Dodaj do ulubionych

rozebrać HITa na Piątkowie!!!

IP: *.002.popsite.net 21.11.01, 03:41
Jak można było pozwolić na wybudowanie hipermarketu tuż
pod blokami?! Teraz dołożyli na 2 halę - cały Poznań
zazdrości nam widoku z okna. To paranoja! Czy nikt się
już nie liczy z człowiekiem. Może architekt miejski
chciałby się zamienić na moje mieszkanie? Nie? to
należy rozebrać tą pomyłkę.
Obserwuj wątek
    • couleur3 Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! 21.11.01, 18:39
      Wiem że to niezbyt przyjemne ale ja mam np. widok na bloki . To mam się domagać
      ich zburzenia ?
    • Gość: anka9009 Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 22:00
      jabym rozebrała wszystkie Hity w tym kraju
      ja mam widok na pola
    • misiamisia Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! 25.11.01, 17:46
      A ciekawa jestem, gdzie kupujesz proszek do zmywarki albo płyn do mycia szyb...
      Bo z tego, co zauważyłam, to narzekacie, ale zawsze widzę, jak mnóstwo
      mieszkańców Atanera wychodzi z pełnymi siatkami z Hita i uśmiechnięci wracają
      do domku.

Misia (mieszkanka "starego" Batorego, dla której Hit jest hitem)
      • Gość: Rataje Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 21:53
        Dlaczego nierozebrać załego Piątkowa. Jest ohydnie brzydkie. HIT ma nowoczesną
        architekturę i jest czysty, az do bólu. W kiblach mają czyściej niż Piątkowo w
        klatkach schodowych. A oprócz tego HIT był pierwszy, a potem powstawały bloki
        ATANERA. PO CO KUPOWALISCIE MIESZKANIA, JAK WIDZIELISCIE, CO MACIE PRZED OKNAMI
        • Gość: brad Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: 195.205.156.* 11.12.01, 16:05
          Gość portalu: Rataje napisał(a):

> A oprócz tego HIT był pierwszy, a potem powstawały bloki
          > ATANERA. PO CO KUPOWALISCIE MIESZKANIA, JAK WIDZIELISCIE, CO MACIE PRZED OKNAMI

Nie masz racji.
          Najpierw bylo osiedle, potem ludzie kupowalo mieszkania. Potem dopiero postawiono
          Hita. Pamietam, gdy sie pytalem w Atanerze co bedzie na tym polu przy osiedlu
          (osiedle bylo juz w 95% wybudowane). Pani wzruszyla ramionami: "nie wiem".
          Miesiac pozniej wkorczyly koparki i zaczely budowac hipermarket, burzac wczesniej
          ruine parkingu wczesniej tam stojaca.
          Na szczescie nie mam widoku z okna na zaplecze Hita, ale wspolczuje tamtym
          mieszkancom i uwazam, ze do skandl, podszyty prawdopodobnie korupcją.
          Ataner mogl wykupic kawalek wiecej gruntu, chocby 50 metrow od budynkow, i zrobic
          tam park albo cokolwiek.
          Ech, mialo byc tak dobrze a wyszlo jak zwykle.
          • Gość: Anna D Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 11:45
            Gość portalu: brad napisał(a):

> Gość portalu: Rataje napisał(a):
            >
            > > A oprócz tego HIT był pierwszy, a potem powstawały bloki
            > > ATANERA. PO CO KUPOWALISCIE MIESZKANIA, JAK WIDZIELISCIE, CO MACIE PRZED O
            > KNAMI
            >
            > Nie masz racji.
            > Najpierw bylo osiedle, potem ludzie kupowalo mieszkania. Potem dopiero postawio
            > no
            > Hita.

No cóż
            Ja mam mieszkanie w Atanerze i doskonale pamiętam że w miejscu Hita stała ohydna
            stara konstrukcja betonowa na trzy piętra(mówiono że były to próby zbudowania tam
            drukarni). Mój kolega chciał kupić mieszkanie w blokach Unii Wspólnego
            Inwestowania (te całkiem przy Hicie) - zapytałam go więc czy zdaje sobie sprawę
            żę będzie miał widok na jakąś okropną ruinę a być może ją zburzą i wybudują coś w
            tym miejscu. Ach! Nie zdawał sobie sprawy. Ale poszedł po rozum do głowy i
            mieszkanie kupił gdzie indziej. Na prawdę dziwię się tym, którzy tam mieszkania
            kupili. A wystarczyło trochę pomyśleć. Ale cóż, większość jednak nie myśli.
        • Gość: antyhit Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 20:21
          Gość portalu: Rataje napisał(a):

> Dlaczego nierozebrać załego Piątkowa. Jest ohydnie brzydkie. HIT ma nowoczesną
          >
          > architekturę i jest czysty, az do bólu. W kiblach mają czyściej niż Piątkowo w
          > klatkach schodowych. A oprócz tego HIT był pierwszy, a potem powstawały bloki
          > ATANERA. PO CO KUPOWALISCIE MIESZKANIA, JAK WIDZIELISCIE, CO MACIE PRZED OKNAMI

Czy ty przypadkiem nie masz brudnego ryja??
      • Gość: ktoś Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.umultowo.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 00:28
        rozbierajcie jak chcecie, ale liczcie się z tym , ze mogą wam na tym miejscu
        oczyszczalnie ścieków wybudować... ja wolę hita, choć też go z okien widzę.
    • Gość: tur Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 18:05
      Najpierw trzeba "rozebrac" władze miasta za brak
      rozsądnego planu rozwoju miasta. Przecież tak
      ciągle będą nam tu wyskakiwac z podobnymi "hitami".
      • kilimek Re: rozebrać HITa na Piątkowie!!! 12.12.01, 14:17
        architekt miejski..hahahahaha
        ten to musi być artysta (i wyjątkowo tolerancyjny)
        ilość jego "wyczynów" jest całkiem niezła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka