Gość: ertras IP: *.icpnet.pl 01.06.06, 09:44 Poszukuje osób, które kupiły już coś od tego dewelopera, względnie podpisały juz umowę bądź z jakiś powodów zrezygnowały z korzystania z jego usług. Sziękuję z góry za wszelkie informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzurga Re: Nickel - opinie IP: 62.29.138.* 01.06.06, 11:16 Kupilam mieszkanie od Nickla w zeszlym roku. Jesli chodzi o obsluge Klienta to mam porownanie z Budimexem, bo wlasnie kupilam drugie mieszkanie. Obie firmy maja Klienta gdzies. Tzn nie maja pojecia o tzw customer service i zachowuja sie jakbym to ja byla dla nich a nie oni dla mnie, co w firmie handlowo - uslugowej jest dla mnie niedopuszczalne. Jesli chodzi o jakosc wykonania budynku to powiem ci co wyszlo u nas przez pol roku. Pomijam pekajace sciany, bo to normalne w nowych budynkach. Poza tym: - przeciekajaca hala garazowa (wlasnie juz 2 raz sciagaja nam kostke brukowa z dziedzinca, bo caly czas woda cieknie a oni sobie poradzic nie moga) - sasiadom na ostatnim pietrze pozalewalo zima mieszkania jak zaczal topniec snieg na dachu - wielki zaciek na scianie na klatce schodowej - notorycznie niedomykajace sie drzwi, ktora maja byc ponoc samodomykajace - no i hit o ktorym dowiedzielismy sie niedawno - ze mamy najtansza z mozliwych polska kotlownie i ustawienie parametrow takiego kotla jest bardzo trudne dlatego mielismy przez cala zime problemy z ciepla woda rano i wieczorem. - do tego nadal nie mamy zieleni na dziedzincu mimo ze gwarantuje to umowa. Jak chcesz sobie poczytac to zapraszam na kosinskiego16.mieszkancy.info Plus jest taki, ze faktycznie ostatnio zabrali sie ostro za naprawy w budynku ale poza tym to kicha. Zadaj umieszczenia w umowie nazwy producenta kotlowni zeby cie tak w konia nie zrobili jak nas. No i przygotuj sie na nerwy, opoznienia i uzeranie z na maxa niekompetentnymi kolesiami z biura. Jesli cie to pocieszy to ci powiem, ze wspolpraca z Budimexem jesli chodzi o obsluge posprzedazna jest rownie beznadziejna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAC Re: Nickel - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 23:43 Witam!!! Ja kupiłem mieszkanie w Nickel w 2004 a odebrałem w 2005 i jak narazie nie miałem problemów czy to z wykończeniem czy z samym kontaktem z developerem. Generalnie zauważyłem że dużo ludzie narzeka i zastanawiam się czy tylko ja mam takie szczeście że nic się nie dzieje czy poprostu naturą każdego polaka jest poprostu narzekanie na wszystko i wszystkich. Prawda jest taka że gdzie nie kupisz mieszkania coś bedzię bo budowlanka to specyficzna branża. Moja opinia to spoko można kupić ale radzę CI kup sobie działkę budowlaną w Skrzynkach ( stacja kolejowa Otusz) cena 25 zł za metr i postaw dom a wyjdzie taniej niż mieszkanie gdziekolwiek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś