Dodaj do ulubionych

salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!!!!!

10.11.06, 13:39
ostrzegam wszystkich przed zakupem mebli kuchennych w tym salonie, ktorej
dystrybutorem jest firma z siedziba na ul. Slowianskiej - "mbs"
1. obsluga pod psem - trzeba czekac 2 tygodnie na umowienie sie z
projektantem, a dodac trzeba, ze inaczej nie mozna zakupic mebli - za projekt
kasuja 100 zl.
2. dziennie wykonuja tylko po 2 projekty
3. termin realizacji i dostarczenia mebli podaja na ok. 4-5 tygodni, z tym,
ze na umowie, ktora daja do podpisu wydrukowane jest- termin realizacji na 8
tygodni. Klienta informuja, ze ten dopisek o 8 tyg to tylko na wszelki
wypadek ...
4. po uplywie 8 tygodni wcale nie przejmuja sie, ze klient nadal jest bez
kuchni, bo przeciez zaplaca ustawowe odsetki ... wynoszace na dzien ok. 1,5
zl!!!!!!!!
I jeszcze jedno, za transport i wniesienie mebli do mieszkania trzeba osobno
zaplacic, poza tym meble nalezy sobie samemu zmontowac.
Obserwuj wątek
    • marghot Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! 10.11.06, 13:44
      Jak ajakość mebli, taka i obsługa ;)
      • Gość: asia to tylko black!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:58
        Kobieto przesadzasz, w koncu to black red, wiec czego oczekujesz???? za tą cenę?
        ja również czekałam na kuchnie 6 tyg. bo takie są terminy i wclae nie kupowałam
        kuchni w blacku, tylko w niemiecki producent mebli kuchennych z wysokiej
        jakości.
        Takie są po prostu terminy, a to ze samemu trzeba zmontowac, to przeciez
        wszytskie meble blacka sa w taki sposób montowane. Moja córka kupowała biurko i
        sama męczyła się z jego montazem...
        Jaka cena taka jakośc.
    • Gość: wielka_stopa Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:00
      Zgadzam się z tobą, ja kupiłam u nich meble do pokoju i była taka sama sytuacja.
      Poza tym po złożeniu okazało się, że brakuje jednej półki i musiałam na nią
      czekać jeszcze tydzień. Poza tym jakość wykonania i wytrzymałość jest mierna.
      Zwykły szajs. Nie polecam nikomu.
    • Gość: Goscjojo Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:55
      To źle trafiłeś chłopcze, bo akurat na Słowiańskiej jest taki "niezbyt dobry"
      projektant. Ciągle się myli itd. Czekać niestety trzeba, bo jest jeden
      projektant w salonie, jedynie w Komornikach jest buiro projektowe, jest więcej
      ludzi i nie trzebba tyle czekać. To jest uzależnione jedynie ilością klientów.
      Koszt projektu wynosi 100zl, bo to jest chłpocze czas projektanta. On Ci
      prejektuje, omawia każdy szczegół ... itd. A jeśli byłoby za darmo to każdy
      lump przychodziłby co chwile i chciał projekt. Zrobienie projekt nie trwa
      15min, a godzine a nawet dlużej. Gdyby nie było płatne to każdy nawet nie
      zainteresowany chciałby zrobić projekt. Pomyśl chłpocze...
      Czas realizacji jest, tzn byl akurat w Twoim przypadku 4-5 tyg, bo tak
      oszacowali na dany dzien ile jest zamówień. Oczywiście, że jeśli fabryka się
      nie wyrobi to masz odsetki. A że małe to zawsze możesz nie podpisywać tam nic i
      też nic nie kupować. Nikt Ci nie każde przecież tam pracować.
      Nie wiem kto Ci kazał płacić za transort kuchni?!?! Przecież powyżej tysiaca
      jest za darmo. No chyba, że mieszkasz w jakiejś dziurze to wiadomo, że opłata
      jest większa!!!
      Myślisz, że jechac na jakąś wichurę to nic nie kosztuje i pewnie za darmo jest
      wniesienie wszystkich 50-ciu elementów kuchni na 4-te piętro. Kierowcy to też
      ludzie. To kierowca nosi te ciężary a nie firma. Sorry bardzo, ale Tobie pewnie
      nie chciało sie ruszyc swoich czterech liter i wnieść.
      To nie prawda, ze nikt nie montuje. Sa montazysci. Mozesz ich wynająć za
      odpoowiednia kwote.
      Ludzie zastanówcie się za co płacicie zanim pójdziedzie coś kupić do Black Red
      White!!! W koszt mebla wchodzi produkcja i dostarczenie tego elementu z
      drugiego krańca Polski do Wielkopolski. Proszę sobie uświadomić,że transport,
      wniesienie i montaż to inne kwestie. I nalezy to sobie wczesniej uswiadomic i
      uzyskac informacje na ten temat. Jak sie nie podoba to zawsze mozna zmienic
      firme i kupic gdzie indziej.
      Co do obslugi to... to tylko ludzie. Jesli marna płaca, to taka praca. Jesli
      pracuja tam po 10 godzin, w kazde swieta i niedziele za marne grosze to jak
      mają pracować. Bogata firma, a marnie placi. Moze najpierw pomyslcie o tych
      ludziach??? Co???????????

• tia666 Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! 11.11.06, 19:10
        > Co do obslugi to... to tylko ludzie. Jesli marna płaca, to taka praca.

hehe podaj prog placowy do ktorego mozna byc chamem
        i powinny byc wywieszki ile pracownicy zarabiaja - w ten sposob kupujacy
        zaoszczedzi dobre samopoczucie;)
      • Gość: cezar Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.echostar.pl 11.11.06, 22:03
        a ty jestes rzecznikiem prasowym firmy chłopczyku???
      • Gość: wielka_stopa Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:44
        Nie zgadzam się z tobą. Większość firm zakupiony towar dowiezie do domu za
        darmo, opłaty występują jedynie wtedy, gdy wyjeżdża się poza aglomeracje
        poznańską. Ja nie przychodzę do sklepu aby użalać się nad pracownikami, którzy
        słabo zarabiają, nie interesuje mnie to. Przychodzę aby zakupić meble i żądam
        sprawnej i bezproblemowej obsługi. Skoro firma Black Red White nie spełnia
        wymagań stawianych przez konkurencję to jest mi bardzo przykro.
      • zielone_oczko1 Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! 13.11.06, 19:20
        Gość portalu: Goscjojo napisał(a):

> To źle trafiłeś chłopcze, bo akurat na Słowiańskiej jest taki "niezbyt dobry"
        > projektant. Ciągle się myli itd. Czekać niestety trzeba, bo jest jeden
        > projektant w salonie, jedynie w Komornikach jest buiro projektowe, jest
        więcej
        > ludzi i nie trzebba tyle czekać. To jest uzależnione jedynie ilością
        klientów.
        > Koszt projektu wynosi 100zl, bo to jest chłpocze czas projektanta. On Ci
        > prejektuje, omawia każdy szczegół ... itd. A jeśli byłoby za darmo to każdy
        > lump przychodziłby co chwile i chciał projekt. Zrobienie projekt nie trwa
        > 15min, a godzine a nawet dlużej. Gdyby nie było płatne to każdy nawet nie
        > zainteresowany chciałby zrobić projekt. Pomyśl chłpocze...
        > Czas realizacji jest, tzn byl akurat w Twoim przypadku 4-5 tyg, bo tak
        > oszacowali na dany dzien ile jest zamówień. Oczywiście, że jeśli fabryka się
        > nie wyrobi to masz odsetki. A że małe to zawsze możesz nie podpisywać tam nic
        i
        >
        > też nic nie kupować. Nikt Ci nie każde przecież tam pracować.
        > Nie wiem kto Ci kazał płacić za transort kuchni?!?! Przecież powyżej tysiaca
        > jest za darmo. No chyba, że mieszkasz w jakiejś dziurze to wiadomo, że opłata
        > jest większa!!!
        > Myślisz, że jechac na jakąś wichurę to nic nie kosztuje i pewnie za darmo
        jest
        > wniesienie wszystkich 50-ciu elementów kuchni na 4-te piętro. Kierowcy to też
        > ludzie. To kierowca nosi te ciężary a nie firma. Sorry bardzo, ale Tobie
        pewnie
        >
        > nie chciało sie ruszyc swoich czterech liter i wnieść.
        > To nie prawda, ze nikt nie montuje. Sa montazysci. Mozesz ich wynająć za
        > odpoowiednia kwote.
        > Ludzie zastanówcie się za co płacicie zanim pójdziedzie coś kupić do Black
        Red
        > White!!! W koszt mebla wchodzi produkcja i dostarczenie tego elementu z
        > drugiego krańca Polski do Wielkopolski. Proszę sobie uświadomić,że transport,
        > wniesienie i montaż to inne kwestie. I nalezy to sobie wczesniej uswiadomic i
        > uzyskac informacje na ten temat. Jak sie nie podoba to zawsze mozna zmienic
        > firme i kupic gdzie indziej.
        > Co do obslugi to... to tylko ludzie. Jesli marna płaca, to taka praca. Jesli
        > pracuja tam po 10 godzin, w kazde swieta i niedziele za marne grosze to jak
        > mają pracować. Bogata firma, a marnie placi. Moze najpierw pomyslcie o tych
        > ludziach??? Co???????????

chlopcze, czytajac to co zes napisal, odnosze wrazenie, ze sam tam pracujesz ...
        niestety, chlopcze, mam kuchnie dosc droga, a transport nie byl darmowy....
        i wyobraz sobie, ze mieszkam w Poznaniu...
        i wyobraz sobie, ze oszacowano czas oczekiwania na 4-5 tygodni , a bylo to 8
        tygodni...
        i w ogole, ta firma jest do dupy...
        i wyobraz sobie, ze nawet nie wycinaja na poczekaniu dziury w blacie, tylko
        trzeba jeszcze im blat dostarczyc, swoje odczekac i zabulic za wyciecie...
        i gowno mnie obchodzi ile oni tam zarabiaja, bo tak mowic moze kazdy...
    • Gość: as-ka Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 20:21
      miałam podobny niemiły kontakt z tym konkretnym salonem BRW. U nas na dodatek okazało się, że jak już wreszcie kuchnia dotarła to kolory frontów nie do końca zgadzały sie z ich wizualizacją (nie chodzi o odcień, ale o to że ich rozkład był inny niż chciałam). Na to 'przemiła' pani z oewgo salonu powiedziała, że ich wizualizacja nie jest dla nich wiążąca (mimo, że to w oparciu o nią składałam zamówienie). reasumując - odradzam ten sklep!
      • dimitri4 Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! 12.11.06, 19:16
        Witam, my mieliśmy problem z dostawą czekaliśmy na meble 8 tygodni a następnie
        okazało się że nie chcą nam wypłacić odsetek za zwłokę w dostawie. (bo pani
        podobno nie miala kompetencji żeby wypłacić 25). Otrzymaliśmy informację że
        zostaną nam te pieniądze oddaneprzy następnym zakupie u nich mebli :). I co ?
        przy dokupywaniu szafki znów ten sam problem i kłutnia. Straciliśmy tan sporo
        nerwów i rzeczywiście Pani która tam pracuje jest troszkę niekompetentna.
        Dopiero gdy poprosilismy nr telefonu do kierownika pracownicy wymiekli(
        wcześniej proponowali nam pisanie pism :) ) Tam naprawde nie można wyegzekwować
        warunków umowy która jest prosta i przejrzysta jak budowa cepa.
        Za to spokojnie moge polecić BRW w ETC. Kupiłem tam cała sypialnie szybko,
        sprawnie i bez problemów.
        Pzdr, Marcin
        • Gość: Q Re: salon Black Red White - kuchnie- przegiecie!! IP: *.izacom.pl 12.11.06, 19:57
          Kupowałem w BRW meble do pokoju (salon na Obornickiej w Madbexie).
          Bez uwag.
          Koleżanka kupowała na Słowiańskiej - bez uwag.
          Znajomu kupowli w Komornikach - bez uwag.
          Jakość taka sama jak na salonie. Można popatrzeć co sie kupuje.
          Transport - warunki zostały przedstawione przed zakupem i decyzja należała do
          nas.
          Czas oczekiwania - najpierw zamówiłem potem płaciłem.
          Nie wpłacałem żadnej przedpłaty - tylko podpisałem umowę.
          Za każdym razem trwało to między tydzień a dwa.
          Było to pare lat temu, więc może coś sie zmieniło...
    • Gość: zadowolona chyba przesadzasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 21:42
      kupowałam meble do sypialni:
      - nie trzeba było miec żadego projektu, wybierałam meble z katalogu
      - transport był gratis, tak samo jak wniesienie do domu
      - montaz, owszem samemu, ale instrukcja jest tak jasna ze nawet małpa by
      zrozumiała, a montowanie było niezłą zabawą
      • Gość: malwinka Re: chyba przesadzasz IP: *.devs.futuro.pl 13.11.06, 16:03
        powiem tak - co innego zmontować szafkę do sypialni a co innego szafki
        kuchenne. Miałam możliwość spróbować obu rzeczy i do sypialni to jest pikuś
        • Gość: guerra Re: chyba przesadzasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 18:13
          Heh a ja widziałem salon BRW w Biszkeku w Kirgizstanie...Ciekawe jak tam
          traktują klientów:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka