IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 18:58
czy ktoś cos wie na temat tego developera,jaki jest standard mieszkań,i jaki
koszt ich utrzymania?
Obserwuj wątek
    • Gość: granda32 Re: agrobex IP: 83.238.211.* 28.03.06, 11:31
      Niestety nie mam dobrego doświadczenia z AGROBEXEM
      Nie twierdzę iż nie ma gorszych ad nich ale do dobrej firmy developerskiej to
      im daleko
      Terminy i owszem - ale potem, jak to już niektórzy stwierdzili, mało ich
      interesuje ogólnie rozumiane dobro klientów
      Niedawno odebrałam mieszkanie, wszystko było dobrze do czasu wprowadzenia się
      innych lokatorów (tych z mojego pionu) bowiem teraz mamy w wentylacji głuchy
      telefon i nawzajem wysłuchujemy swoich rozmów - A AGROBEX? Oni twierdzą, że
      wszystko jest wporządku a niektórych to byle co denerwuje - jak choćby
      bzyczenie komara
      Mało tego bardzo długo nie płaciliśmy żadnych rachunków i tak naprawdę do dziś
      nie wiemy jakimi kosztami zamkniemy aktualny miesiąc bo AGROBEX wystawia
      rachunki z tylko im znaną częstotliwością
      Długo tez czekaliśmy z podpisaniem aktów notarialnych gdyż AGROBEX nie załatwił
      na czas wszystkich formalności, mało tego mimo iż to oni nie dotrzymali
      warunków umowy to mieszkańcy musieli pisać prośby o przesunięcie terminów
      podpisywania aktów notarialnych - komedia!!!!
      A co najważniejsze zostaliśmy przez AGROBEX najzwyczajniej oszukani w kwestii
      ogrzewania naszego budynku Kupując mieszkanie każdy otrzymywał zapewnienie iż
      budynek posiada własną kotłownię i dlatego koszty ogrzewania powinny być niskie
      Niestety potem okazało sie iż przez określenie "własna kotłownia" AGROBEX
      rozumiał cztery ściany Reszta jest własnością DALKII która dosłownie zdziera z
      lokatorów i np za ogrzanie 30 m2 mieszkania koszty na jeden miesiąc kształtuja
      sie w okresie grzewczym w okolicy 200 złotych
      Dużo by można jeszcze przytaczać paranormalnych sytuacji z zakresu obsługi
      swoich klientów przez AGROBEX - ale jeżeli ktoś jeszcze ma ochotę na zakup
      mieszkania u tego developera to niech uzbroi się w notariusza przy podpisywaniu
      umowy wstępnej, dobrego rzeczoznawcę przy odbiorze mieszkania, wszytkie
      informacje dotyczące przyszłego mieszkania bierze na piśmie a później niech
      uzbroi się w dużoooooooo cierpliwości przy bataliach dotyczących dochodzenia
      swoich praw
      A może lepiej poszukać innego inwestora? Każdy popełnia błędy ale muszę
      przyznać że takiej nonszalancji i buty w kontaktach z klientami jak w AGROBEXIE
      nie spotkałam nigdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka