Dodaj do ulubionych

Polanka 6 etap

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 10:46
Podali cenę 5130 brutto/m stan developerski, odbiór przełom 2007/2008.Nie
wiem czy brać, mam czas do piątku.Mało to nie jest.Co sądzicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: olsza Re: Polanka 6 etap IP: *.ae.poznan.pl 27.09.06, 10:51
      brać!!!
    • qu_75 Re: Polanka 6 etap 27.09.06, 14:26
      Mniej nie będzie. Myślę, że to b. dobra inwestycja, nawet przy tej cenie.
    • Gość: Tomek Re: Polanka 6 etap IP: 83.238.246.* 27.09.06, 14:39
      Brać!!!...w koncu to tak cudownie mieszkać w blokowisku , gdzie na 1 hektarze
      ziemi stoi kilka budynków....ale co tam....to w końcu Polanka... a i będzie się
      czym pochwalić za ile to się mieszkanko kupiło...brać brać......!!!
    • Gość: Ari Re: Polanka 6 etap IP: *.icpnet.pl 27.09.06, 15:01
      Ponad 5 tys?... Kolega mieszka na Polance/ataner/ w mieszkaniu, które w środku
      praktycznie niczym się nie różni od typowego nowego mieszkania w bloku.
      Beżowe płytki w przedpokoju, panele olcha w standarcie, te sprawy... typowy
      wlasnie Ataner.
      Ale jak chcesz się cieszyć stróżem przy wejściu, sztuczną trawą na placu zabaw,
      nowoczesną windą, jesli chcesz zaoszczędzić na odbiorniku tv /można oglądać u
      sąsiada przez okno, łącznie z sąsiadem i sąsiadką:)/ - bierz!
      • qu_75 Re: Polanka 6 etap 27.09.06, 15:34
        Hehe, sugerujesz, że kolor płytek do przedpokoj oraz rodzaj paneli wybierał
        Ataner? ;-)))))
        To już jakaś chorobliwa frustracja. A sztuczna trawa na placu zabaw, nowoczesna
        winda, jak i ochroniarz niestety kosztują. One też.
        • Gość: Ari Re: Polanka 6 etap IP: *.icpnet.pl 27.09.06, 15:51
          Nie wiem kto wybierał, kolega wynajmuje to mieszkanie (nigdy by go nie kupił,
          chyba tylko po to, by po pół roku je sprzedać, gdyby zakupił je oczywiście
          jakiś rok temu a nie teraz). Szkoda wnikac, wiadomo że każdy może sobie kolor
          płytek i paneli wybrać sam. Skojarzenie stąd, że mam kilku znajomych,
          mieszkających w różnych budynkach atanera w innych częściach miasta i każdy ma
          identico płytki na korytarzu... może to i przypadek, ok.

Ale 5 tysięcy/m bo pod oknem sztuczna, wiecznie zielona trawka i logo ATANER na
          dachu to już przesada.
          • qu_75 Re: Polanka 6 etap 27.09.06, 16:09
            Moje pytanie było oczywiscie retoryczne - Ataner bowiem sprzedaje mieszkania w
            stanie deweloperskim, a więc do wykończenia. To, co napisałes szczerze mnie
            rozśmieszyło ;-)
            W drugiej sprawie - sztuczna trawa znajduje się co najwyżej w części placu
            zabaw dla dzieci. Pozostała część dziedzińców to żywa zieleń, w tym żywa, nie
            sztuczna, trawa. I co jak co, ale musze przyznać, że o te sprawy At. bardzo
            dba. Jaka jest różnica w porównaniu z innymi deweloperami w tym zakresie -
            proponuję złożyć wizytę na osiedlu At. (jakimkolwiek) oraz np. na osiedlu
            Budimexu na Wilczaku. Powinno wystarczyć.
            A 5 tys/m - to efekt obecnej koniunktury, byłoby conajmniej dziwne, gdyby ceny
            nie rosły. Spójrz na inne miasta. Ale także na ceny mieszkań na innych
            osiedlach w P-niu.
      • Gość: Ted Re: Polanka 6 etap IP: *.4web.pl 27.09.06, 21:57
        Nie bardzo rozumiem co z tą sąsiadką, ale ja z chęcią bym z sąsiadką pooglądał
        TV, i nawet za 5 tys za metr. Fajna laska jest, jak nic !!!!
    • Gość: Kamil Re: Polanka 6 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:27
      Jak bedziesz chciał zrezygnowac daj znac, jest drogo ale szukam mieszkania tel.
      608526635
      • Gość: Michu Re: Polanka 6 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 09:29
        Bo teraz dobrze jest snobować się na "Polankę". Że się tyle zapłaciło za metr i
        jestem Gość! A przecież to jest jakieś nieporozumienie- osiedle wygląda jak
        Moloch; blok koło bloku ;okno w okno; żadna rewalacja! Ale jeśli chodzi Panu o
        inwestycję to pewnie warto bo zawsze znajdą się Snoby chętne na zakup Polanki
        za 10 tys. za metr ( za kilka lat,a może już za rok?) Ale mieszkać tam bym nie
        chciał!!!
        • Gość: mario Re: Polanka 6 etap IP: *.icpnet.pl 29.09.06, 10:08
          ja mieszkam na lecha w tej duzej desce i tylko drzewa zaslaniaja mi polanke.
          czasami - gdy skonczy mi sie piwo:) - chodze do sklepu wlasnie w okolice
          atanera. i wspolczuje tym co beda mieli piekny widok na Malta Decor, wpolczuje
          tym ktorym tramwaje pomykaja pod oknem. Osiedle wyglada bardzo ladnie, ochrona,
          parkingi .... ale i tak utwierdzam sie w przekonaniu ze dobrze zrobilem
          rozpoczynajac budowe domu:))) ja bede zagladal w okno tylko jednemu
          sasiadowi... a w nowych blokach , coz totalna "wspolnota"
        • Gość: Tom Re: Polanka 6 etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:40
          "Moloch"?? A jak nazwiesz te stare osiedla z wielkiej płyty?? Tutaj przynajmniej
          jest wszystko solidnie wykonane, nowe i kolorowe. Mieszkanie w nowym bloku nie
          straci na wartości za pare lat, a wręcz przeciwnie. Nie chcesz mieszkać w bloku
          to wybierasz dom poza miastem, ale wtedy wszędzie musisz dojeżdżać. Cena jest
          wyskoka to prawda, ale Atener jest jednym z najlepszych deweloperów w P-niu no
          i rewelacyjna lokalizacja, osiedla więc się cenią. Czy to jest snobizm?? Bardzo
          dyskusyjne, ale chyba przemawia przez niektórych zazdrość.

Pozdrawiam wszystkich!
          Tomek
    • monitor940 Re: Polanka 6 etap 29.09.06, 10:33
      A ja snobem nie jestem ale realnie myslacym mlodym czlowiekiem. Jak kupowalem
      mieszkanie w IV etapie to tez bylo najdrozesze na rynku poznanskim (3500+VAT).
      Ktos powie, ze teraz to sobie moge gadac przy cenie 5200... Moze i tak ale teraz
      tez bym kupil Polanke za ta cene bo jestem zbyt mlody zeby sie osiedlac w domku
      i wiazac z miejscem na wiekszosc zycia. Ja ten domek tez postawie ale za 5 lat
      jak beda plany zagospodarowania przestrzennego podmiejskich terenow i jak cena
      mojego mieszkania w ciagu 5ciu lat dojdzie do 10 tys za m2. Mysle, ze tak
      bedzie. Swoje zdanie opieram na historycznym ruchu cen w krajach wchodzacych do
      UE, przejmujacych Euro; co nas tez czeka. Taniej nie bedzie a na "drozej" jest
      pewne prawdopodobienstwo. Co do ludzi tam mieszkajacych tez sie boje sasiedztwa
      jakiegos syneczka bogatego tatusia za sasiada, ktory kupil tam mieszkanie, zeby
      byc "Polankowcem" (sick!)... ale mam tez nadzieje, ze jak juz sie wprowadze to
      spotkam tam tez otwartych, inteligentnych ludzi, nie patrzacych krzywo na
      kazdego sasiada. Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
      • Gość: olsza Re: Polanka 6 etap IP: *.ae.poznan.pl 29.09.06, 10:59
        Warto brać dlatego, że ceny po prostu będą rosnąć. Nie mieszkam na Polance, ale
        w Poznaniu jest jakaś obsesja na punkcie Atanera i ludzie są skłonni płacić
        więcej za te mieszkania (choć wcale nie są lepsze niż inne).
        • annamariaj Re: Polanka 6 etap 29.09.06, 17:05
          Nie lepsze niż które? Twierdzę, że co jak co, ale Ataner "trzyma poziom" i za
          ten standard (pewny!), który oferuje warto zapłacić nawet większe pieniądze.
          Wiem, bo porównywałam wiele ofert i obejrzałam wiele nowych osiedli/mieszkań
          różnych deweloperów. A gadanie o Polankowym snobiźmie zbędę tylko uśmiechem...
          Jakie to typowo polskie.
          Do załozyciela wątku - kupuj. Najwyżej sprzedasz za kilka lat i postawisz dom.
          • Gość: gosc Re: Polanka 6 etap IP: *.dyn.optonline.net 29.09.06, 19:11
            sadze ze dyskusja o atanerze jest przesadzona!
            szukalem mieszkania blisko centrum ale bez przesady, blokowisko mnie nie intersuje
            wybralem za to agrobex a ulanskiej, 10 minut do centrum, tylko 4 budynki i
            wiecej nie powstanie bo nie ma miejsa :)
            budynki wsrod starych drzew i kolo city park .
            kameralnie, spokojnie, wsrod ulanskich murow.
            ataner cieszy sie dobra opinia to prawda,ale ta mysl o bloku przy bloku mnie dobija.
            totalne blokowisko!!!
            • Gość: PiotrJ Re: Polanka 6 etap IP: *.icpnet.pl 30.09.06, 11:06
              Każdy ma to, co lubi i co mu odpowiada. Osobiście wolałbym atanerowskie
              mieszkanie chocby pośród 10 bloków niż agrobexu wśród 4. Ale nie każdy musi.
              Wiem jedno, ataner to pewna inwestycja pieniędzy i gwarancja standardu. Z innymi
              firmami chyba nie miałbym takiej pewności sądząc po opiniach ludzi w internecie.
              No i powiedzmy sobie szczerze - wybór mieszkań na dzień dzisiejszy jest bardzo mały.
              • Gość: marek k Re: Polanka 6 etap IP: *.dyn.optonline.net 30.09.06, 18:18
                HMmm jesli chodzi o Ataner to nie zawsze sa pozytywne opinie. Nie bede juz
                zaczynac ale kazdy deweloper ma cos na sumieniu wecej czy mniej. Osobiscie
                szukajacmieszkania sie z tym zetknelem. Nie wybralem ataneru z bardzo wielu
                wzgledow nie bede zaczynal. I nie bede mowil co wybralem aby nie zaczynas nowej
                dyskusji. Powiem tylko tesciowa kupila od atanera i bardzo tego zaluje bo czuje
                sie jakby mieszkala w desce na lecha .Fakt ladnie czysto i w ogle ale tylko
                zaglada sasziadowi w okno! Atane to zwykle blokowiska.
                • Gość: ktosik Re: Polanka 6 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 23:34
                  "...ale tylko zaglada sasziadowi w okno."

ja też mam mieszkanko na Polance i musze powiedzieć, że wiekszość z komentarzy
                  jest napisana po prostu z zazdrości, bo ludzie je piszący jak widze nie mają
                  najmniejszego pojęcia jak tu to wszystko wygląda
                  mieszkanie można wybrać zanim się je kupi, ja tak zrobiłam, przed mieszkaniem
                  mam ślepą uliczke + 2xchodnik + schody wejściowe + jakieś paski z trawką, które
                  dzielą jeden blok od drugiego, jak z takiej odległości widzi się sąsiadów niby?
                  no bez przesady człowiek by chyba musiał nic innego nie robić tylko siedzieć w
                  oknie i wypatrywać innych

trawa jest oczywiście prawdziwa - kolejny zazdrośnik, nawet trawy nam
                  zazdrościcie? :|

jaki developer urządza mieszkania? pierwsze słysze, to z tymi płytkami było
                  bardzo zabawne
                  • Gość: martin Re: Polanka 6 etap IP: *.dyn.optonline.net 01.10.06, 01:07
                    kurde jaks slysze o tej zazdrosci to mnie rozbraja hi hi
                    polanska fajne osiedla, modernistyczne pudeleczka .
                    kupa wiary, czy nie zaglada czy zglada sasiadowi mniejsza z tym, blokowisko jest
                    blokowiskiem i tyle, ciekawe ile jeszcze mieszkan tam powstanie?
                    hmm zadroscic nie mam czego bo kupilem mieszkanie tez od dewelopera kameralne
                    osiedle i spokoj a ten znak na dachu ataner to kicz totalny.
                  • Gość: viscum Re: Polanka 6 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 19:28
                    Developer, który urządza mieszkania: PWD (w standardzie mają zrobioną podłogę, drzwi wewnętrzne chyba też- przynajmniej jakiś czas temu stało tak na ich stronie).
                    Pozdrówka.
                  • Gość: mapo Re: Polanka 6 etap IP: *.icpnet.pl 01.10.06, 20:39
                    Zagląda czy nie zagląda sąsiad w okno. Dla mnie jest paranoją wydawać 300 000
                    za 50 kilka metrów na tym blokowisku (Piastowskie+) + jeszcze kilkadziesiąt
                    tysięcy na wykończenie. Jak ktoś daje 5130 za m, to niech pomyśli czy
                    ktokolwiek za kilka lat mu da tyle za to mieszkanie na osiedlu,na którym jest
                    100 bloków po 6-10 pięter obok siebie.
                    • Gość: wladi Re: Polanka 6 etap IP: *.dyn.optonline.net 01.10.06, 20:44
                      wydac tyle kasy za taka klitke to paranoja.
                      wole na lecha mieszkanie wiekrze.
                      noale coz, za 5-10 lat to bedzie koszmar tam mieszkac a kredyt splacac bedzie
                      trzeba
      • Gość: lex Re: Polanka 6 etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 01:46
        jak będą MPZP podmiejskich terenów, to niewielu będzie stać na działki po 200
        zł za metr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka