Dodaj do ulubionych

Postępy w pracach na osiedlu

27.04.06, 21:20
Witam
Na każdym zebraniu jest tak że ktoś musi zacząć pierwszy, niniejszym zakładam
nowy wątek, chciałbym aby wpisywać tu newsy i postępy w budowie wszystkich
budynków na os.kolorowym.
Jak wiecie już w bloku C zaczynają II piętro, w B robią elewację i weszli do
środka poza tym przymierzają się do bardzo szybkiego założenia monitoringu i
ogrodzenia- kradzieże w samochodach. A no i wiadomiść dla dzeciatych( min.
dla mnie) będzie pierwsza piaskownica między budynkami A i F; pierwotnie miał
być tam śmiertnik ale się mieszkańcy nie zgodzili i powstanie tam pierwsza
piaskownica, śmietniki zlokalizują koło hali garażowej.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.05.06, 23:02
      Ok dziś byliśmy na budowie,mam zdjęcia ale nie wiem jak załączyć, pomocy
      • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 27.06.06, 08:30
        Mam info z PWD, że jest opóźnienie z parterem w D. Nie wystawią faktur na
        30.06, a czy w następnym tygodniu - jeszcze nie wiadomo... Czy ktoś się może
        orientuje ile ekip pracuje na budowie???
    • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 08.05.06, 07:33
      mam nadzieję, że nie mają zamiary założenia tego monitoringu na chwilę obecną a
      dopiero jak będą mogli zadecydować o tym wszyscy mieszkańcy
    • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 09.05.06, 20:53
      Nie wiem jak załączyć te piekielne zdjęcia więc jak ktoś jest chętny to prześlę
      mailem...
    • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 14.05.06, 13:56
      Witam, dołączam do forum:)
      Czy to prawda,że planują monitoring na osiedlu?
      Ostatnio dowiedziałam się, że nie planują wybudowania hali parkingowej dla
      samochodów... moim zdaniem szkoda, ale ponoć mieszkańcy nie są zainteresowani...
      • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 17.05.06, 20:22
        Witam, właśnie dziś dostałem info mailem o kolejnej fakturze, stan otwarty II
        piętra ukończony. Oby tak dalej, co do hali to sprawdzam, ale nie wydaje mi się
        aby rzeczywiście mieli zaprzestać jej budowy, tym bardziej, że nie ma miejsc
        parkingowych pod blokami, słyszałem tylko że zamiast sprzedaży za 26 tyś
        będzie wynajem...ale ustale i napiszę fakty a nie zasłyszane pogłoski, ale to
        jutro.
        • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 17.05.06, 20:45

Acha i jeszcze coś nowego- zasłyszanego, nowa linia autobusowa z pętlą na
          kaponierze a z drugiej strony w okolicach ul. rubież
      • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 18.05.06, 20:23
        Witam najświeższe wiadomości, dostałem maila od P. Dolaty, rezygnują z budowy
        hali garażowej, w zamian postawią w tym miejscu parking i ekran dzwiękochłonny.
        Podobno robili ankietę wśród obecnych i przyszłych mieszkańców w sprawie hali i
        wyszło im że 50% kupujących jest zainteresowanych miejscami parkingowymi na
        wynajem bądź zakup. Ciekawe, mnie nikt nie pytał. Swoją drogą ile tam miejsc
        na tym parkinu będzie? 50 może 100, tylko u mnie w bloku C jest 46 mieszkań
        raczej wszyscy się nie pomieszczą na tym parkingu. Kupno takiego miejsca za 25
        tyś to bezsens ale wynajęcie za 100-150 zł na mc OK, tym bardziej że pewnie
        tyle samo będzie kosztować mijsce na parkingu. Lokatorzy nie myślą
        przyszłościowo, za rok dwa kupią samochód i będą psioczyć że nie mają gdzie
        postawić, albo co gorsza będą parkować pod oknami na każdym wolnym skrawku
        ziemi i chodnika .....eeech. Należy wyjaśnić KTO za tym wszystkim stoi.
        Pozdrawiam.
        • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 19.05.06, 19:33
          Dwa tygodnie temu podpisując umowę przedwstępną dostaliśmy ankietę do
          wypełnienia i było pytanko o miejscu parkingowym. Dostaliśmy od razu info o
          parkingu, a nie hali. Bardzo to dziwne, bo już teraz wokół bloków A i F aut
          sporo, a jak zaludni się C i D to chyba będzie walka o miejsca. Moim zdaniem
          warto byłoby zasygnalizować temat developerowi. Śmiało można założyć, że na
          jedno mieszkanie przypada 1 auto (czasami nawet 2!), a ile docelowo ma być
          mieszkań na osiedlu? Parking może być za mały :-(
          • plevik Re: Postępy w pracach na osiedlu 25.05.06, 20:06
            Witam.
            Rozmawiałem z deweloperem na temat parkingu dla aut.
            Ogólnie sytuacja nieciekawa.
            Parking jeśli będzie to tylko płatny. Bezpłatnych miejsc nie będzie więc bedzie
            trzeba parkować chyba na ulicy. Tylko czy wszyscy się pomieszczą. Pozatym teren
            na którym bedzie parking należy do PWD i tak pozostanie, więc Wspólnota nic nie
            bedzie miała do gadania. Chyba zostaje walka o miejsca albo płacenie za parking
            strzeżony.
    • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 18.05.06, 20:29
      Witam, zmieniła się osoba odpowiedzalna za zmiany lokatorskie, nie jest to już
      Pani Justyna Menesiak,
      • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 19.05.06, 07:24
        witaj kokos!
        bardzo fajnie że zamieszczasz wszystkie nowe wiaomości dotyczące naszego osiadla;
        • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 24.05.06, 22:29

Witam, dziś byłem u architekta na budowie. Stawiają 3 piętro w budynku C za dwa
          tygodnie układają strop. na parterze są wstawione okna. Z tego co mi powiedział
          ten młody człowiek opóźnień nie będzie tzn. 30-09-2006 odbiór kluczy.
          Pozdrawiam
          PS Mam zdjęcia jak ktoś chce ( tym razem od wschodu)
          • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 25.05.06, 08:09
            witaj sąsiedzie

jeśli mozesz to podeslij zdjęcia

P.S. jutro będę na budowie i jak sie dowiem jeszcze czegoś ciekawego to napiszę
            pozdrawiam
    • jadzia6018 Re: Postępy w pracach na osiedlu 27.05.06, 18:50
      przepraszam ze się wtrącam , ale czy ktoś mi powie gdzie dokładnie jest to
      osiedle kolorowe?
      • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 28.05.06, 10:24
        wyjeżdżając z Poznania ulicą Naramowicką, w kierunku Umultowa, Biedruska. Przed
        przejazdem kolejowym zjezdżając z Naramowickiej w lewo. Zajrzyj na ich stronkę.
        pozdro!
        • psmetek Re: Postępy w pracach na osiedlu 29.05.06, 10:50
          raczej w prawo. jadac w kierunku biedruska to w prawo, zaraz za szkola.
          • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 29.05.06, 12:26
            oczywiście, że w prawo... przepraszam, za wprowadzenie w błąd... zakręciłam się
            trochę...
    • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 29.05.06, 21:07

Witam,
      mam pytanie czy i jakich rezygnacji dokonaliście. Ja po konsultacji z kumplem,
      który już mieszka zrezygnowałe z wszystkiego poza malowaniem, nie chcę ich
      drzwi wykładziny armatury ani kafelków ( poza tymi na balkonie), a ze zwrotu
      kupie sobie takie jakie bedę chciał. Pozdrawiam.
      • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 30.05.06, 08:12
        witam wszystkich!
        też zrezygnowalismy prawie ze wszystkiego; drzwi zostawiliśmy porty ale
        dopłacimy za inny kolor,
    • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 31.05.06, 08:15
      witam sąsiadów :)
      byłam wczoraj na budowie sprawdzic czy jest już 3 pietro bo dostałam kolejną
      fakturę; i okazało się że piętra jeszcze nie ma; przynajmniej częściowo. Chyba
      PWD się troche pospieszyła z tą fakturą
      • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 05.06.06, 22:04
        Witam sąsiadkę
        Coś się spieszą z tą budąwą ponieważ dziś wysyłali faktury na stan surowy
        zamknięty, trzeba to sprawdzić; termin płacenia to 12-06-2006. Alle idą, co do
        mieszkania zrezygnowałem z dzwi wewnętrznych dobiorę sobie po położeniu
        podłogi, natomiast zdecydowałem się na dopłatę do drzwi Opal plus ok 700 więvej
        a już pożądniejsze, z bolcami antywyważeniowymi. Teraz czas powoli na wybranie
        materiału na podłogę i inne aż głowa zaczymna boleć po wizycie w budom markecie
        mam mętlik w głowie.
        • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.06.06, 07:02
          my też wymieniliśmy drzwi zewnętrzne na jakieś mocniejsze ale nie pamietam
          dokładnie chyba agat plus.
          • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.06.06, 15:28
            a jak daleko posunieta jest budowa bloku d? bo zastanawiam sie nad kupnem
            mieszkania w tym bloku. i czy jest winda? i jeszcze moze ktos moglby powiedzic
            ile wynosi czynsz? tzn mowili ze 2 zl za metr ale co jeszcze kasuja co miesiac?
            bede bardzo wdzieczna za odpowiedz:)
            • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.06.06, 21:44
              Witam,
              Informuję iż w zadnym budynku na naszym osiedlu( chyba mogętak powiedzieć)nie
              ma windy gdyż są to budynki 2-3 piętrowe, a więc zgodnie z prawem budowlanym
              nie musi być. A co do zaawansowania prac w "d" to jak byłem 24 maja na budowie
              to byli na poziomie gruntu.
              Pozdrawiam
              --------
            • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.06.06, 21:58

co do opłat bo nie jest to stricte czynsza ja mam takie zestawienie:

1,20 za m2- koszty zarządu nieruchomoscia wspolna( administrowanie,utrzymanie
              czystosci, en. elekt. cz wsp., ubezp. budynku, woda cz. wsp. prowizja za
              obsługę konta)
              6,7 zł- za m3 -zimna woda (rozliczana co 3 mce)
              1,60 zł za m2- C.O.
              10 zł za m3- C.W.
              0,50 zł za m2 - fundusz remontowy
              10 zl za lokal wywóz śmieci albo 4.4 zł za os
              2 zł za lokal- domofon
              no to tyle
              to było na 2005 jak będzie jak odbierzemy mieszkania trzeba się dowiedzec w WCN
              bo oni będą administrować.
              • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 06.06.06, 22:51
                dzieki:)tylko tyle sie strasznych rzeczy naczytalam na formu ze juz sama nie
                wiem czy brac:( chociaz znajoma mieszka i chyba zadowolona jest
                • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 07.06.06, 08:30

Strasznych? A np. jakich?
                  • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 07.06.06, 19:53
                    no np. ze developer niepewny, ze cos z hipoteka, ze dlugi ma, ze umowa
                    skonstruowana tak, ze prawnik sie za glowe chwycil, ze niektore banki nie chca
                    kredytu udzielac jak slysza PWD itp. ale dzis bylismy w banku podpytac i
                    powiedzieli ze kiedys bylo cos nie tak ale teraz juz niby w porzadku i ze oni to
                    sprawdzaja zanim dadza kredyt. juz sama nie wiem co robic, jade dzis obejrzec
                    okolice:)jesli ktos moze pomoc rozwiac moje watpliwosci, albo ktos mial tez
                    takie a teraz juz wie co i jak naprawde wyglada to prosze o rady. bo moze to
                    wszystko to po prostu plotki i bezsensowne gadanie. a moze cos jest faktycznie
                    nie tak??
                    • kokos1977 Re: Postępy w pracach na osiedlu 07.06.06, 21:35
                      Teraz jest wszystko ok, problemy były ze starą spółdzielnią mieszkaniową
                      borant, terz jest wszystko ok. Prawda że nie wszystkie banki dają kredyt na tą
                      budowę ale dają. Jak wynika z informacji które posiadam większość trch mieszkań
                      jest kupiona w kredycie więc gdzieś ci ludzie wzięli te kredyty. Polecam
                      expandera-fachowo doradzą. Okolica fajna z dala od naramowickiej, szkoła i
                      stadnina koni (mała) w pobliżu no icena atrakcyjna. Są też mankamenty: a)
                      dojazd jak na razie 1 autobus ale ma się to poprawić z końcem roku chcą puścic
                      jeszcze jedną linię gdzieś na Rubieży ma mieć pętlę b) Parking weekendowy dla
                      ciężarówek poniżej osiedla- ale to też ma zniknąć ponieważ teren tego parkingu
                      to własność Poznańskiej Spółdz. Mieszkaniowej i to jest jeszcze jedyne miejsce
                      w okolicy gdzie jest zgoda na budownictwo wielorodzinne ( ważne, jak się
                      spojrzy na drugą stronę Naramowickiej, tam to jest osiedle na osiedlu), poza
                      tym same domki, linia kolejowa nie jest uciążliwa. Napiszę dlaczego my tzn żona
                      i ja zdecydowaliśmy się na to mieszkanie- przeglądałem wiele ofert i
                      naprawdęnie było nic sensownego, nowe- ceny bandyckie 3200-4000 za m2, używane
                      w cenie 157000 pln bo tyle zapłaciliśmy za nasze mieszk. to albo blokowisko
                      albo kamienica do totalnego remontu, na prawdę ciężko ustrzelić jakieś fajne
                      mieszkanie i uwierz mi widziałem wiele mieszkań i poprostu ludzie sobie życzą
                      tyle kasy czasem za byle jakie mieszkanie(teraz doszło do tego że mieszkanie
                      spółdzielcze w desce na ratajach w 10 piętrowym bloku 60 m2 kosztuje 180.000
                      pln- paranoja)Zaprzyjaźniony agent nieruchomości mówił mi że to przez
                      studentów, rodzice kupują pociechom mieszkania jak się dostaną na 1 rok. Poza
                      tym mieszka na Os kolorowym nasz serdeczny przyjaciel, kiedy byliśmy u niego z
                      wizytą to postanowiliśmy że zrobimy wszystko żeby tam mieszkać, no i stało się.
                      Pozdrawiam, mam nadzieję ze byłem pomocny a nie zanudziłem.
                      • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 07.06.06, 22:53
                        bardzo dziekuje za wszystkie info:) wlasnie wrocilam z wyprawy na ogledziny
                        osiedla:) bardzo mi sie podobala okolica i ten spokoj z dala od blokowisk, tylko
                        troche mnie przeraza to, ze wewnatrz tzn. miedzy blokami bardzo male
                        przestrzenie byly, nie zagladacie sobie w okna? i cisza niesamowita byla, jak z
                        mezem chodzilismy sobie wszedzie gdzie sie dalo, to strach bylo cos glosniej
                        mowic zeby ludziom ciszy nie zagluszac:) a te pociagi to czesto jezdza? i
                        czesciej w dzien czy w nocy? i co z parkingiem? maja jakis zbudowac? i wewnatrz
                        osiedla jakis placyk zabaw dla moich przyszlych dziecie bedzie? :) moze ktos wie?
                        • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 09.06.06, 13:35
                          blok C już stoi w całości, okna są już prawie wszędzie...

pozdrawiam sąsiadów
                          • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 09.06.06, 15:52
                            mam pytanko do osob ktore juz podpisaly umowe. czy daliscie ja komus do
                            przejrzenia czy nie ma tam zadnych hakow? i co z tym dziwnym zapisem o
                            pelnomocnictwach do smierci i po? i dlaczego wszedzie podpisuje sie akt
                            notarialny zakupu dopiero po wybudowaniu domu a tu na poczatku i jest sie
                            inwestorem a oni tylko zastepczym? bo nie wiem czy to lepiej czy gorzej dla
                            nas:) niby ten mily pan w biurze mowil ze lepiej dla nas ale inni tego nie
                            praktykuja? juz nie wiem co myslec.
                            aha, i pytanko do osob juz mieszkajacych. czy pekaja wam sciany, macie jakies
                            rysy? moja kolezanka pojechala pbejrzec te domy i widziala jakies pekniecia na
                            tynku i jakies wykruszone fragmenty przy oknach. czy zadowoleni jestescie z jakosci?
                            i jak tam sie w ogole mieszka? zawsze taka niesamowita cisza jest? dzieci nie
                            biegaja?
                            sorki ze tak duzo ale do poniedzialku musze podjac decyzje:)
                          • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 09.06.06, 17:11
                            Hej!
                            Czy mają jakieś opóźnienie przy terminach C? Czy zgodnie z planem oddanie
                            mieszkań z bloku C miało nastąpić 30 września 2006? Pytam, bo my czekamy na D i
                            zastanawiamy się czy styczeń 2007 dla nas jest realny?

Pozdrawiam.
                            • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 09.06.06, 17:33
                              styczen chyba malo realny bo w terminarzu bylo napisane ze 15 czerwca bedzie
                              parter a tu parteru nawet nie zaczeli. B podobno mial byc oddany w kwietniu;)
                              • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 11.06.06, 13:11
                                Chyba niestety tak... Myślałam, że B już oddali, kurcze skąd takie opóźnienia
                                skoro aura sprzyjająca i jeszcze słyszę, że sporo ludzi rezygnuje z ich
                                wykończenia wnętrz? Ty też myślisz o zakupie mieszkanka w D? Masz może aktualne
                                info jaki jest więc prognozowany termin oddania D? Chyba w środę zajrzę na
                                budowę i skontaktuję się z PWD...
                                • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 11.06.06, 17:46
                                  ja sie zastanawiam nad D ale mam pare watpliwosci bo straszne opoznienia sa i
                                  nie placa odsetek karnych za opoznienie no i w umowie wyczytalam ze pwd bedzie
                                  zarzadzac osiedlem (nie wiem czy dobrze zrozumialam) czyli zenie bedzie
                                  wspolnoty??? no i kredyt na hipotece czyli mozemy kiedys splacac swoja czesc
                                  gruntu. mieszkanko sobie upatrzylam,ale nie wiem czy za ciemne nie bedzie:(
                                  wlasciwie to mieszkanko podoba m sie tylko ta firma i umowa troche watpliwosci
                                  budzi. co do terminu oddania to dolicz sobie lepiej te 4 miesiace ktore sobie
                                  zabezpieczyli w umowie. a zmienialas cos w umowie zanim ja podpisalas?
                                  • zzolwik Re: Postępy w pracach na osiedlu 12.06.06, 08:16
                                    jeżeli chodzi o opóóźnienia to faktycznie budynek B ma spore opóźnienie ale to
                                    dlatego, że kiedyś budowę tą prowadziła spółdzielnia Borant ale oni
                                    zbankrutowali i przejęła to PWD. Budynek C stawiają w terminie i z tego co wiem
                                    ma być oddany zgodnie z terminem. Podobno BUdynek D też mają oddać w 2006roku.
                                    PWD ma faktycznie zarządzać naszym osiedlem ale nie znaczy to, że nie będzie
                                    wspólnoty, bo zawsze tam gdzie jest wspólnota jest ktoś (jakaś firma albo jedna
                                    osoba)kto zarządza całą wspólnotą.
                                    • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 12.06.06, 09:18
                                      Mam jedną wątpliwośc dotyczącą aktu, chodzi o paragraf gdzie jest
                                      zapis: 'Strony oświadczają, iż wydanie przedmiotu umowy we współposiadanie
                                      kupującego nastąpiło przed podpisaniem tego aktu i z tą chwilą na kupującego
                                      perzeszły wszelkie korzyści i ciężary z nabytymi prawami związane...'
                                      Dziwnie to brzmi, bo przecież przedmiot umowy jest dopiero budowany? Czy w
                                      akcie notarialnym też macie taki zapis, czy zmienialiście ten paragraf???
                                      • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 12.06.06, 17:15
                                        'Strony oświadczają, iż wydanie przedmiotu umowy we współposiadanie
                                        > kupującego nastąpiło przed podpisaniem tego aktu i z tą chwilą na kupującego
                                        > perzeszły wszelkie korzyści i ciężary z nabytymi prawami związane...'

ja to rozumiem tak ,ze jakby co to splacasz ten dlug na hipotece (tzn tyle ile
                                        procent udzialu w gruncie masz)
                                  • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 12.06.06, 09:27
                                    Wspólnota będzie i już jest, a zawsze we wspólnocie ktoś jest zarządcą, tu
                                    akurat PWD. My nic nie zmienialiśmy w umowie przedwstępnej, w GE money bank
                                    doradca kredytowy odrzucił nam umowę, ale to chyba z powodu braku
                                    kompetencji... W innych bankach umowa była prześwietlana przez prawników,
                                    konsultowaliśmy to też ze znajomym i ponoć ok, zabraliśmy jednak z PWD promessę
                                    zaprewniającą iż bank BPH wyraża zgodę na bezciężarowe odłączenie mieszkania,
                                    więc nie powinno być problemów przy zakładaniu hipoteki. Do notariusza
                                    wybieramy się w środę. Mamy zastrzeżenia co do jednego zapisu, ale jeszcze chcę
                                    się skontaktować z PWD w tej kwestii.
                                    Skąd masz info, że nie płacą odsetek za opóźnienia?
                                    Jest sporo mieszkań w D, na pewno zostały jeszcze jakieś słoneczne :-)
                                    • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 12.06.06, 17:11
                                      odsetek nie zaplaca bo jest w umowie ze moga sie spoznic 3 miesiace i jeszcze w
                                      razie zlej pogody nastepny miesiac. nie wiem czy budynek c buduja w terminie,
                                      ale w d mial byc 15 czerwca parter a nie jest nawet zaczety:(
                                      • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 13.06.06, 10:19
                                        jeśli chodzi o D to my mamy w umowie wpis do 20.06 parter stanu surowego
                                        otwartego budynku, na 15.07 I piętro. Obserwowałam jak budowali C i bloki rosły
                                        w oczach, dlatego jestem spokojna, że z D będzie podobnie. Może dziś zajrzę na
                                        budowę i jeśli jesteś zainteresowana jutro napiszę na jakim etapie są.
    • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 17.06.06, 15:26
      i jak tam budowa bloku d? widzial ktos czy cos ruszylo na parterze? chyba moge
      juz dopisac sie do listy sasiadow:) tak na 90% na razie ale mam nadzieje ze
      wszystko potoczy sie pomyslnie:)
      • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 20.06.06, 08:59
        Byłam 15.06, ale wtedy święto więc i na budowie cisza. Podpisaliśmy akt i mamy
        wyznaczony termin 30 czerwca kiedy to powinien być parter. Rozmawialiśmy z
        przedstawicielem WCN i ponoć spokojnie nadgonią to małe opóźnienie. Z C idą
        terminowo i niech tak trzymają! Wybieramy się w tym lub przyszłym tygodniu na
        spotkanie z kierownikiem budowy.
        My już na 100% dołączamy do społeczności mieszkańców Kolorowego!
        Pozytywnego załatwienia formalności sąsiadko:-)
        • raczek95 Re: Postępy w pracach na osiedlu 20.06.06, 12:09
          Ja już spotkałam się z kierownikiem budowy. Doradził co mozna zmienić, którą
          ściankę "wywalić" żeby było bardziej przytulnie.
          • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 20.06.06, 13:31
            Hej :-) dzwoniłam ale dopiero w przyszłym tygodniu mogą udostępnić mieszkanko
            przykładowe do obejrzenia, bo czekają na montaż armatury. Zastanawiamy się czy
            zlecić im budowę dodakowych ścianek, które stworzą tzw. garderobę, czy lepiej
            odpuścić temat...
            A jak oceniliście wykładziny, płytki i właśnie armaturę, którą oferują w
            naszych mieszkaniach?
            • monaa28 Re: Postępy w pracach na osiedlu 20.06.06, 14:16
              dzieki biedronka:) ja chyba sobie zrobie garderobe bo w D nie ma piwnicy:( i
              nawet nie wiem dlaczego. ale trudno sie mowi. maly schowek w domu sie przyda.
              • biedronka.22 Re: Postępy w pracach na osiedlu 20.06.06, 15:15
                Mamy ten sam zamysł! Piwnica byłaby przydatna, ale w naszym bloku nie ma
                takowych :( Śmialiśmy się na spotkaniu u dewelopera, że może kupimy sobie jakąś
                wolną piwnicę w innym bloku ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka