Dodaj do ulubionych

Konferencja ONZ w Poznaniu

15.06.07, 01:24
To jest rzeczywiściwe wydarzenie na miarę międzynarodową. I proponowałbym,
aby zarówno miasto jak i region ten fakt właściwie skonsumowały i wspólnie
podjęli przygotowania do konferencji (władze miasta, Marszałek, Wojewoda).
Obserwuj wątek
    • Gość: klimatolog Re: Konferencja ONZ w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 02:04
      Ciekawe czy nasze przydrożne HOTEL-liki też będą wykorzystane. 10000 gości? No
      chyba nie będą spali w namiotach?:):)
    • Gość: barnaba szkoda że w grudniu IP: 81.210.14.* 15.06.07, 08:18
      Nasze maisto jest tak piękne wiosną i latem, a zima jak w całej Polsce obleka
      miasta aurą ponurą i szarą. Szkoda, bo piękne widoczki poszłyby w świat. No ale
      to i tak dobrze, że coś siędzieje :)
    • renepoznan Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 09:16
      lucyferciu napisał:

> To jest rzeczywiściwe wydarzenie na miarę międzynarodową. I proponowałbym,
      > aby zarówno miasto jak i region ten fakt właściwie skonsumowały i wspólnie
      > podjęli przygotowania do konferencji (władze miasta, Marszałek, Wojewoda).

Tylko czy doczekamy tej konferencji? Efekt cieplarniany może spowodować
      zatopienie Poznania falami oceanu. Wszystko przez działalność człowieka. Na
      Marsie topnieją czapy lodowe na biegunach!!!!!!!
      • lucyferciu Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 21:46
        renepoznan napisał:

> Na Marsie topnieją czapy lodowe na biegunach!!!!!!!

A u nas znikają na równiku:((

www.na.unep.net/posters/Kilimangaro.pdf
        • renepoznan Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 21:49
          lucyferciu napisał:
          > A u nas znikają na równiku:((

Dlatego przestańcie uprawiać takie jałowe planowanie i zabierzcie się za
          budowanie arki.
          Najwyzszy czas.
          • lucyferciu Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 21:56
            Nie wiem czy pamietasz z lekcji geografii takie pojęcia jak glacjały (okresy
            zlodowaceń) i interglacjały (okresy ocieplenia = okresy cofania się lodowców).
            Jedna z teorii dotycząca ocieplania się klimatu mówi, że właśnie zbliżamy się
            do kolejnego interglacjału, jako zjawiska powszechnego w historii Ziemi. I
            wcale w tym ocieplaniu się klimatu nie musi dominować tzw. antropopresja, gdyż
            wówczas występowały ocieplenia bez udziału człowieka, a wpływ miały na to
            czynniki zewnętrzne.
            • renepoznan Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 22:44
              lucyferciu napisał:

> Nie wiem czy pamietasz z lekcji geografii takie pojęcia jak glacjały

Mnie tego nie tłumacz. Moze niezbyt jasno pisałem ale po prostu pokpiwałem z
              obedcnych "strachów". Z historii wiem jak :falował" klimat w Polsce. Od XIII w
              gdy uprawa winorosli w Polsce była normą po XVII wiek gdy Bałtyk tak zamarzał,
              że konno jechano do Szwecji. A w jednym roku to nawet tymczasową karczmę na
              lodzie postawiono.
              Mnie te straszenia odrobine smieszą. Ktos juz napisał, że globalne ocieplenie
              przestało być teorią naukową. Stało się wiarą.
    • Gość: posener Re: Konferencja ONZ w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 10:17
      Dobrze byłoby, gdyby konferencja zkończyła się również jakimś "protokołem z
      Poznania". Wówczas nazwa Poznań częściej przewijałaby się w światowych mediach.
      Myślę, że gospodarze już teraz powinni przygotowywać grunt pod coś takiego.
      • lucyferciu Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 16.06.07, 10:24
        Gość portalu: posener napisał(a):

> Dobrze byłoby, gdyby konferencja zkończyła się również jakimś "protokołem z
        > Poznania".

Cały czas się o tym "przybąkuje"

> Wówczas nazwa Poznań częściej przewijałaby się w światowych mediach.

Nie tylko w mediach, ale również w oficjalnych dokumentach i wszystkich
        spotkaniach na ten temat o randze światowej.

> Myślę, że gospodarze już teraz powinni przygotowywać grunt pod coś takiego.

No zgadza się. Pierwszym elementem przygotowań powinno być "zawarcie pokoju"
        między Wojewodą, Marszałkiem Województwa i Prezydentem m. Poznania
    • l.george.l Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 10:22
      Bardzo zła pora na taką konferencję, bo z masowych imrez kulturalnych dla gości
      to chyba miasto może jedynie zaproponować naparzenie się kiboli na stadionie, a
      w grudniu chyba się mecze nie odbywają.
      • antidotumm Re: Konferencja ONZ w Poznaniu 15.06.07, 11:26
        Jestem pod kolosalnym wrazeniem.
      • Gość: aaaaaaa Re: Konferencja ONZ w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 18:22
        W Poznaniu na stadionie Lecha jest spokojnie... nie wiem skąd takie przekonanie?
        • Gość: uczeń Re: Konferencja ONZ w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.06.07, 23:06
          stragany z >pamiątkami< na Starym Rynku już czekają...

A tak na poważnie. W Poznaniu nie ma gdzie ładnej pamiątki kupić. Maleńki punkt informacji
          turystycznej z paroma wzorami na Starym Rynku, szklana piramida z grochem i kapustą pod Arkadami.
          Generalnie tandeta i bezguście.

A może by tak przywrócić Kramy o charakterze trwałym wzdłuż północnej ściany Ratusza? i tam
          wzorem Sukiennic stworzyć całoroczną możliwość nabycia wysokiej jakości pamiątki? Oczywiście pod
          nadzorem jakości i wsparciu organizacyjnym Rady Miasta Poznania...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka