiekszosci!! a co do holoty pijacej piwko to sciagnij sobie piosenke "butelki"
              sydneya polaka, dowiesz sie wiecej o zyciu z tej piosenki niz z Radia Ma Ryja
              Rydzyk...
            • Gość: gosc Re: Zapamiętajmy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:43
              koles, nie przesadzaj.

wiesz Gombrowicz kiedys napisał "slowacki wielkim poeta był...|" takie teksty
              jak Twoj bardzo mi owo gombrowiczowskie stwierdzenie przypominaja. czy to jakis
              dogmat, czy co???

a poza tym, nie zauwazylam zadnego osmieszania, gdyby nie pseudosledztwo GP,
              uznalabym ze to blad zecerski. a oni robia wielka afere.

i nie obrazaj ludzi,
            • emeryt21 Re: Zapamiętajmy ! 14.03.06, 10:03
              nokryd napisał:

> Nasz rodak Papież Jan Paweł II był i jest uważany jako największy autorytet na
              > świecie. Powinniśmy być z tego dumni !!! Dlatego każdy przejaw ośmieszenia
              > Największego Polaka to przejaw chamstwa i próżności.
              > ja mysle,ze to byl blad "maszynowy" natomiast rozpetanie burzy z prokuratura
              w tle to juz gruba przesada.Co do argumentow j.w. to tez gruba przesada Ja nie
              uwazam go za autorytet,mam podobne zdanie jak Urban.Wystarczyloby gdyby
              redakcja przeprosila czytelnikow za bledy i juz po sprawie.Nikt nie lekcewazy
              papieza.Ten czlowiek chcial dobrze a wyszlo jak zawsze.Krytykowac kazdy moze w
              naszym wolnym kraju.Wolnym?
          • Gość: gardze katolami [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 12:40
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marent48 Ja sie nie boje ma ich wszystkich w rydzu!! 13.03.06, 05:31
        Gość portalu: dana napisał(a):

> ludzie! dziwicie sie, ze GP zglosila "przestepstwo" w prokuraturze? musieli
        tak
        >
        > zrobic. inaczej zostaliby napietnowani przez coraz bezczelniejsza i coraz
        > bardziej wladcza sile w polsce- PK (partie kleru). a tego boi sie teraz
        kazdy.
        > jak piekla.
    • Gość: mih Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.06, 13:19
      bana gaweł II - tego nawet urban nie wymyślił.
      o ten wstretny sabotaz podejrzewam terorystow islamskich -
      trzeba powiadomic supper-wasser-manna! ;)
    • dzakarta Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? 12.03.06, 16:33
      Też mi afera...
    • Gość: ate Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:43
      brak zdrowego dystansu do siebie jest najwiekszym problemem nawiedzonych katolików
    • Gość: Pozhoga Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 09:18
      "Papież Polak" to taki tytuł zastrzeżony
      dla najważniejszych papieży - gdyż
      polski katolicyzm rozróżnia papieży
      Ważnych i Nieważnych.

Papież typu "Nieważny" jest w hierarchii
      niżej od Ojca Dyrektora - nawet jak mówi,
      że media katolickie nie są od uprawiania
      polityki, to można go spokojnie zlać, wszak
      to zaledwie Niemiec (czy inny Włoch)i nie
      będzie pluł nam w twarz.

Z papieżem typu "Ważny" jest inaczej - nie
      można go tak po prostu zlać, trzeba głośno
      mówić, że się rozumie wszystko co on (pardon:
      "On") mówi, a zlewać trzeba w praktyce,
      głośno przy tym mówiąc, że wręcz przeciwnie,
      że się nie zlewa, tylko wypełnia jego (tfu:
      "Jego") wolę.

Pzdr,

• Gość: mati Mam nadzieję ,że złapią tego satanistę. IP: *.icpnet.pl 13.03.06, 21:09
      I ,że wyleci z roboty i do tego proces cywilny i wysoka kara pieniężna ,żeby
      spłacał 10 lat.
    • Gość: tonieoto Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.pil.vectranet.pl / 213.17.223.* 14.03.06, 00:16
      Ale to nie o to chodzi, czyje imię zmieniono, ale o to, że w ogóle zaingerowano
      w treść gazety. Niewątpliwie było to działanie bezprawne i wydawca niezależnie
      od tego, czy napisano ,,Ban Gaweł II'' czy ,,Jerzy Turban'' słusznie robi,
      zgłaszając do prokuratury przestępstwo. Zresztą podobne błędy wystąpiły na tej
      samej stronie GP jeszcze w czterech innych tekstach. Jeszcze raz powtarzam: nie
      chodzi o postać, ale o sam fakt ingerencji przez osobę nieuprawnioną.
      • Gość: Pozhoga Re: Czy "Gazeta Poznańska" padła ofiarą sabotażu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:31
        Z tego co wiem, prokuratura jest od prowadzenia
        postępowań z zakresu prawa karnego. Widzisz tu
        gdzieś sprawę z tego zakresu ?

No chyba, że w polskim kodeksie karnym Jan Paweł
        II jest poddany ochronie prawnej, ale w takim razie
        ta zmiana mi umknęła.

Jak u przedmówcy - nie używać prokuratury do
        demonstrowania politycznej poprawności. Ingerencja
        w tekst to wewnętrzny problem przedsiębiorstwa
        pn. Gazeta Poznańska, a nie sprawa państwowa.

Pzdr,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka