Dodaj do ulubionych

Wiadukt nad Dolną Wildą ????

31.07.06, 12:51
Witam po krótkich wojażach :)

Co mnie zdziwiło po powrocie do Poznania: jadąc sobie spokojnie Trasą
Hetmańską z najwyższym zdziwieniem stwierdziłem, że wiadukt nad Dolną Wildą
jeszcze stoi - a przecież miał być od początku lipca w rozbiórce.
Co się dzieje? Remont odwołali?
Obserwuj wątek
    • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 31.07.06, 17:02
      Może lepiej niech tam nic nie robią,bo jak zacznie się grzebanie w Głogowskiej
      i rozbiórka tego wiaduktu to nie wiadomo jak kierowcy będą musieli to wszystko
      objezdzać (tym bardziej że Droga Dębińska jeszcze nie poszerzona...) Kto to
      wszystko planuje???
    • Gość: Marek Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:47
      Zaczną za 2 tygodnie.Remont będzie trwał 1,5 roku.Czyli witaj roku 2008 !
      Piramidę w Gizie to nasi budowniczowie pewnie dopiero by kończyli :-))
      • Gość: Poznańczyk20 Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:54
        5 sierpnia zaczynają,a tramwaje jeżdżą do 11 sieprnia.
        A gdzie potem pojadą?

www.mpkpoznan.fora.pl
        • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 01.08.06, 22:08
          Dla mnie to będzie jeden z najgorszych okresów-nie wiem którędy będę jeżdził z
          Dębiny do Centrum-bo przez Dębiec to porażka.
          • Gość: Poznańczyk20 Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:06
            Czechosłowacką, przez Górczyn i Głogowską. Jak skoińczą grzebać skrzyżowanie
            Glog/Hetm.

www.mpkpoznan.fora.pl
            • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 02.08.06, 16:15
              Czechosłowacka/Górczyn /Głogowska??? Już bardziej naookoło się nie da? :-)
              • Gość: Poznańczyk20 Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:01
                To jest chyba dość prosta droga na Kaponierę! masz jeszcze Drogę Dębińską i
                jeżdzenie 28 Czerwca.
                • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 02.08.06, 20:11
                  Może to dość prosta droga do Kaponiery,ale jazda jednym pasem Głogowskiej
                  (prawy jest zawsze zastawiony jakimś klunkrem) to kiepska zabawa...Potem znów
                  jeden pas wolny od Mostu Dworcowego,bo lewy zastawiony tymi którzy skręcają w
                  Bukowską. W godzinach porannych będzie na pewno sympatycznie:-)
                  Ale trzeba to będzie niestety przezyć-bo lepsze to niż czekanie na światłach
                  Opolska/Czechosłowacka (Nobel za płynność ruchu...) a następnie przed
                  zamkniętym przejazdem i jazda dziurawą 28.Czerwca 1956.
                  Swoją droga-może trzeba było uczcić 50.Rocznicę remontując ulicę na całym
                  odcinku?
                  • mankut400 Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 04.08.06, 12:29
                    diapazon napisał:

> Swoją droga-może trzeba było uczcić 50.Rocznicę remontując ulicę na całym
                    > odcinku?

Nie. Prościej zająć się fetyszyzmem w postaci koszuli :/
              • Gość: ktos tam Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.crowley.pl 04.08.06, 13:26
                Da sie... Debiec - Lubon - Puszczykowo - Mosina - Rogalinek - Wiorek - Staroleka
                - ... ;-)
    • mankut400 Ale dlaczego? 04.08.06, 12:28
      Już wiemy, że remont jednak będzie i wiemy od kiedy.

Ale skąd to opóźnienie?
      • Gość: poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 05.08.06, 12:17
        jakie opoznienie? nie rozumiem was wszystko zaczyna sie zgodnie z planem i
        potrwa 1,5 roku - narzekacie narzekacie jak sa dziury to zle jak naprawiaja i
        modernizuja to tez zle czy wam sie da dogodzic jakos? jak chcesz objazd z debca
        to skrec we wspolna do rolnej 28 czerwca wierzbiecice i juz po sprawie nie wiem
        czy nie znasz poznania??
        • columba_livia Re: Ale dlaczego? 05.08.06, 17:01
          Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> jak chcesz objazd z debca to skrec we wspolna do rolnej 28 czerwca
          > (...)
          > czy nie znasz poznania??

Zna, ale Ty zapewne nie znasz - bardziej 'korkotwórczych' ulic głównych w tej
          okolicy nie znajdziesz.
          • Gość: ixs Re: Ale dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:54
            > Zna, ale Ty zapewne nie znasz - bardziej 'korkotwórczych' ulic głównych w tej
            > okolicy nie znajdziesz.
            ...i bardziej zablokowanych przez parkujących wszędzie debili, samochody
            dostawcze i smieciarki puszczane w godzinach szczytu.
          • Gość: Poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 20:37
            columba_livia napisała: Zna, ale Ty zapewne nie znasz - bardziej
            'korkotwórczych' ulic głównych w tej
            > okolicy nie znajdziesz.

Korki tworza sie jedynie przy skrzyzowaniu z Hetmanska wiec daruj sobie bo dla
            was kobiet to 5 samochodow to juz korek - ponadto wskaz mi z laski swojej
            panstwo miasto w ktoym w godzinach szczytu nie tworza sie korki? dodam jeszcze
            tylko ze napisz petycje o to aby nie rozbierali wiaduktu moze sie uda ale jak za
            10 lat w trakcie Twojego przejazdu przez wiadukt ( bo nie chcialo sie postac w
            korkach) obiekt ten rozleci sie to wierz mi nie bedzie mi Ciebie ani troche zal
            gdyz w koncu Tobie tak zalezalo aby mimo zlego stanu technicznego wiaduktem
            jezdzily tysiace ludzi i ryzykowali zycie
            Pozdrawiam serdecznie ludzi myslacych tak płytko
            • columba_livia Re: Ale dlaczego? 06.08.06, 22:26
              Gość portalu: Poznaniak napisał(a):

> Korki tworza sie jedynie przy skrzyzowaniu z Hetmanska

Na razie złotko, na razie. Zobaczymy, co bedzie się dziać przez 15 miesięcy. Chyba nigdy nie stałeś w korku od Ortopedii do Hetmańskiej. No i nie zapominaj o przejazdach na Dębcu. 15 miesięcy nie zapowiada raczej szerokiego frontu robót na wiadukcie, więc chyba można było puścić ruch Dolną Wildą lewym lub prawym przejazdem.

> was kobiet to 5 samochodow to juz korek - ponadto wskaz mi z laski swojej
              > panstwo miasto w ktoym w godzinach szczytu nie tworza sie korki?

Ot, blondyn czystej rasy!
              • Gość: Poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 22:37
                blondyneczka sie znalazla? w ktorym miejscu na ulicy Wspolnej albo rolnej masz
                przejazd kolejowy ?? nie wspominajac ze to juz nie debiec ale tego wiedziec nie
                mozesz ponadto tak jak powiedzialem korki tworza sie przy Hetmanskiej co rowniez
                potwierdzilas wiec chyba jednak udalo ci sie zrozumiec cos - gratulacje moze
                czasem lepiej ze pada bo blondyneczki zamiast sie opalas mysla albo tez moze ci
                ktos pomogl??
                • columba_livia Re: Ale dlaczego? 06.08.06, 23:08

> blondyneczka sie znalazla? w ktorym miejscu na ulicy Wspolnej albo rolnej masz
                  > przejazd kolejowy ??

Słuchaj blondynie z ZDM: mieszkańcy Dębca (i nie tylko oni) nie mogąc przejechać Dolną Wildą tylko w części skorzystają z wąziuteńkiej Wspólnej i Rolnej, które tego ruchu nie przejmą, bo nie są w stanie. Jest rzeczą oczywistą, że wówczas zwiększony ruch pojawi się na zdewastowanej 28 Czerwca, a tam trzeba dojechać przez jeden z dwóch (też wąskich, a jeden w dodatku ekwilibrystyczny) PRZEJAZDÓW KOLEJOWYCH.

> mozesz ponadto tak jak powiedzialem korki tworza sie przy Hetmanskiej co rownie
                  > z
                  > potwierdzilas wiec chyba jednak udalo ci sie zrozumiec cos - gratulacje moze
                  > czasem lepiej ze pada bo blondyneczki zamiast sie opalas mysla albo tez moze ci
                  > ktos pomogl??

Słuchaj blondynie: 28 Czerwca to ja jeżdzę tramwajami codziennie. Wystarczy niewielki deszcz, by gieroje na czterech kółkach dziwnie flaczeli i korki z obu stron Hetmańskiej gotowe (nawiasem mówiąc ci kierowcy z bożej łaski skutecznie blokują tramwaje, chociaż normalnie ścigają się z nimi z prawej). Tak jest obecnie, a co będzie przy zwiększonym ruchu? Ale to zbyt wiele, jak na móżdżek blondyna z kręgów ZDM!
                  • Gość: Poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 23:25
                    Hmmm no i sie mylisz blondyneczko ktora sadzi ze wszystko wie
                    po1 mowisz ze waziutenka a ja powiem ze wspolna spelnia wymogi budowlane co do
                    swojej szerokosci i nie ma problemu z jechaniem nia ponadto gdy ktos sadzi ze
                    ulica rolna jest dla niego za trudna do pokonania moze tez wybrac ul Saperska
                    ale pewnie zaraz mi zarzucisz ze tam parkuja samochody i sa drzewa po boku a po
                    chodniku kolo niej chodza piesi? ulica 28 czerwca moze i zdewastowana ale
                    przejezdna lecz mieszkancy dębca ktorzy jada na zachod (w wyjasnieniu dla ciebie
                    - w strone panormay, king ceossa i auchan na pewno wiesz gdzie to) skorzystaja z
                    czechoslowackiej.
                    po 2 wskaz mi na ulicy 28 czerwca 2 przejazdy kolejowe - moze jako blondyneczka
                    nie wiesz ale ten 2 przejazd o ktorym myslisz jest na przedluzeniu ul. sw
                    szczepana a trzeci w kierunku ul opolskiej przy ul jasminowej
                    po 3 widze ze z doswiadczenia wiesz jak to jest blondyneczko kochaniutka
                    blokowac tramwaj na 28 czerwca? no tak w koncu ktos powiedzial jakim to kierowca
                    jest
                    pozdrawiam cie serdecznie zadajac pytanie - czego w sumie chcesz aby nic sie nie
                    robiono a gdy komus sie cos stanie to po prostu nabierzesz wody w usta i
                    przejdziesz jak zawsze kolo tragedii obok wolisz aby nic sie nie dzialo ale jak
                    sobie na dziurze albo wyrwie rozwalisz auto to od razu do kogo uderzysz na kogo
                    bedziesz klnela niepamietajac tego co tutaj wypisujesz??
                    troszke zastanowienia
                    • przerach Re: Ale dlaczego? 07.08.06, 11:05
                      Ale sobie z Columba_livia prawicie komplenenty - całuski, blondyn, blondynka, pusia. A cz wiesz Poznaniaku, że Columba livia to po prostu gołąb? - wygląda na to, że Twoja dyskutantka ma jak na gołąbkę niezłe szponki!

Ale teraz poważniej i nieco poza wątkiem Dolnej Wildy, ale skoro temat się pojawił, to parę słów wyjaśnienia. Zamknięcie dla ruchu północ-południe Dolnej Wildy może obecnie nie dawać na 28 Czerwca i Rolnej skutków, o których Gołąbeczka pisała, ale prawdopodobnym jest, iż pojawią się one we wrześniu. Symptomatyczne jest już choćby to, że o ile Rolną '71' zwykle przejeżdżał bezproblemowo, o tyle już dzisiaj przejechanie odcinka Wspólna/Pamiątkowa zajęło ok. 10 minut. Do tego należy jeszcze dołożyć praktyczne zamknięcie ulicy na całej długości (bo prostopadłe niczego nie rozwiązują, skoro prowadzą albo do Dolnej Wildy, albo (powrotnie) do Wspólnej) i nietrudno sobie wyobrazić, co będzie się dziać na Rolnej w normalnym natężeniu ruchu, gdy miasto 'ożyje' po urlopach. Problemem jest również 28 Czerwca i zjazd do Rynku Wildeckiego i Przemysłowej oraz skrzyżowanie 28 Czerwca/Hetmańska - to wszystko składa się na niezłą łamigłówkę komunikacyjną dla mieszkańców Dębca jadących do centrum miasta.

Poznaniak napisał(a):
                      > po 2 wskaz mi na ulicy 28 czerwca 2 przejazdy kolejowe - moze jako
                      > blondyneczka nie wiesz ale ten 2 przejazd o ktorym myslisz jest na
                      > przedluzeniu ul. sw szczepana a trzeci w kierunku ul opolskiej przy ul
                      > jasminowej

Tutaj niestety się mylisz i to nasza wojownicza gołąbeczka ma rację. Mniejsza o nazwy, bo jeden z nich jest na ul. Opolskiej (w kierunku Świerczewa i Lubonia), drugi na połączeniu Opolska/28 Czerwca, a trzeci - w osi 28 Czerwca (nie ma w tej części Dębca ul. Jaśminowej, a i na całym Dębcy też chyba nie - taka ulica jest gdzieś w ok. Meteorytowej). Na osi ul. św. Szczepana jest tylko pętla autobusowa oraz zdezelowana kładka dla pieszych.

Owocnego gruchania z Gołąbeczką

• Gość: Poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 16:47
                        a wiesz co to GEOPOZ?? to proponuje tam sie dowiedziec o nazwach ulic a jak nie
                        to w ZDM
                        • przerach Re: Ale dlaczego? 07.08.06, 17:54
                          Wiem, ale też codziennie tamtędy przechodzę idąc do tramwaju i ul. Jaśminowej tam nie uświadczysz, a osi ul. św. Szczepana w dziwny i niezrozumiały dla Ciebie sposób przesunąć się nie da.

Pozdrawiam,
                          P.R.
                    • columba_livia Re: Ale dlaczego? 07.08.06, 11:29

> nie wiesz ale ten 2 przejazd o ktorym myslisz jest na przedluzeniu ul. sw
                      > szczepana a trzeci w kierunku ul opolskiej przy ul jasminowej

Bzdury piszesz - nigdy na Dębcu nie byłeś, a ja tam mieszkam od 40. lat.

> po 3 widze ze z doswiadczenia wiesz jak to jest blondyneczko kochaniutka
                      > blokowac tramwaj na 28 czerwca? no tak w koncu ktos powiedzial jakim to
                      > kierowca jest

Pudło - ja nie mam samochodu, ale Ty chyba masz, więc dobrze wiesz (z własnej praktyki?) jak wygląda to, o czym pisałam.

> pozdrawiam cie serdecznie zadajac pytanie - czego w sumie chcesz aby nic sie
                      > nie robiono a gdy komus sie cos stanie to po prostu nabierzesz wody w usta i
                      > przejdziesz jak zawsze kolo tragedii obok wolisz aby nic sie nie dzialo ale
                      > jak sobie na dziurze albo wyrwie rozwalisz auto to od razu do kogo uderzysz
                      > na kogo bedziesz klnela niepamietajac tego co tutaj wypisujesz??
                      > troszke zastanowienia

No właśnie - zastanów się ... i przeczytaj cały wątek 'de novo'. Nigdzie nie pisałam, iż remontu nie trzeba robić. Pisałam jedynie, że proponowana przez Ciebie zastępcza droga do centrum jest idiotyczna, a w innym poście - że można było pozostawić ruch na Dolnej, w innym wreszcie - że inwestycja ta jest raczej zbyt rozciągnięta w czasie. Teraz jeszcze dodam, że należało to tak planować, by Hetmańską robić kompleksowo, a nie w kawałkach, przez co remonty na tej newralgicznej ulicy ciągna się i ciągną. Ponadto - o czym już ktoś tu pisał - należało tak planować remonty, by nie nakładały się czasowo. Teraz mamy taką oto sytuację: rozgrzebana Hetmańska/Głogowska, rozgrzebana Dolna Wilda, rozgrzebana Kaponiera/Roosevelta - o czymś zapomniałam? I strach pomyśleć, co się stanie, gdy na tych placach robót pojawią się saperskie, hydrologiczne lub archeologiczne 'niespodzianki'.
                      • Gość: Poznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 16:49
                        no tak to teraz juz zglupialem kochaniutka tz Pani kochaniutka bo nie myslalem
                        ze jestes tak wiekowa :0 powiem ci jedno jesli nie jezdzisz samochodem to lepiej
                        sie nie odzywac bo i tak albo piesz pojdziesz albo tramwajem pojedziesz jak nie
                        bedziesz chciala aby cie blokowali na 28 czerwca to wsiadaj przy ortopedii
                        • columba_livia Re: Ale dlaczego? 07.08.06, 17:46
                          > powiem ci jedno jesli nie jezdzisz samochodem to lepiej sie nie odzywac

A co to, monopol? Czy niezmotoryzowani użytkownicy ulic Poznania nie mają prawa wypowiadać się na ich temat? - zwłaszcza gdy mniejszość utrudnia przemieszczanie się większości?

> bo i tak albo piesz pojdziesz albo tramwajem pojedziesz jak nie
                          > bedziesz chciala aby cie blokowali na 28 czerwca to wsiadaj przy ortopedii

Bezczelnosci komentować nie będę, Blondynie, bo w Twoim przypadku to strata czasu. Brakuje Tobie i kultury, i ogłady - szkoda na Ciebie czasu.

• Gość: POznaniak Re: Ale dlaczego? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 18:30
                            Mamuska sluchaj daj sobie spokoj naprawde bo zawal jeszcze jakis sie przyplacze
                            albo cos- robisz problemy tam gdzie ich nie ma naprawde jak nie chce ci sie
                            czekac chodz pieszo albo korzystaj z taksowek
                        • columba_livia Re: Ale dlaczego? 07.08.06, 18:12
                          > no tak to teraz juz zglupialem kochaniutka

Ja w tym zakresie zasługi sobie nie przypisuję!
        • mankut400 do "poznaniaka" 13.08.06, 10:20
          Gość portalu: poznaniak napisał(a):

> jakie opoznienie? nie rozumiem was wszystko zaczyna sie zgodnie z planem

Może wyjaśnisz, jakie plany masz na myśli? Już rok temu mówiono, że zamknięcie
          wiaduktu nastąpi od początku LIPCA (a nie sierpnia)

A jak przywołujesz przykład mostu Rocha, to nie wciskaj ludowi ciemnoty.
          Owszem, budowę mostu zakończono ze trzy tygodnie przed terminem (i gotowy most
          czekał aż Jaśnie P. Prezydent raczy go odsłonić), ale chwilę potem został
          zamknięty i budowa kawałka torów zamiast trwać do listopada, ciągnęła się do
          maja następnego roku "bo zima przyszła"
          • Gość: Poznaniak do lewor Re: do "poznaniaka" IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 12:37
            to zwroc uwage czlowieku ze most zostal pozniej zamkniety bo pojawily si
            pieniadze z Unii na linie tramwajowa na Rataje wiec dlatego to tak wygladalo -
            co do terminu rozpoczecia budowy dolnej wildy to udaj sie do ZDM dział
            inwestycji i zobacz umowe i termin rozpoczecia umowy ktory w niej widnieje - i
            jesli nie masz prawdziwych informacji to lepiej bedzie jak zmienisz forum na
            jakies inne
    • sineira Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 06.08.06, 20:21
      Przejeżdżałam dzisiaj koło wiaduktu. Oczywiście, jak to przewidywałam, obiekt
      ogrodzony, przejazd utrudniony, a na placu budowy ani żywego ducha. Takie
      rzeczy się powinno robić 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu, ale nieee,
      przecież w niedzielę dzień święty święcą, grzech pracować...
      Aż szkoda słów.
      • columba_livia Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 06.08.06, 22:30
        Nie czarujmy się - właśnie tak przez 15 miesięcy będzie to wyglądać po godzinie 15.
        • Gość: ixs Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 22:35
          Proponuje akcje zawstydzania. Kto bedzie w poblizu, niech robi zdjecia nierobom
          i umieszcza na forum. Moze to cos da, kto wie?
          • Gość: Poznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 22:39
            a moze Tobie robic zdjecia po 15?? czy Wy nie rozumiecie tego ze oni maja okres
            budowy zapisany w umowie i musza sie w nim zmiescic gdyz jesli tak sie nie
            stanie to dostana takie kary ze to sie nie oplaca przez 15 miesiecy na pewno sie
            wyrobia tak jak dali rade z Rochem Pozdrawiam wszystkich marudzacych
            • columba_livia Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 06.08.06, 22:58
              A jednak blondyn! Czy Ty złotko nie rozumiesz, że nie chodzi o to, dlaczego tylko, a o to dlaczego aż?
              • Gość: Poznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 23:01
                pusiu posluchaj jak beda mieli nastepny wiadukt most remontowac w Poznaniu to
                powiedz ze ty livia cos tam nie chcesz i bierz to na siebie
                • columba_livia Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 06.08.06, 23:12
                  Powiedz blondynowi 'a', on usłyszy 'z'; blondyn przeczyta 'most', a zrozumie 'termos'.

Czy Ty nie czytasz tego, do czego cię odnosisz?
                  • Gość: Poznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 23:27
                    hmmm sens wypowiedzi jest wiec widac ze nie majac argumentow zaczynasz czepiac
                    sie drobnostek ale co zrobic pusiu taka juz jestes caluski
      • Gość: Marek Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 11:33
        Też oglądałem Discovery Channel.
    • Gość: Jras Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 22:43
      Troche nie rozumiem was wszystkich po co sie spierac ? tak to nic nie da i tak
      bedziemy musieli stac w korkach jednak lepiej chyba miec cos fajnego ladnego i
      najwazniejsze bezpiecznego nawet kosztem 15 miesiecy korkowania sie wildy na tym
      obszarze
      • columba_livia Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 06.08.06, 23:16
        Gość portalu: Jras napisał(a):

> Troche nie rozumiem was wszystkich po co sie spierac ? tak to nic nie da i tak
        > bedziemy musieli stac w korkach jednak lepiej chyba miec cos fajnego ladnego i
        > najwazniejsze bezpiecznego nawet kosztem 15 miesiecy korkowania sie wildy na ty
        > m
        > obszarze

Pytanie tylko, jakie siły, jakie środki i w jakim wymiarze czasowym będą na tą inwestycję skierowane. Owe 15 miesięcy to jednak chyba stanowczo za długo. Ale jeśli na forum są osoby twierdzące, że po 15:00 nie da się pracować ...
        • Gość: Jras Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 06.08.06, 23:30
          Livio to jest moim zdaniem powazna inwestycja ktora wymaga najpierw rozebrania
          calego wiaduktu i calej jgo infrastruktury ponadto dalej idac konieczne jest
          jego nowe postawienie biorac pod uwage jakie materialy musza byc uzyte do tego
          to chyba liczac czas owe 15 miesiecy to i tak nie dlugo - przypomnij sobie jak
          bylo z Rochem tez to troche trwalo
          • Gość: ixs Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 10:44
            Ale gdyby tak jak pisała Sineira prace byly prowadzone cala dobe i 7 dni w
            tygodniu czyli tak jak sie powinno prowadzic prace w krytycznych dla ruchu
            punktach, to cala inwestycja nie zabralaby 15 miesiecy tylko na przyklad 5.
            Dyskutujace tu panie nie krytykuja faktu przebudowy tylko sposob jej
            prowadzenia i maja racje!
            • aj59 Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 07.08.06, 13:50
              Most Siekierkowski w Warszawie, razem z drogami dojazdowymi
              oddano do użytku po 24 miesiącach.
              • Gość: Jras Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 16:51
                to przelicz jaka kwota zostala tam wpompowana odnoszac sie do pracy 24 h i 7 dni
                w tyg powiedz mi czy jesli tobie by ktos tak kazal pracowac robilbys to?
              • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 07.08.06, 16:55
                hehehe,wesoło się czyta Wasze posty po dłuższej przerwie:-) Odnośnie mojej
                znajomości topografii Poznania (a nie-poznania) to uwazam ze jest znakomita.
                Nawiasem mówiac lub piszac, jechałem dziś Rolną w kier. Wspólnej i ok.10:30 był
                całkiem przyjemny korek. Współczuję mieszkańcom.
                Nadal będę trwał w przekonaniu, że remont tego wiaduktu bez przygotowania
                innych ulic do przejęcia zwiększonego ruchu (choćby poszerzona Piastowska/Droga
                Dębińska+wjazdy i zjazdy na Hetmańskiej)jest sporym "niedociągnięciem" ze
                strony..no właśnie..kto to zaplanował? Przecież takie remonty powinno się
                planować na tyle wcześnie by przygotować alternatywne trasy przejazdu.
                A wrzesień tuż tuż i wtedy zacznie się cyrk.
                Monty Python nawet tego by nie wymyślił:-)
                • Gość: Poznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 17:09
                  no to juzjest mistrzostwo swiata takie myslenie dla jednej rozbudowy przebudowac
                  pol wildy czlowieku czy ty wiesz jaki to by byl koszt? ile to by pochlonelo
                  srodkow to tak jaky przy budowie domu mieszkalnego obok postawic szkole kosciol
                  piekarnie jakis supermarket i wezel autostradowy - nie zrobiles tak przy budowie
                  wlasnego domu kurcze gdzie ty rozum miales?
                  • Gość: ixs Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 17:42
                    Gosciu pierniczysz jak potluczony, przygotowanie inwestycji to podstawa, nawet
                    jak budujesz domek jednorodzinny to nie odcinasz dojazdu sasiadowi tylko
                    planujesz jak to zrobic bez konfliktow, budowa ulicy albo wiaduktu to jest to
                    samo tylko w wiekszej skali, tez trzeba to przygotowac!

Do Jrasa: nie wiem co masz na mysli piszac o tej pracy, nie slyszales o czyms
                    takim jak system zmianowy? To nie jest budowa chalupy na uboczu tylko wiadukt,
                    czesc waznej arterii komunikacyjnej, tego sie nie buduje systemem gospodarczym
                    jak chlewika u wujka!
                    • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 07.08.06, 18:20
                      Oj, Poznaniaku...być moze pierniczę, ale już dawno powinno się porzerzyć
                      Piastowską/Drogę Dębińską wraz z węzłem na Hetmańską,zamiast puszczać cały ruch
                      z drogi 431 na Dolną Wildę planując przy tym niedorzecznie poszerzenie tej
                      ulicy aż do Górnej Wildy...I nie twierdzę ze powinno się poszerzać Drogę
                      Dębińska z powodu remontu tego wiaduktu:-) Nalezało to zrobić już dawno,zanim
                      powstał węzeł na Dębinie. I tu twierdzę że ktoś wybitnie dał ciała. To się
                      nazywa kompleksowe planowanie. A raczej jego brak.
                      • Gość: POznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 18:36
                        a kiedy to bylo mozesz mi zdradzic ?? byles juz na swiecie? nie pamietasz jaki
                        to byl kiedys ustroj? nie wiesz moze ze np przy budowie wiaduktu gorczynskiego
                        polowa z willi stojacych na gorczynie wybudowana jest dzieki temu to ja mozna
                        mowic o budowie innego wezla??
                    • Gość: Poznaniak Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? IP: *.icpnet.pl 07.08.06, 18:34
                      o tutaj nam inzynier sie narodzil prosze - powiedz czy tutaj ktos komus odcial
                      dojazd?? mozna jezdzic tylko niektorym babciom ktore nawet auta nie maja to
                      maruddza i biadola ot tak dla biadolenia bo nie maja nic w domu do roboty -
                      rowniez twierdze ze to inwestycja powazna ale nie dajmy sie zwariowac jak mozna
                      dla 1,5 rocznej naprawy wiaduktu budowac 10 nowych ulic aby kilku
                      niezadowolonych mieszkancow mialo latwiej ?? jak Roch byl robiony to gdzie cos
                      wybudowano mozejakis nowy most powstal ??
                      • diapazon Re: Wiadukt nad Dolną Wildą ???? 07.08.06, 19:11
                        Napiszę wobec tego jeszcze raz...
                        Lata tzw."komuny" nie mają nic do tego-chociaż wtedy przygotowano miejsce pod
                        dodatkowy pas drogowy na Drodze Dębińskiej:-)
                        O poszerzeniu w/w drogi mówi się i mówi a nic z tego nie wynika-odkąd pamiętam.
                        W tym czasie dawno wybudowano już autostradę oraz węzeł na Debinie i znów się
                        mówiło o poszerzeniu Drogi Dębińskiej.
                        Gdyby 10lat temu ktoś zaczał to robić,nie byłoby teraz problemu wiaduktu który
                        ma być remontowany 15miesięcy.
                        A co do remontu Rocha-byłoby całkiem miło gdyby powstał wcześniej nowy most
                        np.z Berdychowa na Chwaliszewo. Na pewno nie zaszkodziłoby to mieszkańcom...Ale
                        mozna sobie pogdybac-i tak zaraz ktoś mnie wyzwie od fantastów;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka