Dodaj do ulubionych

Gdzie można dobrze zjeść?

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 22:46
Niedługo wybieram się do Poznania na koncert Tori AMos i chciałabym was
prosić abyście polecili mi dobrą, niedrogą knajpkę gdzie można dobrze zjeść.
W Poznaniu będę pierwszy raz w życiu więc zupełnie nie mam pojęcia dokąd się
udać.... Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: kielich Re: Gdzie można dobrze zjeść? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 07.01.03, 23:24
      Gość portalu: agrafka napisał(a):

> Niedługo wybieram się do Poznania na koncert Tori AMos i chciałabym was
      > prosić abyście polecili mi dobrą, niedrogą knajpkę gdzie można dobrze zjeść.
      > W Poznaniu będę pierwszy raz w życiu więc zupełnie nie mam pojęcia dokąd się
      > udać.... Dzięki.

Siux na Starym rynku , Pod Pretekstem na Kosciuszki albo Zlota Kaczka na
      Glogowskiej
      • Gość: Ina Re: Gdzie można dobrze zjeść? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 08.01.03, 09:27
        Hmm... Z tą Złota Kaczką na Głogowskiej to nie wiem... Trochę mnie zbiło z
        tropu gdy za dwie porcje kaczki z dodatkami + małe piwo + 1 zupa zapłaciłam
        ponad 60 zł. Trochę to dużo jak na akurat to miejsce. :) Pyszne, ale po
        wystroju spodziewałam się jednak mniej zapłacić. :)

Osobiście polecam "Tivoli" na Wronieckiej (przy Starym Rynku) - przepyszne
        zapiekanki, cena porcji w granicach 11-18 zł i naprawdę sycą.
        • max73 Re: Gdzie można dobrze zjeść? 09.01.03, 17:40
          Gość portalu: Ina napisał(a):

> Hmm... Z tą Złota Kaczką na Głogowskiej to nie wiem... Trochę mnie zbiło z
          > tropu gdy za dwie porcje kaczki z dodatkami + małe piwo + 1 zupa zapłaciłam
          > ponad 60 zł. Trochę to dużo jak na akurat to miejsce. :) Pyszne, ale po
          > wystroju spodziewałam się jednak mniej zapłacić. :)
          >
          > Osobiście polecam "Tivoli" na Wronieckiej (przy Starym Rynku) - przepyszne
          > zapiekanki, cena porcji w granicach 11-18 zł i naprawdę sycą.

Polecam pizzerie SORELLO na ul Slusarskiej
          Tanio i smacznie
      • max73 Re: Gdzie można dobrze zjeść? 09.01.03, 17:38
        Gość portalu: kielich napisał(a):

> Gość portalu: agrafka napisał(a):
        >
        > > Niedługo wybieram się do Poznania na koncert Tori AMos i chciałabym was
        > > prosić abyście polecili mi dobrą, niedrogą knajpkę gdzie można dobrze zjeś
        > ć.
        > > W Poznaniu będę pierwszy raz w życiu więc zupełnie nie mam pojęcia dokąd s
        > ię
        > > udać.... Dzięki.
        >
        >
        > Siux na Starym rynku , Pod Pretekstem na Kosciuszki

!!! Jak chcesz sie zatruc to jedz pod pretekstem !!!

albo Zlota Kaczka na
        > Glogowskiej
    • canemuto dobry... 07.01.03, 23:26
      ...wybor z tym koncertem, moja druga polowa tez sie tam wybiera:))) a co do
      lokali - jaka suma wchodzi w gre? ile dan ma miec posilek? jesz mieso? tylko
      jedzenie czy tez kwatera? podaj szczegoly a postaram sie pomoc.pozdro:)

PS osobiscie czekam na koncert fiony apple:)))
      • Gość: PiotrB Re: dobry... IP: *.au.poznan.pl 08.01.03, 10:23
        Polecam Tivoli (pod kinem Apollo), gdzie daja wspaniałę lazanię, dobre zapiekanki i inne pysznosci. Polecam też
        turecką restaurację na Wierzbięcicach, gdzie można zjesć duży i dobry kebap. Ostatnio jadłem bardzo dobrą czerninę
        (i tanią -5 zł!!!) w Kaczym Dołku na ul. Pod Wierzbakiem; mają też tam dosć tanie zestawy obiadowe. Z barów warto
        udać się do Friko Baru na ul. 27 grudnia na szaszłyki i kurczaka w panierce. Może jeszcze cos przyjdzie mi do głowy
        później. Absolutnie nie polecam Sfinxa, który się strasznie zepsuł; tam trzeba szybko zjesć (tłuste żarcie) i spadać,
        żeby nie blokować stolika. Do opuszczenia lokalu po posiłku skutecznie zachęci kelner.
      • Gość: agrafka Re: dobry... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 13:23
        canemuto napisał:

> ...wybor z tym koncertem, moja druga polowa tez sie tam wybiera:))) a co do
        > lokali - jaka suma wchodzi w gre? ile dan ma miec posilek? jesz mieso? tylko
        > jedzenie czy tez kwatera? podaj szczegoly a postaram sie pomoc.pozdro:)
        >
        > PS osobiscie czekam na koncert fiony apple:)))

dzięki za odzew..;-)))
        rzeczywiście nie podałam wam dość istotnej informacji, że nie jem mięsa!
        Dlatego może powinnam się zdecydować na jakąś knajpkę sałatkową lub coś w tym
        stylu...Najlepiej żebym nie wydała więcej niż 30 zł, bo moja studencka kieszeń
        nie jest zbyt pękata ;-))Jednakże na koncert nie jadę sama i muszę też myśleć o
        innych, a oni jedzą mięso...Poproszę więc o propozycje żeby wilk był syty i
        owca cała...;-)) Natomiast jeśli chodzi o kwaterę to dzięki bardzo, ale zaraz
        po koncercie planuję wracać do domu, ewentualnie zaczepić się na jakąś małą
        kawkę gdzieś na mieście (wszystko oczywiście w ramach oszczędności;-)
        Dzięki za rady, pozdrawiam

p.s Fiona też jest całkiem spoko, mam dwie jej płyty i czasem ich słucham, ale
        dla mnie jest ona zbyt chłodna, zimna; zupełnie inaczej niż Tori u której ogień
        aż bucha z każdego numeru....
        • canemuto mimo... 08.01.03, 14:05
          ...wszystko fiona lepsza;) a wracajac do tematu - za 30 zeta na osobe mozesz
          spokojnie uderzac do TIVOLI. bardzo duzy wybor dan wegetarianskich (polecam
          pizze Tre Formaggi - mniammniam:))), ceny rozsadne. przyklad - pizza o korej
          wspomnialem, zupa cebulowa, mala salatka plus mineralka = 26,7 PLN. jakosc
          jedzenia rewelacyjna - to samo dotyczy dan miesnych (chyba, sam nie jem -
          opinia na podstawie recenzji znajomych:)))
          dokladne menu z cennikiem i adresy pizzerii znajdziesz na ich stronie
          internetowej:
          www.tivoli.pl/index.htm
          osobiscie polecam ta kolo starego rynku, na ul. wronieckiej.
          jesli pojawisz sie w Poznaniu autem, to pytajac sie wszedzie trafisz (pamietaj
          o platnych strefach parkowania). jesli bedziesz korzystac z komunikacji
          miejskiej, to po wyjsciu z dworca glownego polecam rajd tramwajem linii nr 8 w
          strone centrum (wysiadasz na placu wielkopolskim), stamtad w kierunku
          wspomnianej ul. wronieckiej jest moze z 4 minuty pieszo. po zarabistym posilku
          spokojnie udajesz sie w kierunku al. marcinkowskiego (z ul. wronieckiej max. 5
          minut) na przystanek tramwajowy linii nr 13 (kierunek na junikowo) i jedziesz
          8 przystankow - wysiadasz na rondzie przybyszewskiego. stamtad do areny
          dojdziesz ul. reymonta w kilka (10?) minut.
          co do kawki - miejsc jest ogromna ilosc, ja preferuje hipokryzje (na rogu
          wspomnianej ul. wronieckiej oraz kramarskiej) oraz charyzme (na rogach ulic
          slusarskiej i woźnej). zyce milego pobytu i super koncertu i...do zobaczenia
          na fionie apple;))) pozdro.

PS jeszcze jedno fajne miejsce - cafe kafka, na ul. wronieckiej oczywiscie,
          20m od tivoli w strone starego rynku.
          • synergie Re: mimo... 08.01.03, 14:40
            na obiad:
            bar salatkowy (nie SPAGHETTERIA !!!) na Starym Rynku
            jezeli juz Tivoli, to ze wzgledu na piec tylko na Wildzie !!!
            kawiarnia: absolutnie nr1 Kamea, tez na Starym

w ogole w Poznaniu jest duzo tanich spaghetterii, zwlaszcza na Ratajczaka

• Gość: mala Re: Gdzie można dobrze zjeść? IP: *.icpnet.pl 08.01.03, 18:41
      hej! ostanio oworzyla sie sliczna knajpka na młyńskiej. hihii najdluzsza ulica
      w poznaniu- (jak sie wejdzie to wychodzi po kilku latach:-) to tam jest sad ,
      prokratura i areszt hihihi). nazywa sie kawiarnia toga. z zewnatrz niepozaorna
      ale super urzadzona. bylam tam ostanio przypadkiem na nalesnikach i po prostu
      palce lizac. fakt ze znalazl bys tansze miejsce( np jakis bar mleczny), ale ja
      naprawde polecam tam, dla mnie przede wszystkim liczy sie atmosfera. pozdrawiam
      i zycze milego koncertiu!:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka