Dodaj do ulubionych

50 tys. wiernych na lednickich polach

03.06.07, 15:32
Slowa podziekowania dla Ojca Góry. Bog zaplac za Lednice, Ojcze!
Obserwuj wątek
    • resu Na szczęście coraz mniej ludzi na tych sabatach... 03.06.07, 20:59
      • Gość: Ekologiczny świrus Dobrze, że mniej ich było w tym roku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:16
        bo zanieczyszczenie środowiska będzie mniejsze. Pamiętajmy, że impreza odbywa
        się na terenie Lednickiego Parku Krajobrazowego i w zasadzie wydziały ochrony
        środowiska nie powinny zezwalać na taką dużą imprezę w miejscu szczególnie
        chronionym ze względów przyrodniczych i historycznych. Mam też nadzieje, że
        dzięki mniejszej liczby pielgrzymów mniej w "kość" dostało jezioro Lednickie.
        Pamiętajmy, że kilka lat temu odwołano zawody pływackie na jeziorze, bo w
        wodzie wykryto gigantyczną ilość bakterii fekalnych i innych. Prokuratura co
        prawda umorzyła śledztwo, ale podobnież sztab lednicki wie co tam się zdarzyło.
        • Gość: Socjolog 50 tys.?! Porażka o. Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 00:02
          Widać, że dwa lata po śmierci papieża ten cały ruch skupiony wokół jego osoby
          zaczyna się zmniejszać. Dla o. Jana 50 tys. na Lednicy to z pewnością porażka.
          On miał aspirację, żeby rok w rok na lednice przyjeżdżało 100 czy 200 tys.
          ludzi. Ale niestety oprócz tańców i śpiewów niewiele ma tam tym młodym do
          zaoferowania. Ci, którzy już byli na Lednicy niechętnie przyjeżdżają po raz
          drugi, a nowych trudno znaleźć. Szczególnie, że to weekend - działają kluby,
          dyskoteki więc młodziey z miast na Lednicę się nie przyciągnie. Oczywiście
          pewna stała grupa przyjeżdża i będzie przyjeżdżać, ale także prawdopodobe jest,
          że nowi "ledniczanie" nie będą przyjeżdżąć już tak licznie i chętnie. Ruch JPII
          wypala się powoli. Benedykt XVI nie jest na razie w stanie tej młodzieży
          przyciągnąć do kościoła. Widać też znaczący spadek zainteresowania mediów
          spotkaniem na Lednicy. Nie ma juz relacji na 1 stronach gazet, 1 informacjach w
          serwisach TV. Te informacje oczywiście są, ale gdzieś dalej, schowane, zrobione
          z obowiązku raczej niż z przekonania...
          • Gość: UBI TU ... Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 08:43
            Weź pod uwage przede wszystkim to, że ogromna część mlodzieży wyjechała za
            przyzwoitą pracą za przyzwoite wynagrodzenie za zachód europy-U.K., Irlandia,
            Niemcy, itp.
            I to jest tym powodem, że NA POLACH LEDNICKICH BŁO MNIEJ OSÓB NIŻ 2 LATA
            WCZEŚNIEJ- CZYLI KILKA DNI PO WSTĄPIENIU POLSKI DO U.E..
            A ZAPEWNIAM CIĘ, ZE CHOĆ W LEDNICY BYŁO MNIEJ OSÓB NIZ WCZEŚNIEJ, DUCHOWO
            ZŁĄCZONYCH BYŁO DUUUUUŻO WIĘCEJ.
            Z POWAŻANIEM
            • Gość: frog Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:05
              A ty akurat wiesz, że uczestnikami spotkań lednickich byli ci, co wyjechali.
              Śmiechu warte!
              Jakież to jeszcze głupstwa wygłosisz aby usprawiedliwić niską frekwencję
              religijnego parteitagu i przekuć porażkę w sukces?
              • Gość: M Atak frustracji nieudaczników??? IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 13:43
                Ale niektórych urzedowych ateistów zazdrość zżera. Aby zgromadzić 50 tys ludzi
                to im nawet sie nie marzy. Więc swoje frustracje tutaj wylewają. Żenujace.
                • Gość: frog Niewydolność intelektualna dewotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:07
                  Ateiści nie mają potrzeby gromadzenia się w tłum i wzajemnego przekonywania się
                  o słuszności swych poglądów. Ateizm wynika z racji rozumowych i każdy może
                  dojść do niego indywidualnie, na podstawie własnych przemnyśleń. Tylko religie
                  wymagająuczenia się ich zasad, kanonów, dogmatów, a - jak w przypadku
                  katolicyzmu - przymuszania i tresowania człowieka już od niemowlęctwa, a
                  później magicznych rytuałów - sakraemntów i innych magicznych czynności
                  wykonywanych zarówno w pojedynkę jak i zbiorowo, aby nawzajem "podtrzymywac się
                  w wierze".
                  Gdybyś nie był jednym z tych wytresowancyh od maleńkości i zindoktrynowanych,
                  spostrzegłbyś sam tę zasadniczą różnicę pomiędzy ludźmi wolnymi od przesądów i
                  religijnych dogmatów, a sobą samym i swoimi pobratymcami.
                  • Gość: M Re: Niewydolność intelektualna dewotów IP: *.icpnet.pl 04.06.07, 23:01
                    Gość portalu: frog napisał(a):

> Ateiści nie mają potrzeby gromadzenia się w tłum i wzajemnego przekonywania
                    się
                    >
                    > o słuszności swych poglądów

Hi, hi, hi. Jak to potrzebne jest zaklinanie rzeczywistości. I w i a r a w
                    swój ateizm. Daj spokój - gdybyście rozumowo podchodzili to tematu to nie
                    byłoby tu takiego stada sfrustowanych oszołomów.
                    • Gość: frog Re: Niewydolność intelektualna dewotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 07:43
                      Możemy porozmawiać jak zdobędziesz jakieś argumenty rzeczowe, bo na
                      przekomarzanki w rodzaju "a właśnie mój szpadelek jest ładniejszy" nie mam
                      zapotrzebowania.
                  • Gość: anka Re: Niewydolność intelektualna dewotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:59
                    z calym szcunkiem...szkoda mi Ciebie:) kiedys MOZE dorosniesz i dojrzejesz. za
                    to Ty jestes pewnie wolnym czlowiekiem??? poprostu byc ateista jest wygodniej a
                    byc osoba wierzaca jest dla Ciebie za trudne. I nie nazywaj mnie dewotka,bo nia
                    nie jestem, zyje pelnia i moje zycie jest udane i to wlasnie dzieki mojej
                    wierze:) ale co na ten temat moze wiedziec osoba,ktora wyraza swoje zdanie ,mimo
                    ze nigdy nuie byla na Lednicy?? trzymaj sie,moze kiedys zmadrzejesz osiolku:D
                • Gość: anka Re: Atak frustracji nieudaczników??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:52
                  jestem przewodnikiem juz od kilku lat i na pewno moje zycie nie jest nieudane:]
                  za to ta zalosna osoba,ktora pewnie nie wie jak spedzic zycie spedza je wlasnie
                  a pelnej zazdrosci:D Kotku jestes ZAłOSNY i mowie to z calym szcunkiem dla
                  twojej osoby.

Pozdrwiam Cie sfrustrowany nieudaczniku:)
              • Gość: anka Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:10
                kolegu FROG byles na lednicy??? ja bylam i nie bylo mniej uczestnikow niz rok
                temu:} pozatym pakietow zabraklo wiec jaki jest wniosek?? spoko,kiedys moze
                zmadrzejesz:D trzymam kciuki;]
                • Gość: frog Re: Śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:14
                  Drogie dzicko,
                  ja bynajmniej nie zaprzeczam, że na polach lednickich mogło być przyjemnie i
                  satysfakcjonująco, zwłaszcza dla ludzi młodych, którzy potrzebują się wyżyć
                  poprzez tzw. zachowania ludyczne. Pisząc list pt. Śmiechu warte odniosłem się
                  tylko do głupiutkiej koncepcji polemicznej polegającej na naiwnych
                  objaśnieniach i zaprzeczaniu oczywistości.
                  A na "mądrzenie" miałem już baaardzo dużo czasu, tak "na oko" ze trzy twoje
                  życia. Ciekawym czy i Ty po takim czasie zmądrzejesz czy już tak Ci zostanie
                  jak jest i założysz moherowy beret?
      • Gość: Max Re: Na szczęście coraz mniej ludzi na tych sabata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 05:55
        Może ilość przechodzi w jakość..?
    • nessie-jp 50 tys. wiernych na lednickich polach 04.06.07, 00:19
      Tylko 50 tysięcy? W kraju, w którym 95% ludności to katolicy? Smutne to.
      • Gość: Pawel Re: 50 tys. wiernych na lednickich polach IP: *.proxy.aol.com 04.06.07, 00:54
        Widze, ze katolicyzm sie broni przed kosciolami chrzescijanskimi i stad ta
        Lednica. Jednak ksieza nie maja zupelnie doswiadczenia w w kontaktach z
        mlodzieza oczekujaca odpowiedzi na podstawowe religijne pytania. Pamietajmy, ze
        prawdziwy Kosciol chrzescijanski to ludzie wierzac w Chrystusa a nie jakies
        skostniale organizacje.
    • Gość: abba15 Wiara opium dla ludu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 06:41
      Wiara opium dla ludu.
      Na przykładzie tego spędu widać że ogłupianie ludzi przez przywódców sekty pod
      nazwą Chrześcijanie ma coraz mniejsze zainteresowanie ze strony normalnych ludzi
      • Gość: uczestnik Re: Wiara opium dla ludu IP: 213.155.189.* 04.06.07, 08:53
        Na stronie media.lednica2000.pl/ można przeczytać "W związku z różnymi doniesieniami prasowymi odnośnie liczby pielgrzymów przybyłych 2 Czerwca nad Lednicę, podajemy oficjalną liczbę. W tym roku dotarło do nas ponad 85 tysięcy młodych pielgrzymów."
        • Gość: tsuranni dobrze powiedziane - oficjalną! IP: *.idpan.poznan.pl 04.06.07, 09:27
          tylko czy jesteś pewien, że jest to równoznaczne ze słowem "prawdziwą"??? :)
      • Gość: anka Re: Wiara opium dla ludu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 19:06
        oj abba15, pewnie masz 15 lat?? jak tak to wszystko tumaczy:D:D:D i pewnie jetes
        ateistka?? chrzescijanstwo to nie sekta;] jestes naprawde sprytne dziecko;] a ja
        na lednicy bylam i wiesz bylo nas na moje oko okolo 100 tys. a Ty siedz sobie
        przed kompem i zajmij sie swoim wolnym czasem;]] i NORMALNA nie jestes bo
        wypawiadasz sie natemat nie znajac temetu-a wiesz jak sie nazywa takich ludzi???
        odpowiedz sobie sama:D
        • Gość: frog Re: Wiara opium dla ludu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:23
          Mylisz się, Droga Anko, która jesteś staruszką wobec piętnastolatki, bo pewnie
          masz tych lat ze dwadzieścia. Zajrzyj, otóż, do byle encykopedii lub słownika,
          a dowiesz się, że sekta to "grupa religijna, która oderwała się od któregoś z
          wielkich kościołów panujących i przyjęła własne zasady organizacyjne; odłam
          wyznaniowy jakiejś religii". Twórcy chrześcijaństwa - Jezus z Nazaretu, tzw.
          apostołowie i uczniowie, wszyscy oni byli wczesniej bardzo religijnymi żydami,
          wyznawcami judaizmu. Oddzielając się od judaizmu, ale wierząc nadal w tego
          samego boga, który podarował Mojżeszowi 10 przykazań, zostali właśnie sektą.
          To, że sekta ta stała się z czasem duża, nie zmienia faktu oddzielenia się i
          noszenia znamion definicyjnych sekty.
          Mniej brawury - więcej wiedzy, Koleżanko Anko!
    • v.i.k.k.a Re: 50 tys. wiernych na lednickich polach 05.06.07, 01:56
      A ja go widzialam ostatnio w poznaniu na szpitalnej.Chyba to byl on albo inny
      ksiadz;)Rano wam pwoiem kogo widzialam:))))))))))))))
    • Gość: Julia 50 tys. wiernych na lednickich polach IP: *.57.jawnet.pl 05.06.07, 19:21
      Byłam na Lednicy pierwszy raz,więc nie mam porównania z latami
      poprzednimi.Odnoszę jednak wrażenie,że bliższa prawdy jest informacja o 85,niż
      50 tysiącach.Choć to,istotnie,zdecydowanie mniej,niż donosiły statystyki lat
      minionych=(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka