Dodaj do ulubionych

Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka

19.04.06, 10:22
Czy ktoś z Szanownych 'Forumowiczów' kupił od Agrobexu mieszkanie w powyżej
lokalizacji?

pzdr. :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:43
      witam, my właśnie jesteśmy po podpisaniu umowy przedwstępnej - jeszcze po
      starych cenach :)
      na razie wszystko wydaje się być ok, ale jak czytam te wszystkie posty o
      developerach to tak się zastanawiam czy jakaś niespodzianka nie wyniknie po
      drodze...
      • Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 26.07.06, 12:38
        CZESC JA TEZ MAM ZAREZERWOWANE MIESZKANKO NA KORNICKIEJ. CHYBA CZAS POZNAWAC
        SASIADOW:)
        • Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 03.10.06, 15:16
          hej hej
          i jak Wasze mieszkanka?ja nawet nie mam czasu zeby ponadzorowac budowe;)
          odzywajcie sie ludzie!przeciez bedziemy obok siebie mieszkac!
      • Gość: Rolicz Forum Dyskusyjne dla ulicy Radosnej IP: *.icpnet.pl 09.08.08, 20:40
        witam, przyznacie wszyscy, ze dosc ciezko korzysta sie z tego forum. Chetnie
        udostepnie troche miejsca na moim forum (na ktorym sie zbyt wiele nie dzieje)
        tak abysmy mogli czytelniej dyskutowac o naszych bolaczkach i zalach dnia
        codziennego zwiazanego z Agrobexem itd.
        siggiffm.livenet.pl/siekierki/forum/admin/index.php?sid=eee1b0dda0049a69c1f42fd32caf39d6
        link do forum. Piszemy w dziale Zalasewo-Radosna. pozdrawiam
        • Gość: Rolicz Re: Forum Dyskusyjne dla ulicy Radosnej IP: *.icpnet.pl 09.08.08, 20:44
          jeszcze raz, poprawny link.
          siggiffm.livenet.pl/siekierki/forum/viewforum.php?f=18
    • Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 03.10.06, 15:16
      w ktorym budynku mieszkanko?A, B czy C?
      • Gość: Papierowa Torba Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:13
        Witam,
        Powiem Wam szczerze, że sąsiedztwo to macie takie średnie...nawet chodnika tam
        nie ma...droga dziurawa...sciśnięte to wszystko.
        • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.10.06, 10:57
          Cisza spokoj i swieze powietrze drogi nie za ciekawe ale bez przesadyzmu, latwy
          dojazd i mysle ze ciekwi sasiedzi ??? Dajcie znac ludzie o sobie !!! Pozdrawiam
          wszystkich
          • Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 04.10.06, 14:10
            fajnie tak czytać jak się cieszycie wiec nie będę was zamartwiał o tym jak
            regułą są grzyby w mieszkaniach pekniecia krzywe sciany nieudolnie ocieplone
            mieszkania itp. Mieszkam od rokuna Promykowym i raczej wiem co mówię - średnio
            raz na 1,5 miesiąca przytjeżdżaja do mnie podwykonawcy agrobexu i poprawiają
            niedoróbki i uszkodzenia powstałe ze złej konstrukcji badź błędnego wykonania.
            Mimo wszystko pozdraiwam i życzę też tak wielkiego optymizmu po kilku
            miesiącach mieszkania
            • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.10.06, 17:00
              Szczerz mowiac mozesz miec pretensje sam do siebie nikt cie nie zmuszal do
              podpisania protokolu odbioru jak cos bylo nie tak, zapomniales o istnieniu
              rzeczoznawcy !!! Pozdrawiam
              • Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 10.10.06, 17:18
                grzyb , peknięcia ścian i elewacji zewnętrznaej powstały po podpisaniu
                protokołu więc to co napisałeś nie ma za bardzo sensu.
                • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.10.06, 17:55
                  "krzywe sciany, nieudolnie ocieplone mieszkania" - odnosilem sie do tej
                  wypowiedzi a co do grzyba to chyba za bardzo oszczedzasz na ogrzewaniu. Pozatym
                  pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam
                  • mantis1 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 10.10.06, 18:06
                    pekniecia na scianach potwierdzam, ale tozdja sie naturalne osiadanie budynku.
                    u mnie po 3 latach.
                    co do grzybow w budynkach od agrobexu tylko o tym czytalem ale nigdy nie
                    widzialem:)
                  • Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 10.10.06, 20:36
                    .....a co do grzyba to chyba za bardzo oszczedzasz na ogrzewaniu"

możesz kolego nie wiem jak dużo grzać to i tak nic to nie da przede wszystkim
                    trzeba częśto i długo wietrzyć mieszkanie a potem ogrzewać - ważne jest
                    wietrzenie
                    A co do ogrzewanie to płaciłem dosyć wysokie rachunki ( ponad 800 zł na 2 mce )
                    i miałem ok 18 stopni - agrobex zafundował nam piece z pierwszej półki hehehe a
                    z tego co się orientuję to ok 30-40% ciepła i wielkości rachunków zależy od
                    pieca. Te z Agrobexu sa beznadziejne a poza tym równo jak mija gwarancja
                    zaczynają się psuć a naprawa ich to nie jest wydatek kilkudziesięciu złotych -
                    wiem coś na ten temat.Zaznaczam jeszcze że nie mogliśmy zrezygnować i kupić
                    inny - developer nam narzucił .
                    Ale z drugiej strony który developer wybuduje domki bądź mieszkania idealnie -
                    wiadomo że budują z najtańszych materiałów i wybierają najtańszych
                    podwykonawców którzy edukacje budwlaną skończyli na klockach lego a teraz
                    uważają sie za wielkich fachowców
                    • Gość: tamina Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 80.50.254.* 13.10.06, 07:37
                      Ja szczerze mówiąc też chciałam zamienić piec, ale sprawdzałam - to projektant
                      narzuca ten sprzęt, trzeba było drążyć temat, choć na narzekam teraz. 18
                      stopni - raczej byś tego nie wytrzymał na dłuższą metę więc zmień... termometr
                      w domu :)
                      • Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:27
                        Tez myślałam o mieszkaniu w Zalasewie, ale trochę przerażaja mnie dojazdy.
                        Większość z Was jest pewnie zmotoryzowana, ale może możecie napisać coś o
                        połączeniu z Poznaniem? Będę wdzięczna.
                        • Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 24.10.06, 15:50
                          rower
                          • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 13.07.07, 17:11
                            Bez zarzutu jak na razie. Pozdrawiam wszystkich! Szukam sąsiadów z klatki 7
          • Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 16.11.06, 12:36
            CZESC. W KONCU JACYS SASIEDZI. NO PROSZE- JAK NAS STRASZA.SZCZERZE MOWIC TO NIE
            PRZEMAWIA TO DO MNIE AZ TAK BARDZO. BYLAM OSTATNIO NA BUDOWIE I MOJE OBSERWACJE
            SA JAK NAJBARDZIEJ POZYTYWNE. JAK KTOS CHCE IDEALNIE WSZYSTKO- TO PROPONUJE
            WYBUDOWANIE MIESZKANIA WLASNORECZNIE- WTEDY PRETENSJE-DO SAMEGO SIEBIE.PO TO
            MAMY OCZY-ZEBY KONTROLOWAC PRACE I W RAZIE POTRZEBY ZWRACAC UWAGE NA
            NIEDOCIAGNIECIA.
            ZNASZ JESZCZE KOGOS Z NASZEGO PRZYSZLEGO OSIEDLA?
            W KTORYM BUDYNKU MASZ MIESZKANIE?
    • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.11.06, 12:22
      Nowe zdjecia a na forum brak wpisow od przyszlych lokatorow - jaka szkoda !!!
      • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 19.12.06, 14:30
        Hello!
        Na bieżąco śledzę budowę i z jej wyników jestem bardzo zadowolona,
        uwzględniając fakt, że w 'moim' bloku jest już parter, a odbiór ma być w 2008
        roku. Mam jednak pytanie czy ktoś coś słyszał na temat budowy kolejnego bloku
        za blokiem A? Bo wieści o tym, że wzdłuż ulicy Radosnej będzie jeszcze jeden
        blok budowany krążą już od jakiegoś czasu, ale wolałabym nie mieć ograniczonej
        widoczności z drugiej strony.
        W tym miejscu należy pozazdrościć właścicielom mieszkań w bloku B i C, którym
        nie zagraża żadne ograniczenie widoczności, bo mają już budynek gazowni.
        Pozdrawiam sąsiadów.
      • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 08.01.07, 16:24
        Hej.
        Witam wszystkich forumowiczów. Ja również kupiłam mieszkanie od Agrobexu w
        Swarzędzu. Jak narazie wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji, choć po
        przeczytaniu tylu postów mam mieszane odczucia czy i nas nie spotka jakaś
        niespodzianka...
        Kupiłam mieszkanie w klatce 1/budynek B.
        Jak widać budowa idzie do przodu. Co jakiś czas jeżdżę poobserwować postępy na
        budowie. A jest już na co popatrzeć :-).
        Ciekawa jestem jakich bedę miała sąsiadów? Odzywajcie się...
        Pozdrawiam...
        • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 09.01.07, 08:30
          Hello Suzi!
          Jesteśmy Twoimi sąsiadami ;o) tzn. w okna będziemy sobie zaglądać (klatka 2 w
          blku A) Z tego co wyczytałam też mnie trochę poraziło, ale jestem
          optymistycznie nastwiona, w końcu będziemy mieszkać na ulicy Radosnej!
          Pozdrawiam!
          • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.01.07, 11:33
            Klatka 2 blok A drugie pietro tam mam mieszkanko - bedziemy sasiadami !!
            Pozdrawiam
            • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 10.01.07, 15:45
              Witaj więc sąsiedzie!
              Fajnie byłoby trzeciego właściciela na naszym piętrze znaleźć ;o)
              Gdybyś chciał z nami pogawędzić to możesz pisać na maila curlymag@o2.pl
              Pozdrawiam
              • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 16.01.07, 20:05
                Witam sąsiadów Klatka 4 budynek B - parter. Szukam sąsiada spod 33 numeru.

Pozdrawiam i proszę o maila zainteresowany1976@NOSPAM.gazeta.pl
      • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 01.02.07, 14:42
        I znowu nowe zdjęcia! A nikt się nie cieszy (przynajmniej widocznie)!
        W sumie jestem trochę zła, że zima przyszła, bo pewnie będą musieli przerwać
        budowę, ale mamy już dziurę na okno! Mała rzecz a cieszy.
        Pozdrawiam sąsiadów z bloku A!
        • Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.02.07, 14:50
          Ja sie ciesze przeciez wiesz ha ha ha ha ha tez sprawdzilem dzisiaj stronke i
          co widze nowe foty. Wiesz co sadze ze tam tylko na wynajem zostaly kupione bo
          jakos lokatorzy nic nie pisza!! Jak sie mowi sypialnia Poznania.

Dzieki i rowniez pozdrowionka
          • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 01.02.07, 14:56
            A może nasi sąsiedzi nie odkryli jeszcze tego dobroczynnego źródła informacji
            jakim jest forum... albo (co gorsza) nie chcą nas poznać ;o)
    • Gość: Gość sąsiad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 14.02.07, 12:27
      Witam,
      Ja rowniez zdecydowałem się na tą lakalizacje. Trochę daleko ale cena był
      atrakcyjna. Ogólnie jestem, jak narazie zadowolony, jednak martwi mnie trochę
      stosowane pokrycie dachu (dachówka bitumiczna)naj mniej trwałego pokrycia nie
      licząć oczywiście zwykłej papy. Myslę, że znacznie lepszym rozwiazniem było by
      zastosowanie chocby dochówki betonowej która ma znacznie wiekszą trwałość do 100
      lat (a bitumiczna do kilkunastu). Trochę się tym niepokoje bo co będzie, jeśl
      okaże sie, że za 15 lat konieczna bedzie jej wymjana, zwłaszca iż będę mieszkał
      na 3 pietrze.

Pozdrawiam wszystkich zalesewian,
      Sąsiad
      • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:21
        Nie boicie się,że wyroluje Was Agrobex tak jak zrobił to na Os.Ułańska. Ja
        powiem szczerze,że zarezerwowałam tam mieszkanko...ale zrezygnowałam bo
        położenie jest nieatrakcyjne. Ale teraz ciesze się,że podjęłam taką decyzję.
        Życzę wszystkiego dobrego i oby Wam sie udało.
    • Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 27.02.07, 09:46
      Witam,

Widzieliście odadzą nam mieszkania wczesniej(to jest przed czerwcem,kupiłam
      mieszkanie w budynku A).

Pozdrawiam
      • Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.02.07, 12:23
        Jak wczesniej termin ukonczenia budynku A to marzec 2008 ? A budynki B i C to
        czerwiec 2007. Nie sadze ze az tak ciepla zime mamy prawda ?
    • Gość: Rob Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.ipt.aol.com 27.02.07, 21:37
      Agrobex???? Boze, ludzie, czy wy oczu nie macie??? Architektura jak za Gomulki. Dziwilem sie kto takie cos kupuje, ale teraz juz wiem. Jest tylu developerow na runku, nie zalamujcie mnie...
      • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 08.03.07, 12:33
        Witam,

Denerwują mnie takie opinie jak w poscie powyżej ("Boze, ludzie, czy wy oczu nie
        macie??? Architektura jak za Gomulki"). Nikt nikogo nie zmusza do kupna. Ja
        kupiłem i jestem jak narazie zadowolony, martwi mnie jedynie nieco dach, a
        właściwie jego pokrycie - dachówka bitumiczna. Mam nadzieje, że to rozwiazanie
        sprawdzi się.

Pozdrawiam,
        • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 15:03
          Witam!
          Byłam dzisiaj na budowie i widać duże postępy. Co do dachówek to rzeczywiście
          nie jest to chyba dobre rozwiązanie. Ja też będę mieszkać na "poddaszu".
          Pożyjemy zobaczymy..

Ale ludzie to mają tupet. Jak komuś nie pasuje projekt, to tylko jego problem..
          Niepotrzebnie się tylko nakręca i wypisuje takie pierdoły, zaśmiecając forum.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
    • Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 21.03.07, 12:46
      Witam,
      Mam pytanie, czy może na forum są osoby które odbierają mieszkania w marcu.
      Jezeli są to niech dadzą zanać o swojch odzcuciach po odbiorze mieszkania, na co
      zwrócić uwagę przed odbiorę. Ja mam termin na czerwiec (troche się niecierpliwie).

Pozdrawiam,
      • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 29.03.07, 10:28
        Nam się pytasz jakie mamy odczucia, jeśli teoretycznie termin odbioru jest za
        rok? Chyba nie zwróciłeś uwagi, że jest to marzec ale 2008!!! To czerwcowych,
        tegorocznych odbiorców powinieneś szukać!
        Ale powiem Ci, że odczucia mam dobre, uwzględniając fakt, że w naszym
        mieszkanku są już okna zamontowane, więc mam nadzieję, że AGROBEX nie będzie
        zbytnio zwlekał z przekazaniem nam gotowego (zakładam, że w połowie roku) bloku
        A. Pozdrawiam sąsiadów!
        • Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.03.07, 19:31
          Czesc sasiadko widzialas nowe fotki na stronie Agrobexu niezly kolorek maja te
          bloczki ha ha ha
          • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 30.03.07, 11:11
            Heyka Sąsiedzie! Widziałam kolorek - dojrzała brzoskwinia?!? i trochę mi nie
            pasuje do czerwonego dachu... ale w końcu ulica Radosna to kolor też
            entuzjastyczny. Na wizualizacji było widać biel ścian, gdzieniegdzie złamaną
            lekko cytrusowym kolorkiem. Widać na inny kolor farby była promocja ;o)
    • Gość: krzysiek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 18:53
      Szczerze mówiąc wątpię w to bardzo, żeby Agrobex sprzedał te mieszkania w tak
      niskiej cenie jak było w ofercie....
      • Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.pub.sarocom.net 08.04.07, 18:13
        Wydaje mi się, że Agrobex będzie chciał jak najszybciej zakończyć tą budowę,
        żeby zająć się czym innym i tam zarabiać pieniądze. Nie konspiruj.
        • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 20.04.07, 08:50
          Mam pytanie do sąsiadów z bloku B i C, czy AGROBEX zaproponował im wcześniejsze
          odebranie mieszkań? Bo z tego co widać nie ma co czekać do czerwca.
          • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 21.04.07, 16:47
            Witaj. My nie dostaliśmy jeszcze żadnej informacji o takiej możliwości. Być może
            w ciągu najbliższych tygodni takie info do nas trafi. Jakby co damy znać na forum.
            Pozdrawiam.
            • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 23.04.07, 15:07
              Ja tez się juz nie mogę doczekac. Ponawiam apel do sąsiadów z klatki 4b - ujawnijcie się
            • Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:28
              Suzi, a Ty w którym bloku na poddaszu będziesz zamieszkiwać? Bo z tego co mi
              się udało dowiedzieć części właścicieli w bloku B będzie lub już zostało
              zaproponowane odebranie mieszkanek już w maju. Ale może to być plotka...
              Pozdrawiam
              • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 24.04.07, 16:02
                Witaj curlymag. W pierwszej klatce, budynek B. 28.04 mam spotkanie z
                kierownikiem budowy,może wówczas dowiem się konkretów. Na dzień dzisiejszy do
                nas żadna informacja o możliwości wcześniejszego odbioru mieszkania nie
                doszła.Pozdrawiam.
                • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 24.04.07, 20:56
                  Ja też dwa tygodnie temu rozmawiałem z kierowniwkiem. Nie potwierdził, że oddadzą wcześniej. Ale tez nie zaprzeczył.
                  Inny temat co robimy ze wspólnotą?
                  • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:11
                    mieszkańcy budynku A dostaliście wczoraj pismo o wcześniejszym odbiorze mieszkań
                    - 30.09.2007 - co o tym myślicie:)?
                • Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:34
                  Heyka Suzi!
                  I jak tam z konkretami? Czegoś się dowiedziałaś ciekawego? Mieszkanko fajnie
                  się oglądało?
                  Pozdrawiam majowo!
                  • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 15:41
                    Witam. Mieszkano bardzo nam się podoba..
                    Co do wcześniejszego odbioru to nadal aktualna jest data 30.06. Kierownik nie
                    potwierdził faktu, iż jest możliwość wcześniejszego odbioru mieszkań.
                    Widać, że już powoli szykują się do tego - sprzątają mieszkania i klatki
                    (widziałam sprzątaczki myjące m.in. okna).
                    Tak poza tym to mamy bardzo dobre wrażenia. Oby tak dalej.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:38
                      Hello Suzi! Radosna nowina, że mieszkanko jest takie śliczne. Ale mam nadzieję,
                      że nam jednak zaproponują odbiór jeszcze w tym roku. W końcu już wybudowali
                      dach nad 3 piętrem, więc nie opłaca się przedłużać. Poczekamy - zobaczymy.
                      Pozdrawiam Sąsiadów!
                      • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 21.05.07, 16:52
                        Witam

Prawdopodobnie już na koniec czerwca dostaniemy klucze. Nie mogę sie juz doczekac. Pozdrawiam
                        Wszystkich
          • Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 16.07.07, 14:51
            Mam pytanko - i jak z odbiorem mieszkania - my się wstrzymalismy przez brak
            przyłączy.... teraz nie wiemy co dalej.
            Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 31.05.07, 14:43
      Nie wie może ktoś z Państwa od kiedy zaczną przekazywać mieszkania. Z góry
      dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam.
      • Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.kp.pl 01.06.07, 14:43
        Witam
        w zeszłym tygodniu byłam w biurze Agrobexu - tam powiedziano mi że niedługo
        zaczną wysyłać do nas listy i po ich otrzymaniu będziemy umawiali sie
        telefonicznie na odbiory mieszkań - jeżeli nie będziesz miał żadnych uwag, to
        klucze dostaniesz pewnie już w czerwcu.
        Pozdrawiam
      • Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 10:43
        Do wczoraj jeszcze nie było prądu w budynkach. Ponoć do piątku ma się wyjaśnić,
        kiedy będzie w końcu podłączony i wtedy rozesłane zostaną indywidualnie listy do
        mieszkańców z terminami odbiorów.

Pozdrawiam
        Sąsiadka z 2 klatki B :)
        • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 18.06.07, 15:03
          Ponoć faktycznie na dniach mają oddawać mieszkania. Juz się nie mogę doczekać. Ponawiam pytanie kto ma mieszkanie w klatce nr 4 mieszkania od 33?
          Jakby co proszę o kontakt zainteresowany1976@gazeta.pl
          • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 22.06.07, 16:29
            A ja właśnie dzisiaj byłam w Agrobexie. Oczywiście żadnych konkretów, zbliża się
            koniec czerwca i cisza... Mi też mówią,że będą wysyłać listy i umawiać się
            indywidualnie,tylko kiedy? Ja mam w umowie że odbiór techniczny ma być 30.06. a
            więc na dniach - co zadzwonią dzień przed? Zaczyna mnie to niepokoić... Co Wy o
            tym sądzicie? Jakie Wy macie odczucia?
            • zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 23.06.07, 22:28
              ENEA nie podłąćzyła jeszcze prądu stąd nerwówka. Ponoć lada dzień zaczną
              umawiać na odbiory.
              • Gość: Karol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.06.07, 11:53
                Ciekaw jestem czy przyszli lokatorzy z budynku B i C otrzymali juz listy
                odnosnie odbioru mieszkan ? Czy ponownie wynikly jakies komplikacje ?
                Pozdrawiam
                • Gość: MB Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 62.29.253.* 27.06.07, 13:06
                  ENEA i obiór przez inspektora ma być najpóźniej do połowy lipca, co oznacza 2
                  tygodnie opoźnienia. Czy ktoś z Was zdecydował się na wcześniejszy odbiór?
                  • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:41
                    Witam wszystkich "sąsiadów"! Jestem z budynku A, mam nadzieję, że z naszym
                    budyniem nie będzie takich problemów. mam cicha nadzieję, że przekazanie
                    mieszkań nastąpi wcześniej, niż planowany termin oddania na marca 2008, ale
                    widząc co dzieje się z budynkiem B i C, niestety niczego nie można być pewnym.
                    Pozdrawiam Wszystkich
                  • Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 14:34
                    Szkoda tylko, że nie uprzedzą nas oficjalnie o opóźnieniu, zero odezwu z ich
                    strony...
                  • Gość: Asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 28.06.07, 16:08
                    Witam, właśnie szukam osób które powiedza mi co tam się właściwie dzieje. Sami
                    mamy problem czy odebrac mieszkanie. Wiesz co sie święci bo opinie Agrobexu o
                    Ułańskiej nie są pozytywne
                    • Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 16:35
                      Zdecydowalismy sie na odbiór częściowy bez prądu, bo zależy nam, żeby jak
                      najszybciej zacząć jakikolwiek remont. 2 tyg opoznienia na samym starcie to dużo
                      biorąc pod uwagę, ze pewnie nie jedno przesunięcie remontowe się jeszcze wydarzy.
                      • Gość: B4 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 62.29.253.* 29.06.07, 10:40
                        A dostaliście protokół odbioru? komplet kluczy?
                        no i jak jest możliwy wcześniejszy remont bez prądu? czy może jest dośtępny
                        budowlany?
                        • Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 04.07.07, 10:49
                          Tak dostaje się komplet kluczy, można korzystać z prądu budowlanego, a
                          wypełniony protokół odbioru czeka jeszcze u kierownika do czasu podłączenia prądu.
                          • Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.krakow.witd.gov.pl 13.07.07, 08:19
                            Witam Sąsiadów z bloków B i C!
                            Jak odbiory mieszkań? Przebiegały bez zakłóceń? Było dużo poprawek?
                            Napiszcie coś, bo nas to czeka w przyszłym roku.
                            Pzdrki dla M&K.
                            • Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 17.07.07, 14:57
                              i jak z odbiorem - my dopiero 26 - na co zwracać uwagę...
                              • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:04
                                Witam, super z tymi mieszkanami (blokA), może święta spędzimy w nowych
                                mieszkaniach:) pozdrawiam
    • budweiss grzyb w mieszkaniach 20.06.07, 14:21
      rozglądam się wstępnie za mieszkaniem z rynku wtórnego. na forum os. promykowego jest dużo wpisów na temat grzyba w mieszkaniach. tu także pojawiły się takie wątki,
      chyba właśnie pisane przez osoby stamtąd (spoleczenstwo -> osiedla, wspolnoty -> wielkopolskie)
      czy tylko promykowe jest tak beznadziejnie wykonane, ten deweloper tak buduje zawsze, czy może to zła eksploatacja ? mieszkam w kawalerce w wielkiej płycie na piątkowie i nigdy nie miałem do czynienia z grzybem. mieszkania budowane przez agrobex podobają mi się, ale nie chciałbym się władować w taki pasztet za ciężkie pieniądze.
    • curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 16.07.07, 09:57
      Witam Sąsiadów z bloku A!
      Dostaliście od AGROBEXu pisemko o propozycji wcześniejszego odbioru?
      Fajna sprawa :o)
    • Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 24.07.07, 20:50
      hej
      witam wszystkich (przyszłych) mieszkańców ul Radosnej :)
      czy ktoś już odebrał mieszkanko? ja mam termin na 30 lipca i zastanawiam sie
      jak to wszystko przebiega... bez problemów? fajnie gdyby ktoś kto ma już to za
      sobą podzielił się z nami swoimi wrażeniami :)

pozdrawiam
      • Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 25.07.07, 10:48
        Hej - my odbiór mamy na jutro.... więc podzielę się szczegółami jutro... pozdrawiam
    • Gość: kasia :) Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 26.07.07, 22:43
      A miał ktoś z Was dopłatę lub nadpłatę związaną z metrażem? czy
      weryfikowaliście pomiary, których dokonał Agrobex? Bo mi "wyszło" mieszkanie o
      1,38 m2 większe niż na planie i mam dopłatę i zastanawiam się na ile ich
      pomiary są wiarygodne. Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia - dajcie znać
      proszę :)

Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 10.08.07, 14:06
      Witam,

Może ktoś ma informacje, kiedy będzie normalny (nie budowlany) prąd podłączony
      do budynku.

Sąsiad
    • Gość: Joanna BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.tvgawex.pl 20.08.07, 17:58
      Czy wszyscy, ktorzy kupili mieszkania w Zalasewie mają tak komfortowe warunki,
      ze nie muszą sie denerwować terminem swojej przeprowadzki? Czy Was też kierownik
      budowy wciska jakieś kolejne kity, a panie z Agrobexu nabierają wodę w usta, co
      się dzieje z tym prądem?! Dla mnie to jest skandal, ze na każdym kroku jesteśmy
      okłamywani, bo ja nie wierzę w to, że nie znany jest termin odbioru instalacji
      elektrycznej. Ja rozumiem,że moze się coś przesunąc w czasie, ale nie blisko 2
      miesiące i to beż żadnego słowa wytłumaczenia czego możemy się jeszcze spodziewać!
      • Gość: wet Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.icpnet.pl 20.08.07, 20:04
        Ja się cieszę, że oddali już mieszkanie i mogę je wykończyć. Tak
        naprawdę mogli czekać do końca września.... w sumie poszli nam
        trochę na rękę prawda ?
        • Gość: kwiecie Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:53
          radość radością, ale rzeczywiście lekko przesadzają, już chyba mieszkacie 2
          miesiące?! my cieszymy się, że budynek A oddają pół roku wcześniej(na koniec
          września), ale mam nadzieję że przez ten miesiąc zrobią ten prąd!!!pozdrawiam
          • Gość: Suzi Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.icpnet.pl 13.09.07, 10:34
            A ja już nigdy nie kupię mieszkania od Agrobexu.. Nie sądziłam że aż tak można
            wszystko spartaczyć. To mieszkanie to jak narazie moja wielka życiowa porażka.
            • Gość: kwiecie Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:37
              nie strasz ludzi...jestem przed odbiorem. co takiego spartaczyli???
    • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 02.10.07, 14:13
      Witam,
      Ma ktoś może jakiekolwiek informacje kiedy będzie można zasiedlać mieszkania
      oficjalnie. Od agrobexu nie mogę uzyskać jednoznacznej daty.

Pozdrawiam
      • Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.10.07, 12:05
        Ciekaw jestem jak tam zasiedlanie wychodzi czy jakies problemy
        wynikly czy dosc spokojnie. Mysle ze Agrobex sie postaral ?
        Pozdrawiam
    • Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 08.11.07, 10:31
      Czy Agrobex ma swojego natriusza czy tez podpisanie aktu notarialnego mozna
      dokonac u notariusza wybranego przez siebie (np znajomego).
      Pozdrawiam
      • Gość: Maniek AKT Notarialny - co z nim ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.03.08, 15:38
        Ciekaw jestem co z tymi aktami czy umawiaja sie juz na wizyte u
        notariusza ? i Ile trzeba szmalcu jeszcze na ta okazje przygotowac
        moze sie ktos orientuje ?

Wielkie dzieki pozdrawiam
    • Gość: Sąsiad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 23.01.08, 11:50
      Mam pytanie: i jak się mieszka. Mnie dość dobrze. Jedynie dojazdy komunikacją
      publiczną Wirażbus mogła być lepsza(bezpośrednie połączenie z Poznaniem -linie
      55 jest jednak za daleko).
      Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.02.08, 17:17
        mnie rowniez dobrze, wirazem nie dojezdzam bo ogolnie porazka, wiec 55-nie jest
        zle, z przystanku na radosna 15-20min. co do agrobexu...mieli nam wyregulowac
        okna, zglosilismy 4 tygodnie temu i dalej czekamy, chyba czas najwyzszy sie
        przypomniec, do tego od grudnia nie sprzatali klatki, nie wiem za co my
        placimy...ale poza tym jest naprawde ok. pozdrawiam
        • Gość: XXX Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.03.08, 20:24
          Witam sąsiadów z budynku A
          • Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 06.03.08, 19:19
            Witam wszystkich sąsiadów. Mieszkam w budynku A (gdzie parzyste numery). Bardzo
            podoba mi się ta wiocha i krajobraz za oknem i nie żałuję, że nie jest to
            centrum Poznania. Ale ...
            Mimo, że sąsiadów mam jeszcze niewielu, to są to prawdziwe niechluje, które
            przekuwają swoje mieszkanie od podstaw już od trzech miesięcy i niszczą klatkę
            schodową (totalnie poniszczone ściany). Czy w budynku B ludzie również dbają
            tylko o swój kawałek nosa?
    • Gość: aaa Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 21:17
      nie wiecie czemu tak dużo kosztuje wywóz nieczystości? przecież to jest chore
      żeby za 1000l płacić 16zł
      • Gość: waldiii Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.04.08, 20:11
        witam
        nie wiem , dlaczego kosztuje wywóz nieczystości aż 16 zł, bardziej
        mnie zastanawia ogrzewanie części wspólnych , nie wiem jak wam
        wyszło drodzy sąsiedzi ( liczone jest to od metraża ) , ale prawie
        1,5 GJ to chyba dużo , gdyż moje mieszkanie w tym samym okresie
        rozliczeniowym wyszło 1,44 GJ .
        Czy ktoś sie orientował czy Dalkia zwróci nam ewentualnie różnice za
        zamówioną moc czyli gaz ??? co miesiac placimy ustloną kwotę .

• Gość: Sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 02.05.08, 21:08
          Witam wszystkich. A ja się zastanawiam, czy wreszcie wpadną na to, żeby zrobić
          ławeczki przy klatach, żeby można było gdzie usiąść sobie np. z dzieckiem - bo
          nie ma gdzie tak naprawdę. No i przydałyby się śmietniczki małe... Te osiedle
          jest jak "nie dla ludzi".
          No i rzeczywiście jest drogo - wkopali nas z tym szambem...
          • Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 17:46
            Witam!
            Moi ulubieni sąsiedzi z góry ryją nadal. Jestem w totalnej rozpaczy. Nadal
            obijają ściany na klatce schodowej... Na razie płacimy na fundusz remontowy
            jakąś symboliczną kwotę, która na pewno podskoczy, gdy staniemy się wspólnotą
            mieszkaniową, ale dlaczego ja mam pokrywać koszt remontu klatki schodowej, skoro
            się nie przyczyniłem do jej zdewastowania?!
            Ludzie wyrzucają do śmietnika wielkie kartony, których nie raczą poskładać.
            Zamiast w śmietnikach, śmieci leżą pod kontenerami... Co za niechlujstwo! Za
            chwilę nie tylko cena wywozu szamba nas przygniecie, ale i cena wywozu śmieci.
            • Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 17:50
              Uważajcie na faceta, który myje klatkę schodową. Nie zawsze ją umyje, ale wpisze
              się co tydzień.
            • Gość: sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 20:23
              Święta racja z tym śmietnikiem. Zwyczajne niechlujstwo... Jak widać każdy dba
              tylko o swoje cztery kąty a reszta ich już nie obchodzi...
              Ludzi nie nauczysz kultury...
              Współczuje sąsiadów, ja mam też dość swoich tuptusiów :-)
            • Gość: Sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 20:29
              A co do tych niszczycieli klatek to może zgłosić do administracji? W końcu to
              dobro wspólne i każdy ma obowiązek o nie dbać...co by było gdyby tak każdy z
              nas nie patrzył na nic i nie szanował niczego???? Dlaczego to my mamy potem
              płacić za to co tak naprawdę nie jest skutkiem "działania czasu" tylko efektem
              bezmyślności i głupoty innych...???
              • Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 21:23
                Niestety, najgorsze jest to, że ja nie złapałem nikogo za rękę i nie mam dowodów
                na to, kto klatkę schodową dewastuje.
                Co do głosu Waldiiego, to po obliczeniach na podstawie moich rachunków wychodzi,
                że ogrzewanie klatki schodowej wynosi miesięcznie 1300zł!!! Poza tym, czy nie
                uważacie, że rachunki za ciepło są całkowicie niezrozumiałe?
                • Gość: waldiii Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 18:25
                  Jak dla mnie koszty ogrzewania są niezrozumiałe , niestety nie
                  posiadamy liczników na powrocie , tzn z naszych mieszkań woda
                  wracajaca do kotłowni ma jakąś temperaturę , a liczą nam zapewnie
                  jak podgrzanie wody od 0 C .
                  Sugeruję niedlugo zorganizować spotkanie wszystkich lokatorów
                  Radosnej w temacie ogrzewania i innych pkt.
                  Co do wywozu śmieci koszty są i będą lecz uważam osobiscie że
                  powinno to być ustalone od osoby a nie od mieszkania . Ja mieszkam
                  sam i nie produkuję tyle śmieci co rodzina 4 osobowa .
                  a co do szamba to , to jest szambo ....

pozdrawiam sąsiadów :-)
                  • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.06.08, 21:47
                    mieszkałam w poznaniu w bloku i placiłam za czynsz okolo 480zł, wiec tutaj po
                    przeliczeniu tez wychodzi 400zl miesiecznie. czynsz miesieczny do agrobexu
                    140zł, woda-szambo 130zł, no i to ogrzewnie 900zł. ponoc ta dalkia różnie
                    liczy...raz jest 900zł, a drugim razem nadpłata...wiec czekajmy na zwroty;)co do
                    tych laweczek i smietnikow-racja moglyby sie przydac, a sprzataja rzeczywiscie
                    roznie, raz czysto a pozniej pelno piachu...a to wszystko przez te male
                    ogrodeczki przy parkingach, kazdy po nich chodzi i przez 'niby' skacze-tak jak
                    ja;)ogolnie wszytko ok...tylko te rachunki, ale lepiej sie cieszyc niz narzekac,
                    bo przeciez w koncu mamy wlasne mieszkanka:) pozdrawiam sasiadów
                    • Gość: gad Siano IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 18:43
                      Witam!
                      Pewnie zauważyliście, że nam skosili trawę (bo już raczej nie ma co marzyć o
                      wyrównaniu ziemi po tym, jak jakiś dostawca nam ją zrył zaraz po posadzeniu
                      trawy, choć sam osobiście zgłaszałem to agrobexowi ...), ale tej skoszonej trawy
                      już nikt nie pozbierał. Ta, która jest pod spodem zaraz wygnije i będą łyse
                      plamy. Ale powinniśmy się cieszyć, bo ktoś ją zgarnął za bloki, więc sprawy nie
                      widać ...
                      • Gość: gad Niedziela IP: *.icpnet.pl 22.06.08, 10:41
                        Czy to jest możliwe, żeby ludzie dali sąsiadom spokój choć w niedzielę? Rzygam
                        już odgłosem wiertarki rano, w południe wieczorem i zwłaszcza w niedzielę!!!
                        Rozumiem od czasu do czasu, ale żeby jedna osoba remontowała swoje mieszkanie
                        już pół roku?!!!
                        No i ten namiot pod blokiem ... Jak dla mnie przegięcie.
                      • Gość: XXX Re: Siano IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 22:57
                        Nie rozumiem tych rachunków za ogrzewanie! czy ktoś mi może wytłumaczyć o co
                        chodzi? w okresie grzewczym wychodziło nam 160 zł miesięcznie,a teraz za
                        kwiecień i maj, gdzie się już nie ogrzewa mieszkań 150 zł za miesiąc. I te
                        niezrozumiałe rachunki.
                      • Gość: kwiecie uwaga!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:57
                        uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!! na naszym osiedlu grasują włamywacze. zostały obrabowane
                        już 2 mieszkania. sąsiedzi bądźcie czujni.
                        • Gość: seba Re: uwaga!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 18:50
                          Mam pytanko a propo włamań: czy wiadomo w jaki sposób ich dokonano tzn. czy poprzez uszkodzenie wkładki zamka czy też drzwi, czy może na tzw. pasówkę (dopasowany klucz). Jest to dość istotne, bo w mojej klatce, z tego co widziałem to większość sąsiadów ma w drzwiach zamontowane wkładki zamków te zainstalowane przez developera i niewiele osób zainwestowało w nowe, a to naprawdę niewielki koszt. Nikt z was nie może mieć pewności przez jaką grupę osób przewinęły się montowane wkładki, a tym samym jaka grupa osób mogła sobie dorobić klucz.
                          • Gość: kwiecie Re: uwaga!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 20:37
                            jak dzwoniłam na policje to o takie szczegóły nie pytałam...o tych włamaniach
                            dowiedziałam sie od sąsiada, a zdarzenia chciałam tylko potwierdzić przez
                            policje. warto
                            wymienic te wkłady, ja tak zrobiłam jak sie wprowadziłam. z informacji
                            policyjnej wynika ze jeszcze sprawców nie złapano.
                    • Gość: gosc Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 17:46
                      Ostatnio byłem tu uznajomych. Ośiedle nie wyglada zle choc jest troche daleko do Poznania.
                      Pozdrawiam Mieszkanców
                  • Gość: michał Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 17:14
                    Na tym zebraniu poruszyłbym jeszcze kwestię parkowania. Niektórym
                    sympatycznym sąsiadom wydaje się, że tylko oni mają samochód.
                    Rozumiem pragnienie spoglądania przez okno na lśniącą maszynę
                    zaparkowaną pod nim i wiem także, że kurs nauki jazdy można było
                    robić korespondencyjnie ale drodzy sąsiedzi postępowanie według
                    filozofii Kalego "po mnie choćby potop" do niczego dobrego nie
                    prowadzi. Kazdy ma prawo skorzystac z parkingu w dowolnym miejscu. I
                    mam tutaj na myśli tylko "krzywe" parkowanie, kwestii sąsiada, który
                    blokuje miejsce parkingowe dla swojej małżonki (czy też odwrotnie)
                    poruszał nie będę. Zachowanie jest z Kosmosu, nie liczę na
                    zrozumienie. Myślę, że sprawa wykracza poza zakres postrzegania tych
                    Państwa, więc szkoda słów.
                    pozdrawiam sąsiadów :)
                    • Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 25.06.08, 19:59
                      Myślę, że warto zamontować takie bramki na kluczyk. Niestety, ja też nie liczę
                      na wyrozumiałość sąsiadów, którzy mają po trzy bryki i parkują jednym samochodem
                      na dwóch miejscach. Ważne, że im się udało zaparkować, a reszta niech się martwi.
                      Kiedy u mnie w klatce zepsuł się zamek do drzwi wejściowych (tzw. domofonu), to
                      zatelefonowałem do agrobexu i po paru godzinach, ktoś naprawił awarię, ale
                      widzę, że nikt prócz mnie nie ma takich odruchów. Od tygodni zatrzask do
                      śmietników z przodu osiedla jest rozwalony, ale nikt nie reaguje. No pewnie,
                      niech całe Zalasewo podrzuca nam swoje śmieci, zapłacimy i za to - teraz będą
                      mieli łatwiej.
                      Poza tym kwestia "zieleni". Czy ktoś wie, kto zajmuje się trawnikami itp.
                      Klomby, które miały być kwiatowe zarastają chwastami, total bajzel!
                      • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 10.07.08, 16:22
                        Odnośnie smietnika na kluczyk trza przyznać że masz dobry pomysł, to
                        samo zamontowali w blokach w Nowej Wsi i problem z podrzucanymi
                        śmieciami nagle znikł.
                        Odnośnie miejsc parkingowych to niestety niektórzy sąsiedzi uważają
                        się chyba za święte krowy i nie widzą pasów na jezdni (przede
                        wszystkim niebieskie chyba Berlingo, jak i Fabia - ten sam
                        włascieiel, i pan od Marei sedan ) - proponuje im zafundować
                        dodatkowe lekcje parkowania.
                        • Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 14.07.08, 00:02
                          Forumowicze, spisujcie wszystkie dobre pomysły, żeby niczego na pierwszym
                          spotkaniu nie pominąć.
                          Napiszcie również, czy u Was klatki też są myte w taki sam chamski sposób, czyli
                          niepozamiatane i ZLANE (a nie umyte) wodą. Już tyle było skarg na ekipę
                          sprzątającą, a oni mają to gdzieś!
                          • Gość: kwiecie UWAGA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 13:04
                            UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! na naszym osiedlu grasują włamywacze. zostały obrabowane
                            już 2 mieszkania. sąsiedzi bądźcie czujni. policja otrzymała zgłoszenia, agrobex
                            też powiadomiony.
                            • Gość: seba Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 18:44
                              Mam pytanko a propo włamań: czy wiadomo w jaki sposób ich dokonano tzn. czy poprzez uszkodzenie wkładki zamka czy też drzwi, czy może na tzw. pasówkę (dopasowany klucz). Jest to dość istotne, bo w mojej klatce, z tego co widziałem to większość sąsiadów ma w drzwiach zamontowane wkładki zamków te zainstalowane przez developera i niewiele osób zainwestowało w nowe, a to naprawdę niewielki koszt. Nikt z was nie może mieć pewności przez jaką grupę osób przewinęły się montowane wkładki, a tym samym jaka grupa osób mogła sobie dorobić klucz.
                              • Gość: Gad Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 18.07.08, 22:10
                                Szczerze mówiąc jestem sparaliżowany wieściami o włamaniach. Mieszkam sam i jest
                                mi dość nieprzyjemnie ... Kwiecie, napisz proszę, czy do włamań dochodziło w
                                nocy? Czy sporo ukradziono?
                                Myślałem, że te kartki to oszustwo firmy, która chce zarobić na założeniu nam
                                monitoringu lub zapewnieniu ochrony.
                                • Gość: kwiecie Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 00:20
                                  ...myslalam ze ty pierwszy wiesz o takich wiadomosciach;) - to raczej malo
                                  smieszne. teraz powaznie...nie pytalam na policji co i jak , tak jak wczesniej
                                  pisalam tylko chcialam potwierdzić te przykre wieści. dzisiaj widzilam w bloku
                                  B, iż ktoś zabrał sie za ochrone, niestety w naszym bloku nikt nie zamiscil
                                  takiej informacji, a szkoda:( ale mysle ze pomysł z ochrona jest trafiony,
                                  podany jest tam nr telefonu.

• Gość: XXX Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 16:54
                                    Dla mnie to jest bardzo podejrzane,że jednego dnia na kartce pojawia się
                                    niepodpisana informacja o włamaniach, a drugiego ktoś przykleja nad tym kartkę,
                                    że prowadzone są rozmowy z Solid Security. Po pierwsze mam wątpliwości, czy te
                                    włamania miały miejsce, a jeśli nawet to dlaczego akurat w/w firma? Wydaje mi
                                    się, że ktoś ma w tym interes, żeby nas nastraszyć i chce, żebyśmy zatrudnili tą
                                    konkretną firmę. Jeżeli tych włamań nie było to takie zastraszanie kwalifikuje
                                    się do powiadomienia Policji i ktoś musi za to ponieś odpowiedzialność karną.
                                    Ciekawe kto się kryje pod tym numerem telefonu podanym na kartce?
                                    • Gość: Bazyliszek Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 17:44
                                      Witam. Jeśli masz wątpliwości, czy włamania miały miejsce wystarczy zadzwonić na
                                      Policję i wszystko jasne...
                                      Ja mogę zapewnić Cię ze włamania miały miejsce w poniedziałek do dwóch mieszkań
                                      ok. godz. 13.00-15.00. Wyłamane zamki w każdym z mieszkań i nie były to te
                                      zamki, które zostawił developer... jak inni wymyślają...
                                      A z tą ochroną to wyszła taka inicjatywa żeby już takie incydenty nie miały
                                      miejsca i żebyśmy mogli czuć się bezpieczniej. Zaczęło się od kradzieży
                                      samochodów teraz mieszkania - to mówi samo za siebie. Numer podany na kartce
                                      jest numerem jednej z mieszkanek naszego osiedla - firmę można zmienić jeśli
                                      komuś nie pasuje.... najważniejsze to zebrać się i podjąć jakieś działania w tym
                                      kierunku.
                                      • Gość: XXX Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 21:52
                                        A myślisz, że ochrona będzie 24h/dobę pilnowała nam mieszkań? Przecież ja nie
                                        znam wszystkich sąsiadów, to niby skąd mam poznać złodzieja? Niektórzy sąsiedzi
                                        przeprowadzają jeszcze remonty i dużo się kręci ekip remontowych? Zastanowić się
                                        można nad tą inicjatywą, ale skoro teraz żaden sąsiad nie zareagował, widząc
                                        włamania to zatrudnienie firmy coś zmieni? Ps.Czy te mieszkania bardzo ucierpiały?
                                        • Gość: Bazyliszek Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 08:25
                                          Bardzo ucierpiały...
                                          Są osiedla które są monitorowane i mają dozór...
                                          Tak naprawdę to mało kto interesuje się tym co dzieje się wokół nas... Nikomu
                                          nie przeszkadza że furtka jest popsuta w śmietniku, zieleń zarosła i nie widać
                                          nic co tam za krzaczki rosną,no ale co tam niech każdy myśli tylko o sobie i nie
                                          róbmy nic. Pogadajmy sobie na forum i to wystarczy....
                                          Gdybyśmy się zebrali to może wreszcie Agrobex jako zarządca wziąłby nasze uwagi
                                          na poważnie. A tak jest jak jest... Pojedyncze skargi puszczają mimo uszu..
                                          Pozdrawiam.

• Gość: XXX Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 13:27
                                            Zgadzam się, że musimy się zebrać się na jakimś spotkaniu. Według tego co wiem
                                            Agrobex-owi nie śpieszy się, żeby zorganizować spotkanie, ponieważ według umowy
                                            mają czas do końca czerwca 2009! Mnie też te rzeczy bardzo denerwują, o których
                                            mówisz. Co jeszcze mnie się nie podoba to sposób parkowania samochodów przez
                                            naszych sąsiadów.
                                            Mam wrażenie, że linie oddzielające jedno miejsce parkingowe od drugiego są
                                            bardzo widoczne,ale jest wielu ludzi, którzy parkują pośrodku zajmując 2
                                            miejsca, a przecież każdy ma jedno. Według mnie powinno być przypisane konkretne
                                            miejsce parkingowe do konkretnego właściciela i problem by się rozwiązał.
                                            Wracając do monitoringu i firmy ochroniarskiej. Orientujecie się jakie to są koszty?
                                            • Gość: DW Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 13:43
                                              To, o czym piszecie mnie też bardzo wkurza. Zarośnięte klomby, woda w cenie
                                              złota, irracjonalne rachunki za ogrzewanie i wiele wiele innych spraw. Proponuję
                                              spotkanie choćby w sąsiednim klubie "U Walusia", tam odbywają się i takie
                                              spotkania, myślę, że nie byłoby problemu. Tylko ktoś musi przejąć inicjatywę.
                                              Trzeba również powiadomić tych, którzy nie zaglądają na forum poprzez ulotki,
                                              plakaty itp. Ja chętnie się w to zaangażuję, ale nie chciałabym zostać z tym sama.
                                              Co o tym sądzicie?
                                              • Gość: gad Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 21.07.08, 23:05
                                                Co do "wkurzających spraw", dodałbym jeszcze jedną. Obserwuję, że mnożą się nam
                                                sąsiedzi z psami. Naprawdę nie mam nic przeciwko czworonogom, może sam w końcu
                                                jakiegoś kupię, ale błagam, ludzie, wyprowadzajcie psy kawałek dalej, a nie pod
                                                oknami na (jeszcze ładnej) trawie. Mieszkamy na wsi, wokół tyle ścieżek i
                                                dróżek, czy musimy zanieczyszczać trawnik?
                                                • Gość: Zalasewianin Re: Wkurzające sprawy IP: *.office.allegro.pl 22.07.08, 11:49
                                                  Czy nie uważacie że dość często wyłączają nam prąd, byle deszczyk
                                                  czy wiaterek a już są przerwy w dostawie prądu.
                                                  Może ktoś z was wie coś więcej na ten temat????
                                                  • Gość: seba Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 22.07.08, 16:39
                                                    Z tym prądem to masz rację, jest to wkurzające. A o wymianie wkładek wspomniałem, bo możliwość wejścia na pasówkę zawsze istnieje. Teraz już wiem, że włamanie było poprzez wyłamanie wkładki zamka. Wiem w jakim mieszkaniu i jakie straty, ale to nie miejsce na takie rozmowy. Ponadto wiem, że włamanie było jedno, mówię o złożonym zawiadomieniu o popełnionym przestępstwie (w myśl zasady - nie ma zgłoszenia nie ma przestępstwa), więc bez paniki. Takie rzeczy się zdarzają w całym Swarzędzu i Poznaniu. Myślę, że zatrudnianie agencji ochrony to pomyłka, w nocy śpią w samochodach i jadą gdy zalączy się alarm, najczęściej policja i tak jest pierwsza na miejscu zdarzenia. Znacznie lepszym pomysłem jest monitoring, ale dobry monitoring z kamerami wysokiej rozdzielczości, nagrywającymi w kolorze oraz w nocy przy słabym oświetleniu to duży wydatek, chyba zbyt duży. Oszczędzanie na monitoringu, aby był tańszy spowoduje, żę będzie on nieprzydatny dla oraganów ścigania. Jeżeli chodzi o kradzieże samochodów, to w Poznaniu ginie ich coraz mniej, natomiast na obrzeżach miasta kradzieże się zdarzają i wiem, że z naszego osiedla zginęło kilka aut, ale tak jest we wszystkich ościennych miejscowościach Poznania - Luboniu, Suchym Lesie, Czerwonaku etc. bo tu złodzieje mają łatwiej - nie przebijają się brzez tłoczne ulice, gdzie może pojawić się patrol, w takich małych miejscowościach jest znacznie mniej policjantów i trafić na radiowóz to przypadek. Najlepszą metodą jest moim zdaniem zoraganizować takie spotkanie jak ktoś wcześniej zaproponował, aby poprostu poznać sąsiadów. No i najważniesza sprawa, gdy widzicie coś podejrzanego - reagujcie, wykręćcie 997 to nic nie kosztuje.
                                                  • Gość: gość Re: Wkurzające sprawy IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 11:32
                                                    Tak tu jest odkąd sięgam pamięciom. Lekki wiaterek czy deszczyk i prąd szlag
                                                    trafia a najśmieszniejsze jest to, że we wszystkich okolicznych miejscowościach
                                                    w tym czasie nie ma problemów z zasilaniem :)
                                              • Gość: Kara Re: Wkurzające sprawy IP: 212.183.134.* 27.07.08, 23:50
                                                Witam serdecznie jezeli chodzi o spotkanie w ramach omówienia
                                                ważnych spraw to ja jestem za,w pażdziernika wprowadzamy sie do
                                                mieszkanka i z chęcią skontaktuje sie z tymi ,którym nie jest
                                                obojętna sprawa nas wszystkich.Niektóre sprawy to jakiś
                                                obsurd ..pozdrawiam i czekam na chętne osoby
                                                • Gość: Rolicz Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 02.08.08, 13:26
                                                  witam, chetnie sie na takie spotkanie wybiore. jest pare spraw ktore mnie
                                                  denerwuja jak wywoz szamba, panowie sprzatakacy klatke itp. moze przy
                                                  najblizszym spotkaniu " u walusia"????
                                      • Gość: xx Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:34
                                        Dziekuję za wsparcie:)
                                    • Gość: xx Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 09:07
                                      No własnie, ludzie sa na wszelakie sposoby w dzisiejszych czasach
                                      zastraszani, ze traca zaufanie do czegokolwiek:( Sprawa
                                      zoorganizowania ochrony została poruszona bez jakigokolwiek
                                      podtekstu interesu!!!! mysle nas wszystkich powinien ten problem
                                      poruszyc- niestety jako jedyna sie tym tematem zajełam- zastanawiam
                                      sie w takiej sytuacji czy warto! byc podejżanym!Może potem ja bede
                                      czuła sie zastraszona, ze raczyłam zadbac o wszystkich dobro-
                                      smutne, mysle , ze tworzymy Współnote i to osiedle jest nasza
                                      wspolna inwestycja i warto sie spotykac, rozmawiać i organizowac-
                                      nie ma co liczyć na Administrację- pozdrawiam osobe zaniepokojona :)
                                      • Gość: X Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:51
                                        Co do włamania: majslem (delikatniejsi: odcinają plastikowe
                                        nakrętki ucinaczkami) likwidują tzw. szyldzik wokół wkładki.
                                        Następnie uderzają we wkładkę czymś solidnym, doprowadzając do jej
                                        przełamania w najcieńszym miejscu - tam gdzie wchodzi dłuuuuga śruba
                                        mocująca. Wkładkę usuwają i teraz mają dostęp do zaczepu rygla. I są
                                        w środku. Nawet patentowa wkładka gerdy z atestem im się nie oprze.
                                        Rozwiązanie: nigdy sama wkładka. Półśrodkiem jest porządny pancerny
                                        szyldzik. I porządny zamek, Gerda Tytan, lub podobny. Oczywiście
                                        solidne drzwi i zawiasy.
            • Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 28.07.08, 00:23
              Witam napisz mi jak możesz z którego jesteś bloku bo ja zamierzam
              dopiero wprowadzić sie w pażdzierniku do swojego mieszkania W BLOKU
              C.Do tej pory mojego chłopaka brat dogląda i wietrzy nam
              mieszkanie,a każdą razą kiedy ja wchodze na klatke jest coraz więcej
              porytych ścian ,w ogóle klatka wygląda coraz gorzej.Nie chce w
              pażdzierniku sie załamać i płacić jeszcze NA FUNDUSZ REMONTOWY.
              • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 28.07.08, 09:17
                Fundusz remontowy to już płacimy i zapewne będzie wzrastał z czasem
                i zniszczeniem klatek schodowych.
                a tak z innej beczki gdzie jest blok C ????
                Może jestem w błędzie ale mamy blok A i B.

pozdrawiam
                • Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 28.07.08, 19:04
                  Co do tego budynku masz racje (ale siara..) ,ja bede mieszkała w
                  budynku A,właśnie z ciekawości sprawdziłam dokumenty.
                  Dzisiaj dzwoniłam do Dalki nie wiem czy tylko ja mam z nimi
                  problemy bo dostałam dwie faktury na dziwne kwoty,okazało sie że
                  jedna jest jeszcze dla Agrobeksu ,a druga opiewa termin jeszcze
                  przed odbiorem oraz termin po,czyli teoretycznie tez dla Agrobeksu a
                  cześć dla mnie..Puenta taka,że Agrobex niepowiadomił ich o dacie
                  odbioru ( ponieważ przesunęłam go o miesiąc).No i teraz musze im
                  protokół odbioru znowu wysłać...siwy dym ..A tak poza tym niemoge
                  sie dodzwonić do Agrobexu,nie wiem co oni tam robią...pozdrawiam
                  • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 29.07.08, 15:45
                    Z rachunkami za wszelkie media, gaz, ścieki... są niesamowite
                    szopki, albo przesyłają na zły adres rachunek pomimo 3-rotnie
                    zwróconej im uwagi, albo daty na rachunku zaczynają się od 1/01/2008
                    a każa płacić od listopada 2007, za czynsz nie przysyłają już
                    rachunków o czym nie raczyli powiadomić ok 60% mieszkańców. Troszke
                    to żałosne z ich strony. Podłączenia do kanalizy to chyba nasze
                    wnuki się doczekają.

A tak z innej beczki czy ktoś może wie po co są składowane materiały
                    na koncu bloku B, na przeciwko smietnika????? Czyżby zapowiadała się
                    nowa budowa czy tylko składują tam maetriały budowlane.

pozdrawiam
                    • Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 29.07.08, 21:20
                      Co do budowy, to stawiam na sklep, bo działka jest naprawdę mała. Fajnie by
                      było, gdyby nam kiedyś w pobliżu wybudowali garaże, bo gratów w domu coraz
                      więcej, a piwnica to w dzisiejszych czasach luksus, na który Agrobex nam nie
                      pozwolił...
                      • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 09:21
                        No mam nadzieje że sklep, jesli spożywczak to będe stałym
                        klientem :)))
                        Garaże raczej mało prawdopodobne ale mogli by troszke więcej miejsc
                        parkingowych zrobić i wykosić chwasty między chodnikiem a miejscami
                        parkingowymi.

pozdrawiam
                        • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 12:37
                          z nieoficjalnych źródeł podobno mają tam powstać kolejne bloki.
                          Czyli pewnie agrobex szykuje się pod nową budowę.
                          • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:02
                            z tego co slyszalam, to nowa inwestycja ma sie pojawic na ul, mokrej.
                            • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 16:15
                              to może na ul. Mokrej i ul. Radosnej
                              • Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 30.07.08, 21:21
                                Mam nadzieje że nic niewybudują na tym polu,na ktory mam nadzieje
                                bede miala już niedługo niezły widoczek:) ..?
                                A co do sklepu to popieram.
                                • Gość: Robert Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.gprs.plus.pl 05.08.08, 19:08
                                  Nie wierzę! Właśnie wyrywają chwasty na klombach między krzewami. Cud !
                                  • Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 05.08.08, 20:47
                                    ja tez padłam jak to zobaczyłam;)
                                    • Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 06.08.08, 21:50
                                      Widać wytrwałości w wyrywaniu chwastów na długo im nie starczyło ...
                                      • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 07.08.08, 09:53
                                        No dokładnie i jeszcze małoletnich zatrudnili.
                                        Ważne że zaczeło się coś dziać w tej sprawie :)))
                                        • Gość: Zalasewianin Imprezy IP: *.office.allegro.pl 07.08.08, 14:52
                                          Tak z innej bajki, nie wiem czy wiecie ale 10/08/2008 bedzie u nas
                                          mecz ligi wiejskiej (pół finał) finał też się odbedzie na naszym
                                          Zalasewiańskim stadionie 17/08/2008.

A 15/08/2008 odbedą się dożynki.
                          • Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:52
                            To nie są nieoficjalne wiadomości tylko pewne. Tam będą bloki taki w jakich
                            mieszkacie. :)
                            • Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 15:39
                              Gdzie będą te bloki? Bo teraz, to już można stracić orientację. Przy Radosnej,
                              przy Mokrej?
                              • Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 18:38
                                Oczywiście, że na Radosnej. Ten kawał pola na wschód od waszych bloków (do końca
                                asfaltowej drogi) kupił Agrobex :)
                                • Gość: Kukunamuniu Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 20:01
                                  Witam. Na stronce Agrobexu jest informacja, ze planują budowę ale na ul. Mokrej
                                  :-). Więc ta informacja o Radosnej to jakaś pomyłka :-)
                                  • Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:21
                                    Jeśli się mylę postawię Ci piwo :)
                                    • Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 16.08.08, 09:13
                                      Bardzo dobrze! Niech stawiają nowe bloki, będzie więcej ludzi, którym będzie
                                      zależało na kanalizacji, remoncie Kórnickiej itp. To jest świetna wiadomość.
                                      Dziś rano geodeci mierzyli łąkę od południa, tzn. za blokiem A. Pewnie tam też
                                      będą coś budować.
                                      • Gość: Kukunamuniu Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 16.08.08, 10:25
                                        No to prawdopodobnie szykuje się tam inwestycja. Szkoda tylko że dopiero teraz
                                        kiedy już inni mieszkają tu, bo nie oszukujmy się hałas i bałagan się z tym
                                        wiąże. No ale będzie nas więcej - rośniemy w siłę :-). Im więcej nas tym lepiej
                                        oby tylko byli tam ludzie chętni do zrobienia czegoś i współpracy, bo jak dotąd
                                        to ludzie niechętnie podejmują sie jakichkolwiek inicjatyw co było widać po
                                        frekwencji na ostatnim zebraniu.
                                        • Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:08
                                          Co za optymizm :)
                                          Prawdopodobnie na tych działkach powstaną domki jednorodzinne (choć to zbyt
                                          wcześnie by o tym przesądzać rynek obrotu gruntami jest dosyć dynamiczny:) Nie
                                          mniej na pewno mieszkańcom bloku graniczącego z tym polem się nie ułożyło, będą
                                          graniczyć z drogą dojazdową do wytyczanych działek.
                                          • Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 18:47
                                            Największym optymizmem to się wykazujesz Ty, babolu! Musisz się wyżyć na jakimś
                                            forum, bo Tobie pod nosem budują autostradę, więc szukasz ludzi, którzy rzekomo
                                            mają gorzej? Wyluzuj się trochę gościu!
                                            • Gość: Basia Bałagan IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 21:32
                                              Tak zmieniając temat ...
                                              Jest powiedzenie: chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy. Sprawdza się
                                              niestety na naszych klatkach schodowych. Ludzie, dlaczego niektórzy z Was nie
                                              umieją sprzątnąć po swoim psie, który otrzepał się z błota na schodach i
                                              zapaskudził całą ścianę, dlaczego niektórzy nie potrafią zetrzeć śladów, jakie
                                              zostawił wózek, czy rower na ścianie. Przecież chyba nikt nie chce tracić
                                              majątku na fundusz remontowy. Ale co tam, niektórzy pewnie lubią syf.
                                              • Gość: Kukunamuniu Re: Bałagan IP: *.icpnet.pl 19.08.08, 15:48
                                                U nas to już chyba norma. U mnie też na klatce nie jest za dobrze. Dziwię się
                                                ludziom co tak robią... Nie dbają tak naprawdę również o swoje. Bo czy potem
                                                miło będzie wejść do klatki, podrapanej, brudnej i oskubanej z tynku? Teraz
                                                czystość na klatkach budzi duże zastrzeżenia a przecież za długo tu nie
                                                mieszkamy - a co będzie za 5 lat?
                                                • Gość: Basia Sąsiedzi IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 09:37
                                                  Boże, takich sąsiadów jak ja, nie ma nikt!!! Myślałam, że remont, który trwa
                                                  rok, to już jest dużo i ledwo nerwowo udało mi się to wytrzymać. Owszem, teraz
                                                  były dwa miesiące przerwy, ale teraz znów moje słonie z góry tak ryją, że
                                                  słychać ten hałas z Kórnickiej, a co dopiero z piętra niżej, gdzie sobie
                                                  spokojnie mieszkam.
                                                  LUDZIE, MIEJCIE LITOŚĆ!!! KUPCIE SOBIE DOM, BO MACIE SĄSIADÓW, KTÓRZY CHCĄ
                                                  ŻYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Robert Kradzieże IP: 81.210.3.* 02.10.08, 09:58
                                                    Witajcie
                                                    Znowu pojawiły się kradzieże na osiedlu. Kropnęli mi komplet kołpaków z
                                                    samochodu. Uważajcie ! Raz widziałem jak jakieś chłopaczki biegają między
                                                    samochodami z latarką wieczorem. Pewnie szukają fajnych kółek lub kolejnych
                                                    kołpaczków. Widziałem tylko jak odjeżdżają srebrnym Renault Clio.
                                                  • Gość: Basia Re: Kradzieże IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 18:52
                                                    Niestety, z racji sąsiedztwa jesteśmy z góry skazani na kradzieże...
                                                  • Gość: Zalasewianin Re: Kradzieże IP: *.office.allegro.pl 17.10.08, 16:46
                                                    Możesz wyjaśnić z racji jakiego sąsiedztwa???????
    • Gość: mieszkaniec Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.wlb.vectranet.pl 28.11.08, 13:32
      Kolejna podwyzka ciepla ile jeszcze ?? Czy kazdy z nas otrzymal juz druga note o
      podwyzce w tym roku a raczej w tym polroczu i czemu tak duzo placimy ?
      pozdrawiam
      • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 91.194.188.* 02.12.08, 13:04
        Dużo płacimy zapewne dlatego, że chyba piec nie należy do nas tylko
        do Dalkii i też z nimi mamy umowę podpisaną na przesyłanie ciepła. Z
        drugie strony pewnie też moc zamówiona jest zbyt duża za co też
        płacimy.
        Najlepszym rozwiązaniem zapewne byłoby gdyby cały sprzęt należał do
        wspólnoty i umowa na przesyłkę ciepła do naszych grzejników była
        podpisana z firmą X która to negocujeje dla swoich klientów ceny z
        Dalkią.
        No i super rozwiązaniem byłoby również płacenie za to co zużyjemy a
        nie za to co zostąło zamówione.
        • Gość: Dorian Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.171.204.199.awakom.net 10.12.08, 21:05
          nie piec tylko kocioł:-)
      • Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 91.194.188.* 02.12.08, 13:13
        Nie wiem jak w innych klatkach ale po jakiego grzyba są tam
        zamontowane grzejniki i bardzo często się zdarza, że są ustawione na
        grzanie ma maxa - oczywiście za to my też płacimy.
        • Gość: waldiii podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 02.12.08, 20:14
          witam wszystkich współmieszkańców
          Na wstępie , pragnę podziękować wszystkim , którzy w dniu
          wczorajszym 01.12.08 poświęcili swój czas i przybyli na spotkanie
          wspólnoty . Cieszy aspekt iż są twarze , które na każdym spotkaniu
          się pojawiają , były osoby które jeszcze nie mieszkają a
          zainteresowały się sprawami radosnej i przybyły .
          Niestety mimo informacji w wszystkich klatakach było nas niewiele ,
          niewiele aby zebrać chocby adresy mailowe czy zobaczyć jaką wogóle
          mamy siłę , zebrało się przedstawicieli 26 mieszkań . A spotkanie
          miało za zadanie wyjaśnienia tematów Dalkii , gdyż uchwały są
          niejasne jak i przedstawienie osoby reprezentujacej firme Profi
          System , która możliwie będzie dbać o naszą czystość .
          Pewnie są osoby , które nie chcą zmian bądź nie mają wiary na te
          zmiany , lub po prostu nie chce się im spotkać. Pragnę Państwu
          przedstawić malutki raport obecności :
          nr.1 - 2 przedstawicieli
          nr.3 - 0 przedstawicieli
          nr.5 - 1 przedstawiciel
          nr.7 - 2 przedstawicieli
          nr.9 - 1 przedstawiciel
          nr. 11 - 6 przedstawicieli
          nr. 13 - 2 przedstawicieli + 1 tel. o usprawiedliwieniu
          nr. 6 - 3 przedstawicieli
          nr. 8 - 2 przedstawicieli
          nr. 10 - 5 przedstawicieli
          Niestety jest to za mało abyśmy cokolwiek przegłosowali , ponawiam
          więc moją prośbę abyście porozmawiali z sąsiadami , którzy nie mogli
          przybyć na spotkanie a tematy radosnej nie są im obojętne aby
          wypełnili dokumenty , które powinni znaleźć w swoich skrzynkach
          pocztowych . Po mojej incjatywie do Agrobexu ( nasz administrator )
          zostały one Państwu przekazane abśmy wrszcie coś zmienili na
          lepsze . Jak są osoby , które nie mają pewności w nie których
          kwestiach sugeruję się wstrzymać od głosu można to zaznaczyć .
          Termin oddawania uchwał jest do jutra a jak na razie o godz. 20:00
          zdano ich aż 15 .
          Więc kończe mój długi wywód i piszmy sobie złośliwie na forach o
          sąsiadach w zaciszu własnego mieszkania i narzekajmy na złośliwości
          losu , że mieszkamy na Radosnej itp.

p.s dzięuję osobie z klatki nr1 , która przeszła mieszkania z klatki
          nr 1 i przyniosła adresy mailowe .
          • Gość: ffb Re: podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 21:25
            wszystkich mieszkańców radosnej zapraszam na nasze wspólnotowe forum
            www.radosna.forum.pl
            • Gość: ffb Re: podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 21:26
              mały błąd w adresie
              poprawny adres to:
              www.radosna.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka