Dodaj do ulubionych

Fasada Politechniki to syf...

IP: *.pgac.put.poznan.pl 12.07.01, 15:13
Nie wiem, kto wyrazil zgode na tak gowniana renowacje elewacji naszej
zaszczytnej Politechniki. Rzygac mi sie chcialo gdy przechodzilem kolo niej do
tej pory i rzygac mi sie chce teraz. Bez gustu, bez samku, bez nadziei na
sprawne i do czysta jej odnowienie w przyszlosci. Pieniadze wyrzucone w bloto
Obserwuj wątek
    • Gość: lol Re: Fasada Politechniki to syf... IP: 212.75.127.* 12.07.01, 15:33
      Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Nie wiem, kto wyrazil zgode na tak gowniana renowacje elewacji naszej
      > zaszczytnej Politechniki. Rzygac mi sie chcialo gdy przechodzilem kolo niej do
      > tej pory i rzygac mi sie chce teraz. Bez gustu, bez samku, bez nadziei na
      > sprawne i do czysta jej odnowienie w przyszlosci. Pieniadze wyrzucone w bloto

Chciałbym zauważyć, iż są przynajmniej 2 rodzaje syfu:
      - Pierwszy rodzaj syfu, jak stwierdził kolega Jarek, zdobi (a może pachnie)
      fasadę Politechniki Poznańskiej w chwili obecnej. Charakterystyczne jest to iż
      jest on koloru biało-brązowego w konsystencji świeżego tynku.
      - Drugi zidentyfikowany rodzaj syfu, zdobił tą samą fasadę jeszcze miesiąc temu.
      Był brunatno-szary. Niektórzy zwariowani naukowcy stwierdziliby, że był po prostu
      brudny i odrapany. Ten rodzaj syfu jest w fazie zaniku. Przetrwał jeszcze na
      drugim gmachu Politechniki Poznańskiej i na niektórych poznańskich kamienicach.

Wasz Badacz Syfu
    • Gość: ede Re: Fasada Politechniki to syf... IP: *.icpnet.pl 14.07.01, 14:12
      Spoko Jarek nie panikuj. To jest dopiero początek inwestycji. DOjdzoe nowa
      fasada między BM a Elektrykiem. Budynki połączy gigantyczny łącznik stalowo-
      aluminiowy (nie tak jak jest teraz, ale na wszystkich piętrach, przynajmniej
      większości). Oprócz tego powstanie nowy budynek - też nowoczesna architektura.
      Całość inwestycji występuje pod nazwą CENTRUM WYKŁADOWE BIBLIOTEKA. Inwestycja
      szacowana jest na 150 mln zł. Od września rusza budowa, więc to co teraz się
      dzieje, to tylko rozgrzewka. Projekt wykonał Fikus. Ja uważam, że jest nie zły.

Więc wstrzymaj wymioty, zobaczysz, za rok będzie już zupełnie inaczej wyglądać
      Piotrowa. Szacuje się, że koniec prac nastąpi w 2002.

Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka