Dodaj do ulubionych

szpital raszeji

08.08.06, 21:06
Witam mamusie z Poznania, chce rodzic w raszeji i zbieram informacje na temat
tego szpitala i tamtejszego personelu. Jakie sa oplaty obowiazkowe, ktore
polozne najlepsze, czy tna krocze, czego sie wystrzegac itp. Bede wdzieczna
za Wasze opinie na temat tego szpitala.
Obserwuj wątek
    • joluch Re: szpital raszeji 08.08.06, 23:33
      generalnie ze wzgledu na noworodki nie polecam
    • comega Re: szpital raszeji 13.08.06, 17:51
      Pisałam o swoich doświadczeniach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36824&w=44290212
      • olazur Re: szpital raszeji 15.11.06, 18:45
        czy możecie opisać swoje porody w tym szpitalu?
    • wilma_flinstone Re: szpital raszeji 18.11.06, 10:26
      ja rodzilam tam dwa razy.
      jesli mialabym rodzic 3 raz to tez tam :) .

podstawowe minusy tego szpitala to to ze do lazienki trzeba wedrowac(bo nie ma
      ich w pokojach).
      a drugie to to ze podczas drugiego porodu rodzilam na fotelu w ktorym byl
      zepsuty drazek (taki do trzymania sie podczas parcia), ale moze to juz naprawili.

ale personel jest mily i pomocny - i lekarze i polozne(a to wydaje mi sie
      najwazniejsze).

dodam ze nie mialam ani "kupionej" poloznej ani lekarza. rodzilam naturalnie(bez
      znieczulen). i wszystko poszlo dobrze , dzieciaczki zdrowe :).

pozdrawiam
      wilma
      • wilma_flinstone Re: szpital raszeji 18.11.06, 10:26
        dodam jeszcze ze przy obu razach mialam ciete krocze.
    • anntoma Re: szpital raszeji 19.01.07, 22:42
      Ja rodziłam tam pierwsze dziecko. Oddział położniczy - ok - pomocna i życzliwa
      opieka, ale noworodki - fatalnie!!! Położne pracują tam chyba za karę, a dzieci
      trektują jak sztukę mięsa. Nie zamierzam rodzić tam po raz kolejny.
    • jasia127 Re: szpital raszeji 23.06.07, 21:51
      ja tez tam rodzilam. warunki (w porownaniu z polna) kiepskie. ale personel
      fajny (moze rzeczywiscie kilka pan z noworodkowego wredne). polozna mialam
      super (przypadkowo trafiona), lekarze tez byli ok. jedzenie okropne;)
      ogolnie jestem zadowolona
      • baenshee Re: szpital raszeji 26.06.07, 16:59
        położne genialne, lekarze z małym wyjątkiem dr zwolankiewicza też, panie z
        noworodków ni najgorsze, trafiłam na 2 takie niezbyt miłe przez tydzień pobytu,
        jakononatolog pracuje tam mojej mamy koleżanka, pani marysia ,nazwiska nie
        pamiętam, ale super babka, ordynatorka też ni jest zła :) ogólnie - czułam si
        jak na wakacjach mimo nacitego krocza , ale musieli mnie ciąć, ponieważ młoda
        odmawiała wyjścia :)
        • kasia80p Re: szpital raszeji 10.07.07, 11:53
          ja lezalam tam najpierw tydzien na patologii - choc warunki takie sobie to obsluga rewelacja. pozniej mialam cc, no i na poloznictwie tez sobie polezalam. ale mimo, ze byl to okres maksymalnego przepelnienia (kobiety lezaly nawet na korytarzach) to polozne i tak biegaly na kazde zawolanie. naprawde zlego slowa napisac nie mozna. a ze lazienki na drugim kocu korytarza czy jedzenie srednie... o tym w tym momencie raczej sie nie mysli. co do oddzialu noworodkowego - moze siostry sa troche anemiczne, ale za to pani ordynator jest super i gdy tylko cos jest nie tak z dzieckiem zaraz to wylapie. napstepne tez bede rodzic tam. i tez u dr cieslak (szczerze ja polecam)
          • baenshee kasia80p 15.07.07, 17:39
            w styczniu rodziłaś ??
            • hanulllka Re: kasia80p 11.03.08, 21:08
              Wejdź na forum "rodzić po ludzku w P-niu, poszukaj, jest wiele wątków na ten
              temat. Wpisz w wyszukiwarce "raszei" albo mój nick, bo kilkukrotnie wypowiadałam
              się na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36824
              Rodziłam w Raszei 5 m-cy temu i bardzo dobrze to wspominam. Opieka położnych
              super, te z noworodkowego rzeczywiście mniej miłe, ale bez przesady, nie są
              najgorsze! Drugi raz też tam będę rodzić!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka