Gość: Misia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 15:58 Sympatyczny wątek dla sympatycznych ludzi. Pozdrawiam. :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alex Re: Sympatyczny wątek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 16:48 Misiu, a byłaś na Amelii. Bardzo SYMPATYCZNY film. Może o nim tu pogadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Sympatyczny wątek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 22:42 Nie, nie widziałam go. Ale pogadać o nim możemy... ;-) Mój brat był i NAWET JEMU się podobał, a to już coś. Heh, zobacz, jak to mało sympatycznych ludzi jest w Poznaniu (to nie to, co Kraków... ;-) ) Zapraszam @ll of U ! Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Sympatyczny wątek IP: *.echostar.pl 20.11.01, 22:49 Teraz są sami sympatyczni, bo redakcja usuneła tych przyłupów. Nareszcie !! pa,pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: couleur3 Re: Sympatyczny wątek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 23:54 Sympatycznych ludzi nie brakuje na świecie . Pozwolę sobie na stwierdzenie że i ja się do nich (przeważnie ) zaliczam. No i to by było na tyle. Na Amelii jeszcze nie byłem ale pójdę. Ktoś chętny może ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Sympatyczny wątek IP: *.icpnet.pl 20.11.01, 23:57 Powiedz cos wiecej o Amelii? bo filmow jest duzo, a fundusze ograniczone:((( warto? pozdrufka,s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Sympatyczny wątek IP: *.radiomerkury.pl 21.11.01, 06:46 Ja za rada wielu znajomych wybrałem się na Amelię i jestem zauroczony. Zawsze lubiłem kino francuskie ale to jest prawdziwa perełka. Nie będę rozpisywał się o treści bo to trzeba zobaczyć-film ładuje pozytywną energią, jest śmieszny tyle ile trzeba, przesłanie nie jest nachalne no i ta Audrey Tautou-tak dziewczęcej, naturalnej aktorki dawno już nie widziałem. Polecam raz jeszcze - nie słyszałem o tym filmie żadnej negatywnej opinii-nawet złośliwi zazwyczaj krytycy typu pan Pietrasik z Polityki same achy i ochy. Ja wybieram sie ponownie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Sympatyczny wątek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:28 Poznań obfituje w sympatycznych ludzi! Macie trochę, może nie wad, ale przywar, które widzi ktoś z zewnątrz. Ale kto ich nie ma! Poznań to drugie, po Krakowie, miasto, w którym mógłbym mieszkać i jak dotąd nie odczułem u Was ani razu niechęci do nas Krakusów. Jeżdżąc dużo po kraju osobowym samochodem ( autem po krakowsku )wyraźnie czuję na sobie jak miejscowi kierowcy traktują kogoś z innymi literkami na tablicy rejestracyjnej. Generalnie Poznań może służyć za wzór całej Polsce! ( może dlatego, że mam literki KR, a nie np WI lub WX ). A teraz o AMELII. To film dla każdej kobiety, która choćby w kinie, chce odczuć, że dobro kryje się wszędzie: w banalnych epizodach życia i wśród obojętnie dotąd mijanych ludziach. To piękna bajka i tylko dzięki jasnej konwencji moralizatorstwo uchodzi na sucho, a nawet jest ujmujące. Film urzeka dowcipem i jest tak odmienny od amerykańskiej sieczki. Pokazuje nagle, że życie może być piękne nawet w zaniedbanej kamienicy w środku wielkiego miasta. Poza tym: piękne zdjęcia i rewelacyjna muzyka - cudowny folder Paryża. Nigdy tam nie byłem, ale po tym filmie zachciało mi się tam pojechać! A pamiętacie film pt DYM ? To mniej więcej te klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś