Dodaj do ulubionych

Z Poznania znikają budki telefoniczne

17.08.07, 22:45
A może w końcu ktoś w TP by pomyślał i może sukcesywnie zamienionoby automaty telefoniczne na karty, na takie, do których wrzuca się monety. Po prostu jeśli ktoś na codzień korzysta z komórki, a czasami w awaryjnej sytuacji chce zadzwonić z automoatu, musi szukać kiosku i kupić kartę za min. 10zł. Po pierwsze, nie zawsze jest gdzie taką kartę kupić, a po wtóre, po co mi od razu 10 czy 20 impulsów, któych nigdzy nie wykorzystam, dzwoniąc z automatu może raz w roku?! A wystarczyłoby wrzucić do automatu np. złotówkę...
Obserwuj wątek
    • simon369 monety ! 18.08.07, 00:05
      Dokładnie - to bardzo ważny postulat
      - automaty telefoniczne na monety to absolutna konieczność !!!
      Jest w Poznaniu jak się właśnie dowiedzialem aż 60 automatów Netii,
      które są właśnie na monety ! To bardzo dobre rozwiązanie,
      które na całym świecie jest standardem przecież
      - tylko w Polsce oczywiście jest inaczej wszystko.
      Wiem, że w Plazie są automaty Netii, a gdzie jest reszta z tych 60
      nie mam niesrety pojęcia.
      • Gość: haes Re: monety ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 08:39
        Jeden jest w Tesco na opieńskiego. Pozostałych 58 też jest dla mnie zagadką, a szkoda bo w awaryjnej sytuacji chętniej bym skorzystał właśnie z takiego aparatu.

Karty dobre są dla ludzi, którzy z aparatów korzystają często i regularnie, np. będąc w szpitalu albo jeśli wciąż nie mają swojego telefonu a chcą utrzymać kontakt z rodziną czy przyjaciółmi. Dla takich przypadkowych pojedynczych telefonów zdecydowanie lepsze są aparaty na monety!
        -------------------------------------
        Troszkę inny blog - recenzje, felietony, refleksje. Zapraszam na haes.wordpress.com.
        • orlet Re: monety ! 18.08.07, 23:12
          Pamiętam, że była/y w Auchan Swadzim. Nie wiem czy jest jeszcze - dawno nie byłem. Jeżeli jest to prawdopodobnie w Auchan Komorniki również.
    • Gość: śmieszek wesoły artykuł: IP: *.gdynia.mm.pl 18.08.07, 10:04
      wszyscy się śmieją:
      pani Grażyna,
      Monika Brańka,
      Roman Boruszak
      a nawet rzecznik TP! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • Gość: Poli-toli Jakoś kiepsko napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 11:18
        Ale nieststy artykuł kiepsko napisany. Myśli gdzieś gonią,
        uciekają... Prawdopodobnie napisał go praktykant. Wiadomo, wakacje
        to czas gdy na łamy wpuszcza się początkujących. Ale z drugiej
        strony gazeta znacznie na tym zyskuje, bo widać, że jest ciekawsza.
        Jak miałem praktyki w Poznańskiej to 90 proc. tekstów pisali
        pratykanci!
        • Gość: yeti Re: Jakoś kiepsko napisane IP: *.icpnet.pl 18.08.07, 11:20
          Daj szansę tym praktykantom - niech się uczą pisać. Po co od razu ich masakrować
          złym słowem
          • Gość: x dlatego krytyka jest potrzebna. IP: *.gdynia.mm.pl 19.08.07, 00:46
        • Gość: Marek Re: Jakoś kiepsko napisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 10:06
          Praktykant pewnie ma wyższe wykształcenie?
    • Gość: Dzidka Z Poznania znikają budki telefoniczne IP: *.echostar.pl 18.08.07, 21:46
      Zauważyłam, że większość osób wypowiadających się w tym materiale "śmieje się" ;-)
    • orlet Re: Z Poznania znikają budki telefoniczne 18.08.07, 23:17
      Szczerze mówiąc, to są miejsca, gdzie budek TP jest po prostu za dużo, np. 3 i więcej obok siebie. Te należy zlikwidować w pierwszej kolejności. Jest to po prostu rozwiązanie nieekonomiczne.

Natomiast kwestia budek na motety - TAK, ale budki muszą być dobrze zabezpieczone przed kradzieżą monet lub samych budek.
      • Gość: aaa Re: Z Poznania znikają budki telefoniczne IP: *.icm.edu.pl 19.08.07, 00:18
        A w Niemczech jest odwortnie, tam sie instaluje coraz wiecej budek,
        mimo iz kazdy ma komorke. No ale tam z budki mozna wyslac smsa,
        maila, skorzystac z informacji miejskiej, wiekszosc ma nawet
        wmontowane ekrany do korzystania z internetu. Taka droge powinna
        obrac TPSA a nie likwidowac.
        • Gość: x mieszkałem w Niemczech 1985-2006 IP: *.gdynia.mm.pl 19.08.07, 00:45
          mam inne spostrzeżenia.
          Przy okazji, ponieważ telekomunikacja była w Niemczech domeną poczty
          przed jej prywatyzacją: likwidowane są skrzynki pocztowe i placówki
          pocztowe.
    • Gość: smirnoff starsza pani :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.07, 03:46
      i ta starsza pani ze jej nie stac. jak slysze takie argumenty to mi sie smiac
      chce bo telfon za grosze mozna miec, a jego utrzymanie? 25 zloty miesiecznie to
      chyba nie jest duzo, zwlaszcza dla kogos kto wyda wiecej na ta karte z impulsami.

co do samych budek, zmniejszyc ilosc, zostawic w kluczowych miejscach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka