Gość: Nutter Re: Skandal! IP: *.icpnet.pl 17.04.03, 18:52 Dzisiaj w naszej kamienicy, firma zakladajaca domofony odlaczyla nam domofon. Przysli wylaczyli domofon i poszli. Tlumacza sie w taki sposob, ze od 9 miesiecy nie jest przeprowadzana konserwacja domofonu. Dodam tylko, ze owa firma zyczy sobie przeprowadzana konserwacji domowonu co miesiec albo co kwartal. Konserwacja taka opiera sie na tym, ze wystawiaja rachunek na 150zl i tyle. Nic nie konserwuja,nic nie sprawdzaja tylko biora za nic pieniadze. Z tego powodu,ze od 9 miesiecy nie dostali zadnych pieniedzy, przysli i jak wandale wylaczyli domofon. Nie wiem gdzie taka sprawe zalatwic na policji? Moze warto byloby opisac to w gazecie? Moim zdaniem jesli firma zaklada domofon i z tego tytulu otrzymuje pieniadze, to nie moze terroryzowac lokatorow i odlaczac domofon poniewaz nie bylko konserwacji. Jesli sie domofon psuje to wtedy mozna zawolac taka firme niech naprawia, ale jakas fikcyjna co miesieczna konserwacja to jest absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pulpowa Re: Skandal! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 21:50 Zainterweniuj w "jednostce macierzystej" - spółdzielni mieszkaniowej? MPGM? Nie wiem, do czego przynalezy Twoja kamienica. My mieszkamy w bloku na terenie SM Winogrady. Konserwacja domofonu wliczona jest w czynsz (dokladnie w naszym przypadku 2,23 PLN miesięcznie). W związku z tym jeśli domofon się popsuje, dzwonię do Działu Tech. Spółdzielni i oni przysyłaja fachowca, a ja się nie przejmuję tym, jaka firma to ma zrobić i ile weźmie. W Twoim przypadku na pewno też mieszkaniówka wie, co to za firma i dlaczego tak postąpili. Jednakowoż lokatorzy nie mogą ponosić skutków niedogadania się mieszkaniówki i tej firmy, wiec radzę "przycisnąć" osoby odpowiedzialne. Jeśli to nie poskutkuje, najlepszym sposobem est interwencja prasy lokalnej. Sądzę jednak, że nie trzeba będzie uciekać sie do aż tak drastycznego kroku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: Skandal! IP: 218.39.100.* 18.04.03, 02:14 Bandytow trzeba traktowac jak bandytow. Mozecie zaplacic grupce dresow zeby sprali po mordach tych idotow z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 14:19 Onie nie są właścicielami tego domofonu więc nie wolno im tego robić ja bym zgłosił sprawe na policję jako akt wandalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wpszemek Re: Skandal! 18.04.03, 16:06 Pomysł z wynajęciem dresów nie jest od rzeczy. Co do własności instalacji domofonowej (jak śmisznie to brzmi), to wcale nie mam pewności czy mieszkańcy domu są właścicielami. Nauczka na przyszłość - uważnie czytać umowę przed podpisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś