Dodaj do ulubionych

Viva Italia!!!

09.07.06, 22:53
Brawo Italia. Moze nie za ten mecz. Ale za przedwczesny finał - ten mecz z
Niemcami. Brawo.
Zaraz zostanę opluty jak rasista ale w kibicowaniu mogę kierować się motywami
jakimi chcę. I powiem - naprawde wolę europejską piłkę nożną - choć dla
drużyn typu Ghana mam duzo sympatii.
Obserwuj wątek
    • lucyferciu Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 22:59
      Nie masz wrażenia, że Materazzi musiał coś wyjatkowo szpetnego powiedzieć
      Zidanowi, skoro ten tak zareagował? Przecież wszyscy wiemy, że Zidane jest
      Algierczykiem i wystarczyło drobna uszczypliwość na tle rasisowskim, aby
      gościu, który nie daje po sobie znaku emocji, wyszedł z nerw.
      • dobrusia_to_ja Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:16
        Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania. Mógł mu przyłożyć po meczu.
        • lucyferciu Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:32
          dobrusia_to_ja napisała:

> Nic nie usprawiedliwia takiego zachowania. Mógł mu przyłożyć po meczu.

Oczywiście, że go to nie usprawiedliwia. Tylko dowodzi to to, że grając o
          najwyższą stawkę makaroniarze stosują wszystkie chwyty. Nawet te wątpliwe
          moralnie. Myślę, że gdybym był na miejscu Zidana, podobnie bym zareagował
      • tytus62 Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:23
        Chwała zwyciężonym. Niestety Zidane marnie zakończył MŚ. Być może coś sobie
        powiedzieli.O jedno słowo za dużo. Całe szczęście,że nie wygrała
        Brazylia.Niczego tak nie lubię, jak pacjentów którzy właściwie przyjechali "tak
        po formalność " Przepraszam za rozwlekłość.Właściwie, to chciałem napisać o
        beznadziejnym komenatarzu Szpakowskiego.Nie interesuję się piłką, więc
        myślałem, że Lukatoni to nazwisko, a nie Luca Toni.No cóż...
      • renepoznan Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:25
        Juz słyszałem, że ten Włoch zwrócił mu uwagę na potargana czuprynę.
        Twój post sugeruje, że Zidan wstydzi sie swojego arabskiego p[ochodzenia???? :)
        • lucyferciu Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:42
          renepoznan napisał:

> Twój post sugeruje, że Zidan wstydzi sie swojego arabskiego
          > p[ochodzenia???? :)

Hehe. Przecież świetnie wiesz, że takie sformułowanie w moim poście nie padło i
          nie takie sugestie z niego wynikały. W chwilach największych emocji, przy
          nieuczciwej "zagrywce" makaroniarza, to każdego twardziela można wyprowadzić z
          równowagi. A ja miałem zawsze wrażenie, że piłka nożna polega tylko na
          odbijaniu piłki. Okazuje się, że i niewybredny język też jest wskazany
    • dobrusia_to_ja Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:16
      To samo chciałam napisać:)) Włochom należała się wygrana. W domku zrobiło się
      nieco nieznośnie, ponieważ mąż był za Francją. Ja do nich straciłam resztki
      sympatii, gdy zobaczyłam, że nie potrafią przegrywać. Potraktowali srebrne
      medale, jak śmieci. Schowali je szybko do kieszeni. A fe!! I to są twardziele?
      Mięczaki!!
      • Gość: tsurani Re: Viva Italia!!! IP: *.icpnet.pl 09.07.06, 23:41
        myślę, że w analogicznej sytuacji Włosi ze srebrnymi medalami zrobiliby to
        samo...
        • dobrusia_to_ja Re: Viva Italia!!! 10.07.06, 10:04
          Tego nikt z nas nie wie:)
      • lucyferciu Re: Viva Italia!!! 10.07.06, 02:26
        dobrusia_to_ja napisała:

> Włochom należała się wygrana.

Tu bym polemizował. Makaroniarze wygrali w karnych, ale obraz na boisku był
        trochę inny. Aktorstwo Włosi mają opanowane do "perfekcji". Na Brodwayu
        spokojnie mogliby grać trzeciorzędowe role:-)))

> Ja do nich straciłam resztki sympatii, gdy zobaczyłam, że nie potrafią
        > przegrywać. Potraktowali srebrne medale, jak śmieci.

Czy sposób traktowania srebrnych medali musi od razu świadczyć o sposobie
        przegrania? Każdy to odbiera indywidualnie i według własnych odczuć

> Schowali je szybko do kieszeni.

A co mieli z nimi zrobić? Powiesić je zamiast medalika?

> Mięczaki!!

Pamiętaj o tym, że ślimaki, które namiętnie wcinają należą do mięczaków:-))))
        • dobrusia_to_ja Re: Viva Italia!!! 10.07.06, 09:58
          lucyferciu napisał:
          > Makaroniarze wygrali w karnych, ale obraz na boisku był
          > trochę inny. Aktorstwo Włosi mają opanowane do "perfekcji". Na Brodwayu
          > spokojnie mogliby grać trzeciorzędowe role:-)))

Aktorstwa uczą się wszyscy. Nawet wielcy Francuzi nie byli od niego wolni. A
          jeśli chodzi o Włochów. No cóż, chyba mam słabość do brunetów;)

> Czy sposób traktowania srebrnych medali musi od razu świadczyć o sposobie
          > przegrania? Każdy to odbiera indywidualnie i według własnych odczuć

Niemcy potrafili się pięknie cieszyć z brązu.

> > Schowali je szybko do kieszeni.
          >
          > A co mieli z nimi zrobić? Powiesić je zamiast medalika?

Mogli poczekać z tym pogardliwym traktowaniem drugiego miejsca aż zejdą ze sceny
          (boiska).

• lucyferciu Re: Viva Italia!!! 10.07.06, 10:12
            dobrusia_to_ja napisała:

> Aktorstwa uczą się wszyscy. Nawet wielcy Francuzi nie byli od niego wolni. A
            > jeśli chodzi o Włochów. No cóż, chyba mam słabość do brunetów;)

No chyba mi nie powiesz, że w drużynie francuskiej byli sami blondyni:-)))) Co
            niektórzy, to chyba z południa, bo "lekko" się strzaskali słońcem;-)

> Niemcy potrafili się pięknie cieszyć z brązu.

To tylko dowodzi indywidualizmowi odczuć

> Mogli poczekać z tym pogardliwym traktowaniem drugiego miejsca aż
            > zejdą ze sceny (boiska).

Twoje odczucie wynika z nastawienia do Francuzów. Skoro było od początku
            negatywne, to i tak ich postrzegasz
            • dobrusia_to_ja Re: Viva Italia!!! 10.07.06, 11:24
              lucyferciu napisał:

> No chyba mi nie powiesz, że w drużynie francuskiej byli sami blondyni:-)))) Co
              > niektórzy, to chyba z południa, bo "lekko" się strzaskali słońcem;-)

Do tych "strzaskanych słońcem" raczej nie mam słabości;)

> Twoje odczucie wynika z nastawienia do Francuzów. Skoro było od początku
              > negatywne, to i tak ich postrzegasz

Moje nastawienie do Francuzów wcale nie było negatywne. Kibicowałam Włochom, ale
              to nie znaczy, że nie cieszyłabym się z wygranej ich przeciwników. W sumie ze
              wszystkich piłkarzy obecnych wczoraj na boisku najbardziej lubię Bartheza.
              Problem w tym, że zawsze uważałam Zidana za dżentelmena piłki i bardzo wczoraj
              mnie zawiódł. To był pierwszy zgrzyt. Później to pogardliwe potraktowanie
              medalu. Mnie się taka postawa nie podoba.
    • Gość: tsurani brawo Francja! IP: *.icpnet.pl 09.07.06, 23:39
      przegrali, ale byli lepsi. Cóż... bywa i tak. Sprawiedliwość jest tylko w
      nazwie partii ;-)
    • z3r0 Re: Viva Italia!!! 09.07.06, 23:46
      Zachowanie Zidane'a może kandydować do tytułu nagłupszego numeru w historii sportu.

Kibicowałem Francji.

Gratulacje dla Włochów, mistrzostwo zasłużone.
      • wiktor_l Vive la France!!! 10.07.06, 08:39

Nie, Italii nie należał się ten tytuł. Owszem, zagrali dobrze z Niemcami, ale
        wczoraj grali swój klasyczny antyfutbol. No i aktorstwo, którego nienawidzę:((
        Generalnie, ten mundial był słaby, a finał i zwycięstwo drużyny, która nie chce
        strzelać bramek (5 strzalow????) to jakby krok w kierunku schyłku wielkiej,
        światowej pasji futbolem.

Dobrusiu, co do medali - tak się robi, srebro to klęska, szczególnie jak taka
        cyniczna mizeria wygrywa złoto w karnych..Zidana nic nie usprawiedliwia,
        zachował się po prostu idiotycznie. Co nie zmienia faktu, że jest dla mnie
        największym piłkarzem ostatnich 10 lat. Zaden z Wlochow nie jest w stanie mu
        dorównać i tyle. Oni zabijają piłkę.

Rozgoryczony Wiktor
        • dobrusia_to_ja Re: Vive la France!!! 10.07.06, 10:03
          wiktor_l napisał:

> Zidana nic nie usprawiedliwia,
          > zachował się po prostu idiotycznie. Co nie zmienia faktu, że jest dla mnie
          > największym piłkarzem ostatnich 10 lat.

Dla mnie również, choć nie jestem namiętną fanką piłki nożnej. Żal mi tylko
          było, że na koniec tak fatalnie się zachował. Nerwy nerwami, ale ten mecz
          oglądały miliony, w tym również dzieci. Jak im wytłumaczyć, że ich idol
          normalnie tak się nie zachowuje?

> Zaden z Wlochow nie jest w stanie mu
          > dorównać i tyle.

To prawda. Zgadzam się z Tobą.
          • lucyferciu Re: Vive la France!!! 10.07.06, 10:16
            dobrusia_to_ja napisała:

> Nerwy nerwami, ale ten mecz oglądały miliony, w tym również dzieci.
            > Jak im wytłumaczyć, że ich idol normalnie tak się nie zachowuje?

Przecież dzieci podobne kwestie w piaskownicy załatwiają tak samo. Zbędny byłby
            Twój trud tłumaczenia. No, to jest chyba tylko wina telewizji, że w narożniku
            telewizora nie umieścili czerwonego kółeczka:-))))
    • Gość: szary wygrała banda cwanych makaroniarzy IP: 83.238.130.* 10.07.06, 09:34

Przyznam, że Włosi pięknie wygrali po emocjonujacym meczu z Niemcami,

ale te cwaniacko wyłudzony nokaut na walecznych Kangurach, czy ten cyniczny
      finał - myślę że prowokacja wobec Zidana była ukartowana, pewnie cały mecz mu
      szpile wsadzali, i w końcu go ta jego kabylsko-berberyjska krew poniosła.Cóz,
      Francuzi mieli z 7/8 kolorowych, ale wolałem kibicować walecznym Henrymau ,
      zidanowi i MAkalelel/Marudzie niż tym cynicznym cwaniakom,.m którzy mieli
      motywacje w posatci obicanej amnestii.
      Aha, no i TGV Riberi jest biały!

No i jeszcze jeśli chodzi o rasiszm, to radziłbym uważać :) - jeśli Bóg pozwoli
      i zdrowie da to my za 20-30 lat dożyjemy takiego momentu, kiedy tak moze i 20%
      mieszkańców Poznania będzie tworzyć kolorowa mieszanka. Taka Wilda z kobietami
      w chustach i burkach będzie sie ładnie prezentować.
      • Gość: wild Re: wygrała banda cwanych makaroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 10:12
        Popieram
        www.smog.pl/wideo/1587/trening_wlochow/
        tu możecie obejrzeć jak wygląda "robienie" fauli itp. aktorzyny z filmów klasy "D".
        I to ma być fair play, sport : \
    • Gość: leda10 brawo dla Włochów ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:24
      ten mecz nie był ładny, to fakt, ale cieszę się, że Włosi wygrali - utarli nosa
      Francji- przede wszystkim za zaskakującą pewność siebie
      • Gość: kiks4 rozwiązanie zagadki IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.06, 16:50
        Myśle, że nasze bliźnieta i wielkiego Zine połączyła podobna sprawa: dają się łatwo wyprowadzić z równowagi, gdy mowa o mamusi.
        Jeden z naszych wyraźnie to ostatnio powiedział, że zdanie o mamusi i Jarusiu K. w artykule TAZ przewazyło szalę. Coś podobnego pewnie musiał powiedzieć Materazzi Zidanowi.
        A swoją droga- nie spodziewałem sie, że cios z czółka powala jak paralizator
        • Gość: k Re: rozwiązanie zagadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 17:09
          z czółka to niekoniecznie ale w miejsce w które to czółko trafiło już tak:)
          • katy.8 Opinia Reutersa 10.07.06, 20:32
            "Najbardziej schizofreniczne mistrzostwa świata w historii zakończyły się
            włoskim zwycięstwem po rzutach karnych nad Francją. Triumfujący okazali swoją
            cyniczną twarz.

Ten turniej będzie pamiętany z powodu drugiego najgorszego finału w historii,
            fałszywych grymasów bólu piłkarzy udających kontuzje i udręki na twarzach
            zawodników, którzy "nurkowali", aby uzyskać rzut karny lub wolny.

Radośni, roześmiani fani przez atmosferę zabawy zmienili na miesiąc całe
            Niemcy. Oni zasłużyli na coś lepszego niż rywalizacja w rzutach karnych po
            finale, w którym tylko jeden zespół - Francja - próbował grać przyzwoity futbol.

Zinedine Zidane, grający ostatni mecz w karierze, został usunięty na 9 minut
            przed końcem dogrywki. Francuz został w ekstremalny sposób sprowokowany przez
            włoskiego obrońcę Marco Materazziego. Ten fakt uwydatnia włoskie podejście do
            futbolu.

Włosi już w pierwszej minucie zasygnalizowali, jakie sa ich intencje. Thierry
            Henry padł na murawę powalony przez Fabio Cannavaro. Francuz potrzebował okładu
            z lodu i soli trzeźwiących zanim mógł wrócić do gry.

Włosi turlali się po boisku, udawali kontuzje, podawali na 60 metrów do tyłu do
            bramkarza i zachowali swoje siły, aby dać jak najlepszy pokaz, gdy po końcu
            spotkania przyjdzie czas na taniec wokół boiska z trofeum w rękach."
            • Gość: Q Re: Opinia Reutersa IP: *.icpnet.pl 10.07.06, 20:56
              katy.8 napisała:

> "Najbardziej schizofreniczne mistrzostwa świata w historii zakończyły się
              > włoskim zwycięstwem po rzutach karnych nad Francją. Triumfujący okazali swoją
              > cyniczną twarz.

Chyba nie lubisz Włochow!
              • Gość: kiks4 wynik poszedł w świat IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 10.07.06, 22:04
                Można chyba nazwac manipulacją sposób prezentacji i publikowania wyników w przypadku rozstrzygniecia przez rzuty karne.
                Do roczników futbolowych został wpisany wynik 5:3 ( mowa oczywiście o ostatnim meczu).
                Formalnie wynik pokazuje na znaczna przewagę włochów a prawda jest taka, ze Francuzi juz nie próbowali piatego strzału, bo juz w tym momencie znany był zwycięzca. Ale moim zdaniem- suchy wynik jest krzywdzący i fałszujący rzeczywisty przebieg wypadków na boisku.
    • der-rauber dopiero po tej głowce lubię Zidana 10.07.06, 22:22
      dopiero po tym lubię Zidana :)

pokazał że Francuz też może mieć jaja :))

a wogóle to:
      Deutschalnd, Deutschalnd, Deutschalnd, Deutschalnd!!!!!!!
      • katy.8 Właściwy powód zachowania Zidana 10.07.06, 22:35
        Marco Materazzi dwukrotnie nazwał siostrę "Zizou" prostytutką i śmiał się z
        algierskiego pochodzenia Zidane'a, nazywając go "brudnym terrorystą" - donosi
        brazylijska telewizja "O'Globo", która dokonała szczegółowej analizy zapisu
        video wydarzeń ze 110. minuty finałowego meczu mundialu.
        To właśnie wtedy Zinedine Zidane, rozgrywający ostatni mecz w swojej zawodowej
        karierze, uderzył mocno głową w klatkę piersiową włoskiego obrońcy, za co
        Horacio Elizondo pokazał pomocnikowi reprezentacji Francji czerwoną kartkę.

Rzeczywiście nie lubię Włochów..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka