Dodaj do ulubionych

Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma)

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.07, 11:29
BEZPOŚREDNIO sprzedam mieszkanie 2 pokojowe w Luboniu na ulicy Wschodniej.
Blok zbudowany przez dewelopera Budo-Forma w technologii tradycyjnej z
czerwonej cegły POROTHERM. Dobre materiały i wykonanie oznaczały wyższą cenę
za standard deweloperski w porównaniu do bloków z silki czy innych materiałów.
Przekłada się to jednak na komfort zamieszkiwania.
Więcej informacji na stronie www.cyfrowyobraz.republika.pl
tel. 0692775104
Obserwuj wątek
    • pawlook Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) 14.11.07, 21:54
      Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> BEZPOŚREDNIO sprzedam mieszkanie 2 pokojowe w Luboniu na ulicy Wschodniej.
      > Blok zbudowany przez dewelopera Budo-Forma w technologii tradycyjnej z
      > czerwonej cegły POROTHERM. Dobre materiały i wykonanie oznaczały wyższą cenę
      > za standard deweloperski w porównaniu do bloków z silki czy innych materiałów.
      > Przekłada się to jednak na komfort zamieszkiwania.
      > Więcej informacji na stronie www.cyfrowyobraz.republika.pl
      > tel. 0692775104

No bardzo rzetelne ogłoszenie.
      Dlaczego zapomniałas powiedziec o F16 nad głowami, brakiem dróg dojazdowych,
      brakiem miejsc w lubonskich przedszkolach, wspaniałek KM w wykonaiu Translubu
      itp itd?
      No i dlaczego to niby Porothemr ma byc lepszy od SILKI???
      P
      • Gość: mlody22 Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.ntlworld.ie 15.11.07, 21:57
        mieszkanie ładnei urządzone z gustem - ale nie za tą cenę...wolę
        stan developerski ten sam prawie metraż na piątkowie i urządzić się
        tak jak ja chcę...a nie po kimś...dla mnie to ma znaczenie,pozdr
        • Gość: the_reds Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.devs.futuro.pl 18.11.07, 07:11
          Oj Pawlok Pawlok, wszędzie wtrącisz swoje 3 grosze. Autorka
          ogłoszenia sprzedaje mieszkanie, nie okolicę i infrastrukturę
          Lubonia, więc nie bardzo rozumiem po co miałaby to umieszczać w
          ogłoszeniu. Jak ktoś będzie zainteresowany to się zorientuję jak się
          mieszka w Luboniu
        • Gość: Agnieszka Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:02
          "mieszkanie ładnei urządzone z gustem"
          Dziękuję. Miło coś takiego przeczytać.
          "ale nie za tą cenę...wolę stan developerski ten sam prawie metraż na piątkowie"
          Proszę wziąć kalkulator i wszystko dokładnie policzyć. Metr gresu z połyskiem
          kosztuje 130 zł/m2 (chodzi o gres firmy Cersanit, a nie chiński wyrób
          płytko-podobny). Położenie 60-70zł/m2. Szafy Senator do zabudowy (2 szt) z
          oświetleniem to prawie 8 tys. (szafy a nie produkty szafo-podobne) itd. W tej
          cenie na Piątkowie nie będzie takiego mieszkania. Chyba że człowiek sam wszystko
          zrobi i zabierze stare meble.
          "ten sam prawie metraż na piątkowie"
          Mieszkanie 2 pokojowe może mieć 42m i 52m. Prawie to samo, bo w końcu 2 pokoje.
          Może mieć ciemną lub jasną kuchnię. Prawie to samo bo to kuchnia. Może być z
          silki czy betonowej płyty lub porothermu, prawie to samo. Ale "prawie" robi
          wielką różnicę.
          Pozdrawiam
          Agnieszka

• Gość: Agnieszka Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.07, 12:37
        "No i dlaczego to niby Porothemr ma byc lepszy od SILKI???"

Zapewne mieszka Pan w bloku z silki, bo był tańszy w stosunku do technologi z
        cegły i nie widzi Pan różnicy. Zapraszam latem do mieszkania w którym pomimo
        upałów na dworze jest co najwyżej 25C, w którym mieszka się przyjemnie a nie jak
        w termosie. Tak się składa, że biura w których pracuję są z silki i każdego lata
        czuć różnicę. Po drugie cegła jest materiałem naturalnym. Zwolenników silki
        pewnie żadne argumenty nie przekonają. Trzeba pomieszkać w jednym i drugim, żeby
        POCZUĆ różnicę. Kolejne mieszkanie jest również z porothermu - to był podstawowy
        czynnik wpływający na decyzję.

"Dlaczego zapomniałas powiedziec o F16 nad głowami, brakiem dróg dojazdowych,
        brakiem miejsc w lubonskich przedszkolach, wspaniałek KM w wykonaiu Translubu
        itp itd?"
        Ludzie czy wy z tymi F16 nie przesadzacie? Pracuję na Starołęce - są 3-4 loty
        dziennie i to najczęściej do 15. Po południu jest spokój. Poza tym to bzdura, że
        F16 latają tylko nad Luboniem bo tak naprawdę są również na Dębcu, Ratajach,
        Świerczewie itd. Idąc tym tokiem rozumowania to najlepsze miejsce do
        zamieszkania jest w Bieszczadach tam co najwyżej niedźwiedź w nocy zaryczy. Jak
        ktoś chce mieszkać w mieście nie ma wyboru i musi zaakceptować szum z drogi,
        samoloty (nie tylko F16 latają nad Poznaniem, ale również pasażerskie), sygnał
        karetki pogotowia, straży, policji, krzyki dzieci, sąsiadów którzy czasem lubią
        powiercić z udarem itd itp.
        Panie w Polsce brakuje autostrad i dróg a Pan wyjeżdżasz z brakiem dróg w
        Luboniu. Pewnie Pan nawet nie był w okolicy i kompletnie nie wie o czym mowa. Od
        bloku jest 100 m drogi średnio utwardzonej dalej asfalt do końca Wschodniej.
        Jakiej więc drogi brakuje? W odległości 1,5 km jest autostrada, droga Dębińska,
        którą najszybciej dojeżdża się do miasta.
        • Gość: mlody22 Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.ntlworld.ie 19.11.07, 20:03
          "Zapewne mieszka Pan w bloku z silki, bo był tańszy w stosunku do
          technologi zcegły i nie widzi Pan różnicy."

Mieszkam w bloku z cegły na poznańskim piątkowie. Każdy swoje
          chwali - nie chce mi się wchodzić w tę dyskusję - widzę, że zabolało
          troszkę... A mieszkania w luboniu mi się bardzo podobają, sam
          zastanawiałem się nad luboniem bo taniej i więcej m2... apropo
          wykończenia to można je zrobić taniej i na pewno nie z chińskich
          materiałów. Pani zapłaciła za położenie glazury 70zł a tak się
          składa że ja umiem sam kłaść płytki więc dlaczego miałbym
          przepłacać, za to ze Pani komuś musiała posolić... W Luboniu nie
          podoba mi się tylko to, że to już nie Poznań. Poza tym napisałem że
          mieszkanie naprawdę ładne, ale wolę stan developerski, mniej metrów
          jest naturalną konsekwencją że to Poznań a nie Luboń- coś za coś...
          Ja wolę 45m2 i wykończyć po swojemu niż płacić komuś za to że
          urządził mieszkanie wg własnego uznania i gustu, zresztą jest już
          mały dyskomfort- że to po kimś , n oi zmiany własne to kolejne
          niepotrzebne koszty... Ja jestem zwolennikiem stanów developerskich
          i tyle... Jeszcze raz podkreślam - mieszkanie Agnieszki mi się
          bardzo podoba ale jakbym miał wybierać wybrałbym -5/-7m2 i
          urządzenie po swojemu. Życzę powodzenia w przedaży - dziś to już nie
          takie proste....
        • Gość: pawlok Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.softdesk.com.pl 19.11.07, 20:03
          Wyczuwam poddenerwowanie - czyzby nie udało sie jeszcze znalezc nabywcy na
          mieszkanko - mimo chodem zapominając o pewnych mniej lub bardziej dotkliwych
          niedogodnosciach? Ja wiem ze uczciwosc w dzisiejszych czasach to niemodna sprawa
          - ale publikując publicznie oferte sprzedaży i niepodajac się za pośredniak
          wypadało by być uczciwym..
          A teraz pokolei:
          1) Prosze poczytać o własciwosciach silikatów i ceramiki poraryzowanej - konia z
          rzedem temu kto rozsządzi co lepsze. W ramach dopowiedzia porotherm i silka to
          akurat konkretne marki pustaków w danej technologii. A Twój porotherm z dawną
          tradycyjna cegła ma stosunkowo mało wspólnego - ba dopuszcza się w jego
          skladzie do 30% popiołów - czego w siliaktach nie znajdziesz. Teza ze sciana a
          tymbardziej mieszkanie zbudowane z silki maiłoby byc tańsze od technologii
          porothermu jest conajmniej błędna...
          2) Odczuwanei ciepła/chłodu niezalezy w głownej mierze od budulca użytego na
          sciany elcz od izolacji i wentylacji, charakterystyka biura i mieszkania wnosi
          zaportrzebowanei na zupelnie inny rodzaj wentylacji...
          3) F16 - uczciwosc sprzedającego wymagałaby poinformowanie potencjalnych
          nabywców o sąsiedztwie z SOU ktos czytający te ogłosznie nie musi wiedzieć o
          hałasie i problemie F16.
          Szczegóły o hałasie min tu:
          www.lubon.pl/content.php?sid=8b672616b3964da028a8ef33b63aba49&tr=cl&cms_id=591
          lub tu
          www.e-lubon.pl/strefa-lotow-vf36.htm
          4)Te 100 m brakujacej drogi to liczne protesty mieszkanców osiedla na Wschodniej
          do władz Lubonia - zapomniałaś rownież o stanie i jakosci dróg w Luboniu -
          Zabikowska, Fabryczna itp itd Potencjalny nabywca winien byc równiez swiadomy
          niedocierania do Lubonia - MPK - a co sie z tym wiąże z potencjalnymi
          dodatkowymi kosztami dojazdu do Poznania...jak i brakiem SP na tym osiedlu,
          brakiem miejsc w lubonskich przedzkolach itp itd
          Co do pojęcia komfortu i próbowania obrony zaoferowanej ceny - to powiem tak
          rożnica miedzy Luboniem a Piatkowem jest taka ze w przypadku klopotow
          finansowych mieszkanie na Piatkowie spokojnie wynajmie sie studentom - majac na
          splate np kredytu - a w Luboniu moze to nie byc takei latwe..
          Prawie czyni wielką róznice...
          P
          PS: nie mam zamiaru kupowac mieszkania i przeplacac natomiast swój dom nie wiem
          czy wybuduje z silikatu czy z cerami- kwestia jakie beda ceny na wiosne i co
          będzie bardziej dostepne i jaką technologie bedą preferować murarze - do
          silikatu trzeba miec dobryc fachwców...
          • Gość: mlody22 Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.ntlworld.ie 19.11.07, 21:59
            No dokladnie Pani Agnieszka sie zdenerwowala ze psujesz jej oferte
            sprzedazy - ale tak jak piszesz - prawdę trzeba napisać! Lepszy
            Poznan niz Lubon - jak mieszkac w blokowisku to na miejscu a nie
            dojezdzac! Dlaczego ja mam płacić za płytki 130zł - do tego
            położenie za 70zł, jak kupiłem do swojego mieszkania zajefajne
            cernasitu za 59zł...i położyłem sam... Już mam w kieszeni 200zł/m2 a
            klimat myślę podobny...Zresztą...po co to piszę: każdy wie swoje i
            każdy ma rację...
    • Gość: Trau Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.07, 00:44
      Niestety, ale Luboń nie jest "trendy", nie jest nawet "cool".
      Kiepska opinia ciągnie się jak smród z PZZ i fosforów. Bardzo ciężko
      wynająć komuś normalnemu lokum, a studentom to już zapomnij. Dojazd
      niby fajny, ale bez auta ciężko. Plusem jest bliskość WPN. Mimo iż
      mam tam kawalerkę (2000zł za metr 1998r.), to teraz żałuję - trzeba
      było kupić nieco drożej, ale w Poznaniu. Inwestycja raczej
      kiepskawa, pozostaje tylko sentyment i radość z pierwszego własnego
      M przed trzydziestką!
      • Gość: gość Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.devs.futuro.pl 20.11.07, 09:15
        Co prawda Luboń to nie Poznań ale mając samochód szybciej dojedzie
        się z niego do centrum Poznania niż np. z Piątkowa. Faktycznie Luboń
        nie jest trendy i ma kiepską opinię ale najczęścięj powtarzają je
        osoby, które nigdy w Luboniu nie były. Jest to równie dobre miejsce
        do zamieszkania jak każde inne
        • Gość: lubonianin Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: 212.160.172.* 20.11.07, 09:32
          Z piatkowa masz PST i troszkę busów i komunikacje nocną.
          Z Lubonia Translub w astronomicznych cenach. i Brak nocnych w
          tygodniu.
          Jak ktos wybiera blok to tylko Poznan - mieszkanie zawsze (tzn na
          dziś) mozna w Poznaniu wynajac z łatwoscią..
          Ogłoszajac sie publicznie z tego typu ogloszeniem przydałoby sie jak
          to p napisał trochę uczciwosci..Ogłoszenia posredników - wiadomo
          kazda lokalizacja jest ech, super...
          lubonianin
        • Gość: Agnieszka Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 09:58
          O wyższości porothermu nad siliką nie ma co dywagować. Każdy ma swoją teorię.
          Biuro było akurat zwykłym mieszkaniem 100m z niewielką adaptacją w układzie.
          Znajomi mają mieszkania zbudowane z silki i niestety również narzekają na upał
          latem. Co do cen to wystarczy porównać ofertę deweloperów w tej samej
          lokalizacji i w dwóch różnych technologiach. To wszystko w tym temacie.
          Szkoda, że w większości wypowiadają się ludzie, którzy w Luboniu są tylko
          czasami lub przejazdem. Nie wiem co to "smród z PZZ i fosforów". Może 15 lat
          temu był taki problem, ale nie dzisiaj. Podobnie jest z F16. Temat zrobił się
          głośny, ponieważ ludzie liczyli na odszkodowania. Każdy więc deklaruje, że bez
          przerwy słyszy jak latają F16 i nawet nie może spać w nocy, chociaż tak naprawdę
          lata tylko mucha. Niestety dziwne opinie o Luboniu i nie tylko długo krążą wśród
          ludzi. Wszystko można jednak samemu zweryfikować rozmawiają z ludźmi na osiedlu.
          Kończąc i podsumowując: nie ma idealnej lokalizacji, która ma same plusy. Jeżeli
          ktoś z forumowiczów taką zna to proszę o informację.
          PS.
          Ogłoszenie dotyczy mieszkania a nie lokalizacji i planu zagospodarowania. Przy
          budowie nowej Naramowickiej ludzie robią hałas, że nikt ich nie informował o
          nowej drodze. Wystarczyło pójść do Urzędu miasta i sprawdzić plany, żeby się
          przekonać co będzie na niezagospodarowanym pasku ziemi.

Kolega pawlok jak rozumiem, będzie budował dom w Poznaniu, a nie gdzieś w
          "zadupiejewie". Najlepsza będzie okolica Malty - bo blisko do centrum i zieleni
          no i nie latają F16 ;-)
          Pozdrawiam
          • Gość: lubonianin Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: 212.160.172.* 20.11.07, 11:19
            Sama sie Pani Agnieszko przyznaje ze ogloszenie celowo niezawiera
            pewnych informacji mogących rzutować na zakup mieszkania lub jego
            cene - odsyłając do palnu zagospodarowania. Na szczęscie na forum
            są ludzie którzy do tak wspaniałej oferty potrafią dodac trochę
            dystans- - szkoda ze sprzedajacy nie mają takie odwagi
            cywilnej/uczciwosci by podać pełne informacje o sprzedawanym
            mieszkaniu...Jest to normalne u posredników- gdy szukając mieszkania
            obdzwaniałem to kazda oferta była super-hiper i dla nieznającego
            danego rejonu miasta - jej niedogodnosic nie byly znane -
            tymbardziej dobrze jak ludzee na roznych forach pokazują nie tylko
            dobre ale i zle strony danje lokalziacji.
            F16 - dziwne ze Pani nadal sie upiera i próbuje zbagatelizowac
            problem z którym sie borykamy - tak borykmy - gdyz sam od kilkunastu
            lat mieszkam w Luboniu i naprawde nikomu nie zycze uroków przelotów
            F16 - których jest coraz więcej - amzoe wlasnei z racji hałasu Pani
            sprzedaje mieszkanko?
            Akurat zaklady ziemniaczane zaprzestały produkcje, a chemiczne juz
            tak nie trują mają nawet koncepcje stopniowego zmieniania charakteru
            dzialalnosci. Ale by nie bylo za pieknie tereny po ziemniakach nabyl
            inwestor ktory chce tam wybudowac osiedle na ok 10 tysiecy ludzi - z
            tego co wiem wlade Lubonia próbują to zablokowac..
            Moze Pani Agnieszka podac te różnice cenowe z wiarygodnymi zródłami?
            Szczerze mowac nie znam tych cen w róznicy - a przy budownictwie
            jednorodzinnym cena ceramiki i silikatów jest porównywalna...
            Mam odczucie ze nie znając się na budownictwie myli Pani silikaty z
            betonem komórkowym...
            i to po krótce tyle
            lubonianin
            PS: pomimo ze mnieszkam w luboniu to naprawde sa ciekawsze miejsca
            do zamieszkania w poznaniu i okolicach i kazdemu znajomemu
            skuszonemu oferta szeregowców czy mieszkań proponowalem gleboko sie
            zastanowic, nie tylko cena jest wazna - do tej pory jedni wybrali
            Lubon - mocno nei anrzekaja ale eufooria z nowego meiszkania powoli
            mija

• Gość: pawlok Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.softdesk.com.pl 20.11.07, 21:07
            Szanowna Pani gdyby Pani chciala podejsc uczciwie do sprzedazy mieszkania - to
            potencjalny kupujący nie musiałby się o kwiatkach dowiadywac od ludzi z osiedla
            tudziez forumowiczów tudziez z planu zagospodarowania...Niestety to piętno
            naszych czasów oszukiwac potencjalnych na bywców - sam szukając dzialki
            niejednokrotne sie o tym przekonałem - niestety traciłem czas by sie przekonać
            ze cicha dzialka tak naprawdę znajduje się 100m od przelotowej drogi itp itd
            O czym piszę mam akurat pojęcie bo w Luboniu mieszkam już blisko 30 lat i znam
            doskonale realia codziennego życia w nim (lubonianin tez napisał prawdę).
            Są pewnie miejsca lepsze od niego jak i gorsze.
            Byc moze wspomnianych przez Pania ludzi z Naramowickiej obsługiwała osoba Pani
            pokroju - zapominając poinformowac ich o wielu istotnych czynnikach min
            planowanej drodze?
            Pewnie Pania rozczaruje ale buduje dom tam gdzie mnie stac czyli poza Poznaniem
            - szczerze mówiąc o domu w Poznaniu to można marzyć tylko w paru sensownych
            lokalizacjach o cenach astronomicznych, na wymarzone przeze mnie Puszczykwo tez
            mnie nie stac...
            Acha i na zakonczenie - szafę taką samą jak wspomniana przez Pania markową -
            zrobi także wielu stolarzy za znacznie tanszą cene - no coż nie wszyscy
            potrzebuje do szczescia markowego loga..
            P
            • Gość: Alchemik Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.07, 22:33
              Czytam ten post i nie wiem o co w nim chodzi. Kobieta przedstawia ofertę ładnego
              mieszkania, wykończonego z dobrej jakości materiałów (płytki, szafy itd.) a
              wszyscy mają uwagi nie do mieszkania, a do tego że jest w Luboniu. A komentarze
              o tym, że ogłoszenie jest źle napisane są po prostu żałosne. Na tle innych
              ogłoszeń, chociażby z portalu gratka gdzie nie widać nawet zdjęć a opis dotyczy
              całkiem innego mieszkania to jest wzorowe.
              Gdybym miał sprzedawać moje mieszkanie to musiałbym napisać, że sąsiadka za
              ścianą ma 15 minutowe orgazmy podczas których krzyczy, żeby być "uczciwym" jak
              to pawlok napisał. A sąsiad z dołu słucha Modern Talking. Czy wam się w głowach
              poprzewracało? Gdzie widzieliście takie ogłoszenia? Chyba nie wiecie już co
              znaczy słowo "uczciwość".
              Jako mieszkaniec nowego centrum Lubonia uważam, że na tle innych miejscowości z
              okolicy Poznania Luboń jest całkiem niezły. Dojazd do pracy zajmuje mi 7 minut
              (praca na Wildzie), po pracy mam 2min rowerem do Wielkopolskiego Parku
              Narodowego, gdzie mogę do woli jeździć, w stronę miasta 2 minuty do Lasku
              Dębińskiego. Zakupy mogę zrobić w Pajo,(sklep Piotr i Paweł z niezłym
              zaopatrzeniem) do centrum M1, kina, itd 5 min autostradą. Na Stary Rynek Drogą
              Dębińską maksymalnie 15minut. Porównajcie to z Dopiewem czy Mosiną. Pewnie że
              Puszczykowo jest fajniejsze, ale za jaką cenę no i jednak jest dalej, a Luboń
              jest bliżej centrum niż niektóre dzielnice Poznania jak choćby Kotowo, Krzesiny,
              Głuszyna czy Strzeszyn.
              Jako nowy mieszkaniec Lubonia rozumiem dlaczego dopiero teraz kiedy tyle osób
              wprowadziło się do nowych bloków zaczyna się coś dziać w mieście i urzędzie. Po
              prostu starzy mieszkańcy jak pawlok czy lubonianin potrafią tylko narzekać i
              marudzić, a nie potrafią nic zrobić. Jestem ciekaw gdzie pawlok wybuduje swój
              dom i dlaczego nie chce się pochwalić wspaniałą lokalizacją "w polu kukurydzy".
              "Acha i na zakonczenie - szafę taką samą jak wspomniana przez Pania markową -
              zrobi także wielu stolarzy za znacznie tanszą cene - no coż nie wszyscy
              potrzebuje do szczescia markowego loga.."
              Panie pawlok może dla pana nie ma różnicy pomiędzy czymś markowym a nie, może
              nawet jeździ Pan chińskim samochodem, albo wyklepanym w przydomowym garażu. Są
              jednak ludzie dla których jakość ma znaczenie. Tylko,że Pan nie wie co to znaczy.
              Co do oferty to mieszkanie jest ładne, a cena trochę za wysoka jak na Luboń.
              Tyle że aby to stwierdzić trzeba zobaczyć mieszkanie "na żywo". Kuchnia w
              drewnie może kosztować 10tys ale równie dobrze 30tys. Nie wspominam o kuchniach
              robionych przez domorosłych stolarzy .
              I na zakończenie znaleźliście kobietę na forum i sobie ujeżdżacie bezkarnie.
              Trochę kultury Panowie. Ciekawe jaka byłaby reakcja gdyby ogłoszenie napisał
              facet? Pamiętajcie, że tak naprawdę nikt nie jest anonimowy w sieci.

Pozdrawiam,
              Marcin
              • Gość: pawlok Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.softdesk.com.pl 22.11.07, 17:53
                Po pierwsze nikt tu nikogo nie obraza czy tez ujezdza- tylko w sposób kulturalny
                co najwyżej krytykuje..
                Po drugie - to forum służy do wymiany min opinii o różnych lokalizacjach - w
                przeciwienstwie do gratki gdzie ogloszenie ma charakter typowo ogłoszeniowy i
                wlasnie dlatego chodzi tu o podawanie prawdziwych informacji- tak jak zauwazyles
                w sieci gdzie nie jest się anonimowym.
                Po trzecie Pani ogloszeniodawca wpisała:
                "Blok zbudowany przez dewelopera Budo-Forma w technologii tradycyjnej zczerwonej
                cegły POROTHERM. Dobre materiały i wykonanie oznaczały wyższą cenęza standard
                deweloperski w porównaniu do bloków z silki czy innych materiałów.Przekłada się
                to jednak na komfort amieszkiwania."
                Gdzie uderzyły mnie głównie dwa stwierdzenia:
                - bezpodstawne twierdzenie o wyzszosci porothermu nad silka;
                - stwierdzenie "komfort zamieszkiwania" - komfort każdy odczuwa inaczej dla
                mnie loty f16 do czynników prokomfortowych nienależą..
                Biorąc pod uwage, ze ogłoszenie pisze osoba prywatna a nie posrednik możemy
                oczekiwac bardziej rzetelnych informacji - własnie dzięki tego typu ogłoszeniom
                ludzie tracą czas i fundusze na oglądanie, dzwonienie itp. itd. Sam to przeżyłem
                na włąsnej skórze - bo iluś ludzi/szcególnie pośredników nie potrafi wprost
                powiedieć o wielu sprawach...
                Niedawno widziałem na gratce uczciwe ogłoszenie dotyczace sprzedazy domu w
                Luboniu- gdzie autora napisał dom położony przy ruchliwej ulicy - optycznie
                rozpoznałem okolice ze zdjęcia jako 11 listopada w Luboniu - więc niektórzy
                potrafią niekłamać.
                Po czwarte Luboń jest jaki jest i fajnie że w tym watku potencjalni nabytwcy
                mogli spotkać się z opiniami często mocno przeciwnymi - mają materiał do
                przemyśleń przed podjęciem decyzji o zakupienie mieszkania w Luboniu.
                A już w ogóle na marginesie skoro do WPN dojezdzasz w 2 minuty a masz ze
                Wschodniej ok. 4 km to ładną prędkość osiągasz 60 km na godzine rowerem -
                jestem pod wrażeniem:-)
                No i to przekonanie że tylko samochód służy do przemieszczania się - niestety
                to zmora wszelkich podpoznańśkich gmin słaba i droga komunikacja publiczna :-(
                P
                PS: co niby akiego wniosły bloki na Wschodneij dla rozwoju Lubonia???

• Gość: mlody22 Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.ntlworld.ie 22.11.07, 22:01
                Nie wiesz o co chodzi - widocznie nie czytasz ze zrozumieniem...
                Nikt nikogo nie ujeżdża, tylko przedstawia fakty! A to jest różnica.
                Poza tym nie wiedziałem np o f16 i innych problemach w Luboniu a
                myślałem o zakupie mieszkanie właśnie w tej lokalizacji - takie
                forum pozwala mi jako klientowi na zorientowanie się w plusach i
                minusach w/w miejsca. Tak samo przecież dyskutuje się o developerach
                i o ich konkretnych ofertach, o doświadczeniu nas jako klientów,
                sposobie ich obsługi itp itd. Nikt nikogo nie atakował, zwrócił
                uwagę na kwestię tego czego ogłoszeniodawca tutaj nie napisał.
                Notabene dziwne dla mnie byłoby gdyby ktoś, w kogo interesie jest
                sprzedać- zwłaszcza taki towar luksusowy jakim jest mieszkanie w
                dzisiejszych czasach, gdy jest to decyzją często na całe życie lub
                przynajmiej wielu lat - żeby pisać o minusach i tym co jest nie tak.
                Dlatego mnie osobiście zdziwiła tylko wypowiedź osoby która domagała
                się umieszczeniu antyreklamy we własnej reklamie co byłoby
                sprzeczne z interesem ogłoszniodawcy- raczej nikt czegoś takiego
                nie robi - więc w interesie sprzedającego jest uniknięcie pewnych
                faktów- a forum pomogło mi w tym ,aby w przyszłości nie kupić tam
                mieszkania i dlatego jestem b.zadowolony i dziękuję tym, którzy
                mówią prawdę...Pozdrawiam
                • Gość: p Re: Luboń 2pok sprzedam (deweloper Budo-Forma) IP: *.softdesk.com.pl 25.11.07, 09:44
                  A dla wyrobienia opinii - co przeskadza Lubonianom polecam poczytac:

www.lubon.pl/fcontent.php?f_kat=&page=0
                  P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka