Dodaj do ulubionych

_protest przed siedzibą PIS_

22.09.06, 12:27
Widziecie co się dzieje w Polsce:
Trybunał Kontytucyjny orzekł, że komisja śledcza była nielegalna.
PiS proponuje też korupcję Samoobronie.
Na Ministra Finansów wróciła "Beata"..

Kto jest za zrobieniem protestu przed siedzibą PiS w Poznaniu???
Obserwuj wątek
    • Gość: realista Jak sie sprawdzisz w starciu z bylymi esbekami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 12:32
      (ale pamietaj o losach Debskiego, Pańki, Papaly i wielu innych) to uwierze w
      Twoje szczere intencje. Na pochyle drzewo kazdy glupi wskoczy.
      • Gość: Urząd Pracy Re: Jak sie sprawdzisz w starciu z bylymi esbekam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:22
        Poszukuję pracy dla Jacka Tylewicza z Układu-ZOMO do prostych prac ogrodniczych
        lub do kopania rowów.
        Proszę o kontakt 0/657-895-441.
        Ewentualnie proszę ofertę przesłać na adres UBekistanu.
        Jednocześnie zaprzeczam pogłoskom, iż jest on lekko upośledzony!
    • Gość: PiSuar Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 13:00
      Popieram. Precz z Libickim i Tomczakiem!!!
      • Gość: Q Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.icpnet.pl 22.09.06, 14:03
        Gość portalu: PiSuar napisał(a):

Mam Cię wykorzystać zgodnie z nazwą jaka przybrałeś? :):):)
        • Gość: PISda Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 14:58
          jestem za. podłożyc trotyl i wysadzic w powietrze tych kretynów!!! precz z
          rasizmem ksenofobią i prostactwem!!!
        • Gość: PISuar Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 23:36
          Gość portalu: Q napisał(a):

> Gość portalu: PiSuar napisał(a):
          >
          > Mam Cię wykorzystać zgodnie z nazwą jaka przybrałeś? :):):)

A ja mam znaleźć Twój punkt Q.

• Gość: adas 6 pazdziernika pod krzyzami od godz. 18 IP: *.icpnet.pl 27.09.06, 21:33
            piatek 6 pazdziernika o godzinie 18. tak zeby wszyscy zdazyli skonczyc prace. i
            nie ma komitetu organizacyjnego to po prostu ludzie ktorym nie pasuje taki
            sposob prowadzenia polityki. wszyscy ktorzy chca moga powiadomic znajomych,
            mejle, wiadomosci i statusy na gg, smsy....

Fuck The Duck!
    • Gość: kazek Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.core.lanet.net.pl 22.09.06, 15:11
      Jeśli ktoś rozsądny zorganizuje taki prostest, na pewno się na nim pojawię.
      • Gość: demokrata Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 19:06
        Czas najwyższy obalić kłamczuchów, oszustów, łapówkarzy, głupców, ksenofobów, rasistów i homofobów.
        Kiedy protest.
        Radni i posłowie PiS bójcie się. Już wkrótce na Garncarskiej.
    • Gość: obywatel norm.RP Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 19:15
      9 października ma być w Warszawie protest uliczny, który ma przejść po stolicy.
      Nie wszyscy pojadą do Warszawy.

Zaprotestujmy szukanowaniu Jacku Kuronia, przez kolalicję.
      Zaprotestujmy wprowadzeniu amnetstii maturalnej.
      Zaprotestujmy przeciwko okłamywaniu obywateli i nie dotrzymywaniu obietnic wyborczych.

Zoorganizujmy protest po ulicach Poznania, a przede wszystkim pod siedzibę poznańskiego PiS-u.
      • Gość: pitt Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 20:12
        PiS walczy tylko o stołki.
        PiSowi już dziękujemy. Nie wywiązal się nie tylko z obietnic wyborczych, ale
        przez rok nic nie zrealizował konkretnego programu. Nic nie zrobił.
        Czas na bardziej pracowitych.
        Kiedy protest?
        • sineira Re: _protest przed siedzibą PIS_ 22.09.06, 20:59
          > Nic nie zrobił.
          O, to pewna nieścisłość. Zrobił, zrobił. Powyrzucał doświadczonych fachowców z
          różnych instytucji i nawtykał swoich, kompletnie zielonych.
          • Gość: gość Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 21:19
            sineira napisała:

> > Nic nie zrobił.
            > O, to pewna nieścisłość. Zrobił, zrobił. Powyrzucał doświadczonych fachowców
            z
            > różnych instytucji i nawtykał swoich, kompletnie zielonych.

Tak, tak zrobił. Nie mógł dogadać się z PO, nie dogadał się z Samoobroną,
            zapewne zaraz niedogada sie z LPR.
            • Gość: normalności ! ! ! Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 22.09.06, 22:58
              Czas na zakończenie politycznej obłudy.
              Mam dość. Włączam TVN24 polityka, włączam "Fakty" polityka.
              Dość Prawa I Sprawiedliwośći.
              Czas najwyższy z tym skończyć. Jestem za i osobiście przyjdę ze swoim
              chłopakiem.
              • Gość: alek Re: _protest przed siedzibą PO IP: *.ztpnet.pl 22.09.06, 23:03
                wiete PO przez caly czas do dnia wczorajszego uwazalo ze rzad z "kryminalista
                Lepperem" nie ma racji bytu.
                Pis ich zdaniem sie skompromitowal idac z LPR i Samoobrona w koalicje mimo iz
                samo PO nie chcialo, przedterminowych wyborow tez nie chialo (jakwnie mowili iz
                czekaja az sadaze PO pojda w gore i dopiero mozna rozwiazac parlament)

wczoraj Tusk powiedizla ze Andrzej juz sie zmienil a PO moze isc w koalicje z
                kazdym nawet z samoobrona,lpr,i sld.

Zawsze mowili ze z SLD i samoobrona NIGDY!!!!

Jak sie do tego odniesiesz zielonogorzanin????

Wiem wiem.... winny PiS bo zmusil do tego bieda PO :)
                • Gość: tozd Re: _protest przed siedzibą PO IP: *.echostar.pl 23.09.06, 00:30
                  Kaczor DONALD - aby przejąć władze, wejdzie w koalicje nawet z diabłem.
            • Gość: zwyczajny Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:05
              List kierowany do osób tak śmiało narzekających na PiS:
              - po pierwsze - jakich fachowców powyrzucał PiS i powciskał swoich..? może
              jakieś nazwiska,życiorysy,argumenty...? Bo inaczej takie kiepskie teksty to , za
              przeproszeniem , każdy idiota napisze..pierdołki w stylu : " każdy policjant i
              lekarz to łapówkarz" można opowiadać u cioci na imieninach..
              - po drugie - ile osób zna kogokolwiek z tych dwóch partii - PiS i wychwalana
              PO..? bo mam wrażenie że kompletnie nie znacie nikogo, piszecie jakieś oklepane
              banały a nazwiska literujecie z Wyborczej..;) Ja miałem przyjemność(bądź
              nieprzyjemność..;) poznć wielu ludzi z tych dwóch partii (zresztą nie tylko tych
              ale głównie dyskusja obejmuje akurat te dwa ugrupowania) i tak po prawdzie nie
              ma między nimi różnicy..jak wszędzie są źli i dobrzy, głupi i mądrzy..a cele i
              tak każdy ma takie same!! Ludzie , zrozumcie to wreszcie bo inaczej zawsze
              będziecie ignorantami..;)
              Celem partii jest zdobycie władzy..jęki na jakieś przejmowanie , wyrzucanie,
              cenzurę itp. są po prostu śmieszne..a Wy myślicie że PO nie przejmowałaby
              stanowisk, nie wsadzała "swoich" ludzi..? To Was zapewniam że tak, tak właśnie
              będzie robić..;) Tak postępuje każdy, a dyskusja w Polsce powinna nie przebiegać
              pod tytułem jęków i narzekań ale nauki kultury politycznej,moralnej itd..
              Żeby było jasne - nie jestem członkiem ani żadnym szczególnym sympatykiem PiSu:)
              Po prostu siedzę w tym trochę głebiej niż niektórzy i widzę jak ten świat
              wygląda..a Wy nie dajcie się ogłupiać banałami - PiS be, PO dobre czy kogolwiek
              tam jeszcze wymieniać..Bo w ten sposób nigdy niczego się nie nauczymy,ale co 4
              lata będziemy po prostu pisać takie "głupoty" na każdą kolejną partię..;)
              Pozdrawiam
              • Gość: kazek100 Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:00
                Wiesz, ja się troche nie dziwię, że nikt Ci nie odpowiedział na ten post. Bo
                zapewne masz wiele racji, ale z tego bije totalny pesymizm. Usprawiedliwiamy
                kłamstwa pisu, "bo wszyscy kłamią". Usprawiedliwiamy cenzurę wprowadzaną przez
                pis "bo wszyscy by chcieli cenzurować". No tylko sie powiesić...

Naprawdę myslisz, że każdą podłość można tak usprawiedliwić? Ja np. absolutnie
                nie pałam miłością do sld czy PO (PO to mnie akurat drażni w stopniu równym
                pisowi), ale jest kwestia skali... Pis powtarza wszystkie błęy poprzedników ale
                o wiele bardziej obrzydliwie.
          • gwaga Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 20:45
            czeba w końcu wziąść sprawy w swoje ręcę koniec PiS !!!
      • Gość: kwadransik Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:49
        A protestowałeś przeciwko okradaniu obywateli przez 50 lat choćby ze składek
        emerytalnych - i takim sobótkom peczakom dochnalom i wielu setkom innych im
        podobnym jak nie to siedź cicho
      • Gość: pol Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 12:52
        kuroń biednym dawał zupki a tym co spowodowali tą biedę możliwość dorobienia
        się fortun ot cała prawda i każdy może mieć własne zdanie na tym polega
        demokracja ja jestem zdanie ze okragły stół umożliwił Sb i zł dawnym możliwość
        dorobienia się a biednym i uczciwym i prawdziwym POLAKOM jeszcze większą biedę
        i kuroń też w tym zawinił.
        • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 14:48
          Gość portalu: pol napisał(a):

> kuroń biednym dawał zupki a tym co spowodowali tą biedę możliwość dorobienia
          > się fortun ot cała prawda i każdy może mieć własne zdanie na tym polega
          > demokracja ja jestem zdanie ze okragły stół umożliwił Sb i zł dawnym
          możliwość
          > dorobienia się a biednym i uczciwym i prawdziwym POLAKOM jeszcze większą
          biedę
          > i kuroń też w tym zawinił.

Zostaw Jacka Kuronia w spokoju ! ! !
    • Gość: ja Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 13:21
      Jakby to było co nowego! Niby poprzednie rządy były takie wspaniałe i fachowe?
      Nie widzę ANI JEDNEGO ugrupowania w Polsce, które nadawałoby się do rządzenia.
      Wszyscy są siebie warci, mogliśmy się o tym przekonać przez ostatnie
      kilkanaście lat. Tylko władza i kasa im w głowie.
    • igo.xp Poznać głupiego po pomysłach jego 23.09.06, 14:23
      Niestety. Mądrością to większość z Was tutaj nie grzeszy. Zamiast
      sidać do kompa i przelewać w internet swoje kiepskie pomysły
      pomoglibyście coś w domu swoim starym. Z pewnością przyniosłoby to
      wszystkim korzyść. Nie ma nic równie budującego jak wspólna praca dla
      dobra najbliższych.
      • Gość: bedic Re: Poznać głupiego po pomysłach jego IP: 194.114.147.* 23.09.06, 15:36
        Poprzednie rządy, były jakie były, ale Wałęsa i Kwaśniewski byli doceniani na
        całym świecie i wszyscy ich znali. Coś musiało w tym być, że Prezydent
        Aleksander Kwaśniewski był wybrany aż 2 razy. Natomiast Prezydent Lech Wałęsa
        dostał nobla, niósł też flagę olimpijską podczas olimpiady zimowej w Salt Lake
        City 2002.
        Nikt nie śmiał się nawet zarówno z Wałęsy jak i z Kwaśniewskiego.
        Wałęsa nawet potrafił kulturalnie zachować się podczas festiwalu w Sopocie.
        Kaczka w życiu nie spotkałaby się z Eltonem Johnem, w dodatku obrzuciłaby go
        błotem. Co z tego, że był to gej. W końcu to też człowiek.
        PiS oprócz dobrego wrażenia w reklamówkach nic nie potrafił zrobić. Gdzie jest
        te słynne 3 miliony mieszkań. Sami czepiają się też gejów, a dlaczego Pan
        Premier mieszka z kotem. Zaprzeczył też, że ma romans z jedną z posłanek.
        Nie bez przyczyny Wałęsa zapraszał na swoje urodziny Lecha Kaczyńskiego wraz z
        żoną i Jarosława Kaczyńskiego wraz z mężem.

W każdym bądź razie jesli chodzi o protest z pewnością przyjdę ze swoimi
        znajomymi 9 października przed posadę PiS jeśli taki owy się odbędzie.

A może patronat medialny nad tym wydarzeniem podejmie Gazeta Wyborcza?
        • Gość: Mirek z Kanady Re: Poznać głupiego po pomysłach jego IP: *.vn.shawcable.net 23.09.06, 18:53
          Twoj Kwasniewski zataczal sie po pijaku nad mogilami Polakow pomordowanych
          przez NKWD.

PS Niesienie flagi jako dowod uznania miedzynarodowego? Zastanawiam sie ile
          razy taki Winston Churchill niosl flage olimpijska?
    • Gość: Mirek z Kanady Jak sie postaracie to moze nawet NYT o was napisze IP: *.vn.shawcable.net 23.09.06, 16:49
      Oto scenariusz pod wasza rozwage. Spotkajcie sie pod siedziba PiSu. Konieczne
      sa portrety Che Guevarry i teczowe flagi (te ostatnie dostarczy Speedy).
      Oblewacie sie wszyscy benzyna , przykuwacie do czego sie da a nastepnie w
      protescie przeciw "obrzydliwym Kaczorom" podpalacie sie nawzajem. Takie
      samopalenie to niezla impreza, a jak sie dobrze spiszecie do Breliner Zeitung
      and moze nawet sam New York Times o was napisze. Do boju wiec, dzielne
      dziewczyny i chlopaki
      • Gość: oszołomiony Re: Jak sie postaracie to moze nawet NYT o was na IP: 194.114.147.* 23.09.06, 18:40
        A myślałem, że w Kanadzie mieszkają porządni ludzie.
        Czas najwyższy aby w końcu Bin Landen zaatakował myślących inaczej.
        • Gość: Mirek z Kanady Re: Jak sie postaracie to moze nawet NYT o was na IP: *.vn.shawcable.net 23.09.06, 18:51
          co ma piernik do wiatraka?
          • Gość: oszołomiony Re: Jak sie postaracie to moze nawet NYT o was na IP: 194.114.147.* 23.09.06, 23:08
            W tym przypadku i Twoim toku myslenia ma dużo.
            • Gość: dosc tego Re: Jak sie postaracie to moze nawet NYT o was na IP: 194.114.147.* 24.09.06, 01:57
              Naprawde dość rządów PiS-u.
              Potem przez złą politykę nie tylko kraj żyje w chaosu, przez brak stabilności
              politycznej, ale w pewnym stopniu żyjemy w niebezpieczeństwie.
              Krajem musza rządzić porządni ludzie, a nie chołota.
              • Gość: Mirek z Kanady Jak ci tak zle IP: *.vn.shawcable.net 24.09.06, 17:36
                to naprawde podpal sie pod ta siedziba PiSu. Ja pokryje nawet koszty benzyny i
                szturmowek.
                • Gość: oszołomiony Re: Jak ci tak zle IP: 194.114.147.* 25.09.06, 12:32
                  Życzysz mi samobójstwa - jesteś zabójcą.

7 października PO ogłosiło już demonstrację pokojową.
                  Zbieramy się na demonstracji pokojowej przed siedzibą PiS?
                  • Gość: Mirek z Kanady Re: Jak ci tak zle IP: *.vn.shawcable.net 25.09.06, 15:20
                    twoja logika ("zycze ci samobojstwa", jestem wiec "zabojca". Czyli zyczac
                    ci "wszystkiego najlepszego" jestem "najlepszym") ustepuje tylko Tuskowej.

Ja tylko zachecam do demonstrowania z rozmachem, fantazja i polotem. Szrzyknij
                    sobie w zyle lub zapal maryche, pomachaj teczowa flaga, pomodl sie do Che
                    Guevarry i spal sie - o to sie dopiero tym wrednym Kaczorom dostanie.

PS Pewnie jestes zbyt mlody by wiedzic o tzw. leninowskich "pozytecznych
                    idiotach". To wlasnie o takich jak ty myslal Wlodzimierz Ilicz.
                    • Gość: kazek100 Re: Jak ci tak zle IP: *.lanet.net.pl 26.09.06, 20:36
                      Po pierwsze - jeżeli jesteś z Kanady, to kiepsko znasz realia życia tutaj.

Po drugie - jakiż marny jest poziom intelektualny prawicy, jeżeli w kółko i do
                      znudzenia czytam te same taksty... Gdybym za każdym razem dostawal 5 złotych,
                      gdy czytam teksty o "pożytecznych idiotach" to miałbym już tyle pieniędzy, że
                      kupiłbym sobie gdzieś prywatną wyspę i miał Kaczyńskich w głębokim
                      poszanowaniu. Litości, wymyślcie coś nowego. Czy Wasz poziom naprawdę nie
                      przekracza obrzydliwie nudnej publiystyki typu Łysiak czy Ziemkiewicz? Kto ma
                      inne poglądy, niż Wy, ten "pożyteczny idiota"... Naprawdę jesteś tak
                      prymitywny, by myśleć, że jesli ktoś nie zgadza się z Kaczyńskim, to od razu
                      musi miec za odola Lenina? Coż za żenada...
                      A może jestes po prostu zdania, że Kaczyński jest nieomylny i racja jest zawsze
                      po jednej stronie (bo jak nie, to epitet "pożyteczny idiota"?). No to w tym
                      momencie akurat Ty przypominasz bolszewika... A może udowodnij, co jest
                      idiotycznego w sprzeciwie wobec oszołoma, którego jak na razie jedynym
                      osiągnięciem jest totalne skłócenie wszystkich z wszytkimi? A może jeszcze
                      gorsze od bycia "pożytecznym idiotą" jest bycie zwykłyn idiotą?

Żeby było jasne - nie jestem już (niestety) młody. Nie palę marychy, nie noszę
                      koszulki z Che. Więc wymyśl coś nowego.
                      • Gość: oszołomiony Re: Jak ci tak zle IP: 194.114.147.* 26.09.06, 23:20
                        Oglądaliście "Teraz My" w TVN.

No coment co do polityki i partii PiS.

Dość PiSowców. 7 października w Warszawie ma przejść marsz pokojowy PO a także
                        LPRu.
                        Proponuje PROTEST PRZED SIEDZIBĄ PiS przy ul.Garnarckiej. Komu zależy na dobru
                        Polski, zwalczeniu korupcji niech się zjawi na protest.

Czy jesteście za protestem? TO chyba jedyna możliwość obalenia rządu.
                      • alfalfa Re: Jak ci tak zle 27.09.06, 00:23
                        Gość portalu: kazek100 napisał(a):

> Po drugie - jakiż marny jest poziom intelektualny prawicy,

Jakiej prawicy? PiS to prawica wg. Ciebie? Zabawne. W Polsce nie ma praktycznie
                        elektoratu prawicowego i dlatego są partie realizujące narodowy bolszewicki
                        antykomunizm (PiS, LPR) lub socjaldemokraci nowego chowu postprl (SLD,SO,PO i
                        reszta). W odopowiedzi na potrzeby społeczeństwa oczywiście, które chce państwa
                        opiekuńczego i "solidarnego" a rózni się obecnie jedynie w ocenie prl. Obniżyli
                        podatki i koszty pracy? Obcięli wydatki socjalne? Jest "tanie państwo"?
                        A.
                        • Gość: kazek100 Re: Jak ci tak zle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 14:56
                          A, przepraszam kolegę. Ja się z Tobą całkowicie zgadzam - PiS to żadna prawica.
                          To populistyczne oszołomy. Posłużyłem się tym terminem dla ułatwienia, bo sam
                          PiS się tak określa. Jakiejś terminologii w dyskusji trzeba używać, żeby w ogóle
                          się porozumieć - to na moje wytumaczenie.

Zgadzam się (generalnie) z Twoim postem.
                          • alfalfa Re: Jak ci tak zle 27.09.06, 20:38
                            To ja przepraszam, że się trochę zbulgotałem, wnerwia mnie to pomieszanie
                            pojęć, np. Wierzejski opowiadający o "rządach prawicy" albo opowieści o
                            rządzących IIIRP "liberałach".
                            pzdr,
                            A.
                • Gość: tsurani najpierw zainwestuj w inne rzeczy IP: 150.254.164.* 28.09.06, 10:56
                  Proponuje okulary dla lepszej widoczności na to co się wkoło Ciebie dziejem, a
                  dalej jakichś pigułek na otępienie umysłowe. Ja wiem, że nawet porządnego
                  człowieka może sekta omamić, więc nawet mi Cię żal. Ale zauważ człowieku, że
                  tańczysz tak jak Ci Kaczyński gra. A że Kaczyński słuchu nie ma i do grania się
                  nie nadaje, o tym już cała Polska wie.
      • Gość: tsurani to się nazywa mniejsze zło, kolego :) IP: 150.254.164.* 28.09.06, 10:53
        mimo wszystko bardziej mi sie podoba tęczowy od brunatnego. I bardziej cenię
        pana Guevarrę od pana Hitlera, który jest jednym z najbardziej znanych
        ideologów narodowego socjalizmu - ustroju tak uwielbianego przez Kaczory,
        miłościwie panujące w twojej ograniczonej makówce.
        • Gość: Mirek z Kanady Kolega twoim nie jestem i nie chce byc. IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:49
          Przeczytalem wlasnie manifest NSDAP z 1920 roku. Powiedz mi madralo, ktory z
          punktow programu Hitlera jest niby zbiezny z programem PiSu. Moze ten o
          zwalczaniu religii?
          • Gość: kazek100 Re: Kolega twoim nie jestem i nie chce byc. IP: *.lanet.net.pl 29.09.06, 12:37
            A gdzie Twój przedmówca coś takiego napisał?

natomiast często słyszę od samych Kaczyńskich o "bloku narodowo - ludowym". I
            to sie kojarzy samo... A to nie moje słowa...
            • Gość: jazmychniezonych Bo tutaj jest jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 12:42
              "Rzepa" napisała
              Czy rzeczywiście nic się nie stało?

Ci, którzy sprawę nagrania negocjacji z posłanką Samoobrony porównują do afery
              Rywina, są bezczelnymi hipokrytami i skończonymi łobuzami. Przykro mówić, ale
              każdy, kto zna polskie życie polityczne, wie doskonale, że tak właśnie wyglądają
              negocjacje. W każdych negocjacjach mówi się o stanowiskach. Nie tak dawno temu,
              w listopadzie ubiegłego roku, spotykałem się w pokoju hotelowym z Donaldem
              Tuskiem i Janem Rokitą, którzy domagali się ode mnie stanowisk. I to bardzo
              intensywnie. Ciągle mi tłumaczyli, że ja coś wiem, oni muszą więc mieć MSW.
              "Jarek, ty wiesz, o co chodzi" - ciągle mi to mówili. Byliśmy wtedy jeszcze w
              stosunkach koleżeńskich. Do dzisiaj nie wiem, o co im chodziło. Gdyby to ktoś
              nagrał, toby mogła z tego wyjść gigantyczna afera związana z Platformą
              Obywatelską. Sprawy stanowisk stają w każdych negocjacjach.

Ale także stanowiska dla krewnych i znajomych króliczka, jak to było w przypadku
              rozmowy z posłanką Beger i ministrem Lipińskim? Przecież nie chodziło tylko o
              stanowisko dla Beger?

Przecież Renata Beger postawiła swoje żądania, i to był finał. Zdecydowałem od
              razu, że w ogóle nie ma o czym rozmawiać.

• Gość: kazek100 Re: Bo tutaj jest jak jest IP: *.lanet.net.pl 29.09.06, 13:34
                Nie wiem czy wiesz, że od pewnego czasu naczelnym Rzepy jest człowiek z nadania
                Kaczyńskich.

Poza tym - jak można traktować poważnie argumentację typu "kradnę bo wszyscy
                kradną"? Szczególnie, gdy się głosi "rewolucję moralną" i "oczyszczenie z
                dotychczasowych praktyk"?

Poza tym - nie chodzio tylko o stanowiska. A propozycja spłacenia z pieniędzy
                sejmowych (naszych!) weksli samoobrony?

Poza tym - tu są dowody, nagranie. A po drugiej strony słowa Kaczyńskiego bez
                żadnego dowodu. Niestety - tak to już jest, że aby coś uargumentować, trzeba
                ten dowód mieć. Inaczej mógłbym twierdzić, że w zeszłym roku Ty proponowałes mi
                współudział w napadzie na skarbiec WBK - jaką wartośc mają takie słowa? Żadną.
            • cortez_i_pizarro Re: Kolega twoim nie jestem i nie chce byc. 29.09.06, 15:34
              A "National Hockey League" czy "National Basketball Association" tez ci sie
              kojarzy z faszystami?
    • Gość: wPiSdu Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: 194.114.147.* 26.09.06, 23:23
      Kiedy protest.
      Czas obalić kaczki i pisiorów.
      • Gość: Mirek z Kanady Walczysz z demokracja? IP: *.vn.shawcable.net 27.09.06, 05:29
        Nawolujesz do obalenia demokratycznie wybranych wladz. To nadolywanie do
        zamachu stanu. A za to sie idzie do pierdla, kotku.

Gdzie protestowales kiedy Kwach z Millerem rozkladali i rozkradali Polske?
        • lucyferciu Kaczory nie mają nic wspólnego z demokracją!! 27.09.06, 07:18
          Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a):

> Gdzie protestowales kiedy Kwach z Millerem rozkladali i rozkradali Polske?

A gdzie ty wtedy protestowałeś? Jakoś nie widziałem ciebie na barykadach? Aaa,
          rozumiem. Spier..liłeś z Polski. To tak jakbyś wsadził łeb do piachu. Ale
          zapominasz o tym, że twoja d.pa ciągle wystaje.
          --
          Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu
          M.K.
        • speedy Re: Walczysz z demokracja? 27.09.06, 08:15
          Tak, tylko, że tą demokratyczna większością było moher i zwolennicy PiS.

Żyjesz sobie słodko w Kanadzie. Polska polityka wogóle Ciebie nie dotyczy, a
          więc się wypowiadaj tu i spadaj do Kanady!
        • Gość: tsurani a Ty rozumiesz co to demokracja? IP: 150.254.164.* 28.09.06, 10:46
          bo ja mam wrażenie, że nie bardzo... Chyba zbyt dużo ograniczeń nałożyłeś na
          umysł, by móc pojąć to słowo
          • Gość: Mirek z Kanady Re: a Ty rozumiesz co to demokracja? IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:20
            Oswiec mnie! Chetnie poznam twoja definicje "demokracji".
    • tipsiara Re: _protest przed siedzibą PIS_ 26.09.06, 23:49
      czekam tylko na podanie czasu i miejsca
    • e-marco Re: _protest przed siedzibą PIS_ 26.09.06, 23:50
      POpieram!

A wszystko to, że dobrały się dwie kaczki, jedna Jaruś, druga Leszek.
      • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 00:02
        Po obejrzeniu "Teraz My" zadaje sobię tylko pytanie W JAKIM KRAJU MY ŻYJEMY???

Dzięki za odzew. Widze, że pare osób chociaż przybędzie.

"Marek z Kanady" tobie naprawde PiS zrobił już wodę z mózgu.

Protest proponuję zoorganizować w przed dzień protestu PiS i LPR, który ma
        odbyć się 7 października, a więc w POZNANIU 6 PAŹDZIERNIKA W PIĄTEK.

A gdzie? Oczywiście, że przed siedzibą PiS, ul.Garnarska 6, przy ul.Taczaka.

Godzina jeszcze nie jest znana. Może Wy zaproponujecie.
    • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 00:06
      Nie wykluczone, że pisiory nie ściągną policji.
      Skontaktujmy się tez z innymi partiami może się przyłączą.

Zaprotestujmy nie tylko przeciwko rządom krajowym PiS, ale i naszym poznańskim.
      Zaprotestujmy przeciwko polityce Jana Filipa Libickiego oraz Jacka Tomczaka.

CO zrobił Jan Filip Libicki dla niepełnosprawnych? NIC!!! Jednen z jego
      programów zapowiadał zrobienie Poznania, miastem przyjaznym dla
      niepełnosprawnych. A czy w ciągu jego kadencji powstał choć jeden podjazd dla
      wózków.

Program wyborczy Jacka Tomczaka - bez komentarza.
      Obiecanki, cacanki.

Przyjdziecie na protest???
    • Gość: filut (bez loginu) No to po IV Rzeczpospolitej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 00:21
      terazmy.onet.pl/1361937,archiwum.html
    • Gość: tk Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.backiel.com.pl 27.09.06, 00:37
      Przyjadę!! z Żagania :)
      • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 01:26
        A więc protest przeciwko PiSowi 6 października, przy ul.Garnarskiej, przed
        siedzibą PiS.

Pozostaje tylko ustalic godzinę.

Zaprotestujmy nie tylko przeciwko calemu PiSowi, ale przeciwko braku wywiązania
        się z programu wyborczego zwłaszcza wobec niepełnosprawnych przez Jana Filipa
        Libickiego!!!, a takze przeciwko szykonowaniu homoseksualistów.

PiS nic nie zrobił przez rok swojej kadencji!!!
        • Gość: kazek100 Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 15:03
          12 czyli w samo południe?

Czy za wcześnie? Może za wczesnie, bo w przeciwieństwie do pisowców, niektórzy
          ludzie naprawdę pracują.
          Mnie akurat pasuje, ale czekam na ew. inne propozycje?
          • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 15:10
            Gość portalu: kazek100 napisał(a):

> 12 czyli w samo południe?
            >
            > Czy za wcześnie? Może za wczesnie, bo w przeciwieństwie do pisowców, niektórzy
            > ludzie naprawdę pracują.
            > Mnie akurat pasuje, ale czekam na ew. inne propozycje?

Pojawiłą się pierwsza propozycja.
            6 października 12:00

To jedyny sposób w jaki możemy zaprotestować nasze niezadowolenie z rządzących
            nami.

Czekam na dalsze propozycje i czy będą chętni. JEśli tak to podawajcie albo
            inną godzinę albo potwierdzenie.
            • stereoboy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 15:17
              Proponuję jednak później, 6 października to normalny dzień pracy. Ewentualnie
              przesunąć termin na sobotę.
    • speedy Re: _protest przed siedzibą PIS_ 27.09.06, 01:46
      W Warszawie szykuje się demonstracja także SLD, które pójdzie razem z PO.
      Nie bądźmy inni. Zoorganizujmy protest przed siedzibą PiS w przed dzień tego
      protestu PO z SLD no i można być rzec Samoobronny.

Zaprotestujmy przeciwko korupcji w sejmie, niewywiązywaniu się z programów
      wyborczych i psuciu Polski.
      • Gość: Mirek z Kanady Milego samopalenia!' IP: *.vn.shawcable.net 27.09.06, 05:26
        Czyli rozowi brataja sie z czerwonymi. Brawo, zdrajcy i sprzedawczyki. Tylko
        nie zapomnijcie o Che Guevarrze, benzynie i zapalkach.

PS Jarek Kaczynski i tak da wam do wiwatu!
        • speedy Re: Milego samopalenia!' 27.09.06, 08:12
          Ave Moher!!!

Nie wypowiadaj się kanadyjski bezmózgu. Siedź sobie i zawijaj je w te sreberka.
          • speedy Protest przeciwko PiSowi 27.09.06, 15:06
            Pojawiła się propozycja, aby zebrać się przed krzyżami.
            A więc zbierzmy się pod Pomnikiem Czerwca'56, gdzie walczono o wolność i chleb.
            Zbierzmyu się po 50. latach w tym samym miejscu i zaprotestujmy przeciwko
            łamaniu praw człowieka, korupcji, defraudowaniu naszych pieniędzy z naszych
            podatków, walce o stołki. Zaprotestujmy przeciwko braku wywiązania się z
            programu wyborczego. To jeżeli chodzi o kraj. Ale zaprotestujmy tez o dobro
            naszego miasta. Jan Filip Libicki z PiSu w jednym z punktów swojego programu
            deklarował, że Poznań będzie miastem przyjaznym dla niepełnosprawnych.
            W ciągu roku jego kadencji nie pojawiło się ani jedno przejście z sygnalizacją
            dla niewidzacych, nie pojawiły się rzadne udogodnienia dla niepełnosprawnych na
            wózkach oraz matek z dziećmi. Nie obniżono (dzięki Libickiemu) rzadnego
            krawężnika dla wózków, nie zmodernizowano Kaponiery. Zaprotestujmy takze
            przeciwko szykonowaniu przez Jacka Tomczaka, Jana Filipa Libickiego oraz
            Przemysława Alexsandrowicza braku przeprosin homoseksualistów za porównanie ich
            do zoofolilów, nekrofilów i pedofilów. Nie chcę aby był to temat nr1, daje
            tylko lokalny przykład poznańskiego PiSu.

Zbierzmy się pod poznańskimi Krzyżami i podobnie jak 50 lat temu zawalczmy o
            wolność i dobro tego kraju. Potem przemaszerujmy w ciszy w pokojowej atmosferze
            pod siedzibę PiS i złożmy naszą petycję o odwołanie Premiera RP ...
            • czandala Re: Protest przeciwko PiSowi 27.09.06, 15:09
              To konkrentnie kiedy i gdzie? Bo niektórzy by chciali przyjechac z poza Poznania!
              • speedy Re: Protest przeciwko PiSowi 27.09.06, 16:49
                czandala napisał:

> To konkrentnie kiedy i gdzie? Bo niektórzy by chciali przyjechac z poza
                Poznania!

To już Wy zadecydujcie - chodzi mi o godzinę.
                Ja proponuję 6 października godz. 12:00 przed Krzyżami i przemarsz pod siedzibę
                PiS. Więcej w poprzednich moich wątkach.
            • Gość: Mirek z Kanady Nie histeryzuj IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 03:42
              Zachowujesz sie jak egzaltowana guwernantka. Niby to jakie prawa czlowieka sa
              LAMANE w Polsce. Podaj tez definicje "lamania". I nie porownuj rozlanej krwi
              ludzkiej w 1956 roku z zakazem zbiegowiska dewiantow.
              • speedy Re: Nie histeryzuj 28.09.06, 10:24

> Zachowujesz sie jak egzaltowana guwernantka. Niby to jakie prawa czlowieka sa
                > LAMANE w Polsce. Podaj tez definicje "lamania". I nie porownuj rozlanej krwi
                > ludzkiej w 1956 roku z zakazem zbiegowiska dewiantow.

Tak
                • speedy Re: Nie histeryzuj 28.09.06, 10:29
                  speedy napisał:

> Gość portalu: Mirek z Kanady napisał(a):
                  >
                  > > Zachowujesz sie jak egzaltowana guwernantka. Niby to jakie prawa czlowiek
                  > a sa
                  > > LAMANE w Polsce. Podaj tez definicje "lamania". I nie porownuj rozlanej k
                  > rwi
                  > > ludzkiej w 1956 roku z zakazem zbiegowiska dewiantow.
                  >

Tak, to dlaczego w Poznaniu ani razu nie mógł spokojnie przejść MARSZ
                  RÓWNOŚCI???
                  Konstytuacja daje nam prawo publicznego demonstrowania!
                  • Gość: Mirek z Kanady Re: Nie histeryzuj IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:35
                    Demonstrowania moze tak ale nie do publicznego gorszenia innych.

• Gość: Mirek z Kanady Poza tym IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:37
                      urzedujacym prezydentem miasta, ktory wydal te zakazy byl niejaki Grobelny z
                      waszej UKOCHANEJ Platformy Obywatelskiej. Wiec odwal sie od PiSu.
                      • Gość: kazek100 Re: Poza tym IP: *.lanet.net.pl 29.09.06, 13:24
                        Tu akurat (po raz pierwszy) - masz sporo racji.

PO zachowała się w wielu sprawach kunktatorsko i na poziomie pisu. Rokita to ta
                        sama mentalność, co Kurski. Jest w jakiś sposób prawdą, że to wszystko "jest
                        winą platformy" bo jak może być prawdziwą opozcyją twór, który głosi poglądy
                        takie same, jak pis? A niekiedy jeszcze bardziej oszalałe (np. w wkwestii
                        lustracji?).

To nie zmienia jednak faktu, że pis to gangrena polityka, kłamcy i uszuści.
                        Proszę, nie broń nas przed grypą rozsiewając zarazki dżumy...
        • Gość: tsurani LOL IP: 150.254.164.* 28.09.06, 11:08
          Oj dał nam juz wystarczająco! :))) Teraz pora by go zapakować w paczke i
          wysłać, dajmy na to, do Kanady. Pewnie się uciesz z takiego prezentu? Będziesz
          mógł go ubóstwiać do woli, może nawet da Ci się pogłaskać po łysince. Wielki
          LOL z Ciebie człowieku. Jesteś płytki jak kałuża na pustyni i ograniczony jak
          spólka zoo. Daruj sobie już te komentarze - ośmieszasz się.
          • Gość: Mirek z Kanady Re: LOL IP: *.vn.shawcable.net 29.09.06, 06:00
            twoje komentarze sa natomiast niezmiennie wielkopomne i nasycone jedynie
            sluszna madroscia.
    • Gość: Filip Re: ..zbieramy sie przed pomnikiem mordu 1956 IP: *.dsl.bell.ca 27.09.06, 17:23
      ...Nastal nam ponownie czas konsolidacji sil narodowych do obrony naszych
      narodowych interesow....obrony obecnego rzadu RP...

...musimy miec plan czynnego zaangazowania , manifestacji..

...mam pomysl by zebrac sie dzis wieczorem pod pomnikiem historycznie dla
      Poznania najwazniejszym, ...pomnikiem pomordowanych przez UB 1956 przyniesc
      znicze, zapalic je i odmawiac rozaniec...czy
      spiewac patriotyczne piesni.

..prosimy was o poparcie dla obecnego rzadu...

Zlo musi ustapic !

--------------------------------------------------------------------------------
      • Gość: kazek100 Re: ..zbieramy sie przed pomnikiem mordu 1956 IP: *.lanet.net.pl 27.09.06, 19:18
        Gość portalu: Filip napisał(a):

"do obrony naszych
        > narodowych interesow....obrony obecnego rzadu RP..."
        "..prosimy was o poparcie dla obecnego rzadu...
        Zlo musi ustapic !"

Przecież to klasyczne oksymorony!

Czyli byłoby nawet zabawne, gdybyś w to nie wciągał ofiar 56.

Wciąganie ofiar w obronę zwykłych kłamców jest obrzydliwością...
      • Gość: czandala Re: ..zbieramy sie przed pomnikiem mordu 1956 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:18
        Pięknie zełgane - OBRONA NARODOWEGO INTERESU - tak się dzis nazywa kupczenie
        stanowiskami i obiecywanie pokrycia weksli z funduszy państwowych.

Dość specyficznie pojęty patriotyzm - ot prawo prawem, a sprawiedliwość musi być
        po naszej stronie.

Dziękuję, nie potrzebuję upgrade'u do RP v. 4.0
      • speedy Re: ..zbieramy sie przed pomnikiem mordu 1956 27.09.06, 21:23
        Gość portalu: Filip napisał(a):

> ...Nastal nam ponownie czas konsolidacji sil narodowych do obrony naszych
        > narodowych interesow....obrony obecnego rzadu RP...
        >
        > ...musimy miec plan czynnego zaangazowania , manifestacji..
        >
        > ...mam pomysl by zebrac sie dzis wieczorem pod pomnikiem historycznie dla
        > Poznania najwazniejszym, ...pomnikiem pomordowanych przez UB 1956 przyniesc
        > znicze, zapalic je i odmawiac rozaniec...czy
        > spiewac patriotyczne piesni.
        >
        > ..prosimy was o poparcie dla obecnego rzadu...
        >
        > Zlo musi ustapic !

To módlcie się dalej o zakłamanie, walkę o stołki i oszukiwanie obywateli.

Miarka się przebrała. PiS już zakończył swoją kadencję.
        No właśnie Zło musi ustąpić!!!

Nato podało (za newsem za PAP), że Polska wyśle prawdopodobnie swoje wojska do
        Afganistanu. Dość tego , to Lepper załatwiał w pocie czoła pieniądze dla
        rolników, a oni chcą wysłać wojska do Afganistanu. Nie wytrzymuję już. I
        dobrze, że wysyłają w końcu Bin Laden zrzuci bomkę na ten Sejm.

Polskiej polityce już nic nie pomorze. Trzeba by wszystko zaorać i na nowo
        posadzić.

My, jako obywatele, a przynajmniej ich większość (pomijam moher, myślących
        inaczej i wielbicielu PiSu) możemy tylko po przez protest wobec PiSu
        zadeklarować nasze niezadowolenie.

W Warszawie pod Sejmem jest 200 osób. Czy na poznańską demonstrację też
        przyjdzie podobna liczba?
    • igo.xp 200 osób protestuje. 27.09.06, 20:44
      Podobno 200 osób płci różnej i różnej wiekiem protestuje przed sejmem. Nie
      podoba im się praca PiS - owskiego Rządu RP. A mnie się podoba. Sporo się w
      Polsce ostatnio dzieje dobrego. Nie podoba mi się natomiast postawa posłów PO,
      SLD i Samoobrony. Zajmują połowę foteli w sejmie pobierajac poselskie pensje za
      nic nie robienie. Absolutne NIC nie robienie. Ciekawe jak to bractwo godzi tę
      sytuację z własnym "morale", na które to tak głośno się dzisiaj powołuje w
      sprawie Pani Beger.
      • Gość: dumny polak Re: 200 osób protestuje. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 21:38
        Mi też się PiS podoba. Rządzi wspaniale! Oto dowody:
        1) W przyszłym roku biedy w Polsce już nie będzie. Dzięki przeznaczeniu 20 mln
        zł na budowę Świątynii Opatrzności Bożej, Dobry Pan nie dopuści by ubogim
        Polakom działa się krzywda.
        2) Bezrobocie ciągle spada - już 3000 ludzi znalazło zatrudnienie w
        administracji rządowej, a 1,5 mln poza granicami. Wkrótce kolejny 1000 Polaków
        będzie pracowac w Afganistanie dla dobra ogólnego - to zresztą majstersztyk
        polskiej polityki zagraniczej i jej największy sukces.
        3) Dzięki temu, że rząd wcale nie zajmuje się gospodarką - ta ma się doskonale.
        4) Rośnie liczba wykształconych Polaków - minister koalicyjnej LPR odmienił
        oblicze polskiego szkolnictwa i pozwolił nam wszystkim poczuć się narodem
        mądrych ludzi.
        5) Ruszyła w końcu lustracja. Najpierw duchowieństwa. Kiedy doszło do lustracji
        polityków, okazalo się, ze istnieją wyjątki od reguły - twórczość bezpieki jest
        autentyczna i zgodna z prawdą - oczywiście poza aktami Zyty G., które zostały
        wymyślone przez agenta Wieczorka. Dzięki lustracji rozliczami się też sromotnie
        z oprawcami: są głównymi świadkami w procesach i mają tym samym decydujący wpływ
        na wydanie wyroku.
        6) Społeczeństwo jest coraz bogatsze, szczególnie to które pracuje w Anglii lub
        Irlandii. Rosną ceny (np. benzyny), czyli że ludzie więcej wydają, a tym samym
        ci co sprzedają więcej zarabiają i potem moga więcej kupić od tych, co u nich
        wydali.
        • iulius Re: 200 osób protestuje. 27.09.06, 23:18
          Słuchajcie, pod siedzibą PiS w Poznaniu jest strasznie mało miejsca, poza tym to
          na uboczu. Lepiej pokazać się w głównych punktach miasta.

Jutro o 19 na Placu Wolności :)
          • speedy Re: 200 osób protestuje. 27.09.06, 23:36
            iulius napisał:

> Słuchajcie, pod siedzibą PiS w Poznaniu jest strasznie mało miejsca, poza tym
            t
            > o
            > na uboczu. Lepiej pokazać się w głównych punktach miasta.
            >
            > Jutro o 19 na Placu Wolności :)

Daj trochę czasu forumowiczom na znalezienie czasu i dobrze, aby termin był z
            wyprzedzeniem. Może jednak 6 października w piątek.
            • Gość: Filip Re: 200 osób protestuje. IP: *.dsl.bell.ca 28.09.06, 02:56
              Toronto.28 wrzesnia 2006

...czas spotkania lub codziennych spotkan Polonii pod konsulatem RP. w
              Toronto bedzie ogloszony jutro w polonijnej prasie.

Chcemy tymi spotkaniami Polonii okazac swoje poparcie dla dzialan Rzadu RP
              L.Kaczynskiego, rzadu wylonionego w demokratycznych wyborach by wesprzec
              wszelkie sily postepu w jednoczeniu sie, uzyskaniu koniecznej sejmowej
              wiekszosci ...w przezwyciezeniu medialnej hipokryzji ...atakow ze strony post-
              komuny...SLD, PO i "Samoobrony"

...mam nadzieje ze Polonia swiata uczyni podobnie i zaprezentuje swoja sile,
              w pokojowych manifestacjach jako wyrazu poparcia obecnego rzadu RP.

• Gość: Mirek z Kanady Re: 200 osób protestuje. IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 03:44
                Popieram. Tylko wsparcie dla rzadu J Kaczynskiego moze przyniesc pozadane
                zmiany w Starym Kraju!
                • speedy Re: 200 osób protestuje. 28.09.06, 10:14
                  Filip i Mirek z Kanady w ogóle nie wypowiadajcie sie na ten temat. Nie żyjecie
                  w tym kraju i w ogóle nie wiecie jak się tu żyje.

Łatwo było trześć portkami i wypieprzyć z Polski za ocean. Tchurzostwo,
                  tchurzostwo i jeszcze raz tchurzostwo. Jak się Wam tak podoba za rządów
                  Kaczyńskiego to zapraszam, wróćcie do Polski ! ! !
                  • Gość: Mirek z Kanady Tchorzostwo IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:42
                    "Slownik ortograficzny", "slownik ortograficzny" i jeszcze raz "slownik
                    ortograficzny". Ty, Speedy, odrob najpierw lekcje a potem sie bierz za
                    zmienianie rzeczywistosci.

Poza tym fakt mieszkania poza granicami Polski nie jest w zaden sposob zwiazany
                    z odwaga osobista. Ja np. wyjechalem do Kanady na studia. Tu poznalem
                    Kanadyjke ,z ktora sie ozenilem. Jak sie to ma do tchorzostwa nie moge pojac...
                    • kazek100 Re: Tchorzostwo 28.09.06, 16:23
                      Do tchórzostwa to może nijak, ale do nieznajomości polskich realiów - wprost.
                      Podobnie jak nieuzywanie polskich znaków diakrytycznych do pouczania kogoś w
                      kwestii jezyka. Rozumiem, że w Kanadzie możesz mieć z tym problem, ale ze
                      zrozumieniem sytuacji w Polsce - też możesz mieć problem podobny. dowodem są -
                      brzydko mówiąć - pierdoły, jakie wypisujesz (te o "pożytecznych idiotach,
                      Leninie etc).

A nie czujesz po prostu, że jest dość aroganckie pouczanie ludzi tutaj, gdy
                      naszych problemów po prostu nie widzisz? Gdy po prostu nie czujesz, jak na co
                      dzień urządzają nam szambo Kaczyński i Giertych?
                    • skrzynkajagi Re: Tchorzostwo 29.09.06, 23:09
                      Kiedy bylam w Oslo (na kilka tygodni) i wybieralam sie wlasnie do ambasady
                      glosowac, zagadnela mnie pani od 30 lat mieszkajaca w Norwegii (Polskiego
                      obywatelstwa sie zrzekla). Namawiala mnie, abym koniecznie zaglosowala na PIS,
                      zebysmy mieli katolicka Polske. I musze przyznac, ze bardzo mnie takie
                      podejscie bawi.
                      Bo to ja musze teraz zyc w kraju, w ktorym wszyscy wszystkich podejrzewaja o
                      najgorsze, a wladza tylko do tego zacheca. Musze zyc w kraju, w ktorym na kazda
                      krytyke wladza odpowiada, ze winne jest PO i zajmuje sie obsadzaniem totalnie
                      niekompetentnych ludzi np w mediach (vide: radio Merkury) zamiast sprawic,
                      zebym chcac sie usamodzielnic finansowo (zalozyc dzialalnosc) nie musiala
                      pokonywac tysiaca urzedniczych przeszkod. Nie mowiac juz o moich rowiesnikach,
                      ktorzy pracuja za 850 zl. miesiecznie, dla ktorych nie robi sie nic (oprocz
                      wmawiania im, ze to przez szara siec tak malo zarabiaja)

I dlatego, wybacz Mirku, ale bawi mnie Twoj zapal do mowienia nam w kraju, co
                      jest dla nas dobre. Zapraszam, zobacz jaka tu jest atmosfera, a dopiero potem
                      mow ludziom, jak maja glosowac.
    • Gość: obserwator Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:17
      Prawo i Sprawiedliwość realizuje program naprawy państwa. Stąd ta wściekla
      nagonka. To konwulsje ukladu ktory boi sie prawdy i odpowiedzialnosci. Nagrane
      negocjacje z pania Beger to żadna sensacja, kazdy student politologii wie, ze
      to normalne dzalania w ramach systemu parlamentarno - gabinetowego - po prostu
      trzeba miec większość w Sejie, aby móc rządzic. Więc szanowni różowi z PO
      czerwoni z SLD, a także szanowny panie Leperze- nie uprawiajcie demagogii.
      Polityka to gra, a Kaczyńscy wiedzą jak sie ją skutecznie prowadzi.
      • Gość: Mirek z Kanady I basta IP: *.vn.shawcable.net 28.09.06, 15:44
        Swietnie napisane (powiedziane), Obserwatorze. oby tylko polglowkom czytajacym
        GW chcialo sie to przemyslec i dojsc do samodzielnych wnioskow...
        • kazek100 Re: I basta 28.09.06, 16:30
          Zaraz się dowiemy, ze normalnym sposobem dyskutowania jest obrażanie rozmówców
          ("półgłówkom"). Fakt, że od tych ludzi nie takie szambo słowne zazwyczaj
          słyszymy (potem mówią o skrócie myślowym).

Pomijając już fakt, że to wszystko jest po prostu nieprawdą, bo rząd
          Kaczyńskich jest bardziej skorumpowany i zakłamany, niż wszystkie poprzednie
          (wstyd powiedzieć - wliczając w to nawet rząd sld), to nie wiem, jak wy
          logicznie tlumaczycie sobie fakt argumentacji typu "to wszystko w polityce jest
          normalne" z nazewnictwem typu IV RP (a więc deklaracją zmiany) i obietnicami
          moralnego przełomu. Oczywiście bzdury powtarzane 100 razy dzienie w radio
          maryja są dla Mirka "samodzielnym mysleniem". Normalnie umrzeć ze śmiechu
          można :-)))
          • Gość: czandala Do chama z Kanady!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:08
            A co Cię tam trzyma w Kanadzie? Dlaczego wielki Polaczku nie wrócisz na łono
            ojczyzny? W kraju mógłbyś skuteczniej wspierać obecną władze. Czyżby żona nie
            mogła w Polsce sobie legalnej aborcji zrobić? Fakt, wy tam w Kanadzie macie
            aborcję na życzenie.

Jakie ty masz moralne prawo by mówić nam, mieszkającym w Polsce, co jest dla nas
            dobre. Znam wielu takich jak Ty, którzy na forum krzyczą - MY, POLONIA - a w
            kraju, w którym mieszkają wstydzą się polskości, kreując się na rdzennych
            mieszkańców. Wróć i zacznij tu na miejscu, w Polsce robić coś pożytecznego dla
            kraju, dla ludzi którzy tu mieszkają. Masz prawo mieć swoje zdanie, ale nic cie
            nie upoważnia do obrażania tych, którzy się z tobą nie zgadzają. Niestety,
            wolisz być chamem, a tym samym taki kreujesz też wizerunek Polonii.

IV RP umiera... zapalmy świeczkę na znak solidarności z "prawymi i
            sprawiedliwymi"... [*]
            • Gość: Mirek z Kanady Re: Do Pierdoly z Gadek!!! IP: *.vn.shawcable.net 29.09.06, 05:53
              strasznie marudzisz i to od rzeczy.

Niczego o mnie nie wiesz, nie oceniaj wiec czy sie wstydze swej polskosci czy
              nie.

Najbardziej zal mi takich kmiotow, ktorzy sie raz do Berlina czy Londynu
              przejechali a wydaje im sie, ze wiedza wszystko i o wszystkich.

Jesli chodzi o nazywanie mnie "polaczkiem" to co wlasciwie chcesz tu przekazac?
              Ty "polaczkiem nie jestes" (Moze twoj dziadek sluzyl w Wehrmachcie)?

Nikogo nie obrazam ale jedynie usiluje pokazac i napietnoweac wasza zbiorowa
              glupote spod znaku kosmopolityczno-cwaniacko-pedalskiej postawy zyciowej
              lansowanej przez "postepackie merdia" i oczywiscie zasady "robta co chceta".

• Gość: oSTRy Do kanadyjskiego naiwniaka IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 12:09
                A co Ty wiesz o czandali, że tak o nim mówisz? Uwierz mi, że ludzie żyjący w
                kraju mają już możliwość podróżowania, więc wiedzą to samo, co Ty za oceanem.
                Jeżeli tak Ci "nasza zbiorowa głupota" przeszkadza, po co siedzisz na tym forum?
                Może zajmij się problemami swojej Kanady. Przez grzeczność, nie skomentuję
                Twojej "kurskiej" aluzji.
                PS. jak słusznie podkreślasz, to, co robimy, to nasze - więc nic Ci do tego.
              • Gość: kazek100 Re: Do Pierdoly z Gadek!!! IP: *.lanet.net.pl 29.09.06, 12:33
                Nie, nikogo nie obrażasz, a skąd :-))). Ja Cię nawet człowieku rozumiem.
                Kaczyńsscy zrobili Ci już takie siano w głowie, że obrzucając dyskutantów
                wulgarnymi epitetatmi nawet nie zauważasz ich obraźliwości. Masz rację. To
                tylko skrót myślowy. Domniemywania. A jak Ci ktoś odpowie, żeś jednak cham, to
                będzie nadużycie semantyczne ;-)))

By nie być gołosłownym a'propos tego obrażania zacytujmy z ostatniego tylko
                postu zwolennika rewolucji moralnej z Kanady: " napiętnoweac wasza zbiorowa
                > glupote spod znaku kosmopolityczno-cwaniacko-pedalskiej postawy zyciowej".

Prawda, że kultura aż bije?

Szkoda tylko, że mimo wpisania tylu postów, nie udało Ci się sformułować choćby
                jednego argumentu...
        • Gość: tsurani wykwakało kacze echo IP: *.icpnet.pl 28.09.06, 22:35
          LOL
    • arguss10 nie dajcie sie nabrać 28.09.06, 21:34
      Po chodzi wylacznie o stolki a nie kraj.
      Kiedy widzę tepą gebe schetyny przypomina sie SB.
      Tusk jest oportunista i poplecznikiem wyzyskiwaczy.
      • Gość: Mirek z Kanady nic dodac nic ujac IP: *.vn.shawcable.net 29.09.06, 05:54
        Brawo!!!
      • Gość: Stefan Re: nie dajcie sie nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 01:37
        Myślę, że teraz nie czas na pierdoły. Sytuacja jest naprawdę poważna - zamach
        stanu trwa. Trzeba pomyśleć o formie i miejscu urządzenia w Poznaniu
        MANIFESTACJI POPARCIA DLA RZĄDU i rozbicia układu. Istnienie PO jest już
        upokarzające dla narodu.
      • Gość: Urząd Pracy Re: nie dajcie sie nabrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:25
        lub do kopania rowów.
    • Gość: mp Re: _protest przed urzedem wojewodzkim IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 01:23
      w piatek o 17 przed urzedem wojewodzkim w Poznaniu, spontaniczny protest
      przeciw temu co w Polsce sie dzieje
      • speedy Re: _protest przed urzedem wojewodzkim 29.09.06, 04:46
        Gość portalu: mp napisał(a):

> w piatek o 17 przed urzedem wojewodzkim w Poznaniu, spontaniczny protest
        > przeciw temu co w Polsce sie dzieje

To już w końcu kiedy? Dziś czy 06.10 w pt?
        Proponuję zbiórkę przed Urzędem Wojewódzkim, potem przemarsz pod Krzyże w
        ciszy, minuta ciszy na Placu Mickiewicza. Fajnie byłoby gdybyśmy utworzyli
        wszyscy mapę Polski, tzn. ustawili się w kółku tworząc granicę
        Rzeczypospolitej, a potem przemarsz pod siedzibę PiS.

Czekam na echo.
        • Gość: Mirek z Kanady Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 29.09.06, 05:59
          Minuta ciszy? Kogos zabili? Ktos siedzi w wiezieniu?

Oj speedy - juz takie lancuchy ludzkie w imie "wyzszych" celow praktykowano w
          historii. Przykladem - lancuch ludzki przy kopani kanaly Wolga - Don. Albo
          lancuchy "pozytecznych idiotow" w Europie Zach. ktorzy starali sie uniemozliwic
          rozmieszczenie rakiet Pershing w latach 80tych.

Speedy - zamiast myslec (?) o utopii wez sie czlowieku do uczciwej roboty.
          • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 29.09.06, 12:45
            Te protesty nie są dobrze - niestety - robione, bo to zbyt szybko, zbyt
            spontanicznie, tak szybko nie da się ludzi ściagnąć, załatwić opiekunki do
            dziecka, zastępstwa w pracy etc.

Ale sprawa oczywiście jest zrozumiała - poziom zakłamania i szkodliwości
            Kaczynskich jest już nie do zniesienia.

Twój post Mirku jak zwykle nie ma miejcu. Jakaś Wołga Don sprzed półwiecza (nie
            wstyd Ci przywoływać arutentycznej tragedii, by bronić kłamców i oszołomów?).
            Acha - po raz kolejny przeczytałem o "pożytecznyc idiotach" - więc jeden z
            trzech na krzyż tekstów przywoływanych przez pisowców już mamy. Zostało wam
            jeszcze "układ" i "skrót myślowy" i już możecie się więcej na forum nie
            pojawiać, bo o czym niby jeszcze możecie powiedzieć... A, przepraszam - jeszcze
            o wykształciuchach. Do boju!
            • igo.xp Proponuję Wam ciekawszę trasę ! 29.09.06, 14:59
              Wpierw marsz do domu by umyć łapki, potem marsz do biblioteki by
              poczytać co nieco o Polsce, komuniźmie, demokracji, wolności dalej
              marsz do teatru, opery, muzeum (np. instrumentów muzycznych) i po 22.00
              marsz do łóżka. I tak dzień w dzień przez co najmniej 5 lat.
              Pozdrawiam.
              • kazek100 Re: Proponuję Wam ciekawszę trasę ! 29.09.06, 21:30
                szczerze dzięukję za sugestię!

A jak Ci jeszcze kiedyś przyjdzie do głowy coś na temat albo jakiś, jakby to
                powiedzieć... argument (patrz słownik wyrazów obcych : argument), to zaloguj
                się na forum ponownie. Trzymaj się bracie!
            • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 30.09.06, 15:26
              Moze sie powtarzam ale jeszcze bardziej powtarza sie wlasnie "pozyteczny
              idiotyzm". Od 1917 roku trawa bez przerwy.

Pamietasz piosenke pozytecznego idioty Maurice Chavalliera z 1939 r "Ja chce
              tanczyc i wino pic, ja nie chce umierac za Gdansk"?

W jestescie najnowsza generacja pozytecznych idiotow. Wychowani na papce
              Michnika, pozyteczny idiotyzm wyssaliscie z mlekiem Luczywo. Wydaje wam sie, ze
              jestescie "cool", awangardowi, nowoczesni i europejscy. Jestescie jedynie
              miesem armatnim dla miedzynarodowej starozakonnej lewicy. Ot co.
              • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 01.10.06, 09:34
                No tak, ale co masz na potwierdzenie swych słów? Sam fakt, że te słowa są
                tradycyjnie aroganckie jeszcze potwierdzeniem nie jest.

Nie wydaje mi się, abym powtarzał jakąkolwiek postawę z 1917 roku. Nie
                wygłupiaj sie :-)). Ale jak widać - Ty znasz mnie lepiej, niż ja sam. Np.
                wiesz, że chcę byc "cool" (a cóż to znowu za cholera?).

A może przemyśl w ciszy jeden problem - dyskutujesz z ludźmi, czy ze swoimi
                projekcjami?

Nie mam zyczaju naśmiewac się z błędów językowych, ale jeden Twój jest dość
                symptomatyczny. Napisałeś: "Od 1917 roku trawa bez przerwy. " - no, jeżeli ty
                od 1917 roku non stop palisz trawę, to wiele wyjaśnia - wiadomo, że nadużuwanie
                nawet lekkich narkotyków prowadzi do obsesji, budzi poczucie strachu etc.
          • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:34
            ty, kanadyjczyk, ty jezdeś taki aktywny na tym forum sam z siebie czy ktoś ci za
            to płaci? pewnie gratis jest, choć kto wie - kurskiemu płacą. jeśli znajdziesz
            jeszcze chwilę, opluj mnie proszę raz jeszcze - zapewne jesteś też wspaniałym
            katolikiem, nade wszystko miłującym bliźniego.

PS
            PiS z LPR próbują wmówić światu, że "co Polak, to katolik". ale niestety rację
            miał Pius X mówiąc, że Polak, to najpierw jest Polakiem, potem znowu Polakiem, a
            dopiero potem jest trochę katolikiem. widać to po takich zagorzałych wyznawcach
            jak Mirek z Kanady, którzy z całej nauki i ze wszystkich słów Jana Pawła II,
            zapamiętali tylko ten fragment o kremówkach.
          • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:39
            i jeszcze jedno mnie zastanawia - jak pięknie można grać, udawać przed całą
            Polską przywiązanie do historii i ideałów, tzn. jak kaczyńscy, czciciele
            Pilsudskiego, bratają się z tymi, którzy całe życie spędzili na deprecjonowaniu
            zasług Piłsudskiego, czyli LPR...
            • igo.xp Re: Lancuch ludzki 29.09.06, 17:14
              A jak już te 5 lat upłynie, w trudzie i mozole zdobywania wiedzy,
              to nie znajdzie się taki (choćby nawet był samym papieżem)że Polak jest
              najpierw Polakiem, potem Polakiem itd.
              • Gość: oSTRy Re: Lancuch ludzki IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 19:29
                Ale nie wiesz za bardzo o co Ci chodzi, prawda?
                • igo.xp Re: Lancuch ludzki 29.09.06, 21:15
                  Wiele zamieszania w relacjach między ludzmi wynika z braku wiedzy.
                  Nie tylko tej zapisanej w książkach. Jeśli się nie chce stracić
                  orientacji w ocenie rzeczywistości nie można być ignorantem. Ale sama
                  wiedza nie wystarcza. Trzeba także kształtować swoją wrażliwość. Pomóc
                  może w tym sztuka. Muzyka, poezja - piękno. Wszystkie niezbędne dobre
                  doświadczenia, informacje, piękne rzeczy wypracowane w poprzednich
                  pokoleniach są w "zasiegu ręki". Wystarczy chcieć po nie sięgnąć.
                  • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 23:03
                    IGO.XP
                    pięknieś rzekł... na to czekałem... porozmawiajmy o literaturze... tak się
                    składa, że kończyłem kierunek studiów tożsamy z zaproponowaną tematyką...
                    rzucasz temat i rozmawiamy!
                    • igo.xp Re: Lancuch ludzki 29.09.06, 23:23
                      Czytałeś Piłsudzkiego?
                      • kazek100 Re: Lancuch ludzki 30.09.06, 11:04
                        Myślę, że nikt nigdy nie czytał PiłsuDZKiego ;-)))

Kilka postów wyżej proponowałeś doksztalcanie. Podpisuje się :-))

A wtedy pogadamy o pięknie, kulturze, literaturze etc. Fakt że po wieściach o
                        Wassermanie i Ziobrze, należy nam się jakieś oczyszczenie ducha.
                      • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 11:41
                        PiłsuDZki? a co to za jeden?
                        • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 30.09.06, 15:20
                          S jast na klawiaturze tuz obok Z. Mozna bylo zle uderzyc palcem w klawisz.
                          Prosze tez byscie z rowna swada napietnowali "tchurzostwo" waszego oczywistego
                          lidera spod znaku teczowej szmaty, niejakiego "speedy".
                          • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 30.09.06, 16:17
                            Ale nie o to chodzi. Mimo, że w języku polskim jestem wyrobiony, na forum nie
                            czepiam się błędów językowych, również Twoich, bo wiadomo, ludzie piszą na
                            szybko i nie o to chodzi. Tyle że nasz dyskutant tyle mówiący o pięknie po
                            prostu przekręcił nazwisko i popisał się bardzo częstym błędem - nie tyle
                            językowym, co merytorycznym.

A zważywszy, że błędy w Waszym myśleniu są własnie tak typowe, że w kółko
                            wypisujecie te same teksty (typu "pożyteczni idioci" prawda?) to tylko dlatego
                            pozwoliłem sobie na tę uwage.
                            • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 30.09.06, 16:36
                              wskaz jakie bledy ortograficzne popelnilem...
                              • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:32
                                na przykład w powyższym poście brak polskich znaków diakrytycznych ;)
                                • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:42
                                  Kanadyjczyku, dziwi mnie tylko, po co szargasz sobie nerwy na lewackim,
                                  spedalonym, zeszmaconym barwami tęczy forum żydłackiej gazety wybiórczej? Skoro
                                  udzielają się tu debilni poplecznicy żydokomuny i lumpenliberałów, czytaj: PO i
                                  SLD, to czy nie lepiej byś dyskutował sobie na jakimś prawicowym forum z
                                  miłośnikami brunatnych koszul i tropicielami żydowskich spisków na świecie? To
                                  forum nalezy do "układu" i nigdy go nie rozbijesz ani ty, ani inni tobie
                                  podobni! Więc rzucaj dalej w nas błotem, pozostając w przekonaniu, że czynisz to
                                  w imię miłości bliźniego! AVE!

• Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 30.09.06, 19:02
                                    1. Po pierwsze, nie trzeba byc swiatowcem by wiedziec, ze tutejsze klawiatury
                                    nie maja polskich znakow synkretycznych.

2. Po drugie wypraszam sobie wymyslanie mi od "brunatnych koszul". Jak wiadomo
                                    narodowi socjalisci walczyli o "sprawiedliwosc spoleczna", "ochrone
                                    srodowiska", "powszechne ubezpiecznia", "powszechna oswiate" i inne postepackie
                                    nidee. Adolf Hitler byl wiec ideologicznym stryjecznym dziadkiem Aleksandra
                                    Kwasniewskiego i Wojciecha Olejniczaka. Alfred Rosenberg - ideolog NSDAP - mial
                                    wiele wspolnego z wiekszoscia uczestnikow tego forum. Juz w latach 30stych
                                    zwalczal niemieckie "moherowe berety'. Guenther Grass jest towarzyszem broni
                                    dziadka Tuska (ciekawe ile polskich starcow, kobiet i dzieci razem
                                    zarzneli?...). W koncu Ernst Roehn - pedal i socjalista - a wiec wzor dla
                                    speedy, gayskina, Bierdonia, Niemca i innych.

3. Po trzecie - bywam na tym forum bo uwazam, ze z glupota wypranych mozgow
                                    trzeba walczyc.
                                    • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:21
                                      mówisz o tym Kwaśniewskim, którego Jan Paweł II jako jedynego przywódcę kraju
                                      zaprosił do papamobile?
                                    • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 21:29
                                      Mirek z Kanady napisał: "Guenther Grass jest towarzyszem broni
                                      zarzneli?...)."

TAKIEGO CZEGOŚ NIE MOŻE POWIEDZIEĆ NORMALNY CZŁOWIEK, TYLKO ZWYKŁY SZMACIARZ,
                                      PADLINA, NA KTÓRĄ NAWET NIE WARTO SPLUNĄĆ.

PS Właściwie wstyd mi teraz, że starałem się z Tobą polemizować, bo jak powiadał
                                      słynny "Kisiel": Z głupotą się nie polemizuje, bo polemika tylko tę głupotę
                                      nobilituje.
                                      • igo.xp Zaprosił do "papamobile".. 30.09.06, 22:12
                                        Jan Paweł II zaprosił prazydencką parę do "papamobile" ponieważ tuż
                                        przed odlotem do Rzymu planowane było jeszcze krótkie pożegnalne
                                        spotkanie z Państwem Kwaśniewskich. Niestety nic już z tego spotkania
                                        by nie wyszło, opóźnienie jakie miał JPII było zbyt duże.
                                        Co do Józefa Piłsudskiego to isotnie pomyliłem się. Błąd "mechaniczny",
                                        czesto spotykam się z pisownią przez "dz". Moja nieuwaga.
                                        Jeśli chodzi o wytykanie sobie sympatii do faszyzmu to Polakom podobny
                                        sposób na życie, jakim był faszyzm, nigdy się nie spodoba. Niestety
                                        jest coś co się z faszyzmu "nad Wisłą" przyjęło. Przyjął się Gebels.
                                        Jego "subtelny i wyrafinowany" sposób plątania informacji rzuca się
                                        długim cieniem na polskie postkomunistyczo........ itp. media.
                                        • igo.xp Re: Zaprosił do "papamobile".. 30.09.06, 22:43
                                          No ale różnica między faszyzmem a komunizmem nie jest duża. Włściwie
                                          to tak jakby jej nie było. Nie dziwię się tym którzy wyjeżdżali z
                                          Polski by nie poddać się tresurze.
                                        • Gość: czandala Re: Zaprosił do "papamobile".. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:00
                                          igo.xp
                                          rozumiem Twoje argumenty, szanuje Twoje poglądy, choć ich nie podzielam... ale
                                          nie zgadzam się na to, żeby ktoś mnie szmacił mówiąc, że jestem komuchem,
                                          pedałem i Żydem tylko dlatego, że nie podoba mi się obecny rząd, bracia
                                          Kaczyńscy, Giertych i Lepper. nie zgadzam się na to, żeby ktoś mi mówił co mam
                                          myśleć, jakie mieć wyobrażenie o Polsce, jakie mieć przekonania i jakie wyznawać
                                          wartości.

"Jest tajemnicą i tragedią europejskiej historii, że naród zdolny do wszelkich
                                          cnót heroicznych, utalentowany, waleczny, czarujący, jeśli chodzi o poszczególne
                                          jednostki z osobna, tak uporczywie powtarza kolejne błędy w niemal każdym
                                          aspekcie ich rządowego życia. Wspaniali w buncie i upadku, nędzni i niegodziwi w
                                          triumfie." W. Churchill
                                          • igo.xp Re: Zaprosił do "papamobile".. 01.10.06, 00:28
                                            czandala.
                                            Wicher historii przez Polskę dmie. Każdy szuka schronienia i każdy ma
                                            prawo do własnego zacisznego kąta. Do własnej rodziny, pracy, działki
                                            do własnych pasji itd. Odmawianie w Polsce jednak tego prawa innym jest
                                            barbarzyństwem.
                                      • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 01.10.06, 03:36
                                        Alez dlaczego zaraz szmaciarz?

Moja rodzina ma niemieckie korzenie ale moja Babcia potrafila odmowic
                                        podpisania volkslisty mimo naciskow okupanta, drogo za to placac.

Dlaczego wiec nie mam miec prawa do pytania ile razy tuskowy dziadek pociagnal
                                        za cyngiel realizujac himmlerowska polityke "spalonej ziemi"?

Czy tylko o Kaczynskich wolno pisac co slina na jezyk przyniesie ale nie mozna
                                        postawic w sumie dosc istotnego pytania o "losy frontowe" Herrn Tuska?
                                        • Gość: czandala Re: Lancuch ludzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 10:59
                                          I tu jest właśnie między nami róznica. Mój dziadek też zginął w Dachau i nie
                                          robie z tego afery. Była wojna, równie dobrze mógł zginąć w tym obozie jako
                                          bohater trwając w swej niezłomnej postawie nienawiści wobec okupanta, ale i mógł
                                          być zabity za oportunizm. Sam nie wiem jak zachowałbym się w czasie wojny, nikt
                                          tego nie wie...
                                          Niestety, chyba nic nie zmieni tego, co napisałem o tobie w poprzednim poście.
                                          Bo twoje pytanie o dziadka Tuska ma tyle do rzeczy, co rozmowa o tym, czy aby
                                          matka Jarosława i Lecha nie sypiała w swej młodości z jakimiś komuchami. Nikt
                                          tu też nie wypomina członkom PiS czu LPR, rodziców mających legitymację PZPR.
                                        • Gość: oSTRy Re: Lancuch ludzki IP: *.icpnet.pl 01.10.06, 11:15
                                          Może nie użyłbym słowa "szmaciarz", ale wyciagając historię dziadka Tuska, sam
                                          wystawiasz sobie opinię. Pozdrów ode mnie Jacka Kurskiego.
                                        • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 01.10.06, 19:22

2. Po drugie wypraszam sobie wymyslanie mi od "brunatnych koszul". Jak wiadomo
                                          narodowi socjalisci walczyli o "sprawiedliwosc spoleczna", "ochrone
                                          srodowiska", "powszechne ubezpiecznia", "powszechna oswiate" i inne postepackie
                                          nidee. Adolf Hitler byl wiec ideologicznym stryjecznym dziadkiem Aleksandra
                                          Kwasniewskiego i Wojciecha Olejniczaka. Alfred Rosenberg - ideolog NSDAP - mial
                                          wiele wspolnego z wiekszoscia uczestnikow tego forum. Juz w latach 30stych
                                          zwalczal niemieckie "moherowe berety'. Guenther Grass jest towarzyszem broni
                                          zarzneli?...). W koncu Ernst Roehn - pedal i socjalista - a wiec wzor dla
                                          speedy, gayskina, Bierdonia, Niemca i innych.

Wiesz co, dopiero teraz przeczytałem ten Twój post. Gdybym to zrobił wczesniej,
                                          to nie wiem, czy w ogóle bym z Tobą podjął dyskusję. Na tak żenujacym poziomie
                                          nie wiem, czy ma to sens. Jesteś wulgarny, obrzydliwy, a Twoje poglądy to stek
                                          kłamstw i szamba. Przykro to mówić, ale to prawda. Zarzucanie Grassowi czy też
                                          dziadkowi Tuska (zaznaczam - Tuska bardzo nie lubię) zarzynanie kogokolwiek
                                          jest tak smutne, że chce się wyć. Cała ta wypowiedź to faszyzujący bełkot i
                                          fakt, że krytykujesz w nim nazistów nic nie zmienia - to typowe właśnie dla
                                          bekotu. Zwróć uwagę bohaterze "walczący z głupotą", że na solidarność społeczną
                                          powołuje się akurat na co dzień Kaczyński. Że obłudnie, to inna sprawa.

"Adolf Hitler byl wiec ideologicznym stryjecznym dziadkiem Aleksandra
                                          Kwasniewskiego i Wojciecha Olejniczaka" . Nie przepadam ani za Kwaśniewskim,
                                          ani za Olejniczakiem, ale jeszcze mniej za aroganckimi bęcwałami, którzy czując
                                          się bezkarnie w sieci, uważają że na ludzi o innych poglądach można wylać każde
                                          pomyje. Chyba właśnie znudziło mi się z Tobą dyskutować.
                                    • alfalfa Re: Lancuch ludzki 30.09.06, 23:09

> 1. Po pierwsze, nie trzeba byc swiatowcem by wiedziec, ze tutejsze klawiatury
                                      > nie maja polskich znakow synkretycznych.
                                      >

Fakt, nie trzeba być światowcem. Wystarczy być informatykiem lub trochę się w
                                      temacie orientować żeby wiedzieć, że "klawiatury" w kompach to kwestia
                                      instalacji odpowiednich rozszerzeń np. do wersji ang. Klawiatury nasze też nie
                                      mają "znaków", wybieramy je z prawym alt;))
                                      A.
                                      • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 01.10.06, 03:32
                                        tylko tyle madralo?

Wole znac polska ortografie niz twoje Alt-Del-Kiss-My-Butt.
                                        • Gość: oSTRy Re: Lancuch ludzki IP: *.icpnet.pl 01.10.06, 11:17
                                          No tak, normalne u idiotów, zamiast rzeczowych argumentów, stek wyzwisk. Dla
                                          Twojej informacji - pisanie bez znaków diakrytycznych, również jest niezgodne z
                                          polską ortografią.
                                        • alfalfa Re: Lancuch ludzki 01.10.06, 21:47

> tylko tyle madralo?
                                          >
                                          > Wole znac polska ortografie niz twoje Alt-Del-Kiss-My-Butt.

A znasz polską ortografię? Kazek Cię załatwił bez wysiłku;) Więc na czym Ty się
                                          tak wogóle znasz, co? Może tym się zajmij zamiasta głupoty wypisywać?
                                          A.

• Gość: oSTRy Re: Lancuch ludzki IP: *.icpnet.pl 01.10.06, 11:11
                                      Za takie słowa, powinieneś wylądować w prokuraturze. Nie będę Ci odpowiadał, bo
                                      nie zwykłem zniżać się do takiego poziomu.
                              • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 01.10.06, 09:36

> wskaz jakie bledy ortograficzne popelnilem...

Np. w tym zdaniu brakuje juz nie tylko znaków diaktrytycznych (to jeszcze
                                wybaczam - piszesz z Kanady), ale również przecinka przed zaimkiem względnym
                                ("jakie") oraz wielkiej litery na początku zdania.

W innych postach błędów robisz dziesiątki. Trochę mi się nie chce....
                                • Gość: Mirek z Kanady Re: Lancuch ludzki IP: *.vn.shawcable.net 01.10.06, 17:04
                                  Oczekuje teraz, ze wsiadziesz na speedy'ego (pewnie by mu sie to spodobalo...)
                                  i zabierzesz sie do jego "tchorzostwa".

Interpunkcja - coz, mature zdawalem w 1981 r; od 16 lat nie uzywam na codzien
                                  jezyka polskiego. Zdarza mi sie wiec tu i tam zgubic przeciek. Nie robie jednak
                                  bykow jak niedouczona awangarda proponujaca na tym forum zamach stanu.

PS Innych prostych bledow wedlug ciebie ponoc robie "dziesiatki". Prosze,
                                  nauczycielu - oswiec mnie!
                                  • Gość: kazek100 Re: Lancuch ludzki IP: *.lanet.net.pl 01.10.06, 19:11

> Nie robie jednak
                                    >
                                    > bykow jak niedouczona awangarda proponujaca na tym forum zamach stanu.

Otóż robisz te błędy. Ale jak Ci już napisałem wyżej - akurat w tym wypadku
                                    mnie to specjalnie nie interesuje - ja na błąd w nazwisku zwróciłem uwagę tylko
                                    dlatego, że moim zdaniem w przypadku tego prawicowego dyskutanta to nie był
                                    błąd językowy - tylko merytoryczny. I kto tu jest niedouczony?

Bo oczywiście rozumiem, że nazywając np. mnie "niedoucznoną awangardą"
                                    wytkniesz mi, gdzie to niby jestem niedouczony? Konkretne błędy merytoryczne,
                                    jakie popełniłem w dyskusji?

Pewnie zresztą "douczoność" rozumiesz w ogóle jakoś specyficznie. Np. od 16 lat
                                    nieużywasz języka polskiego, ale jesteś pewien, że masz trafne spostrzeżenia na
                                    temat życia w Polsce. Cóż - wiele w Tobie pewności siebie...

A może skoro tak mocno krytykujesz Michnika etc., to zdradź nam tytuły, na
                                    jakich Ty budujesz swą wiedzę o Polsce w ciągu ostatnich 16 lat? Bardzom
                                    ciekaw.

Już pisałem, że nie chce mi się tu bawić w wyszukiwanie błędów. Ale skoro tak
                                    prosisz, to przykład z ostatniego postu - pierwszy z brzegu:
                                    - na co dzień - pisze się osobno;
                                    A w tym poście i tak starałeś się bardziej, niż zazwyczaj :-)))
                                    • igo.xp Piłsudski 01.10.06, 22:02
                                      I co "czandala". Wracamy do Piłsudskiego?
                                      • alfalfa Re: Piłsudski 01.10.06, 22:11
                                        igo.xp napisał:

> I co "czandala". Wracamy do Piłsudskiego?

Nie wiem jak adresat ale może ja? Gardłowałem tu za Piłsudskim w kwestii
                                        pomnika, jakoś Cię tam nie było?
                                        A.
                                      • Gość: czandala Re: Piłsudski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 00:47
                                        nie, dziękuję, wolę Gombrowicza; a poza tym wieczór taki miły, Masłowska Nike
                                        dostała...
                                    • Gość: Mirek z Kanady Tytuly IP: *.vn.shawcable.net 02.10.06, 00:26
                                      Nowe Panstwo, Najwyzszy Czas, Wprost, Dziennik, Gazeta Polska, dawniej Glos
                                      (Wolka) i niestety GoWno.
                                      • Gość: kazek100 Re: Tytuly IP: *.lanet.net.pl 02.10.06, 08:22
                                        Wykształcony czlowiek nie posługuje się publicznie wulgraryzmami, nawet gdy
                                        chce kogoś ośmieszyc (to a propos Twojego przekręcenia Wyborczej)..

Niepotrzebnie zresztą swój czas marnujesz - ja wiedziałem, że wymienisz te
                                        tytuły. Inna rzecz, że zważywszy na poziom - nawet w te zbyt mocno nie wierzę.
                                        Myśle że prawdziwy tu jest tylko "Najwyższy czas" i może "wprost". Po języku
                                        poznaję właśnie...

Ale mniejsza o to. Tytułu jak tytuły. Dla Ciebie Wyborcza to dno, ale mnie
                                        Najwyższy czas to intelektualny bełkot, a Wprost od dawna (bardzo dawno temu
                                        było inaczej) gazeta do lektury w 15 minut u dentysty. Kwestia gustu i opinii.
                                        Ty mi jednak lepiej wytłumacz, co wskazuje na to, że czytając Wprost jest
                                        się "douczonym", a np. "Politykę" niedouczonym? Tego wyjaśnienia najbardziej
                                        jestem ciekaw.

Jeśli pozwolisz, to chętnie zapytam też o ulubionych pisarzy. U mnie w rankingu
                                        bardzo wysoko jest Grass, którego tak wulgarnie zaatakowałeś.Tak z ciekawości -
                                        podaj parę nazwisk.
                                        • Gość: Mirek z Kanady Re: Tytuly IP: *.vn.shawcable.net 02.10.06, 16:20
                                          Polityka? to czerwone szambo? Passent, Zakowski - przeciez to polityczne k...y,
                                          ostatnie padalce i gnidy...
                                          • Gość: kazek100 Re: Tytuly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:27
                                            No, dzięki! Sam potwierdzasz moje słowa. Przeczytajcie post kolegi z Kanady i
                                            zastanówcie się, czy chcecie, aby ktoś posługujący się takim slownictwem i
                                            takimi kategoriami myślenia wyznaczał standardy.
                                        • Gość: Mirek z Kanady Re: Tytuly IP: *.vn.shawcable.net 02.10.06, 16:21
                                          Zacznijmy moze od Waldemara Lysiaka.
                                          • kazek100 Re: Tytuly 03.10.06, 17:10
                                            No, to możemy juz nawet nie kończyć ;-))

Czytywałem Łysiaka jeszcze w liceum. Jako młody człowiek to nawet bardzo
                                            lubiłem np. "Flet..." .Ale nie jestem pewien, czy to on napisał, bo on teraz
                                            wtierdzi, że go za komuny nie publikowano, a ja za komuny czytałem co najmniej
                                            z 5 jego książek (w tym "Flet...") , więc może to był jakis inny Łysiak.

Nie wróciłem do tych pozycji, nie wiem, jak bym teraz odebrał, więc się nie
                                            wypowiadam. Ale potem przeczytałem "Statek" i to już była bieda z nędzą, a
                                            ostatnio kolega wcisnął mi "Kielich" i tu już jest czarna rozpacz. Oczywiśćie -
                                            pod tym względem się nie dogadamy, bo trudno udowodnić na forum, że styl
                                            Łysiaka w tej książce to po prostu grafomania, niemniej tak jest. Zreszta pal
                                            licho styl - konstrukcja powieści jest grafomańska i to akurat jest do
                                            udowodnienia, ale czy muszę o sprawach tak oczywistych?
                                    • Gość: Mirek z Kanady Niedouczona awangarda IP: *.vn.shawcable.net 02.10.06, 00:29
                                      mialem na mysli Speego, ktory nawoluje do obalenia legalnego rzadu metodami
                                      pozaparlamentarnymi wykazujac sie przy okazji "tchurzostwem".
                                      • Gość: kazek100 Re: Niedouczona awangarda IP: *.lanet.net.pl 02.10.06, 08:35
                                        No, ale ta broń działa w dwie strony - bo jak już Ci pokazałem, sam robisz
                                        mnówsto błędów.

Argument o legalnym rządzie który ma być obalony jest tak zabawny, że aż
                                        smutny. Stosując tę logikę, w 1988 Solidarność też probowała obalić legalny
                                        (wówczas, niestety) rząd, i też metodami pozaparlamentarnymi. Co zresztą jakoś
                                        tam logicznie tłumaczy, dlaczego teraz tak mądrzy są ci, którzy wówczas
                                        siedzieli cicho lub współpracowali z komuną (Giertych, którego wydajesz się
                                        bronić). Jesteś pewien, że o to Ci chodzi?

Są chwile, gdy trzeba protestować przeciwko władzy, nawet gdy została
                                        wybrana... Pamiętaj, że Hitler też doszedł do władzy dzięki wyborom. A co z
                                        władzą, która dzięki demokratycznym regułom ma możliwośc decydować i korzysta z
                                        tych możliwości w celu ograniczenia demokracji? (jak to mamy miejsce teraz?).
                                        • Gość: Mirek z Kanady Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.vn.shawcable.net 02.10.06, 16:18
                                          Rzad w 1988 r to byla rada wykonawcza polecen Kremla. Narzucony sila (Armia
                                          Sowiecka czuwala!!!) i nigdy nie wybrany w wolnych wyborach. Porownywanie
                                          obecnego rzadu w ekipa z 1988 roku osmiesza cie w moich oczach.

Przestan mi tu marudzic o moich rzekomych bledach ortograficznych i wskaz na
                                          cos konkretnego. Innymi slowy - nie badz "tchurzem".
                                          • Gość: agent wieczorek Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:43
                                            Mirasie z Kanady... Gdyby nie ten pies, co wyprzedził mnie na schodach do
                                            burdelu, to dziś ja byłbym Twoim ojcem.
                                            • igo.xp Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... 03.10.06, 06:59
                                              Ale się Tobie, agencie ciężki dowcip rzucił na klawiaturę. Ten pies
                                              zawsze Cię tak wyprzedza?
                                          • Gość: net Uwaga! IP: *.icpnet.pl 02.10.06, 18:46
                                            Uprzejmie uprasza się o niekarmienie trolla!
                                          • Gość: kazek100 Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 13:33

> Rzad w 1988 r to byla rada wykonawcza polecen Kremla. Narzucony sila (Armia
                                            > Sowiecka czuwala!!!) i nigdy nie wybrany w wolnych wyborach. Porownywanie
                                            > obecnego rzadu w ekipa z 1988 roku osmiesza cie w moich oczach.

A gdzie ja niby dokonałem takiego porównania? Zwróciłem tylko uwagę, że też było
                                            to - w świetle ówczesnego prawa komunistycznego - nielegalne - by obalać komunę.
                                            A Takie powstanie styczniowe? Przeciwko koronowanemu królowi polskiemu (i carowi
                                            jednocześnie?). Wtedy władza nie była wybierana w wyborach, a ta akurat miała
                                            (niestety) podstawy prawne...

Widszisz, ja nic nie porównuję. Ja tylko - punkt po pukncie - wykazuję, że nie
                                            masz wiedzy, żeś krzykliwy ignorant, a jednoczesnie żes komiczny, gdy innym
                                            zarzucasz "niedouczaoność". A najgorsze, że stajesz po stronie zła - bo złem sa
                                            bez wątpienia rządy agresywnych populistów.

> Przestan mi tu marudzic o moich rzekomych bledach ortograficznych i wskaz na
                                            > cos konkretnego. Innymi slowy - nie badz "tchurzem".

Ależ z Ciebie cyniczny gostek. O błędach wspominałem przecież tylko dlatego, że
                                            sam o to prosiłeś.
                                            • Gość: Mirek z Kanady Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.vn.shawcable.net 03.10.06, 15:49
                                              Pojecie zla jest sprawa wzgledna.

Kiedys John Kennedy powiedzial "Ask not what your country can do for you but
                                              what you can do for your country". Jakiez to populistyczne haslo, prawda? (nota
                                              bene - jesli przeczytasz manifest NSDAP z 1920 r. znajdziesz tam podobne
                                              haslo...).

Doprawdy trzeba byc slepym, gluchym i zlej woli by nie dostrzegac ogrom zla,
                                              ktory nagromadzil sie WSZEDZIE w Polsce w latach 1989-2005. Kaczynscy tylko
                                              czyszcza ten stajnie Augiasza.

Od ignorantow mnie nie wyzywaj. Podaj mi najpierw swoja definicje ignorancji.
                                              Jesli ignorancja jest brak wiedzy i umiejetnosci analizowania rzeczywistosci to
                                              niestety jestes bracie megaignorantem.
                                              • kazek100 Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... 03.10.06, 17:03

> Pojecie zla jest sprawa wzgledna.

a to nowum! zazwyczaj tacy moraliści jak Ty wypisują mi hasełka typu "tak
                                                tak,nie nie". A teraz proszę - sprawa względna. Coś mi to pachnie lewackim
                                                relatywizmem moralnym, panie.

Uwagi o Kennedym nie zrozumiałem - angielski znam, ale nie zrozumiałem, co tu
                                                ma do rzeczy. Argumenty proszę. Nie hasła.

W przeciwieństwie do Ciebie ja mieszkałem w Polsce w latach "1989-2005". Nie
                                                twierdzę, że był raj na ziemi. Ale w porównaniu z obłędem zwanym IV RP było
                                                całkiem przyjemniej. Ja tu mieszkałem, Ty nie. Argumenty proszę.

Definicję ignorancji mam taką samą jak Ty :-)) Ileż się już naprosiłem o
                                                argumentację (w którymkolwiek momencie naszej dyskusji ;-))
                                                • Gość: Mirek z Kanady Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.vn.shawcable.net 04.10.06, 01:59
                                                  Dlatego wlasnie, ze NIE mieszkam w Polsce latwiej mi zauwazyc i nazwac po
                                                  imieniu raka trawiacego Polske - korupcja, chamstwo, zlodziejstwo, upadek
                                                  wartosci, zanik pojecia honoru, relatywizm moralny itp,itd.

W krajach takich jak Kanada to co wyprawiaja np. "polscy dziennikarze" (czyli
                                                  zmasowany atak na jedna opcje polityczna i zbywanie milczeniem wad/potkniec czy
                                                  afer innych) jest etycznie i zawodowo niewyobrazalne w takich krajach jak
                                                  Kanada.

W takich krajach jak Kanada taki np. gen. Dukaczewski dawno juz by siedzial w
                                                  pierdlu za zdrade stanu; maly klamczuch i duzy oszust Kwasniewski nigdy nie
                                                  zostalby prezydentem; taki Olejniczak bylby politycznym tredowatym.

Jeszcze jedna uwaga do twego poprzedniego komentarza o wladzach PRL czy
                                                  carskich. Nikt w Polsce dobrowolnie sie na te wladze nie zgodzil. Obydwie
                                                  zostaly narzucone przez OBCYCH sila. Nie widze zadnej roznicy miedzy takim
                                                  Boleslawem Bierutem a Hansem Frankiem; miedzy Kwachem a Baldurem von Schirachem.

Dlatego tez, porownywanie rzadu J. Kaczynskiego do tamtych "wladz" jest
                                                  najzwyklej podle i nieuczciwe.

• stereoboy Troll! 04.10.06, 08:34
                                                    Nie karmić trolla!
                                                  • Gość: czandala Re: Troll! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:20
                                                    no prosze prosze... i zomowiec stereo dał posta ;) pozdrowienia od układu
                                                    tęczowo-socjalistyczno-syjonistycznego :D
                                                  • kazek100 Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... 04.10.06, 09:23

> Dlatego wlasnie, ze NIE mieszkam w Polsce latwiej mi zauwazyc i nazwac po
                                                    > imieniu raka trawiacego Polske - korupcja, chamstwo, zlodziejstwo, upadek
                                                    > wartosci, zanik pojecia honoru, relatywizm moralny itp,itd.

Rozumiem. Podobnie jeden taki ostatnio mi tłumaczył, że minister edukacji nie
                                                    mający pojęcia o edukacji jest lepszy, niż ten, co ma wykształcenie w
                                                    odpowiedniej dziedzinie. Idąc tym tropem - ja chcę zostać ministrem transportu.
                                                    Nie mam pojęcia, ale patrząc z zewnątrz, lepiej widzę korki na drogach, dziury
                                                    etc. jak pamietasz - Lenin pisał, że nawet kucharka może rządzic państwem. Skąd
                                                    w Was tyle miłości do Lenina, prawico?

Te narzekania na "atak mediów" to już w ogóle śmierdzą komuną. Poza tym - jeżeli
                                                    wszyscy mnie krytykuja, to może należałoby sobie zadać pytanie, czy przypadkiem
                                                    ze mną nie jest coś nie tak? To jak z dzieckiem w klasie. Jeśli jest nielubiane,
                                                    prowadzi się działania wychowawcze z klasą. Ale przede wszystkim stara się mu
                                                    pomóc dochodząc do przyczyn, co w nim odpycha inne dzieci. Niech ten rząd da
                                                    sobie pomóc i nie oburza się na każda krytykę. Mało wierzę, żeby Kaczyńscy
                                                    poytafili sie pogodzić z tym, że nie sa przenajświętsi i nieomylni, ale dla
                                                    swego dobra mogliby spróbować. Bo widzisz - dla wiekszości moich znajomych media
                                                    ZBYT MAŁO krytykują Kaczyńskicj (Kaczyńscy zasługują na większa krytykę).

Kanadę mało znam. Ale w Europie zachidnie Giertych nigdy by nie został ministrem
                                                    oświaty. Kwasniewski mój drogi był nie najgorszym prezydentem, ale Ciebie tu nie
                                                    było, wieć nie wiesz o tym. Mniej demagogii, więcej argumwentów.

Tak się składa ze - niestety - władz carskich nikt nam siła nie narzucił. Sami
                                                    podpisywalismy rozbiory... Kościuszko był niestety ładnym, ale dramatycznym i
                                                    niewielkim epizodem.

Piszesz o podłościach, a sam znów jesteś po prostu wulgarny i chamski (inaczej
                                                    nie potrafisz?). Porównywanie Kwasniewskiego - niezależnie od opinii - do twórcy
                                                    hitlerjugend (von Schirach) świadczy i byciu niespełna rozumu. Ja z kolei nie
                                                    porónywałem Kaczyńskich do Hansa Fanka. To twoje słowa Nie każdy jest na tak
                                                    żenującym poziomie, jak Ty. Przyznaje jednaj, że nie mam argumentów w tym
                                                    momencie. ak bowiem argumentować komus, kto uważa, że im się zna jakiś temat
                                                    gorzej, tym lepiej. Im więcej ktoś kłamie, tym mniej. A jak nie ma dowodów na
                                                    jjakies idiotyczne stwierdzenie, to tym lepiej, bo widocznie czegoś "nie
                                                    wiadomo". Ach ta poktrętna logika kurskiego. Można wytumaczyc sobie każdy obłę.
                                                    Ciekawe, jaką bzdurę jeszcze wymyślisz? I czy ta logika nie jest przykładem
                                                    "relatywizmu moralnego"?
                                                  • Gość: Mirek z Kanady Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.vn.shawcable.net 04.10.06, 14:34
                                                    OK, Kazek. Wiedze,ze sie nie dogadamy. Trudno. Badz zdrow!
                                                  • Gość: doktór kłin Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:16
                                                    Mirek jest na forum? Oddziały psychiatryczne z całej Kanady go poszukują! Na
                                                    Boga, jeśli ktoś wie, gdzie ten drań się ukrywa, proszę o niezwłoczny kontakt!
                                                    Najlepiej telegrafem do Horacego.

Best regards
                                                    doktór kłin
                                                  • igo.xp Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... 04.10.06, 22:07
                                                    Mirek z Kanady ma rację Kazek. Maliny w jakie wplątali Polaków
                                                    komuniści są tak duże, że nie da się z nich wyplątać bez bólu.
                                                    Krok po kroku trzeba dzisiaj na nowo budować w Polsce wszystkie te
                                                    elementy demokracji z jakich korzysta Europa od dziesięcioleci. Nikt
                                                    nie jest specjalnie zainteresowany by Polsce pomoc. Wręcz przeciwnie.
                                                    12 lat duetu: Wałęsa - Kwaśniewski to okres afer, korupcji, złodziejstwa a
                                                    także okres kolejnej, wielkiej emigracji. Jak gdyby tu W Polsce
                                                    Polacy nie mieli dla siebie miejsca.
                                                  • Gość: kazek100 Re: Na jakim swiecie ty zyjesz?... IP: *.lanet.net.pl 05.10.06, 20:39
                                                    igo.xp napisał:

> Mirek z Kanady ma rację Kazek.
                                                    > Krok po kroku trzeba dzisiaj na nowo budować w Polsce wszystkie te
                                                    > elementy demokracji z jakich korzysta Europa od dziesięcioleci.

Np proszę, wreszcie jakiś optymistyczny post. Nie mam nic przeciwko temu, by
                                                    np. obyczaj polityczny w Polsce i podejćie do praw jednoistki zaczęły
                                                    przypominać model Hiszpanii, Holandii, a bodaj Angii czy Niemiec. Pod rządami
                                                    Kaczyńskich jesteśmy właśnie coraz dalej od europejskiego modelu - więc cieszę
                                                    się, że kolega choć raz się zgadza z nami wykształciuchami :-)))
    • Gość: Urząd Pracy Re: _protest przed siedzibą PIS_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 20:21
      lub do kopania rowów.
      • speedy Nie będzie protestu. Konserwa w Poznaniu 06.10.06, 11:13
        Na dziś planowaliśmy protest przeciwko obecnym rządzącym.
        Niestety, dochodzę do wniosku, że w Poznaniu unosi się nadal konserwatyzm.
        No cóż, trzeba odłożyc kolejną puszkę na półkę.
        Dodam, tylko, że w Warszawie będzie aż 12 demonstracji, z różnych barw i stron
        politycznych, ale też i społecznych. W każdym bądź razie ja wydziałbym co
        najwyżej demonstrację przeciwników oraz demonstrację zwolenników.
        • dobrusia_to_ja Re: Nie będzie protestu. Konserwa w Poznaniu 06.10.06, 13:22
          Wszyscy jadą do Warszawy.
          • Gość: Phil Re: Nie będzie protestu. Konserwa w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:27
            jeśli w waie się uda jestem gotowy współorganizować prostest i namawiać
            studentów UAM do przyćłzenia się.
            • speedy Re: Nie będzie protestu. Konserwa w Poznaniu 07.10.06, 23:46
              No i w Wawie marsze i protesty udały się. Ale było ich za dużo. Sprawę
              załatwiłyby marsze popierające i nie popierające współczesny rząd.
              To jak forumowicze, organizujemy marsz w Poznaniu, domagający się ustąpienia
              obecnego rządu? ? ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka