Dodaj do ulubionych

Sympatyczny wątek

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 15:58
Sympatyczny wątek dla sympatycznych ludzi.

Pozdrawiam. :-)

Misia
Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Re: Sympatyczny wątek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 16:48
      Misiu, a byłaś na Amelii. Bardzo SYMPATYCZNY film. Może o nim tu pogadamy?
      • Gość: Misia Re: Sympatyczny wątek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 22:42
        Nie, nie widziałam go. Ale pogadać o nim możemy... ;-)
        Mój brat był i NAWET JEMU się podobał, a to już coś.

Heh, zobacz, jak to mało sympatycznych ludzi jest w Poznaniu (to nie to, co
        Kraków... ;-) )

Zapraszam @ll of U !

Pzdr
        Misia
        • Gość: XXL Re: Sympatyczny wątek IP: *.echostar.pl 20.11.01, 22:49
          Teraz są sami sympatyczni, bo redakcja usuneła
          tych przyłupów. Nareszcie !!
          pa,pa
          • Gość: couleur3 Re: Sympatyczny wątek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 23:54
            Sympatycznych ludzi nie brakuje na świecie . Pozwolę sobie na stwierdzenie że i
            ja się do nich (przeważnie ) zaliczam. No i to by było na tyle.
            Na Amelii jeszcze nie byłem ale pójdę. Ktoś chętny może ?
      • Gość: student Re: Sympatyczny wątek IP: *.icpnet.pl 20.11.01, 23:57
        Powiedz cos wiecej o Amelii?
        bo filmow jest duzo, a fundusze ograniczone:(((
        warto?
        pozdrufka,s.
        • Gość: MaciejK Re: Sympatyczny wątek IP: *.radiomerkury.pl 21.11.01, 06:46
          Ja za rada wielu znajomych wybrałem się na Amelię i jestem zauroczony. Zawsze
          lubiłem kino francuskie ale to jest prawdziwa perełka. Nie będę rozpisywał się
          o treści bo to trzeba zobaczyć-film ładuje pozytywną energią, jest śmieszny
          tyle ile trzeba, przesłanie nie jest nachalne no i ta Audrey Tautou-tak
          dziewczęcej, naturalnej aktorki dawno już nie widziałem. Polecam raz jeszcze -
          nie słyszałem o tym filmie żadnej negatywnej opinii-nawet złośliwi zazwyczaj
          krytycy typu pan Pietrasik z Polityki same achy i ochy. Ja wybieram sie
          ponownie...
          • Gość: Alex Re: Sympatyczny wątek IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:28
            Poznań obfituje w sympatycznych ludzi! Macie trochę, może nie wad, ale przywar,
            które widzi ktoś z zewnątrz. Ale kto ich nie ma! Poznań to drugie, po Krakowie,
            miasto, w którym mógłbym mieszkać i jak dotąd nie odczułem u Was ani razu
            niechęci do nas Krakusów. Jeżdżąc dużo po kraju osobowym samochodem ( autem po
            krakowsku )wyraźnie czuję na sobie jak miejscowi kierowcy traktują kogoś z
            innymi literkami na tablicy rejestracyjnej. Generalnie Poznań może służyć za
            wzór całej Polsce! ( może dlatego, że mam literki KR, a nie np WI lub WX ).
            A teraz o AMELII. To film dla każdej kobiety, która choćby w kinie, chce
            odczuć, że dobro kryje się wszędzie: w banalnych epizodach życia i wśród
            obojętnie dotąd mijanych ludziach. To piękna bajka i tylko dzięki jasnej
            konwencji moralizatorstwo uchodzi na sucho, a nawet jest ujmujące. Film urzeka
            dowcipem i jest tak odmienny od amerykańskiej sieczki. Pokazuje nagle, że życie
            może być piękne nawet w zaniedbanej kamienicy w środku wielkiego miasta. Poza
            tym: piękne zdjęcia i rewelacyjna muzyka - cudowny folder Paryża. Nigdy tam nie
            byłem, ale po tym filmie zachciało mi się tam pojechać! A pamiętacie film pt
            DYM ? To mniej więcej te klimaty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka