IP: *.icpnet.pl 17.04.03, 18:45
Obserwuj wątek
    • Gość: Nutter Re: Skandal! IP: *.icpnet.pl 17.04.03, 18:52
      Dzisiaj w naszej kamienicy, firma zakladajaca domofony odlaczyla nam domofon.
      Przysli wylaczyli domofon i poszli. Tlumacza sie w taki sposob, ze od 9
      miesiecy nie jest przeprowadzana konserwacja domofonu. Dodam tylko, ze owa
      firma zyczy sobie przeprowadzana konserwacji domowonu co miesiec albo co
      kwartal. Konserwacja taka opiera sie na tym, ze wystawiaja rachunek na 150zl i
      tyle. Nic nie konserwuja,nic nie sprawdzaja tylko biora za nic pieniadze. Z
      tego powodu,ze od 9 miesiecy nie dostali zadnych pieniedzy, przysli i jak
      wandale wylaczyli domofon. Nie wiem gdzie taka sprawe zalatwic na policji? Moze
      warto byloby opisac to w gazecie? Moim zdaniem jesli firma zaklada domofon i z
      tego tytulu otrzymuje pieniadze, to nie moze terroryzowac lokatorow i odlaczac
      domofon poniewaz nie bylko konserwacji. Jesli sie domofon psuje to wtedy mozna
      zawolac taka firme niech naprawia, ale jakas fikcyjna co miesieczna konserwacja
      to jest absurd!
      • Gość: Pulpowa Re: Skandal! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.04.03, 21:50
        Zainterweniuj w "jednostce macierzystej" - spółdzielni mieszkaniowej? MPGM? Nie
        wiem, do czego przynalezy Twoja kamienica. My mieszkamy w bloku na terenie SM
        Winogrady. Konserwacja domofonu wliczona jest w czynsz (dokladnie w naszym
        przypadku 2,23 PLN miesięcznie). W związku z tym jeśli domofon się popsuje,
        dzwonię do Działu Tech. Spółdzielni i oni przysyłaja fachowca, a ja się nie
        przejmuję tym, jaka firma to ma zrobić i ile weźmie. W Twoim przypadku na pewno
        też mieszkaniówka wie, co to za firma i dlaczego tak postąpili. Jednakowoż
        lokatorzy nie mogą ponosić skutków niedogadania się mieszkaniówki i tej firmy,
        wiec radzę "przycisnąć" osoby odpowiedzialne. Jeśli to nie poskutkuje,
        najlepszym sposobem est interwencja prasy lokalnej. Sądzę jednak, że nie trzeba
        będzie uciekać sie do aż tak drastycznego kroku :)
    • Gość: Lechita Re: Skandal! IP: 218.39.100.* 18.04.03, 02:14
      Bandytow trzeba traktowac jak bandytow. Mozecie zaplacic grupce dresow zeby
      sprali po mordach tych idotow z tej firmy.
    • Gość: Mirek Re: Skandal! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.03, 14:19
      Onie nie są właścicielami tego domofonu więc nie wolno im
      tego robić ja bym zgłosił sprawe na policję jako akt
      wandalizmu.
      • wpszemek Re: Skandal! 18.04.03, 16:06
        Pomysł z wynajęciem dresów nie jest od rzeczy. Co do własności instalacji
        domofonowej (jak śmisznie to brzmi), to wcale nie mam pewności czy mieszkańcy
        domu są właścicielami. Nauczka na przyszłość - uważnie czytać umowę przed
        podpisaniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka