21.07.06, 16:30
Na ulicy Promykowej i Księżycowej biega duzy brązowy pies. Ledwo łazi w te
upały. Ktoś mu miski wystawił ale to nie ma sensu. a pies głodny i chory
będzie niebezpieczny.
Dzwoniłam do schroniska: najpierw powiedzieli że mają pzepelnienie i że nie
ma mowy o jakimkolwiek psie, potem inna pani stwierdziła, że próbowali go
łapac ale się nie daje. Olali mnie i tyle.
Szkoda psa, ale co tu z nim zrobić...
Obserwuj wątek
    • zenon1311 Re: pies 21.07.06, 21:50
      Też widziałem tego psa kilka razy, z Tego co wiem to gmina ma obowiązek
      wyłapywania bezdomnych psów. Spróbuje zadzwonić do Straży Miejskiej w tej sprawie.
      • konsul10 Re: pies 22.07.06, 21:52
        właśnie widziałe go jak leży przed blokiem na trawniku. To wyjątkowo smutny
        widok. Nie wiem czy uciekł, czy też został tak potraktowany przez swoich
        właścicieli. Raczej to drogie. Dobrze że chociaż jak odczytałem ktoś mu wodę
        zaniósł w taki upał.
    • nioobe Re: pies 24.07.06, 10:36
      Proponuję odpuścić z tym psem. Pewnie ktoś go wyrzucił, bo wakacje... Może się
      pałęta bez celu, ale jak go zabiorą do schroniska, to zrobią z nim to, co z
      wszystkimi innymi dużymi i nierasowymi psami - UŚPIĄ. A on wygląda niegroźnie,
      a właściwie, to strasznie smutno :(
      • nurich Re: pies 24.07.06, 11:58
        No tak odpuścić... Może dobrze, niech sobie łazi, ale w ten upał to mi go
        strasznie żal. Wygląda tak jak piszesz: smutno. W swarzędzkim schronisku z tego
        co wiem nie usypiają zdrowych zwierząt, tam zwierzaki mają naprawdę dobrze (nie
        biorąc pod uwagę krat i braku miejsca :( ) Miałby przynajmniej cień i stale
        wode do picia. Ale miejsc tam rzeczywiście nie ma, bo ten pies to niejedyny
        przykład wakacyjnej głupoty :(
        tak przy okazji to strona schroniska w Swarzędzu:
        www.schronisko.psiaki.com.pl/?mod=main
        Przejdzcie sie zobaczyc: naprawdę break miejsc, właśnie dlatego że nie usypiają
        wszystkich po kolei. Może ktoś będzie mógł pomóc (koce, karma, budy, smycze).
        A póki co trzeba chyba temu brązowemu pieskowi wodę wynosic, skoro i tak sie
        stąd nie rusza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka