Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni

IP: 195.150.133.* 24.09.01, 16:36
Narzekacie, że nic ciekawego na Waszym forum się nie dzieje. Dlatego jako
Krakus często bywający w Poznaniu proponuję wzorem krakowskiego forum zrobić
ranking miejsc gdzie wypić można najlepszą kawę z ekspresu z mleczkiem lub
śmietanką. Jako turysta "służbowy" mam pierwszego kandydata. Sieć cukierni
Gruszeckiego, a szczególnie tą w pasażu Rondo przy Selgrosie. Czekam na
następne propozycje, bo znów szykuje mi się wyjazd do Was. Pozdrawiam, Alex -
Kraków
Obserwuj wątek
    • gepe Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 24.09.01, 17:26
      Polecam Ci - i wszystkim - kawiarnię 'Kamea' oraz herbaciarnię vis a'
      vis 'Kamei' - pychotki dla podniebienia, spokojna, gustowna muzyka dla uszu i
      święty spokój :)

gepe
      • couleur3 Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 26.11.01, 21:53
        Kamea jest o'k można zajrzeć do "Gołębnika" na ul. ...Gołębiej. I taka fajna
        knajpka na wrocławskiej , pierwsza po prawej od strony Kupca Poznańskiego...
        • diana5 Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 27.11.01, 09:50
          Za kawą nie przepadam, ale gdzie można wypić dobrą herbatę. Nigdzie jeszcze nie
          piłam lepszej niż w domu, bo mam speca od herbatki:)Może jednak gdzieś podają
          dobrą, nie ekspresową?
          • yav Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 27.11.01, 10:01
            W tej herbaciarni naprzeciwko Kamei (na Żydowskiej), nazywa się ona Chimera.
            Wybór herbat z całego świata, niektóre naprawdę pyszne.
        • !steve Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 27.11.01, 10:36
          A ja czasem pijam kawę w Behemocie przy ul. Kramarskiej. Tak zielono tam i
          obrazy duże na ścianach... Fajno.
          • Gość: Radost Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:45
            !steve napisał(a):

> A ja czasem pijam kawę w Behemocie przy ul. Kramarskiej. Tak zielono tam i
            > obrazy duże na ścianach... Fajno.

W Behemocie:))) faktycznie dobra:) ja bardzo lubie cafe Cocorico - a juz ogrodke
            latem toz to czysta poezja!:))
    • Gość: Radost Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 10:52
      CZy ktos byl juz moze w Cafe astra w budynku Kupca?? na drugim pietrze?
      ostatnio jak bylem trwaly prace wykonczeniowe-widok na Podgorna bedzie
      swietny :)
      pzdr:)
      • Gość: Raper Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: 150.254.191.* 22.01.02, 07:40
        Byłem. Fajnie, widok naprawdę ładny, kawa dobra i stosunkowo tania (dużo
        różnych rodzjów) no i podobało mi się bardzo jak facet grał na pianinie,
        umilając wszystkim pobyt. Ogólnie polecam :)
    • Gość: kaha Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: 194.175.243.* 27.11.01, 14:35
      Najcudowniejszą kawę na świcie podają w Kawce na Wronieckiej! Mniam! Zwłaszcza
      kawka Frappe - mrożona - paluchy lizać!
      • paulina_w Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni 17.04.02, 19:53
        Kafka jest rewelacyjna!! Ja tez tam lubie kafkę i....szarlotke mniaaam:))!!
    • Gość: didi Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.scansped.pl 10.01.02, 10:39
      Za to jak ktoś chce tylko przelotem gdzieś wpaść, coś wypić i podjeść pyszne smakołyki, polecem
      Kociak. Niedrogo, słodziutka atmosfera, no i po kilkudziesięciu latach został odnowiony. Knajpka
      zarówno dla rodzin z dziećmi jak i przemykających koktailowców-czyli ludzi, którzy tak jak ja wpadają
      na wspaniały koktail truskawkowy, chwilę podumają i pędzą dalej.
    • Gość: krzycho Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 20:08
      Cafe Kawka i Golebnik
    • Gość: Rich Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.home.cgocable.net 29.01.02, 04:27
      za starych lat najlepsza kawa byla w bocznej kawiarni hotelu Bazar teraz jest
      tam chyba sklep modelarski a najlepsza kawa z deserem to oczywiscie w kociaku
      na sw, Marcinie
    • Gość: Kris Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: 10.40.129.* 31.01.02, 17:14
      Serdecznie zapraszm do kawiarni Zmysł na ul. Woźnej 11. Otwarte jest codziennie od godz. 12. Polecam pyszną
      kawę i do tego cistko. Kawiarenka ma ładny wystrój - niebanalny, artystyczny. Na scianach akty. Do zobaczenia.
      • Gość: keks Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 13:17
        Czyje????
    • Gość: anka9009 Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: 192.168.0.* 31.01.02, 19:31
      fajny pomysł
    • Gość: kaha Re: Cafe SOHO IP: 194.175.243.* 08.02.02, 10:37
      Fantastyczna! Nowo otwarta kawiarenka na Wronieckiej prowadzona przez dwóch
      młodych kolesi "z klimatem". Do tego ich dziewczyny pieką ciasteczka, rogaliki
      i pyszny jabłecznik z budyniem i migdałami! Polecam gorąco!!!
    • Gość: ewa Re: NAJLEPSZA KAWA W POZNANIU Ranking kawiarni IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 15:01
      Byłam w Drugim Domu na ul. MOkrej na kawie. Mają tam niezłe wynalazki, na
      przykład taka z miodem i z cynamonem ( nie pamiętam nazwy). A poza tym nazwa
      knajpy nie jest przypadkowa - gdy tam weszłam, faktycznie poczułam się jak w
      domu: klimaciarskie krzesła i stoły, na ścianach zdjęcia , a kawę i herbatę
      dają albo w filiżankach, albo w ... kubkach! Dodatkowo jest moja ulubiona
      czekolada robiona na mleku !!!Zachęcam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka