agaaa2 06.03.03, 09:51 Czy ktos z grupowiczow ma doswiadczenia z deweloperem Ataner? Zamierzam kupic mieszkanie przy ul. Katowickiej "Polanka", czy warto?! PozdrAwiam AGA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Will Re: Ataner - kupno mieszkania IP: *.icpnet.pl 06.03.03, 10:40 agaaa2 napisała: > Czy ktos z grupowiczow ma doswiadczenia z deweloperem Ataner? Zamierzam kupic > mieszkanie przy ul. Katowickiej "Polanka", czy warto?! > PozdrAwiam > AGA Mieszkalem w Atanerze na Naramowicach juz 3 lata. Co wiecej wynajalem w ich budynku biuro na Garbarach. Nie mam zadnych powodow do narzekan. Teraz przymierzam sie do kupna domu na ulicy Sielawy. Pozdrawiam i polecam Atanera!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamM Ataner IP: *.icpnet.pl 06.03.03, 10:48 to obecnie jedyna w pelni wiarygodna firma developerska w Poznaniu. Znam ich. Sa godni zaufania i jesli chcesz kupić nowe mieszkania to tylko u nich. A Karpia-Sielawy widzialaś? A. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Ataner 06.03.03, 10:53 jedyna wiarygodna firma? a AGROBEX? budowali na starym zegrzu, teraz maja osiedla w swarzedzu i wlasnie tam mam zamiar kupic mieszknie. prosze o informacje o AGROBEXIE. co do atanera, to moge powiedziec tylko tyle ze nie odpisuja na mejle:( a konkurencja tak.:) pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ataner - Agrobex IP: 213.76.149.* 07.03.03, 08:59 Ja też myślę o Swarzędzu i Agrobeksie. Na razie bez problemów, wstepne rozmowy trwają. Szukałem też w internecie jakichś sygnałów na ich temat (afery, kłopoty finansowe, opóźnienia etc.) i na razie nic nie znalazłem. Sprawdź na ich stronie internetowej agrobex.pl co już zbudowali. Obsługa wydaje się na poziomie, jestem już po pierwszej rozmowie z jednym z dyrektorów. Mówił, że za ub. rok mają zysk, ale będę chciał im zajrzeć w papiery anyway... Na razie mocno sie zastanawiam, ale ze wskazaniem na "tak". Jak wszytsko pójdzie dobrze, to pozdrawiam nowego sąsiada ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Ataner - Agrobex 07.03.03, 10:44 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Ja też myślę o Swarzędzu i Agrobeksie. Na razie bez problemów, wstepne rozmowy > trwają. Szukałem też w internecie jakichś sygnałów na ich temat (afery, kłopoty > > finansowe, opóźnienia etc.) i na razie nic nie znalazłem. > Sprawdź na ich stronie internetowej agrobex.pl co już zbudowali. > Obsługa wydaje się na poziomie, jestem już po pierwszej rozmowie z jednym z > dyrektorów. Mówił, że za ub. rok mają zysk, ale będę chciał im zajrzeć w > papiery anyway... > Na razie mocno sie zastanawiam, ale ze wskazaniem na "tak". Jak wszytsko > pójdzie dobrze, to pozdrawiam nowego sąsiada ;-) witam, ja bylem u nich juz 3 razy:) paiery tez sprawdze, tzn pozwolenie na budowe tylko wystarczy bo jezeli je posiadaj tzn ze sa tez wlascieielmi gruntow, co ostanio nie jest tak oczywiste. sprawdzalem ich ofkors w sieci na ich stronce, zbudowlai duzo, jak dobrze wiesz, natomiast na pewno bede chcial porozmawiac z obecnymi juz lokatorami w swarzedzu o firmie. bylem dwa razy na palcu budowy, w wiekszosc na razie buduja tbs'y ( nie wiem czy ty jestes wlasnie zaisnteresowany tbs'ami) mnie interseuje budynek nr 8. tam sa tylko fundamenty. czy moglbys powiedziec co wyniklo z rozmowy z dyrektrem? ja niestety bylem w biurze zawsze po godz. 16 i wowczas jest tam tylko jedna osoba, nie zawsze dobrze poinformowana. ja na razie jestem przekonany na 60%:) ale jest tak jak piszesz jezeli bedzie oki to wowczas, Witaj Sasiedzie ! pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Ataner - Agrobex 07.03.03, 12:19 Cześć, to ja, tylko juz zalogowany ;-) > witam, > > ja bylem u nich juz 3 razy:) Ja też paiery tez sprawdze, tzn pozwolenie na budowe > tylko wystarczy bo jezeli je posiadaj tzn ze sa tez wlascieielmi gruntow, co > ostanio nie jest tak oczywiste. Ja zaproponowałem, żeby odpowiednie dokumenty potwierdzające ich tytuł do własności gruntu i potwierdzające, że nie ciąży na nich hipoteka znalazły się jako załącznik do ewentualnej umowy. Nie mieli zastrzeżeń. Aha - i nawet dzwonili do mnie wczoraj, pytając jak tam podejmowanie decyzji, czy nie zmieniłem zdania, czy mam jeszcze jakieś pytania etc. Facet nawet powiedział mi "prywatnie", że mogę się jeszcze targować i że ewentualne 2-3% zniżki to nie wszystko, co mogę osiągnąć. > sprawdzalem ich ofkors w sieci na ich stronce, zbudowlai duzo, jak dobrze > wiesz, natomiast na pewno bede chcial porozmawiac z obecnymi juz lokatorami w > swarzedzu o firmie. Jak zrobisz wywiad to daj mi znać. Ja myślę o mieszkanku na nowo powstającym osiedlu "Promykowym" - tam jeszcze za bardzo nie ma z kim rozmawiać ;-), ale jak ziemia zacznie rozmarzać, to mają się ostro zabrać do roboty. > bylem dwa razy na palcu budowy, w wiekszosc na razie buduja tbs'y ( nie wiem > czy ty jestes wlasnie zaisnteresowany tbs'ami) mnie interseuje budynek nr 8. > tam sa tylko fundamenty. Nie - ja chcę normalne mieszkanie. Sprzedaję swoje i kupuję nowe. > > czy moglbys powiedziec co wyniklo z rozmowy z dyrektrem? Na razie niewiele - miałem sporo pytań, na które mi odpowiedział, wspomniał o tych 2-3% i na razie tyle. > ja na razie jestem przekonany na 60%:) ale jest tak jak piszesz jezeli bedzie > oki to wowczas, Witaj Sasiedzie ! > Hehe - zobaczymy jak to będzie Pozdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
mantis1 Re: Ataner - Agrobex 10.03.03, 08:34 t.o.m.e.k napisał: > Aha - i nawet dzwonili do mnie wczoraj, pytając jak tam podejmowanie decyzji, > czy nie zmieniłem zdania, czy mam jeszcze jakieś pytania etc. Facet nawet > powiedział mi "prywatnie", że mogę się jeszcze targować i że ewentualne 2-3% > zniżki to nie wszystko, co mogę osiągnąć. kto dokladnie zaproponowal znizke? chce sie umowic z dyrektorem na rozmowe m.in. o oznizce. czy ty rozpoczeles rozmowe o znizce? czy moze oni chciel ciebie w tem sposob zachecic? jaka postawe podczas rozmowy przyjales? > > Jak zrobisz wywiad to daj mi znać. Ja myślę o mieszkanku na nowo powstającym > osiedlu "Promykowym" - tam jeszcze za bardzo nie ma z kim rozmawiać ;-), ale > jak ziemia zacznie rozmarzać, to mają się ostro zabrać do roboty. > > > bylem dwa razy na palcu budowy, w wiekszosc na razie buduja tbs'y ( nie wi > em > > czy ty jestes wlasnie zaisnteresowany tbs'ami) mnie interseuje budynek nr > 8. > > tam sa tylko fundamenty. > > Nie - ja chcę normalne mieszkanie. Sprzedaję swoje i kupuję nowe. ja chcialem na pocztku kupic w budynku nr 8, tam jest pelna wlasnosc, cenny podobne do promykowego, natomiast ostanio zaczynam sie zastanawiac wlasnie nad promykowym. bylem w sobote na gieldzie nieruchomosci w kupcu, powiedziano mi ze na promykowym zostalo juz niewiele. wiem sa w planie nastepne budynki, termin oddania polowa nexy year powiedz mi jaka to okolica? ja tam nie bylem tylko na mielzynksiego. jak tam wyglada sprawa z ogrodkami ? beda oddzielone od siebei?:) > > czy moglbys powiedziec co wyniklo z rozmowy z dyrektrem? > > Na razie niewiele - miałem sporo pytań, na które mi odpowiedział, wspomniał o > tych 2-3% i na razie tyle. > > > ja na razie jestem przekonany na 60%:) ale jest tak jak piszesz jezeli bed > zie > > oki to wowczas, Witaj Sasiedzie ! > > > Hehe - zobaczymy jak to będzie no wlasnie zobaczymy. wiem ze nic nie wiem czyli nie wiem co wiem, tzn. mielzynskiego/promykowe:) dalsza relacja po spotkaniu z dyrektorem. pzdr. mantis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.o.m.e.k Re: Agrobex IP: 213.76.149.* 10.03.03, 12:48 Mantis - nie mam za bardzo czasu dziś w pracy. Pogadajmy ze spokojem na privie. Mój adres domowy - tomekdp@icpnet.pl. W każdym razie dziś chcę się tam wybrać po raz kolejny. A w sobote byłem znowu w Swarzędzu - ziemia zaczyna rozmarzać, więc sądzę, że robota ruszy już wkrótce Pozdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
agaaa2 Re: Ataner 06.03.03, 15:54 Ta lokalizacje tez biore pod uwage, ale blizsza jest mi malta :) Odpowiedz Link Zgłoś