jasok 19.04.06, 10:22 Czy ktoś z Szanownych 'Forumowiczów' kupił od Agrobexu mieszkanie w powyżej lokalizacji? pzdr. :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 20:43 witam, my właśnie jesteśmy po podpisaniu umowy przedwstępnej - jeszcze po starych cenach :) na razie wszystko wydaje się być ok, ale jak czytam te wszystkie posty o developerach to tak się zastanawiam czy jakaś niespodzianka nie wyniknie po drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 26.07.06, 12:38 CZESC JA TEZ MAM ZAREZERWOWANE MIESZKANKO NA KORNICKIEJ. CHYBA CZAS POZNAWAC SASIADOW:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 03.10.06, 15:16 hej hej i jak Wasze mieszkanka?ja nawet nie mam czasu zeby ponadzorowac budowe;) odzywajcie sie ludzie!przeciez bedziemy obok siebie mieszkac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolicz Forum Dyskusyjne dla ulicy Radosnej IP: *.icpnet.pl 09.08.08, 20:40 witam, przyznacie wszyscy, ze dosc ciezko korzysta sie z tego forum. Chetnie udostepnie troche miejsca na moim forum (na ktorym sie zbyt wiele nie dzieje) tak abysmy mogli czytelniej dyskutowac o naszych bolaczkach i zalach dnia codziennego zwiazanego z Agrobexem itd. siggiffm.livenet.pl/siekierki/forum/admin/index.php?sid=eee1b0dda0049a69c1f42fd32caf39d6 link do forum. Piszemy w dziale Zalasewo-Radosna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolicz Re: Forum Dyskusyjne dla ulicy Radosnej IP: *.icpnet.pl 09.08.08, 20:44 jeszcze raz, poprawny link. siggiffm.livenet.pl/siekierki/forum/viewforum.php?f=18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 03.10.06, 15:16 w ktorym budynku mieszkanko?A, B czy C? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papierowa Torba Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 19:13 Witam, Powiem Wam szczerze, że sąsiedztwo to macie takie średnie...nawet chodnika tam nie ma...droga dziurawa...sciśnięte to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.10.06, 10:57 Cisza spokoj i swieze powietrze drogi nie za ciekawe ale bez przesadyzmu, latwy dojazd i mysle ze ciekwi sasiedzi ??? Dajcie znac ludzie o sobie !!! Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 04.10.06, 14:10 fajnie tak czytać jak się cieszycie wiec nie będę was zamartwiał o tym jak regułą są grzyby w mieszkaniach pekniecia krzywe sciany nieudolnie ocieplone mieszkania itp. Mieszkam od rokuna Promykowym i raczej wiem co mówię - średnio raz na 1,5 miesiąca przytjeżdżaja do mnie podwykonawcy agrobexu i poprawiają niedoróbki i uszkodzenia powstałe ze złej konstrukcji badź błędnego wykonania. Mimo wszystko pozdraiwam i życzę też tak wielkiego optymizmu po kilku miesiącach mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 04.10.06, 17:00 Szczerz mowiac mozesz miec pretensje sam do siebie nikt cie nie zmuszal do podpisania protokolu odbioru jak cos bylo nie tak, zapomniales o istnieniu rzeczoznawcy !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 10.10.06, 17:18 grzyb , peknięcia ścian i elewacji zewnętrznaej powstały po podpisaniu protokołu więc to co napisałeś nie ma za bardzo sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.10.06, 17:55 "krzywe sciany, nieudolnie ocieplone mieszkania" - odnosilem sie do tej wypowiedzi a co do grzyba to chyba za bardzo oszczedzasz na ogrzewaniu. Pozatym pozyjemy zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 10.10.06, 18:06 pekniecia na scianach potwierdzam, ale tozdja sie naturalne osiadanie budynku. u mnie po 3 latach. co do grzybow w budynkach od agrobexu tylko o tym czytalem ale nigdy nie widzialem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 10.10.06, 20:36 .....a co do grzyba to chyba za bardzo oszczedzasz na ogrzewaniu" możesz kolego nie wiem jak dużo grzać to i tak nic to nie da przede wszystkim trzeba częśto i długo wietrzyć mieszkanie a potem ogrzewać - ważne jest wietrzenie A co do ogrzewanie to płaciłem dosyć wysokie rachunki ( ponad 800 zł na 2 mce ) i miałem ok 18 stopni - agrobex zafundował nam piece z pierwszej półki hehehe a z tego co się orientuję to ok 30-40% ciepła i wielkości rachunków zależy od pieca. Te z Agrobexu sa beznadziejne a poza tym równo jak mija gwarancja zaczynają się psuć a naprawa ich to nie jest wydatek kilkudziesięciu złotych - wiem coś na ten temat.Zaznaczam jeszcze że nie mogliśmy zrezygnować i kupić inny - developer nam narzucił . Ale z drugiej strony który developer wybuduje domki bądź mieszkania idealnie - wiadomo że budują z najtańszych materiałów i wybierają najtańszych podwykonawców którzy edukacje budwlaną skończyli na klockach lego a teraz uważają sie za wielkich fachowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamina Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 80.50.254.* 13.10.06, 07:37 Ja szczerze mówiąc też chciałam zamienić piec, ale sprawdzałam - to projektant narzuca ten sprzęt, trzeba było drążyć temat, choć na narzekam teraz. 18 stopni - raczej byś tego nie wytrzymał na dłuższą metę więc zmień... termometr w domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:27 Tez myślałam o mieszkaniu w Zalasewie, ale trochę przerażaja mnie dojazdy. Większość z Was jest pewnie zmotoryzowana, ale może możecie napisać coś o połączeniu z Poznaniem? Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomexx Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.volkswagen.de 24.10.06, 15:50 rower Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 13.07.07, 17:11 Bez zarzutu jak na razie. Pozdrawiam wszystkich! Szukam sąsiadów z klatki 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 83.238.142.* 16.11.06, 12:36 CZESC. W KONCU JACYS SASIEDZI. NO PROSZE- JAK NAS STRASZA.SZCZERZE MOWIC TO NIE PRZEMAWIA TO DO MNIE AZ TAK BARDZO. BYLAM OSTATNIO NA BUDOWIE I MOJE OBSERWACJE SA JAK NAJBARDZIEJ POZYTYWNE. JAK KTOS CHCE IDEALNIE WSZYSTKO- TO PROPONUJE WYBUDOWANIE MIESZKANIA WLASNORECZNIE- WTEDY PRETENSJE-DO SAMEGO SIEBIE.PO TO MAMY OCZY-ZEBY KONTROLOWAC PRACE I W RAZIE POTRZEBY ZWRACAC UWAGE NA NIEDOCIAGNIECIA. ZNASZ JESZCZE KOGOS Z NASZEGO PRZYSZLEGO OSIEDLA? W KTORYM BUDYNKU MASZ MIESZKANIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 28.11.06, 12:22 Nowe zdjecia a na forum brak wpisow od przyszlych lokatorow - jaka szkoda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 19.12.06, 14:30 Hello! Na bieżąco śledzę budowę i z jej wyników jestem bardzo zadowolona, uwzględniając fakt, że w 'moim' bloku jest już parter, a odbiór ma być w 2008 roku. Mam jednak pytanie czy ktoś coś słyszał na temat budowy kolejnego bloku za blokiem A? Bo wieści o tym, że wzdłuż ulicy Radosnej będzie jeszcze jeden blok budowany krążą już od jakiegoś czasu, ale wolałabym nie mieć ograniczonej widoczności z drugiej strony. W tym miejscu należy pozazdrościć właścicielom mieszkań w bloku B i C, którym nie zagraża żadne ograniczenie widoczności, bo mają już budynek gazowni. Pozdrawiam sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 08.01.07, 16:24 Hej. Witam wszystkich forumowiczów. Ja również kupiłam mieszkanie od Agrobexu w Swarzędzu. Jak narazie wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji, choć po przeczytaniu tylu postów mam mieszane odczucia czy i nas nie spotka jakaś niespodzianka... Kupiłam mieszkanie w klatce 1/budynek B. Jak widać budowa idzie do przodu. Co jakiś czas jeżdżę poobserwować postępy na budowie. A jest już na co popatrzeć :-). Ciekawa jestem jakich bedę miała sąsiadów? Odzywajcie się... Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 09.01.07, 08:30 Hello Suzi! Jesteśmy Twoimi sąsiadami ;o) tzn. w okna będziemy sobie zaglądać (klatka 2 w blku A) Z tego co wyczytałam też mnie trochę poraziło, ale jestem optymistycznie nastwiona, w końcu będziemy mieszkać na ulicy Radosnej! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.01.07, 11:33 Klatka 2 blok A drugie pietro tam mam mieszkanko - bedziemy sasiadami !! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 10.01.07, 15:45 Witaj więc sąsiedzie! Fajnie byłoby trzeciego właściciela na naszym piętrze znaleźć ;o) Gdybyś chciał z nami pogawędzić to możesz pisać na maila curlymag@o2.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 16.01.07, 20:05 Witam sąsiadów Klatka 4 budynek B - parter. Szukam sąsiada spod 33 numeru. Pozdrawiam i proszę o maila zainteresowany1976@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 01.02.07, 14:42 I znowu nowe zdjęcia! A nikt się nie cieszy (przynajmniej widocznie)! W sumie jestem trochę zła, że zima przyszła, bo pewnie będą musieli przerwać budowę, ale mamy już dziurę na okno! Mała rzecz a cieszy. Pozdrawiam sąsiadów z bloku A! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manko Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 01.02.07, 14:50 Ja sie ciesze przeciez wiesz ha ha ha ha ha tez sprawdzilem dzisiaj stronke i co widze nowe foty. Wiesz co sadze ze tam tylko na wynajem zostaly kupione bo jakos lokatorzy nic nie pisza!! Jak sie mowi sypialnia Poznania. Dzieki i rowniez pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 01.02.07, 14:56 A może nasi sąsiedzi nie odkryli jeszcze tego dobroczynnego źródła informacji jakim jest forum... albo (co gorsza) nie chcą nas poznać ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość sąsiad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 14.02.07, 12:27 Witam, Ja rowniez zdecydowałem się na tą lakalizacje. Trochę daleko ale cena był atrakcyjna. Ogólnie jestem, jak narazie zadowolony, jednak martwi mnie trochę stosowane pokrycie dachu (dachówka bitumiczna)naj mniej trwałego pokrycia nie licząć oczywiście zwykłej papy. Myslę, że znacznie lepszym rozwiazniem było by zastosowanie chocby dochówki betonowej która ma znacznie wiekszą trwałość do 100 lat (a bitumiczna do kilkunastu). Trochę się tym niepokoje bo co będzie, jeśl okaże sie, że za 15 lat konieczna bedzie jej wymjana, zwłaszca iż będę mieszkał na 3 pietrze. Pozdrawiam wszystkich zalesewian, Sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.07, 17:21 Nie boicie się,że wyroluje Was Agrobex tak jak zrobił to na Os.Ułańska. Ja powiem szczerze,że zarezerwowałam tam mieszkanko...ale zrezygnowałam bo położenie jest nieatrakcyjne. Ale teraz ciesze się,że podjęłam taką decyzję. Życzę wszystkiego dobrego i oby Wam sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 27.02.07, 09:46 Witam, Widzieliście odadzą nam mieszkania wczesniej(to jest przed czerwcem,kupiłam mieszkanie w budynku A). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.02.07, 12:23 Jak wczesniej termin ukonczenia budynku A to marzec 2008 ? A budynki B i C to czerwiec 2007. Nie sadze ze az tak ciepla zime mamy prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.ipt.aol.com 27.02.07, 21:37 Agrobex???? Boze, ludzie, czy wy oczu nie macie??? Architektura jak za Gomulki. Dziwilem sie kto takie cos kupuje, ale teraz juz wiem. Jest tylu developerow na runku, nie zalamujcie mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 08.03.07, 12:33 Witam, Denerwują mnie takie opinie jak w poscie powyżej ("Boze, ludzie, czy wy oczu nie macie??? Architektura jak za Gomulki"). Nikt nikogo nie zmusza do kupna. Ja kupiłem i jestem jak narazie zadowolony, martwi mnie jedynie nieco dach, a właściwie jego pokrycie - dachówka bitumiczna. Mam nadzieje, że to rozwiazanie sprawdzi się. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.03.07, 15:03 Witam! Byłam dzisiaj na budowie i widać duże postępy. Co do dachówek to rzeczywiście nie jest to chyba dobre rozwiązanie. Ja też będę mieszkać na "poddaszu". Pożyjemy zobaczymy.. Ale ludzie to mają tupet. Jak komuś nie pasuje projekt, to tylko jego problem.. Niepotrzebnie się tylko nakręca i wypisuje takie pierdoły, zaśmiecając forum. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 21.03.07, 12:46 Witam, Mam pytanie, czy może na forum są osoby które odbierają mieszkania w marcu. Jezeli są to niech dadzą zanać o swojch odzcuciach po odbiorze mieszkania, na co zwrócić uwagę przed odbiorę. Ja mam termin na czerwiec (troche się niecierpliwie). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 29.03.07, 10:28 Nam się pytasz jakie mamy odczucia, jeśli teoretycznie termin odbioru jest za rok? Chyba nie zwróciłeś uwagi, że jest to marzec ale 2008!!! To czerwcowych, tegorocznych odbiorców powinieneś szukać! Ale powiem Ci, że odczucia mam dobre, uwzględniając fakt, że w naszym mieszkanku są już okna zamontowane, więc mam nadzieję, że AGROBEX nie będzie zbytnio zwlekał z przekazaniem nam gotowego (zakładam, że w połowie roku) bloku A. Pozdrawiam sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.03.07, 19:31 Czesc sasiadko widzialas nowe fotki na stronie Agrobexu niezly kolorek maja te bloczki ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 30.03.07, 11:11 Heyka Sąsiedzie! Widziałam kolorek - dojrzała brzoskwinia?!? i trochę mi nie pasuje do czerwonego dachu... ale w końcu ulica Radosna to kolor też entuzjastyczny. Na wizualizacji było widać biel ścian, gdzieniegdzie złamaną lekko cytrusowym kolorkiem. Widać na inny kolor farby była promocja ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 18:53 Szczerze mówiąc wątpię w to bardzo, żeby Agrobex sprzedał te mieszkania w tak niskiej cenie jak było w ofercie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.pub.sarocom.net 08.04.07, 18:13 Wydaje mi się, że Agrobex będzie chciał jak najszybciej zakończyć tą budowę, żeby zająć się czym innym i tam zarabiać pieniądze. Nie konspiruj. Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 20.04.07, 08:50 Mam pytanie do sąsiadów z bloku B i C, czy AGROBEX zaproponował im wcześniejsze odebranie mieszkań? Bo z tego co widać nie ma co czekać do czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 21.04.07, 16:47 Witaj. My nie dostaliśmy jeszcze żadnej informacji o takiej możliwości. Być może w ciągu najbliższych tygodni takie info do nas trafi. Jakby co damy znać na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 23.04.07, 15:07 Ja tez się juz nie mogę doczekac. Ponawiam apel do sąsiadów z klatki 4b - ujawnijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 08:28 Suzi, a Ty w którym bloku na poddaszu będziesz zamieszkiwać? Bo z tego co mi się udało dowiedzieć części właścicieli w bloku B będzie lub już zostało zaproponowane odebranie mieszkanek już w maju. Ale może to być plotka... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 24.04.07, 16:02 Witaj curlymag. W pierwszej klatce, budynek B. 28.04 mam spotkanie z kierownikiem budowy,może wówczas dowiem się konkretów. Na dzień dzisiejszy do nas żadna informacja o możliwości wcześniejszego odbioru mieszkania nie doszła.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 24.04.07, 20:56 Ja też dwa tygodnie temu rozmawiałem z kierowniwkiem. Nie potwierdził, że oddadzą wcześniej. Ale tez nie zaprzeczył. Inny temat co robimy ze wspólnotą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 08:11 mieszkańcy budynku A dostaliście wczoraj pismo o wcześniejszym odbiorze mieszkań - 30.09.2007 - co o tym myślicie:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 15:34 Heyka Suzi! I jak tam z konkretami? Czegoś się dowiedziałaś ciekawego? Mieszkanko fajnie się oglądało? Pozdrawiam majowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 04.05.07, 15:41 Witam. Mieszkano bardzo nam się podoba.. Co do wcześniejszego odbioru to nadal aktualna jest data 30.06. Kierownik nie potwierdził faktu, iż jest możliwość wcześniejszego odbioru mieszkań. Widać, że już powoli szykują się do tego - sprzątają mieszkania i klatki (widziałam sprzątaczki myjące m.in. okna). Tak poza tym to mamy bardzo dobre wrażenia. Oby tak dalej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 12:38 Hello Suzi! Radosna nowina, że mieszkanko jest takie śliczne. Ale mam nadzieję, że nam jednak zaproponują odbiór jeszcze w tym roku. W końcu już wybudowali dach nad 3 piętrem, więc nie opłaca się przedłużać. Poczekamy - zobaczymy. Pozdrawiam Sąsiadów! Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 21.05.07, 16:52 Witam Prawdopodobnie już na koniec czerwca dostaniemy klucze. Nie mogę sie juz doczekac. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 16.07.07, 14:51 Mam pytanko - i jak z odbiorem mieszkania - my się wstrzymalismy przez brak przyłączy.... teraz nie wiemy co dalej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 31.05.07, 14:43 Nie wie może ktoś z Państwa od kiedy zaczną przekazywać mieszkania. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.kp.pl 01.06.07, 14:43 Witam w zeszłym tygodniu byłam w biurze Agrobexu - tam powiedziano mi że niedługo zaczną wysyłać do nas listy i po ich otrzymaniu będziemy umawiali sie telefonicznie na odbiory mieszkań - jeżeli nie będziesz miał żadnych uwag, to klucze dostaniesz pewnie już w czerwcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 12.06.07, 10:43 Do wczoraj jeszcze nie było prądu w budynkach. Ponoć do piątku ma się wyjaśnić, kiedy będzie w końcu podłączony i wtedy rozesłane zostaną indywidualnie listy do mieszkańców z terminami odbiorów. Pozdrawiam Sąsiadka z 2 klatki B :) Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 18.06.07, 15:03 Ponoć faktycznie na dniach mają oddawać mieszkania. Juz się nie mogę doczekać. Ponawiam pytanie kto ma mieszkanie w klatce nr 4 mieszkania od 33? Jakby co proszę o kontakt zainteresowany1976@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 22.06.07, 16:29 A ja właśnie dzisiaj byłam w Agrobexie. Oczywiście żadnych konkretów, zbliża się koniec czerwca i cisza... Mi też mówią,że będą wysyłać listy i umawiać się indywidualnie,tylko kiedy? Ja mam w umowie że odbiór techniczny ma być 30.06. a więc na dniach - co zadzwonią dzień przed? Zaczyna mnie to niepokoić... Co Wy o tym sądzicie? Jakie Wy macie odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowany1976 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 23.06.07, 22:28 ENEA nie podłąćzyła jeszcze prądu stąd nerwówka. Ponoć lada dzień zaczną umawiać na odbiory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 27.06.07, 11:53 Ciekaw jestem czy przyszli lokatorzy z budynku B i C otrzymali juz listy odnosnie odbioru mieszkan ? Czy ponownie wynikly jakies komplikacje ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 62.29.253.* 27.06.07, 13:06 ENEA i obiór przez inspektora ma być najpóźniej do połowy lipca, co oznacza 2 tygodnie opoźnienia. Czy ktoś z Was zdecydował się na wcześniejszy odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 13:41 Witam wszystkich "sąsiadów"! Jestem z budynku A, mam nadzieję, że z naszym budyniem nie będzie takich problemów. mam cicha nadzieję, że przekazanie mieszkań nastąpi wcześniej, niż planowany termin oddania na marca 2008, ale widząc co dzieje się z budynkiem B i C, niestety niczego nie można być pewnym. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 27.06.07, 14:34 Szkoda tylko, że nie uprzedzą nas oficjalnie o opóźnieniu, zero odezwu z ich strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 28.06.07, 16:08 Witam, właśnie szukam osób które powiedza mi co tam się właściwie dzieje. Sami mamy problem czy odebrac mieszkanie. Wiesz co sie święci bo opinie Agrobexu o Ułańskiej nie są pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.06.07, 16:35 Zdecydowalismy sie na odbiór częściowy bez prądu, bo zależy nam, żeby jak najszybciej zacząć jakikolwiek remont. 2 tyg opoznienia na samym starcie to dużo biorąc pod uwagę, ze pewnie nie jedno przesunięcie remontowe się jeszcze wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B4 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 62.29.253.* 29.06.07, 10:40 A dostaliście protokół odbioru? komplet kluczy? no i jak jest możliwy wcześniejszy remont bez prądu? czy może jest dośtępny budowlany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B2 Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 04.07.07, 10:49 Tak dostaje się komplet kluczy, można korzystać z prądu budowlanego, a wypełniony protokół odbioru czeka jeszcze u kierownika do czasu podłączenia prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.krakow.witd.gov.pl 13.07.07, 08:19 Witam Sąsiadów z bloków B i C! Jak odbiory mieszkań? Przebiegały bez zakłóceń? Było dużo poprawek? Napiszcie coś, bo nas to czeka w przyszłym roku. Pzdrki dla M&K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 17.07.07, 14:57 i jak z odbiorem - my dopiero 26 - na co zwracać uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:04 Witam, super z tymi mieszkanami (blokA), może święta spędzimy w nowych mieszkaniach:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
budweiss grzyb w mieszkaniach 20.06.07, 14:21 rozglądam się wstępnie za mieszkaniem z rynku wtórnego. na forum os. promykowego jest dużo wpisów na temat grzyba w mieszkaniach. tu także pojawiły się takie wątki, chyba właśnie pisane przez osoby stamtąd (spoleczenstwo -> osiedla, wspolnoty -> wielkopolskie) czy tylko promykowe jest tak beznadziejnie wykonane, ten deweloper tak buduje zawsze, czy może to zła eksploatacja ? mieszkam w kawalerce w wielkiej płycie na piątkowie i nigdy nie miałem do czynienia z grzybem. mieszkania budowane przez agrobex podobają mi się, ale nie chciałbym się władować w taki pasztet za ciężkie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
curlymag Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka 16.07.07, 09:57 Witam Sąsiadów z bloku A! Dostaliście od AGROBEXu pisemko o propozycji wcześniejszego odbioru? Fajna sprawa :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 24.07.07, 20:50 hej witam wszystkich (przyszłych) mieszkańców ul Radosnej :) czy ktoś już odebrał mieszkanko? ja mam termin na 30 lipca i zastanawiam sie jak to wszystko przebiega... bez problemów? fajnie gdyby ktoś kto ma już to za sobą podzielił się z nami swoimi wrażeniami :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 217.97.244.* 25.07.07, 10:48 Hej - my odbiór mamy na jutro.... więc podzielę się szczegółami jutro... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia :) Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 26.07.07, 22:43 A miał ktoś z Was dopłatę lub nadpłatę związaną z metrażem? czy weryfikowaliście pomiary, których dokonał Agrobex? Bo mi "wyszło" mieszkanie o 1,38 m2 większe niż na planie i mam dopłatę i zastanawiam się na ile ich pomiary są wiarygodne. Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia - dajcie znać proszę :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 10.08.07, 14:06 Witam, Może ktoś ma informacje, kiedy będzie normalny (nie budowlany) prąd podłączony do budynku. Sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.tvgawex.pl 20.08.07, 17:58 Czy wszyscy, ktorzy kupili mieszkania w Zalasewie mają tak komfortowe warunki, ze nie muszą sie denerwować terminem swojej przeprowadzki? Czy Was też kierownik budowy wciska jakieś kolejne kity, a panie z Agrobexu nabierają wodę w usta, co się dzieje z tym prądem?! Dla mnie to jest skandal, ze na każdym kroku jesteśmy okłamywani, bo ja nie wierzę w to, że nie znany jest termin odbioru instalacji elektrycznej. Ja rozumiem,że moze się coś przesunąc w czasie, ale nie blisko 2 miesiące i to beż żadnego słowa wytłumaczenia czego możemy się jeszcze spodziewać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.icpnet.pl 20.08.07, 20:04 Ja się cieszę, że oddali już mieszkanie i mogę je wykończyć. Tak naprawdę mogli czekać do końca września.... w sumie poszli nam trochę na rękę prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 11:53 radość radością, ale rzeczywiście lekko przesadzają, już chyba mieszkacie 2 miesiące?! my cieszymy się, że budynek A oddają pół roku wcześniej(na koniec września), ale mam nadzieję że przez ten miesiąc zrobią ten prąd!!!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.icpnet.pl 13.09.07, 10:34 A ja już nigdy nie kupię mieszkania od Agrobexu.. Nie sądziłam że aż tak można wszystko spartaczyć. To mieszkanie to jak narazie moja wielka życiowa porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: BRAK PRĄDU i kolejne kłamstwa Agrobexu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 08:37 nie strasz ludzi...jestem przed odbiorem. co takiego spartaczyli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 02.10.07, 14:13 Witam, Ma ktoś może jakiekolwiek informacje kiedy będzie można zasiedlać mieszkania oficjalnie. Od agrobexu nie mogę uzyskać jednoznacznej daty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.10.07, 12:05 Ciekaw jestem jak tam zasiedlanie wychodzi czy jakies problemy wynikly czy dosc spokojnie. Mysle ze Agrobex sie postaral ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 08.11.07, 10:31 Czy Agrobex ma swojego natriusza czy tez podpisanie aktu notarialnego mozna dokonac u notariusza wybranego przez siebie (np znajomego). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek AKT Notarialny - co z nim ? IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.03.08, 15:38 Ciekaw jestem co z tymi aktami czy umawiaja sie juz na wizyte u notariusza ? i Ile trzeba szmalcu jeszcze na ta okazje przygotowac moze sie ktos orientuje ? Wielkie dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.mse.put.poznan.pl 23.01.08, 11:50 Mam pytanie: i jak się mieszka. Mnie dość dobrze. Jedynie dojazdy komunikacją publiczną Wirażbus mogła być lepsza(bezpośrednie połączenie z Poznaniem -linie 55 jest jednak za daleko). Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.02.08, 17:17 mnie rowniez dobrze, wirazem nie dojezdzam bo ogolnie porazka, wiec 55-nie jest zle, z przystanku na radosna 15-20min. co do agrobexu...mieli nam wyregulowac okna, zglosilismy 4 tygodnie temu i dalej czekamy, chyba czas najwyzszy sie przypomniec, do tego od grudnia nie sprzatali klatki, nie wiem za co my placimy...ale poza tym jest naprawde ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.03.08, 20:24 Witam sąsiadów z budynku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 06.03.08, 19:19 Witam wszystkich sąsiadów. Mieszkam w budynku A (gdzie parzyste numery). Bardzo podoba mi się ta wiocha i krajobraz za oknem i nie żałuję, że nie jest to centrum Poznania. Ale ... Mimo, że sąsiadów mam jeszcze niewielu, to są to prawdziwe niechluje, które przekuwają swoje mieszkanie od podstaw już od trzech miesięcy i niszczą klatkę schodową (totalnie poniszczone ściany). Czy w budynku B ludzie również dbają tylko o swój kawałek nosa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 21:17 nie wiecie czemu tak dużo kosztuje wywóz nieczystości? przecież to jest chore żeby za 1000l płacić 16zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldiii Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 28.04.08, 20:11 witam nie wiem , dlaczego kosztuje wywóz nieczystości aż 16 zł, bardziej mnie zastanawia ogrzewanie części wspólnych , nie wiem jak wam wyszło drodzy sąsiedzi ( liczone jest to od metraża ) , ale prawie 1,5 GJ to chyba dużo , gdyż moje mieszkanie w tym samym okresie rozliczeniowym wyszło 1,44 GJ . Czy ktoś sie orientował czy Dalkia zwróci nam ewentualnie różnice za zamówioną moc czyli gaz ??? co miesiac placimy ustloną kwotę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 02.05.08, 21:08 Witam wszystkich. A ja się zastanawiam, czy wreszcie wpadną na to, żeby zrobić ławeczki przy klatach, żeby można było gdzie usiąść sobie np. z dzieckiem - bo nie ma gdzie tak naprawdę. No i przydałyby się śmietniczki małe... Te osiedle jest jak "nie dla ludzi". No i rzeczywiście jest drogo - wkopali nas z tym szambem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 17:46 Witam! Moi ulubieni sąsiedzi z góry ryją nadal. Jestem w totalnej rozpaczy. Nadal obijają ściany na klatce schodowej... Na razie płacimy na fundusz remontowy jakąś symboliczną kwotę, która na pewno podskoczy, gdy staniemy się wspólnotą mieszkaniową, ale dlaczego ja mam pokrywać koszt remontu klatki schodowej, skoro się nie przyczyniłem do jej zdewastowania?! Ludzie wyrzucają do śmietnika wielkie kartony, których nie raczą poskładać. Zamiast w śmietnikach, śmieci leżą pod kontenerami... Co za niechlujstwo! Za chwilę nie tylko cena wywozu szamba nas przygniecie, ale i cena wywozu śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 17:50 Uważajcie na faceta, który myje klatkę schodową. Nie zawsze ją umyje, ale wpisze się co tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 20:23 Święta racja z tym śmietnikiem. Zwyczajne niechlujstwo... Jak widać każdy dba tylko o swoje cztery kąty a reszta ich już nie obchodzi... Ludzi nie nauczysz kultury... Współczuje sąsiadów, ja mam też dość swoich tuptusiów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sisi Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 20:29 A co do tych niszczycieli klatek to może zgłosić do administracji? W końcu to dobro wspólne i każdy ma obowiązek o nie dbać...co by było gdyby tak każdy z nas nie patrzył na nic i nie szanował niczego???? Dlaczego to my mamy potem płacić za to co tak naprawdę nie jest skutkiem "działania czasu" tylko efektem bezmyślności i głupoty innych...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 07.05.08, 21:23 Niestety, najgorsze jest to, że ja nie złapałem nikogo za rękę i nie mam dowodów na to, kto klatkę schodową dewastuje. Co do głosu Waldiiego, to po obliczeniach na podstawie moich rachunków wychodzi, że ogrzewanie klatki schodowej wynosi miesięcznie 1300zł!!! Poza tym, czy nie uważacie, że rachunki za ciepło są całkowicie niezrozumiałe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldiii Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 17.05.08, 18:25 Jak dla mnie koszty ogrzewania są niezrozumiałe , niestety nie posiadamy liczników na powrocie , tzn z naszych mieszkań woda wracajaca do kotłowni ma jakąś temperaturę , a liczą nam zapewnie jak podgrzanie wody od 0 C . Sugeruję niedlugo zorganizować spotkanie wszystkich lokatorów Radosnej w temacie ogrzewania i innych pkt. Co do wywozu śmieci koszty są i będą lecz uważam osobiscie że powinno to być ustalone od osoby a nie od mieszkania . Ja mieszkam sam i nie produkuję tyle śmieci co rodzina 4 osobowa . a co do szamba to , to jest szambo .... pozdrawiam sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 03.06.08, 21:47 mieszkałam w poznaniu w bloku i placiłam za czynsz okolo 480zł, wiec tutaj po przeliczeniu tez wychodzi 400zl miesiecznie. czynsz miesieczny do agrobexu 140zł, woda-szambo 130zł, no i to ogrzewnie 900zł. ponoc ta dalkia różnie liczy...raz jest 900zł, a drugim razem nadpłata...wiec czekajmy na zwroty;)co do tych laweczek i smietnikow-racja moglyby sie przydac, a sprzataja rzeczywiscie roznie, raz czysto a pozniej pelno piachu...a to wszystko przez te male ogrodeczki przy parkingach, kazdy po nich chodzi i przez 'niby' skacze-tak jak ja;)ogolnie wszytko ok...tylko te rachunki, ale lepiej sie cieszyc niz narzekac, bo przeciez w koncu mamy wlasne mieszkanka:) pozdrawiam sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Siano IP: *.icpnet.pl 06.06.08, 18:43 Witam! Pewnie zauważyliście, że nam skosili trawę (bo już raczej nie ma co marzyć o wyrównaniu ziemi po tym, jak jakiś dostawca nam ją zrył zaraz po posadzeniu trawy, choć sam osobiście zgłaszałem to agrobexowi ...), ale tej skoszonej trawy już nikt nie pozbierał. Ta, która jest pod spodem zaraz wygnije i będą łyse plamy. Ale powinniśmy się cieszyć, bo ktoś ją zgarnął za bloki, więc sprawy nie widać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Niedziela IP: *.icpnet.pl 22.06.08, 10:41 Czy to jest możliwe, żeby ludzie dali sąsiadom spokój choć w niedzielę? Rzygam już odgłosem wiertarki rano, w południe wieczorem i zwłaszcza w niedzielę!!! Rozumiem od czasu do czasu, ale żeby jedna osoba remontowała swoje mieszkanie już pół roku?!!! No i ten namiot pod blokiem ... Jak dla mnie przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Siano IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 22:57 Nie rozumiem tych rachunków za ogrzewanie! czy ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi? w okresie grzewczym wychodziło nam 160 zł miesięcznie,a teraz za kwiecień i maj, gdzie się już nie ogrzewa mieszkań 150 zł za miesiąc. I te niezrozumiałe rachunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie uwaga!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 12:57 uwaga!!!!!!!!!!!!!!!!! na naszym osiedlu grasują włamywacze. zostały obrabowane już 2 mieszkania. sąsiedzi bądźcie czujni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: uwaga!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 18:50 Mam pytanko a propo włamań: czy wiadomo w jaki sposób ich dokonano tzn. czy poprzez uszkodzenie wkładki zamka czy też drzwi, czy może na tzw. pasówkę (dopasowany klucz). Jest to dość istotne, bo w mojej klatce, z tego co widziałem to większość sąsiadów ma w drzwiach zamontowane wkładki zamków te zainstalowane przez developera i niewiele osób zainwestowało w nowe, a to naprawdę niewielki koszt. Nikt z was nie może mieć pewności przez jaką grupę osób przewinęły się montowane wkładki, a tym samym jaka grupa osób mogła sobie dorobić klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: uwaga!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 20:37 jak dzwoniłam na policje to o takie szczegóły nie pytałam...o tych włamaniach dowiedziałam sie od sąsiada, a zdarzenia chciałam tylko potwierdzić przez policje. warto wymienic te wkłady, ja tak zrobiłam jak sie wprowadziłam. z informacji policyjnej wynika ze jeszcze sprawców nie złapano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.08, 17:46 Ostatnio byłem tu uznajomych. Ośiedle nie wyglada zle choc jest troche daleko do Poznania. Pozdrawiam Mieszkanców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.08, 17:14 Na tym zebraniu poruszyłbym jeszcze kwestię parkowania. Niektórym sympatycznym sąsiadom wydaje się, że tylko oni mają samochód. Rozumiem pragnienie spoglądania przez okno na lśniącą maszynę zaparkowaną pod nim i wiem także, że kurs nauki jazdy można było robić korespondencyjnie ale drodzy sąsiedzi postępowanie według filozofii Kalego "po mnie choćby potop" do niczego dobrego nie prowadzi. Kazdy ma prawo skorzystac z parkingu w dowolnym miejscu. I mam tutaj na myśli tylko "krzywe" parkowanie, kwestii sąsiada, który blokuje miejsce parkingowe dla swojej małżonki (czy też odwrotnie) poruszał nie będę. Zachowanie jest z Kosmosu, nie liczę na zrozumienie. Myślę, że sprawa wykracza poza zakres postrzegania tych Państwa, więc szkoda słów. pozdrawiam sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 25.06.08, 19:59 Myślę, że warto zamontować takie bramki na kluczyk. Niestety, ja też nie liczę na wyrozumiałość sąsiadów, którzy mają po trzy bryki i parkują jednym samochodem na dwóch miejscach. Ważne, że im się udało zaparkować, a reszta niech się martwi. Kiedy u mnie w klatce zepsuł się zamek do drzwi wejściowych (tzw. domofonu), to zatelefonowałem do agrobexu i po paru godzinach, ktoś naprawił awarię, ale widzę, że nikt prócz mnie nie ma takich odruchów. Od tygodni zatrzask do śmietników z przodu osiedla jest rozwalony, ale nikt nie reaguje. No pewnie, niech całe Zalasewo podrzuca nam swoje śmieci, zapłacimy i za to - teraz będą mieli łatwiej. Poza tym kwestia "zieleni". Czy ktoś wie, kto zajmuje się trawnikami itp. Klomby, które miały być kwiatowe zarastają chwastami, total bajzel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 10.07.08, 16:22 Odnośnie smietnika na kluczyk trza przyznać że masz dobry pomysł, to samo zamontowali w blokach w Nowej Wsi i problem z podrzucanymi śmieciami nagle znikł. Odnośnie miejsc parkingowych to niestety niektórzy sąsiedzi uważają się chyba za święte krowy i nie widzą pasów na jezdni (przede wszystkim niebieskie chyba Berlingo, jak i Fabia - ten sam włascieiel, i pan od Marei sedan ) - proponuje im zafundować dodatkowe lekcje parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 14.07.08, 00:02 Forumowicze, spisujcie wszystkie dobre pomysły, żeby niczego na pierwszym spotkaniu nie pominąć. Napiszcie również, czy u Was klatki też są myte w taki sam chamski sposób, czyli niepozamiatane i ZLANE (a nie umyte) wodą. Już tyle było skarg na ekipę sprzątającą, a oni mają to gdzieś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie UWAGA!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 13:04 UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!! na naszym osiedlu grasują włamywacze. zostały obrabowane już 2 mieszkania. sąsiedzi bądźcie czujni. policja otrzymała zgłoszenia, agrobex też powiadomiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 17.07.08, 18:44 Mam pytanko a propo włamań: czy wiadomo w jaki sposób ich dokonano tzn. czy poprzez uszkodzenie wkładki zamka czy też drzwi, czy może na tzw. pasówkę (dopasowany klucz). Jest to dość istotne, bo w mojej klatce, z tego co widziałem to większość sąsiadów ma w drzwiach zamontowane wkładki zamków te zainstalowane przez developera i niewiele osób zainwestowało w nowe, a to naprawdę niewielki koszt. Nikt z was nie może mieć pewności przez jaką grupę osób przewinęły się montowane wkładki, a tym samym jaka grupa osób mogła sobie dorobić klucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 18.07.08, 22:10 Szczerze mówiąc jestem sparaliżowany wieściami o włamaniach. Mieszkam sam i jest mi dość nieprzyjemnie ... Kwiecie, napisz proszę, czy do włamań dochodziło w nocy? Czy sporo ukradziono? Myślałem, że te kartki to oszustwo firmy, która chce zarobić na założeniu nam monitoringu lub zapewnieniu ochrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: UWAGA!! IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 00:20 ...myslalam ze ty pierwszy wiesz o takich wiadomosciach;) - to raczej malo smieszne. teraz powaznie...nie pytalam na policji co i jak , tak jak wczesniej pisalam tylko chcialam potwierdzić te przykre wieści. dzisiaj widzilam w bloku B, iż ktoś zabrał sie za ochrone, niestety w naszym bloku nikt nie zamiscil takiej informacji, a szkoda:( ale mysle ze pomysł z ochrona jest trafiony, podany jest tam nr telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 16:54 Dla mnie to jest bardzo podejrzane,że jednego dnia na kartce pojawia się niepodpisana informacja o włamaniach, a drugiego ktoś przykleja nad tym kartkę, że prowadzone są rozmowy z Solid Security. Po pierwsze mam wątpliwości, czy te włamania miały miejsce, a jeśli nawet to dlaczego akurat w/w firma? Wydaje mi się, że ktoś ma w tym interes, żeby nas nastraszyć i chce, żebyśmy zatrudnili tą konkretną firmę. Jeżeli tych włamań nie było to takie zastraszanie kwalifikuje się do powiadomienia Policji i ktoś musi za to ponieś odpowiedzialność karną. Ciekawe kto się kryje pod tym numerem telefonu podanym na kartce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyliszek Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 17:44 Witam. Jeśli masz wątpliwości, czy włamania miały miejsce wystarczy zadzwonić na Policję i wszystko jasne... Ja mogę zapewnić Cię ze włamania miały miejsce w poniedziałek do dwóch mieszkań ok. godz. 13.00-15.00. Wyłamane zamki w każdym z mieszkań i nie były to te zamki, które zostawił developer... jak inni wymyślają... A z tą ochroną to wyszła taka inicjatywa żeby już takie incydenty nie miały miejsca i żebyśmy mogli czuć się bezpieczniej. Zaczęło się od kradzieży samochodów teraz mieszkania - to mówi samo za siebie. Numer podany na kartce jest numerem jednej z mieszkanek naszego osiedla - firmę można zmienić jeśli komuś nie pasuje.... najważniejsze to zebrać się i podjąć jakieś działania w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 19.07.08, 21:52 A myślisz, że ochrona będzie 24h/dobę pilnowała nam mieszkań? Przecież ja nie znam wszystkich sąsiadów, to niby skąd mam poznać złodzieja? Niektórzy sąsiedzi przeprowadzają jeszcze remonty i dużo się kręci ekip remontowych? Zastanowić się można nad tą inicjatywą, ale skoro teraz żaden sąsiad nie zareagował, widząc włamania to zatrudnienie firmy coś zmieni? Ps.Czy te mieszkania bardzo ucierpiały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyliszek Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 08:25 Bardzo ucierpiały... Są osiedla które są monitorowane i mają dozór... Tak naprawdę to mało kto interesuje się tym co dzieje się wokół nas... Nikomu nie przeszkadza że furtka jest popsuta w śmietniku, zieleń zarosła i nie widać nic co tam za krzaczki rosną,no ale co tam niech każdy myśli tylko o sobie i nie róbmy nic. Pogadajmy sobie na forum i to wystarczy.... Gdybyśmy się zebrali to może wreszcie Agrobex jako zarządca wziąłby nasze uwagi na poważnie. A tak jest jak jest... Pojedyncze skargi puszczają mimo uszu.. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Ochrona IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 13:27 Zgadzam się, że musimy się zebrać się na jakimś spotkaniu. Według tego co wiem Agrobex-owi nie śpieszy się, żeby zorganizować spotkanie, ponieważ według umowy mają czas do końca czerwca 2009! Mnie też te rzeczy bardzo denerwują, o których mówisz. Co jeszcze mnie się nie podoba to sposób parkowania samochodów przez naszych sąsiadów. Mam wrażenie, że linie oddzielające jedno miejsce parkingowe od drugiego są bardzo widoczne,ale jest wielu ludzi, którzy parkują pośrodku zajmując 2 miejsca, a przecież każdy ma jedno. Według mnie powinno być przypisane konkretne miejsce parkingowe do konkretnego właściciela i problem by się rozwiązał. Wracając do monitoringu i firmy ochroniarskiej. Orientujecie się jakie to są koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 20.07.08, 13:43 To, o czym piszecie mnie też bardzo wkurza. Zarośnięte klomby, woda w cenie złota, irracjonalne rachunki za ogrzewanie i wiele wiele innych spraw. Proponuję spotkanie choćby w sąsiednim klubie "U Walusia", tam odbywają się i takie spotkania, myślę, że nie byłoby problemu. Tylko ktoś musi przejąć inicjatywę. Trzeba również powiadomić tych, którzy nie zaglądają na forum poprzez ulotki, plakaty itp. Ja chętnie się w to zaangażuję, ale nie chciałabym zostać z tym sama. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gad Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 21.07.08, 23:05 Co do "wkurzających spraw", dodałbym jeszcze jedną. Obserwuję, że mnożą się nam sąsiedzi z psami. Naprawdę nie mam nic przeciwko czworonogom, może sam w końcu jakiegoś kupię, ale błagam, ludzie, wyprowadzajcie psy kawałek dalej, a nie pod oknami na (jeszcze ładnej) trawie. Mieszkamy na wsi, wokół tyle ścieżek i dróżek, czy musimy zanieczyszczać trawnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Wkurzające sprawy IP: *.office.allegro.pl 22.07.08, 11:49 Czy nie uważacie że dość często wyłączają nam prąd, byle deszczyk czy wiaterek a już są przerwy w dostawie prądu. Może ktoś z was wie coś więcej na ten temat???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 22.07.08, 16:39 Z tym prądem to masz rację, jest to wkurzające. A o wymianie wkładek wspomniałem, bo możliwość wejścia na pasówkę zawsze istnieje. Teraz już wiem, że włamanie było poprzez wyłamanie wkładki zamka. Wiem w jakim mieszkaniu i jakie straty, ale to nie miejsce na takie rozmowy. Ponadto wiem, że włamanie było jedno, mówię o złożonym zawiadomieniu o popełnionym przestępstwie (w myśl zasady - nie ma zgłoszenia nie ma przestępstwa), więc bez paniki. Takie rzeczy się zdarzają w całym Swarzędzu i Poznaniu. Myślę, że zatrudnianie agencji ochrony to pomyłka, w nocy śpią w samochodach i jadą gdy zalączy się alarm, najczęściej policja i tak jest pierwsza na miejscu zdarzenia. Znacznie lepszym pomysłem jest monitoring, ale dobry monitoring z kamerami wysokiej rozdzielczości, nagrywającymi w kolorze oraz w nocy przy słabym oświetleniu to duży wydatek, chyba zbyt duży. Oszczędzanie na monitoringu, aby był tańszy spowoduje, żę będzie on nieprzydatny dla oraganów ścigania. Jeżeli chodzi o kradzieże samochodów, to w Poznaniu ginie ich coraz mniej, natomiast na obrzeżach miasta kradzieże się zdarzają i wiem, że z naszego osiedla zginęło kilka aut, ale tak jest we wszystkich ościennych miejscowościach Poznania - Luboniu, Suchym Lesie, Czerwonaku etc. bo tu złodzieje mają łatwiej - nie przebijają się brzez tłoczne ulice, gdzie może pojawić się patrol, w takich małych miejscowościach jest znacznie mniej policjantów i trafić na radiowóz to przypadek. Najlepszą metodą jest moim zdaniem zoraganizować takie spotkanie jak ktoś wcześniej zaproponował, aby poprostu poznać sąsiadów. No i najważniesza sprawa, gdy widzicie coś podejrzanego - reagujcie, wykręćcie 997 to nic nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wkurzające sprawy IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 11:32 Tak tu jest odkąd sięgam pamięciom. Lekki wiaterek czy deszczyk i prąd szlag trafia a najśmieszniejsze jest to, że we wszystkich okolicznych miejscowościach w tym czasie nie ma problemów z zasilaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: Wkurzające sprawy IP: 212.183.134.* 27.07.08, 23:50 Witam serdecznie jezeli chodzi o spotkanie w ramach omówienia ważnych spraw to ja jestem za,w pażdziernika wprowadzamy sie do mieszkanka i z chęcią skontaktuje sie z tymi ,którym nie jest obojętna sprawa nas wszystkich.Niektóre sprawy to jakiś obsurd ..pozdrawiam i czekam na chętne osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolicz Re: Wkurzające sprawy IP: *.icpnet.pl 02.08.08, 13:26 witam, chetnie sie na takie spotkanie wybiore. jest pare spraw ktore mnie denerwuja jak wywoz szamba, panowie sprzatakacy klatke itp. moze przy najblizszym spotkaniu " u walusia"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 11:34 Dziekuję za wsparcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 09:07 No własnie, ludzie sa na wszelakie sposoby w dzisiejszych czasach zastraszani, ze traca zaufanie do czegokolwiek:( Sprawa zoorganizowania ochrony została poruszona bez jakigokolwiek podtekstu interesu!!!! mysle nas wszystkich powinien ten problem poruszyc- niestety jako jedyna sie tym tematem zajełam- zastanawiam sie w takiej sytuacji czy warto! byc podejżanym!Może potem ja bede czuła sie zastraszona, ze raczyłam zadbac o wszystkich dobro- smutne, mysle , ze tworzymy Współnote i to osiedle jest nasza wspolna inwestycja i warto sie spotykac, rozmawiać i organizowac- nie ma co liczyć na Administrację- pozdrawiam osobe zaniepokojona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 16:51 Co do włamania: majslem (delikatniejsi: odcinają plastikowe nakrętki ucinaczkami) likwidują tzw. szyldzik wokół wkładki. Następnie uderzają we wkładkę czymś solidnym, doprowadzając do jej przełamania w najcieńszym miejscu - tam gdzie wchodzi dłuuuuga śruba mocująca. Wkładkę usuwają i teraz mają dostęp do zaczepu rygla. I są w środku. Nawet patentowa wkładka gerdy z atestem im się nie oprze. Rozwiązanie: nigdy sama wkładka. Półśrodkiem jest porządny pancerny szyldzik. I porządny zamek, Gerda Tytan, lub podobny. Oczywiście solidne drzwi i zawiasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 28.07.08, 00:23 Witam napisz mi jak możesz z którego jesteś bloku bo ja zamierzam dopiero wprowadzić sie w pażdzierniku do swojego mieszkania W BLOKU C.Do tej pory mojego chłopaka brat dogląda i wietrzy nam mieszkanie,a każdą razą kiedy ja wchodze na klatke jest coraz więcej porytych ścian ,w ogóle klatka wygląda coraz gorzej.Nie chce w pażdzierniku sie załamać i płacić jeszcze NA FUNDUSZ REMONTOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 28.07.08, 09:17 Fundusz remontowy to już płacimy i zapewne będzie wzrastał z czasem i zniszczeniem klatek schodowych. a tak z innej beczki gdzie jest blok C ???? Może jestem w błędzie ale mamy blok A i B. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 28.07.08, 19:04 Co do tego budynku masz racje (ale siara..) ,ja bede mieszkała w budynku A,właśnie z ciekawości sprawdziłam dokumenty. Dzisiaj dzwoniłam do Dalki nie wiem czy tylko ja mam z nimi problemy bo dostałam dwie faktury na dziwne kwoty,okazało sie że jedna jest jeszcze dla Agrobeksu ,a druga opiewa termin jeszcze przed odbiorem oraz termin po,czyli teoretycznie tez dla Agrobeksu a cześć dla mnie..Puenta taka,że Agrobex niepowiadomił ich o dacie odbioru ( ponieważ przesunęłam go o miesiąc).No i teraz musze im protokół odbioru znowu wysłać...siwy dym ..A tak poza tym niemoge sie dodzwonić do Agrobexu,nie wiem co oni tam robią...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 29.07.08, 15:45 Z rachunkami za wszelkie media, gaz, ścieki... są niesamowite szopki, albo przesyłają na zły adres rachunek pomimo 3-rotnie zwróconej im uwagi, albo daty na rachunku zaczynają się od 1/01/2008 a każa płacić od listopada 2007, za czynsz nie przysyłają już rachunków o czym nie raczyli powiadomić ok 60% mieszkańców. Troszke to żałosne z ich strony. Podłączenia do kanalizy to chyba nasze wnuki się doczekają. A tak z innej beczki czy ktoś może wie po co są składowane materiały na koncu bloku B, na przeciwko smietnika????? Czyżby zapowiadała się nowa budowa czy tylko składują tam maetriały budowlane. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 29.07.08, 21:20 Co do budowy, to stawiam na sklep, bo działka jest naprawdę mała. Fajnie by było, gdyby nam kiedyś w pobliżu wybudowali garaże, bo gratów w domu coraz więcej, a piwnica to w dzisiejszych czasach luksus, na który Agrobex nam nie pozwolił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 09:21 No mam nadzieje że sklep, jesli spożywczak to będe stałym klientem :))) Garaże raczej mało prawdopodobne ale mogli by troszke więcej miejsc parkingowych zrobić i wykosić chwasty między chodnikiem a miejscami parkingowymi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 12:37 z nieoficjalnych źródeł podobno mają tam powstać kolejne bloki. Czyli pewnie agrobex szykuje się pod nową budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:02 z tego co slyszalam, to nowa inwestycja ma sie pojawic na ul, mokrej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 30.07.08, 16:15 to może na ul. Mokrej i ul. Radosnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kara Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 212.183.134.* 30.07.08, 21:21 Mam nadzieje że nic niewybudują na tym polu,na ktory mam nadzieje bede miala już niedługo niezły widoczek:) ..? A co do sklepu to popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.gprs.plus.pl 05.08.08, 19:08 Nie wierzę! Właśnie wyrywają chwasty na klombach między krzewami. Cud ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiecie Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 05.08.08, 20:47 ja tez padłam jak to zobaczyłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 06.08.08, 21:50 Widać wytrwałości w wyrywaniu chwastów na długo im nie starczyło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.office.allegro.pl 07.08.08, 09:53 No dokładnie i jeszcze małoletnich zatrudnili. Ważne że zaczeło się coś dziać w tej sprawie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Imprezy IP: *.office.allegro.pl 07.08.08, 14:52 Tak z innej bajki, nie wiem czy wiecie ale 10/08/2008 bedzie u nas mecz ligi wiejskiej (pół finał) finał też się odbedzie na naszym Zalasewiańskim stadionie 17/08/2008. A 15/08/2008 odbedą się dożynki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 15:52 To nie są nieoficjalne wiadomości tylko pewne. Tam będą bloki taki w jakich mieszkacie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 15:39 Gdzie będą te bloki? Bo teraz, to już można stracić orientację. Przy Radosnej, przy Mokrej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 18:38 Oczywiście, że na Radosnej. Ten kawał pola na wschód od waszych bloków (do końca asfaltowej drogi) kupił Agrobex :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukunamuniu Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 20:01 Witam. Na stronce Agrobexu jest informacja, ze planują budowę ale na ul. Mokrej :-). Więc ta informacja o Radosnej to jakaś pomyłka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 09:21 Jeśli się mylę postawię Ci piwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DW Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 16.08.08, 09:13 Bardzo dobrze! Niech stawiają nowe bloki, będzie więcej ludzi, którym będzie zależało na kanalizacji, remoncie Kórnickiej itp. To jest świetna wiadomość. Dziś rano geodeci mierzyli łąkę od południa, tzn. za blokiem A. Pewnie tam też będą coś budować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukunamuniu Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 16.08.08, 10:25 No to prawdopodobnie szykuje się tam inwestycja. Szkoda tylko że dopiero teraz kiedy już inni mieszkają tu, bo nie oszukujmy się hałas i bałagan się z tym wiąże. No ale będzie nas więcej - rośniemy w siłę :-). Im więcej nas tym lepiej oby tylko byli tam ludzie chętni do zrobienia czegoś i współpracy, bo jak dotąd to ludzie niechętnie podejmują sie jakichkolwiek inicjatyw co było widać po frekwencji na ostatnim zebraniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babol Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 22:08 Co za optymizm :) Prawdopodobnie na tych działkach powstaną domki jednorodzinne (choć to zbyt wcześnie by o tym przesądzać rynek obrotu gruntami jest dosyć dynamiczny:) Nie mniej na pewno mieszkańcom bloku graniczącego z tym polem się nie ułożyło, będą graniczyć z drogą dojazdową do wytyczanych działek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gad Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 18:47 Największym optymizmem to się wykazujesz Ty, babolu! Musisz się wyżyć na jakimś forum, bo Tobie pod nosem budują autostradę, więc szukasz ludzi, którzy rzekomo mają gorzej? Wyluzuj się trochę gościu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Bałagan IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 21:32 Tak zmieniając temat ... Jest powiedzenie: chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy. Sprawdza się niestety na naszych klatkach schodowych. Ludzie, dlaczego niektórzy z Was nie umieją sprzątnąć po swoim psie, który otrzepał się z błota na schodach i zapaskudził całą ścianę, dlaczego niektórzy nie potrafią zetrzeć śladów, jakie zostawił wózek, czy rower na ścianie. Przecież chyba nikt nie chce tracić majątku na fundusz remontowy. Ale co tam, niektórzy pewnie lubią syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukunamuniu Re: Bałagan IP: *.icpnet.pl 19.08.08, 15:48 U nas to już chyba norma. U mnie też na klatce nie jest za dobrze. Dziwię się ludziom co tak robią... Nie dbają tak naprawdę również o swoje. Bo czy potem miło będzie wejść do klatki, podrapanej, brudnej i oskubanej z tynku? Teraz czystość na klatkach budzi duże zastrzeżenia a przecież za długo tu nie mieszkamy - a co będzie za 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Sąsiedzi IP: *.icpnet.pl 02.10.08, 09:37 Boże, takich sąsiadów jak ja, nie ma nikt!!! Myślałam, że remont, który trwa rok, to już jest dużo i ledwo nerwowo udało mi się to wytrzymać. Owszem, teraz były dwa miesiące przerwy, ale teraz znów moje słonie z góry tak ryją, że słychać ten hałas z Kórnickiej, a co dopiero z piętra niżej, gdzie sobie spokojnie mieszkam. LUDZIE, MIEJCIE LITOŚĆ!!! KUPCIE SOBIE DOM, BO MACIE SĄSIADÓW, KTÓRZY CHCĄ ŻYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Kradzieże IP: 81.210.3.* 02.10.08, 09:58 Witajcie Znowu pojawiły się kradzieże na osiedlu. Kropnęli mi komplet kołpaków z samochodu. Uważajcie ! Raz widziałem jak jakieś chłopaczki biegają między samochodami z latarką wieczorem. Pewnie szukają fajnych kółek lub kolejnych kołpaczków. Widziałem tylko jak odjeżdżają srebrnym Renault Clio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Kradzieże IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 18:52 Niestety, z racji sąsiedztwa jesteśmy z góry skazani na kradzieże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Kradzieże IP: *.office.allegro.pl 17.10.08, 16:46 Możesz wyjaśnić z racji jakiego sąsiedztwa??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.wlb.vectranet.pl 28.11.08, 13:32 Kolejna podwyzka ciepla ile jeszcze ?? Czy kazdy z nas otrzymal juz druga note o podwyzce w tym roku a raczej w tym polroczu i czemu tak duzo placimy ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 91.194.188.* 02.12.08, 13:04 Dużo płacimy zapewne dlatego, że chyba piec nie należy do nas tylko do Dalkii i też z nimi mamy umowę podpisaną na przesyłanie ciepła. Z drugie strony pewnie też moc zamówiona jest zbyt duża za co też płacimy. Najlepszym rozwiązaniem zapewne byłoby gdyby cały sprzęt należał do wspólnoty i umowa na przesyłkę ciepła do naszych grzejników była podpisana z firmą X która to negocujeje dla swoich klientów ceny z Dalkią. No i super rozwiązaniem byłoby również płacenie za to co zużyjemy a nie za to co zostąło zamówione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorian Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: *.171.204.199.awakom.net 10.12.08, 21:05 nie piec tylko kocioł:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zalasewianin Re: Swarzędz-Zalasewo ul. Kórnicka IP: 91.194.188.* 02.12.08, 13:13 Nie wiem jak w innych klatkach ale po jakiego grzyba są tam zamontowane grzejniki i bardzo często się zdarza, że są ustawione na grzanie ma maxa - oczywiście za to my też płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldiii podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 02.12.08, 20:14 witam wszystkich współmieszkańców Na wstępie , pragnę podziękować wszystkim , którzy w dniu wczorajszym 01.12.08 poświęcili swój czas i przybyli na spotkanie wspólnoty . Cieszy aspekt iż są twarze , które na każdym spotkaniu się pojawiają , były osoby które jeszcze nie mieszkają a zainteresowały się sprawami radosnej i przybyły . Niestety mimo informacji w wszystkich klatakach było nas niewiele , niewiele aby zebrać chocby adresy mailowe czy zobaczyć jaką wogóle mamy siłę , zebrało się przedstawicieli 26 mieszkań . A spotkanie miało za zadanie wyjaśnienia tematów Dalkii , gdyż uchwały są niejasne jak i przedstawienie osoby reprezentujacej firme Profi System , która możliwie będzie dbać o naszą czystość . Pewnie są osoby , które nie chcą zmian bądź nie mają wiary na te zmiany , lub po prostu nie chce się im spotkać. Pragnę Państwu przedstawić malutki raport obecności : nr.1 - 2 przedstawicieli nr.3 - 0 przedstawicieli nr.5 - 1 przedstawiciel nr.7 - 2 przedstawicieli nr.9 - 1 przedstawiciel nr. 11 - 6 przedstawicieli nr. 13 - 2 przedstawicieli + 1 tel. o usprawiedliwieniu nr. 6 - 3 przedstawicieli nr. 8 - 2 przedstawicieli nr. 10 - 5 przedstawicieli Niestety jest to za mało abyśmy cokolwiek przegłosowali , ponawiam więc moją prośbę abyście porozmawiali z sąsiadami , którzy nie mogli przybyć na spotkanie a tematy radosnej nie są im obojętne aby wypełnili dokumenty , które powinni znaleźć w swoich skrzynkach pocztowych . Po mojej incjatywie do Agrobexu ( nasz administrator ) zostały one Państwu przekazane abśmy wrszcie coś zmienili na lepsze . Jak są osoby , które nie mają pewności w nie których kwestiach sugeruję się wstrzymać od głosu można to zaznaczyć . Termin oddawania uchwał jest do jutra a jak na razie o godz. 20:00 zdano ich aż 15 . Więc kończe mój długi wywód i piszmy sobie złośliwie na forach o sąsiadach w zaciszu własnego mieszkania i narzekajmy na złośliwości losu , że mieszkamy na Radosnej itp. p.s dzięuję osobie z klatki nr1 , która przeszła mieszkania z klatki nr 1 i przyniosła adresy mailowe . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffb Re: podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 21:25 wszystkich mieszkańców radosnej zapraszam na nasze wspólnotowe forum www.radosna.forum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffb Re: podsumowanie z spotkania 01.12.2008 IP: *.icpnet.pl 03.12.08, 21:26 mały błąd w adresie poprawny adres to: www.radosna.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś