Gość: aga IP: 83.238.212.* 10.10.07, 12:51 Mam pytanie czy ktoś korzystał z usług biura nieruchomości Progres. Mam zamiar kupić mieszkanie i sie zastanawiam czy wszystko z nimi jest ok. Czy są profesjonalni,itp.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Slawek Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.10.07, 15:19 Slyszalem ze nie sa, za duzo biora dla siebie za zalatwienie mieszkania maja za wysoka marze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamnik37 Re: Progres - biuro nieruchomości IP: 195.20.110.* 11.10.07, 13:14 trzymaj się z daleka od tej agencji. Są niegrzeczni, nieprofesjonalni, pokazali mi dwa mieszkania (nory niespełniające wskazanych przeze mnie kryteriów) i mieli pretensje że nie kupuję. Cytuje agenta " ja juz nie wiem czy Pan chce kupić czy nie bo Pan tak wybrzydza". Pierwszy raz spotkałem się z takim zachowaniem Agencji, wciskają kit i mają pretensje że klient wybrzydza. Chociaż podobno większość agencji się tak zachowuje, chcą pieniądze za nic. Na szczęście udało mi się kupić mieszkanie bez pośrednika. Ale do tej pory mam alergie na słowo "pośrednik". Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości, bo kupno mieszkania z którego będziesz zadowolona to długa i trudna batalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.echostar.pl 11.10.07, 18:51 też słyszałem takie opinie o tej firmie. w poszukiwaniach warto chyba korzystać ze sprawdzonych firm.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Progres - biuro nieruchomości IP: 83.238.212.* 12.10.07, 10:07 NO właśnie tego sie obawiam, bo już po pierwszym kontakcie z agentem stwierdziłam, ze są dziwni. Niestety maja w ofercie mieszkanie, które mnie interesuje. Zobaczymy jak się to potoczy przy kontakcie bezpośrednim. Dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@ Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.izacom.pl 12.10.07, 19:28 Miałem z nimi kontakt i zgadzam się z opinią poprzedników, są dziwni, robia łaskę a obniżenie prowizji czy sama rozmowa o niej jest bardzo trudna i efekty mizerne. Kupowałwm mieszkanie które mieli w swojej ofercie ale okazało się, że taką samą ofertę miały biura "pion" i "Lider", pierwotnie były nieco wyższe niż progresu ale rozsądniejsi w rozmowie i suma sumarum dzięki elastycznosci kupiłem taniej niż w progresie (kupiłem od "Lider") Rada poszukaj tej oferty od innych i zwyczajnie porozmawiaj, może tobie też się uda ominąc pijawki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.icpnet.pl 13.10.07, 11:26 Macie rację. Pojechałam na spotkanie i okazalo się, że tylko ja przyjechałam. Może dobrze się stało i znajdę mieszkanie bez posredników. Będzie taniej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.grace.com 16.10.07, 11:57 Trzymaj się od nich z daleka! Są opieszali, cyniczni, nie zajmują się nawet ofertami na wyłączność, a jeśli wyłączności nie podpiszesz to "umarł w butach"! Oboje z kolegą mieliśmy z nimi do czynienia. Jego "wykiwali", ja się w porę wycofałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phantom Re: Progres - biuro nieruchomości IP: 83.238.212.* 24.10.07, 16:36 Zgadzam sie - probowalem kiedys za ich posrednictwem sprzedac 2 mieszkania. Potencjalnie b. duzy zysk dla nich z prowizji za sprzedanie. A i tak jedyne co zrobili to umiescili oba ogloszenia na swojej stronie www i na tym skonczylo sie "promowanie" moich ogloszen. Generalnie (dotyczy to wiekszosci biur nieruchomosci) bazuja one tylko na wrzuceniu otrzymanych od klientow ogloszen na Gratce i na swojej stronie. Jesli znajdzie sie naiwniak, kasuja po 2-3% od obydwu stron transakcji i praktycznie za nic zarabiaja spore kwoty. Ostatecznie wszystkie mieszkania, ktore sprzedawalem w ciagu ostatnich 3 lat (bylo ich 3) sprzedalem ostatecznie sam, bez posrednikow. A na jedno z nich podpisalem umowy z 15 biurami nieruchomosci!!! Tak "staraja sie" posrednicy - bazuja wlasnie na takich jak ty, ktorzy spokojnie mogliby znalezc samemu fajna oferte, a jednak ida do "biura nieruchomosci" liczac, ze owe biura dysponuja jakimis super ofertami, ktorych samemu nie odszukasz. Nic bardziej mylnego. Stanowczo odradzam szukania mieszkan przez biura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: Progres - biuro nieruchomości IP: *.bluesky.com.pl 21.03.08, 16:29 Jak mozesz unikaj!!!!! Przez 2 tygodnie próbowałam umówić się na spotkanie- bez rezultatów. Spotkania były ciągle odwoływane. Nie oddzwaniają!!! Zwodzą klienta!!! Generalnie pachnie nieuczciwością. Zależało mi mna czasie, ale Panu K. chyba nieszczególnie. W rezultacie 2 mieszkania, na których mi zależało zostały sprzedane zanim je obejrzałam. A dlaczego? Dlatego, że Pan K. nie znalazł przez 2 tygodnie pół godziny na to aby pokazać mi mieszkanie. Jak sie okazało mieszkania wcale nie zostały sprzedane. Dziś oglądam je z innego biura (więc jak widać oferta nadal jest aktualna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arses Re: Progres - biuro nieruchomości IP: 212.244.176.* 25.03.08, 08:13 Zgadza się, biuro Progres to jedna wielka pomyłka. Każdemu odradzam. Klienta traktują z góry, nie oddzwaniają, przy zadawaniu pytań są wręcz obrażeni. Prym w tej ekipie widzie pan B., krętacz jakich mało. Nie dojezdza na spotkania, kłamie w żywe oczy. Naprawde odradzam, szkoda nerwow i czasu. Odpowiedz Link Zgłoś