lmblmb 03.10.07, 23:16 Ładny gest przedwobyrczy, ale na wdzięczność nie macie co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greg-one Droga S5 do Wrocławia??? 04.10.07, 00:21 Będzie? Naprawdę? Fajna ta "kiełbasa wyborcza" PiS-u. To zaraz bedą budować? ZOBACZYMY Odpowiedz Link Zgłoś
eddd73 Re: Rząd wpisał, rząd wykreśli. Po wyborach. 04.10.07, 08:49 No właśnie - zobaczymy za 5 lat, czy drogę wybudują. Na razie zapraszam do jazdy z Poznania do Wrocławia. MASAKRA... Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Masakra do Wrocławia 04.10.07, 11:00 Z moich obserwacji wynika, że najwięcej zagrożenia na drodze nr 5 powodują kierowcy samochodów z rejestracjami "DW". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Najbardziej prawdopodobny scenariusz IP: 195.20.110.* 04.10.07, 11:38 PiS wygrywa wybory (niestety wiele na to wskazuje), ale przegrywa je z kretesem w Poznaniu. Powstaje nowa stara koalicja PiS-SO-LPR (wciąż są na granicy) no i w dowód wdzięczności Kaczor oświadczy iż "z powodów formalnych oraz globalnych, a także ponieważ są jeszcze moherowo-solidarnowościowe potrzeby innych potrzebujących - środki na S5 zostają przeksięgowane kreatywnie na bardziej niezbędne do skomunikowania obszary". Tak to niestety widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Droga S5 do Wrocławia??? IP: 80.48.71.* 05.10.07, 08:52 Raczej nie zobaczycie, ja też nie zobaczę. No chyba, że ktoś ma bardzo silną wyobraźnię lub jest mocno pijany. Wtedy może zobaczy... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege A co z odcinkiem Poznań - Gdańsk?! IP: 195.117.99.* 04.10.07, 01:25 Mam nadzieję, że Poznaniacy nie dadzą się nabrać na tę kiełbasę wyborczą. S5 miała być cała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tege ok, sprostowanie ;] IP: 195.117.99.* 04.10.07, 01:28 Nie wiedziałem do tej pory, że na odcinek Poz - Grudziądz pieniądze już są zarezerwowane ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Dziękuję ci Gazeto, że pudujesz nam drogi! ;) IP: 195.216.115.* 04.10.07, 07:49 Skoro wszystko jest zasługą Gazety Wyborczej, to może Gazeta weźmie się za budowanie tej drogi?? ;) Z tego, co pamiętam, to zdaje się, że akcję zapoczątkował Głos Wielkopolski... ale Gazeta Wyborcza jak zwykle wszystko przypisuje sobie, a za parę dni ogłosi konkurs na nazwę tej drogi - głupią nazwę! Jeśli by sie nagle znalazły pieniądze na S11, to GW też napisze, że to dzięki niej!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Dziękuję ci Gazeto, że pudujesz nam drogi! ;) 04.10.07, 08:19 Jest tylko jeden drobny warunek- w wyborach musi wygrac PiS, najlepiej ponad 50 %-ami głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek.es Re: Dziękuję ci Gazeto, że pudujesz nam drogi! ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 08:22 PIS pewnie wygra, ale drogi nie zbuduje.To wszystko wina PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre !!! Re: Dziękuję ci Gazeto, że pudujesz nam drogi! ;) IP: *.impaq.com.pl 04.10.07, 09:55 naprawde niezle sie usmialem ! :)))) 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarek Wielkopolska to nie tylko Poznań !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 09:41 Poznań znowu robi sobie dobrze.... A co z droga nr 11 ??? To jest droga wielkopolska !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkopolanin Re: Wielkopolska to nie tylko Poznań !!! IP: 145.225.60.* 04.10.07, 11:59 Wszycy w Poznaniu wiedza, ze nasze Miasto to nie cala Wlkp. Pamietaj, ze droga S5 biegnie min. przez Koscian, Leszno, Bojanowo, Rawicz. To sa jak najbardziej miasta Wlkp. Tak wiec Poznan sobie nic nie zalatwil. Inne miasta tez na tym zyskaja. Inna sprawa, ze S11 tez jest potrzebna (szczegolnie obwodnica Ostrowa Wlkp.) Wielkopolska zawsze razem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yarek Re: Wielkopolska to nie tylko Poznań !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 12:05 Środa, Jarocin, Pleszew, Ostrów, Ostrzeszów, Kępno. Niezła lista S11 prawda ?? Z Kępna do Poznania jest 180 kmm - 3 godziny jazdy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkopolanin Re: Wielkopolska to nie tylko Poznań !!! IP: 145.225.60.* 04.10.07, 12:52 Jezeli bedzie rzadzil PiS to napewno preferownana bedzie sciana wschodnia a Wlkp. bita w d.... Jezdze czesto w okolice Jarocina i do Ostrowa Wlkp. wiec tez jestem za S11. Odpowiedz Link Zgłoś
brunon.4 Re: Wielkopolska to nie tylko Poznań !!! 04.10.07, 13:11 > Jezeli bedzie rzadzil PiS to napewno preferownana bedzie sciana > wschodnia a Wlkp. bita w d.... Przypomnij mi, za czyjej to niby władzy Wielkopolska była hołubiona przez rząd polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu bez ustroju federacji w Polsce zawsze Wlkp i P-ń.. IP: *.icpnet.pl 18.09.08, 19:34 będą antagonizowane, gdyż łatwiej rządzić, gdy się podzieli. Ze względu na natężenie ruchu 5tka ma priorytet nad 11ką. Ale na obu zależy wszystkim w Poznaniu! Czy to przyjemność jechać na Śląsk przez Wrocław? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron droga S5 jest zagrożeniem dla środowiska IP: *.lublin.enterpol.pl 20.09.08, 09:48 droga ekspresowa S5 to zagrożenie dla środowiska naturalnego. W Wielkopolsce powinno się inwestować w kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Będzie droga S5 do Wrocławia IP: *.cable.wanadoo.nl 04.10.07, 11:26 Na takie cos to ja czekalam 26 lat. A teraz to ja za granica jestem i moge tylko powiedziec: "najwyzszy k... czas" bo na obecnej drodze Poznan - Wroclaw to mozna bylo resor zlamac i kola zostawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Będzie droga S5 do Wrocławia IP: *.sylaba.pl 04.10.07, 12:16 A co z dokonczeniem drogi S11 ze Skrzynek do Kórnika!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Będzie droga S5 do Wrocławia 04.10.07, 13:04 Przed wyborami? A takiego wała :P Ale za drogę dziękujemy dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Markowski Będzie droga S5 do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.07, 13:18 Rząd podejmuje słuszne decyzje. Nie jest to po myśli PO-paprańców, którzy przed wyborami straszyli, że PiS doprowadzi do dopodwyżek cen dolara i benzyny do 10 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Będzie droga S5 do Wrocławia 04.10.07, 14:07 Gość portalu: P. Markowski napisał(a): > Rząd podejmuje słuszne decyzje. Szoda, że tylko krótko przed wyborami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nev Dzięę-kuu-jee-myy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.07, 15:31 Och, dzięki Ci wielka Gazeto, ja tak sobie myślę co by było, gdyby Cię nie było? Niczego by nie było, zupełnie jak u Kononowicza. A tak Gazeta buduje nam drogi, trasy tramwajowe, fabryki i inwestorów załatwia. I koszulki mamy dzięki niej na euro, ładne takie. Prawie wszystko już mamy! Dziękujemy i bardzo prosimy jeszcze o kosmodrom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikser73 całe szczęście nareszcie dobre połączenie IP: 195.117.126.* 10.10.07, 16:42 z Poznaniem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś