Gość: daisy@~~ IP: *.icpnet.pl 23.11.01, 22:07 Witam Wszystkich serdecznie!!! Moja pasja jest czytanie ksiazek i chcialabym......,zebyscie polecili mi interesujace ksiazki dajace do myslenia......Pozdrawiam i czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: canemuto Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.icpnet.pl 23.11.01, 22:39 "blade runner" p.k.dick "kwiaty dla algernona" keyes (???) "mistrz i malgorzata" (ale to juz zapewne czytalas) "ender", "mowca umarlych", "ksenocyd" oraz "groszek" o.s.carda "milczace psy" :))) lysiaka polecam WSZYSTKIE ksiazki tych autorow. wyzwanie intelektualne bez szans na zanudzenie. THE ULTIMATE LITERATURE!!! pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
diana5 Re: CIEKAWE KSIAZKI 24.11.01, 14:01 Tyle ich było ale w tej chwili do głowy przychodzą mi: 1.A. Rybakow "Dzieci Arbatu" i inne tego autora. 2. K. Dickens, też wszystko; jak jeszcze nie czytałaś żednej to zacznij od "Mała Dorrit". Mnie pan Dickens BARDZO śmieszy ale wiem,że nie każdemu się podoba. 3. Graham Greene-wszystko. 4.Iris Murdoch,j.w. Kurcze, dużo mogłabym pisać, ale tyle wystarczy? Miłej lektury:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walek Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: 150.254.98.* 26.11.01, 09:32 "Zestaw do śmierci" Susan Sonntag. walek kozodój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.icpnet.pl 24.11.01, 17:17 Dobrych ksiazek jest caaaale mnostwo. Jesli lubisz psychologiczne - polecam Dostojewskiego - jeden z moich ulubionych autorow. Dalej - sprobuj Lema, on to dopiero daje do myslenia, tyle, ze jest to specyficzny typ literatury, ktorego niektorzy sie boja albo nie rozumieja -bo biora to za zwykle s.f. Siegnij tez I.Shaw'a - b. go lubie - psychologiczno-obyczajowa literatura. F.Clifford - tez niezly. Aha - ostatnio czytalam "Martina Edena" J.Londona - (nie wiem co za osiol uznal to za lekture dla szkoly podstawowej, bo to chyba troche za powazne, jak dla 15-latkow) goraco polecam. W ogole ksiazki to cos niesamowitego i nie rozumiem, jak ludzie moga z nich rezygnowac dla tej papki, ktora nas karmi tv. A jak bedzie wygladac nasze spoleczenstwo, gdy dzisiejsze dzieciaki beda dorosle? strach o tym myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guerra Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.icpnet.pl 25.11.01, 16:45 A ja czytuję tylko literaturę faktu, koncentrując się głównie na historii III Rzeszy. Polecam niby kontrowersyjnego Irvinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 19:15 Milczace psy:) jak najbardziej:) w sumie dorzucilbym do tego Statek-choc moze sie wydac anty-kobieca to taka nie jest ! Z Łysiaka to na pewno tez Cena. Ostatnio przeczytałem też Historie imperium rosyjskiego M.Hellera - nowe spojrzenie na historie Rosji(do tej pory w Polsce lizy sie tylko Bazylow) Polecam tez Braci Karamazow Dostojewskiego. dwa ostatnie tygodnie na wykladach;) zajely mi ksiazki G.R.R Martina Gra o tron i Starcie królów - to wspanial opowiesc fantasy - czyta sie super!!!! Polecam tez Mis czyli rzecz o Stanisławie Barei! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daisy@~~ Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.icpnet.pl 25.11.01, 21:56 ..."MOI" KIBICE CZTAJA DUZO KSIAZEK - TO LUBIE :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 22:30 Gość portalu: daisy@~~ napisał(a): > ..."MOI" KIBICE CZTAJA DUZO KSIAZEK - TO LUBIE :)))))) "TWOI" KIBICE ROBIA TEZ DUŻO INNYCH RÓŻNYH RZECZY....KTÓRE SAMI LUBIĄ:) A POZA TYM SZCZEGÓŁY NA IMPREZIE:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 00:23 Gość portalu: Radost napisał(a): > Gość portalu: daisy@~~ napisał(a): > > > ..."MOI" KIBICE CZTAJA DUZO KSIAZEK - TO LUBIE :)))))) > > "TWOI" KIBICE ROBIA TEZ DUŻO INNYCH RÓŻNYH RZECZY....KTÓRE SAMI LUBIĄ:) A POZA > TYM SZCZEGÓŁY NA IMPREZIE:))) Co za koszmaran literówka "Roznyh" i to jescze w watku o książkach.zasluzylem na osla lawke:) sypie glowe popiolem:)) coz posiedze w laweczce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: 193.150.166.* 12.03.02, 11:27 Gość portalu: student napisał(a): > Dobrych ksiazek jest caaaale mnostwo. > Jesli lubisz psychologiczne - polecam Dostojewskiego - jeden z moich ulubionych > > autorow. Dalej - sprobuj Lema, on to dopiero daje do myslenia, tyle, ze jest to > > specyficzny typ literatury, ktorego niektorzy sie boja albo nie rozumieja -bo ;-) > biora to za zwykle s.f. > Siegnij tez I.Shaw'a - b. go lubie - psychologiczno-obyczajowa literatura. > F.Clifford - tez niezly. Aha - ostatnio czytalam "Martina Edena" J.Londona - > (nie wiem co za osiol uznal to za lekture dla szkoly podstawowej, bo to chyba > troche za powazne, jak dla 15-latkow) goraco polecam. > W ogole ksiazki to cos niesamowitego i nie rozumiem, jak ludzie moga z nich > rezygnowac dla tej papki, ktora nas karmi tv. A jak bedzie wygladac nasze > spoleczenstwo, gdy dzisiejsze dzieciaki beda dorosle? strach o tym myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maynard Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.poznan.multinet.pl 26.11.01, 12:53 Może także być "Kolekcjoner" Fowlesa Odpowiedz Link Zgłoś
yav Re: CIEKAWE KSIAZKI 26.11.01, 13:12 OOOczywiscie Sapkowski (ale ksiazki, nie film). No i Tolkien rzecz jasna. "100 lat samotności" i "Miłość w czasach zarazy" Gabriela Garcii Marqueza. Nabokov - wszystko. Jonathan Carroll "Kraina Chichów" (reszta jego książek to juz lekki kicz). Z nowszych polskich - Olga Tokarczuk "Prawiek i inne czasy" i "Podróż ludzi Księgi" oraz "Madame" Antoniego Libery. I jeszcze dużo, dużo innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: CIEKAWE KSIAZKI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 14:25 yav napisał(a): > OOOczywiscie Sapkowski (ale ksiazki, nie film). No i Tolkien rzecz jasna. "100 > lat samotności" i "Miłość w czasach zarazy" Gabriela Garcii Marqueza. Nabokov - > > wszystko. Jonathan Carroll "Kraina Chichów" (reszta jego książek to juz lekki > kicz). Z nowszych polskich - Olga Tokarczuk "Prawiek i inne czasy" i "Podróż > ludzi Księgi" oraz "Madame" Antoniego Libery. I jeszcze dużo, dużo innych... Nabokv - Blady ogien - faktycznie dobre pzdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzyt CIEKAWE KSIAZKI 13.03.02, 11:27 Paulo Coelho - "Alchemik"; "Piąta góra"; "Weronika postanawia umrzeć", "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam" Nicholas Evans "Zaklinacz koni" i inne (bardziej z kategorii powieści z romansem, ale dobra) Sparks "Pamiętnik"; "List w butelce"; "Na ratunek" Lewi`s (chyba) "Listy starego diabła do młodego" Odpowiedz Link Zgłoś