Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 18:58 czy ktoś cos wie na temat tego developera,jaki jest standard mieszkań,i jaki koszt ich utrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: granda32 Re: agrobex IP: 83.238.211.* 28.03.06, 11:31 Niestety nie mam dobrego doświadczenia z AGROBEXEM Nie twierdzę iż nie ma gorszych ad nich ale do dobrej firmy developerskiej to im daleko Terminy i owszem - ale potem, jak to już niektórzy stwierdzili, mało ich interesuje ogólnie rozumiane dobro klientów Niedawno odebrałam mieszkanie, wszystko było dobrze do czasu wprowadzenia się innych lokatorów (tych z mojego pionu) bowiem teraz mamy w wentylacji głuchy telefon i nawzajem wysłuchujemy swoich rozmów - A AGROBEX? Oni twierdzą, że wszystko jest wporządku a niektórych to byle co denerwuje - jak choćby bzyczenie komara Mało tego bardzo długo nie płaciliśmy żadnych rachunków i tak naprawdę do dziś nie wiemy jakimi kosztami zamkniemy aktualny miesiąc bo AGROBEX wystawia rachunki z tylko im znaną częstotliwością Długo tez czekaliśmy z podpisaniem aktów notarialnych gdyż AGROBEX nie załatwił na czas wszystkich formalności, mało tego mimo iż to oni nie dotrzymali warunków umowy to mieszkańcy musieli pisać prośby o przesunięcie terminów podpisywania aktów notarialnych - komedia!!!! A co najważniejsze zostaliśmy przez AGROBEX najzwyczajniej oszukani w kwestii ogrzewania naszego budynku Kupując mieszkanie każdy otrzymywał zapewnienie iż budynek posiada własną kotłownię i dlatego koszty ogrzewania powinny być niskie Niestety potem okazało sie iż przez określenie "własna kotłownia" AGROBEX rozumiał cztery ściany Reszta jest własnością DALKII która dosłownie zdziera z lokatorów i np za ogrzanie 30 m2 mieszkania koszty na jeden miesiąc kształtuja sie w okresie grzewczym w okolicy 200 złotych Dużo by można jeszcze przytaczać paranormalnych sytuacji z zakresu obsługi swoich klientów przez AGROBEX - ale jeżeli ktoś jeszcze ma ochotę na zakup mieszkania u tego developera to niech uzbroi się w notariusza przy podpisywaniu umowy wstępnej, dobrego rzeczoznawcę przy odbiorze mieszkania, wszytkie informacje dotyczące przyszłego mieszkania bierze na piśmie a później niech uzbroi się w dużoooooooo cierpliwości przy bataliach dotyczących dochodzenia swoich praw A może lepiej poszukać innego inwestora? Każdy popełnia błędy ale muszę przyznać że takiej nonszalancji i buty w kontaktach z klientami jak w AGROBEXIE nie spotkałam nigdzie Odpowiedz Link Zgłoś