Dodaj do ulubionych

Certus -opinie

20.08.06, 11:02
Wpisujcie własne opinie na temat "Certusa"
Obserwuj wątek
    • Gość: Spring1 Re: Certus -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 11:22
      witam, w swojej historii kontaktów z Certusem (ul.Grunwaldzka) korzystałem z
      usług urologa, deramtologa i internisty. Nigdy problemów nie było płacisz 50PLZ
      i czekasz na wizytę. Lekarze ok. Moja dziewczyna w sobotę popołudniu
      potrzebowała recepty na tabletki antykoncepcyjne - sympatyczny lekarz wypisał
      bez żadnego ale i za darmo.

Raz tylko pamiętam - umówiłem się na wizytę - zostawiłem swój nr telefonu
      specjalnie - just in case - przyjechalem 5 minut po umówionym czasie, a lekarza
      już nie było.
    • Gość: Hala Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:43
      Z synem byłam w Certusie w maju i byłam zachwycona.Miły pan "recepcjonista" ,
      krótkie oczekiwanie na lekarza , fachowe udzielenie pomocy i chociaz była noc
      wykonano zdjęcia kręgosłupa ,wstępnie pan chirurg odczytał je. Syn dostał
      odpowiednie leki i środki ortopedyczne.Z tej jednej wizyty jestem bardziej
      zadowolona niż z dwutygodniowego pobytu syna w szpitalu przy ulicy
      Krysiewicza.Gdyby było mnie stać na prywatne wizyty napewno częściej
      korzystałabym z tej lecznicy .
    • Gość: kapi Re: Certus -opinie IP: *.icpnet.pl 20.08.06, 21:07
      niestety ja nie mam zbyt pozytywnej opinii o tej lecznicy. wczesniej było ok,
      ale dwie ostatnie wizyty były katastrofalne. za pierwszym razem lekarz
      internista w ogóle mnie nie zbadał, tylko zapytał, co mi jest i wypisał leki.
      na szczęście pomogły. za drugim razem przesadzono jednak. poszłam do internisty
      z objawami grypy. zapytał, co mi jest, więc opowiedziałam, jakie są objawy, co
      wzięłam już i co to moze być. lekarz był bardzo niemiły. powiedział, ze to on
      jest lekarzem, a nie ja i to on zadecyduje, co mi jest i jakie leki dać. i weź
      tu wykaż trochę dobrej woli :( pogadał ze mną, ponownie w ogóle mnie nie zbadał
      (to był inny lekarz niz wczesniej). zapisał jakies leki i do domu. po 2 dniach
      czułam się jeszcze gorzej niż w dniu wizyty. miałam m.in. straszną gorączkę. w
      fatalnym stanie pojechałam do lux med. i byłam zachwycona. bardzo dokładnie
      mnie zbadano. odkryto coś innego niż wymyślił lekarz w certusie. tamten nie
      mógł tego odkryć, bo mnie nie zbadał. fachowiec za dychę. a taki mądry był z
      tymi swoimi tekstami: to ja jestem lekarzem nie pani!
      w lux med było tak jak być powinno. teraz korzystam tylko z usług tej
      przychodni. byłam tam juz kilka razy u różnych lekarzy i było fachowo :) poza
      tym są w centrum miasta. ceny podobne. polecam.
    • Gość: hihi Re: Certus -opinie IP: *.eranet.pl 20.08.06, 21:56
      Zawsze się czeka mimo umówionej godziny. Panie na recepcji nie rozgarnięte za
      bardzo, wręcz przygłupawe. Wachowośc lekarzy bardzo różna... Choć polecam tam
      pewnego pana profesora laryngologa Zygmunta... przepraszam ale nie pamiętam
      nazwiska. Jest naprawdę dobry. Poza tym ceny ciągle ida w góre.
      • Gość: haha Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 09:42
        a ja go zdecydowanie nie polecam,chciał od razu usuwac mi migdały,poza tym
        poszłam do niego chora a żadnych lekarstw mi nie przepisał, totalne olewactwo
    • Gość: to ja Re: Certus -opinie IP: *.eranet.pl 20.08.06, 22:03
      Byłam kiedys w Certusie, bo zwolnienie. Po prostu potrzebowałam na jeden dzień.
      Pościemniałam lekarza, który jednak stwierdził, ze mam zapalenie wyrostka i
      musi mnie operować. Uciekałam szybko od niego. taki starszy pan internista...
    • emmkon Re: Certus -opinie 21.08.06, 00:20
      w zwiazku z moja pracą mam mozliwosc rozmawiania z ludzmi, ktorzy korzystaja z
      uslug prywatnych lecznic. z tego co zauwazylam, to o certusie słyszał kazdy
      jednak opinie są różne - jedni sobie chwalą inni są zawiedzieni. Wg mnie firma
      nie czuje jeszcze konkurencji, ale jak się wiecej osob dowie, ze w starym
      browarze jest CM LIM, na Roosevelta LUX-MED a w Kupcu Poznańskim ENEL-MED......
      i w certusie zaczną inaczej patrzec na Pacjenta/Klienta. ja w Poznaniu jestem
      od niedawna - a jedną z pierwszych rzeczą ktora tu zalatwilam byla opieka
      medyczna dla mojej córeczki. to co wybralam to super fajna sprawa, ale malo
      osob jeszcze o niej wie......
    • Gość: irma Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:17
      Moja noga tam wiecej nie postanie. Więcej rozczarowań niż zadowolenia. Na
      szczęście istnieje konkurencja na rynku medycznym.
      • marghot Re: Certus -opinie 21.08.06, 09:43
        Panie w recepcji miłe; choc gdy bywa tłok robi sie nerwowo,a le to też po
        części "wina" pacjentów.
        lekarze różni, choć wg mnie w większości mało przykładający się, bo nie chcę
        powiedzieć mało umiejący.
        Moje spotkania z 2 ortopedami na Grunwaldzkiej pozostawiają wiele do życzenia.
        Nie bardzo wiedzieli jak problem ugryźć, więc mówili o operacji, a okaząlo się,
        że wystarczyło skierowąć mnie do reumatologa.
        Z ginekologami też różnie. Wg mnie tylko Pani Wiese, jest osoba godna polecenia.
    • Gość: sebaw471879 Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:58
      Nie polecam. Dwoch stomatologow dr n.med Kwiatek i lek. stom. Smiłowicz nie
      potrafili 8 lat temu porzadnie zalozyc plomby swiatloutwardzalnej:)
      W ciagu 4 lat leczenia w Certusie 6 razy wypadaly mi z tego samego zeba
      wypelnienia. W 98 r, zrezygnowalem z ich uslug. Po zmianie dentysty problem z
      wypadajacym wypelnieniem minal:)
      Moze cos sie zminilo, ale nie polecam!
    • Gość: Doradcy Zdrowotni Re: Certus -opinie IP: *.echostar.pl 21.08.06, 15:02
      Certus to nie jedyna prywatna klinika w Poznaniu i dobrze bo konkurencja
      wymaga.... my natomiast pomagamy w dokonywaniu wyboru -
      www.szynkarowski.com Doradcy Zdrowotni z Poznania
      • Gość: marcin Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.15, 18:58
        Jest ok profesjonalnie w100%
    • Gość: Pacjentka Re: Certus -opinie IP: *.eranet.pl 22.08.06, 10:29
      Mając do wyboru Certus i Lux Med wybieram Lux Med. Co prawda mam dalej-
      mieszkam koło Certusa na Grunwaldziej, ale jakoś nie bardzo lubię to miejsce.
      Lekarze się zmieniają co chwila to inny przyjmuje... Najlepsze to dermatolodzy-
      przyjmują do południa!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wanda Re: Certus -opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:37
        Na początku byłam zadowolona z usług, bo i dostępność internisty kiedy się
        chce itd., ale po konieczności sskorzystania rzeczywiście z paru wizyt u
        specjalistów stwierdzam, że przyzyczaili się do tego,że ludzie do nich i tak
        przyjda bo w publicznym bedą czekali na wizytę więc wolą iść prywatnie, tyle
        tylko, że chyba nie dostrzegaja konkurencji, bo ceny rosną w bardzo szybkim
        tempie; najbardziej to odpowiada mi tam robienie wyników krwi
    • Gość: krystyna Re: Certus -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.15, 19:06
      To blad ,wybrać Certus wykonano mi zabieg na konczynie żylaków niestety niesolidnie!
    • Gość: doris333 Re: Certus -opinie IP: *.icpnet.pl 14.09.18, 10:54
      Witam,
      chciałabym napisać, że absolutnie w żadnym wypadku nie polecam tej lecznicy. Totalne dno!!!! Rejestracja pracuje, jakby dziewczyny były tam za karę. Uśmiechają się do siebie fałszywie, a zaraz potem jedna drugiej obrabia tyłek. To widać i słychać z punktu pacjenta. "kierowniczka" to samo, ma swoje ulubienice, a resztę traktuje jak śmieci. Ignoruje zgłaszane problemy w rejestracji i nie tylko. Już jak się wchodzi do tej placówki, to widać, że coś jest nie tak.
      Tak samo jeśli chodzi o lekarzy. Jedna z pań "doktor", ma bardzo zażyłe kontakty z rejestracją. Zamiast siedzieć w gabinecie i leczyć pacjentów, siedzi w rejestracji, bawi się telefonem i je pizzę!!!!! I to jest pani doktor? W dodatku jej ubiór i makijaż nie są odpowiednie do miejsca pracy. Generalnie nie polecam tej placówki jako miejsce pracy i jako miejsca, gdzie człowiek musi się leczyć.
    • Gość: telly Re: Certus -opinie IP: *.play-internet.pl 02.12.18, 13:42
      Katastrofa byłem na badaniach okresowych na Dąbrowskiego labolatorium na 8;00 po skasowaniu,totalna olewka miałem mieć lekarza o 12;45 o 14 nic się nie dzieje kwitne pod gabinetem więc idę i pytam w recepcji o co chodzi pani która rano mnie zapisywała mało mi w dupe nie weszła jak fachowo i szybko mnie obsłużą teraz zaczeła mętnie tłumaczyć,że jest dużo pacjętów debilne wytłumaczenie trzeba było rano to powiedzieć albo zapisać na inny termin certus nastawił się tylko na kase jak zapłacisz to się bujaj i czekaj proponuje omijać szerokim łukiem tę firme jest wiele innych prywatnych przychodni które bardziej szanują pacjęta
    • Gość: ja123 Re: Certus -opinie IP: *.icpnet.pl 10.01.19, 21:15
      Na temat tej placówki, która zwie się PRYWATNĄ LECZNICĄ!!!!!, aż żal się wypowiadać. Nie dość, że atmosfera fałszywa, to jeszcze nikt nikogo nie szanuje, wszystkiego się zabrania, oprócz kilku osobom. Ktoś powinien przyjrzeć się temu wszystkiemu, co tam panuje. A zwłaszcza kontaktom lekarzy z rejestratorkami. Jeden "pan doktor" ma podejrzanie dobre relacje z jedną z pań rejestratorek. A ta pani zamiast pomyśleć, że w miejscu pracy takie rzeczy nie przystoją, to nic nie mówi, bo takie zachowanie jej się podoba. Zresztą niedziwne, skoro sama prowokuje. I skoro pacjenci widzą takie rzeczy, to znaczy, że coś jest mocno nie tak.
      Mam nadzieję, że naprawdę ktoś się temu przyjrzy, bo przychodzić do tej pseudo lecznicy, to naprawdę koszmar!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka