Dodaj do ulubionych

Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 23:25
Dzisiaj trochę chodziłem po centrum i jest kilka koszmarnych miejsc w naszym
mieście.
Numer jeden dla mnie to budka z kurczakami w rogu Kupca Poznańskiego.
To jest jakieś tragiczne nieporozumienie!
Obserwuj wątek
    • Gość: chi Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.net 02.08.03, 00:19
      zgadzam się. dodałabym jeszcze alfę - paskudztwo
      • fem.me Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 05.08.03, 23:32
        Gość portalu: chi napisał(a):

> zgadzam się. dodałabym jeszcze alfę - paskudztwo

I jeszcze budynki Collegium Novum
    • Gość: elwood Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 02.08.03, 01:01
      tzw. "wolne tory"
      • Gość: lechita2 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 14:53
        perony 2,3,5,6 dworca głównego (głównie zadaszenie)

• Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 16:17
          Gość portalu: lechita2 napisał(a):

> perony 2,3,5,6 dworca głównego (głównie zadaszenie)
          >
          To jeszcze gorszy jest dworzec PKS. Podobno mają coś z tym peerelowskim
          paskudztwem zrobić, ale kiedy. Tam przecież stają międzynarodowe autobusy,
          więc pierwsze wrażenie Posen jest słabe.
          • Gość: lechita2 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.ctnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 23:03
            dawno na dworcu PKS nie byłem, ale odkąd zamalowali (bodajże na żółto) ten
            obskurny budynek, przestał mi sie rzucać w oczy...
    • Gość: Oz Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.nlc.net.au 02.08.03, 01:33
      Czy ktos slyszal o Czartorii
    • Gość: Maxim Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 15:09
      Wolne tory i okolice stadionu Warty. Po prostu wstyd i poruta! A do tego
      okolice dawnego koryta Warty, podobno kiedyś to był piękny zakątek naszego
      miasta, a teraz?
      • Gość: giniol Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.carolina.rr.com 02.08.03, 23:09
        .......dlaczego skupiac uwage na "najbrzydszych" miejscach? Malo
        jest "pieknych" miejsc?.............W morde wam smutasom!!!.....wciaz
        narzekacie!!!...to takie dekadencko-polskie..........idzcie na spacer ul.
        Senatorska, lub nawet Marcelinska (pomiedzy Szamotulska a
        Szpitalna).....zaglebdzcie sie w Solacz....lub, jesli wola, z 28-Czerwca w
        Traugutta skreccie, w strone Warty...poczujcie ten wiatr od Dolnej Wildy
        wiejacy............poczujcie piekno tego wieczystego miasta i przestancie sie
        wreszczie skupiac na negatywach!!!!
        • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 23:23
          Gość portalu: giniol napisał(a):

> .......dlaczego skupiac uwage na "najbrzydszych" miejscach? Malo
          > jest "pieknych" miejsc?.............W morde wam smutasom!!!.....wciaz
          > narzekacie!!!...to takie dekadencko-polskie..........idzcie na spacer ul.
          > Senatorska, lub nawet Marcelinska (pomiedzy Szamotulska a
          > Szpitalna).....zaglebdzcie sie w Solacz....lub, jesli wola, z 28-Czerwca w
          > Traugutta skreccie, w strone Warty...poczujcie ten wiatr od Dolnej Wildy
          > wiejacy............poczujcie piekno tego wieczystego miasta i przestancie
          sie
          > wreszczie skupiac na negatywach!!!!

Nie jest to dekadenckie. Tylko chciałbym żeby w naszym Poznaniu nie było
          miejsc takich jak np. okolice dworca centralnego w Warszawie. Bo tam wygląda
          jak w Doniecku, albo gorzej.
          • Gość: Pozhoga Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: 212.244.204.* 06.08.03, 17:01
            Gość portalu: Mig napisał(a):

> Nie jest to dekadenckie. Tylko chciałbym żeby w naszym Poznaniu nie było
            > miejsc takich jak np. okolice dworca centralnego w Warszawie. Bo tam wygląda
            > jak w Doniecku, albo gorzej.

Okolice Centralnego ? Hmm... Z jednej strony Marriott, z drugiej Marks &
            Spencer i Pałac Kultury, z trzeciej Holiday Inn i plac budowy centrum Złote
            Tarasy, z czwartej: Aleja Jana Pawła II i bloki mieszkalne. W Doniecku nie
            byłem, może i jest tam lepiej. Ale mnie wystarczyłoby, żeby w Poznaniu tak to
            wyglądało jak w Warszawie.

Pzdr,
    • anka9009 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 02.08.03, 21:38

> Dzisiaj trochę chodziłem po centrum i jest kilka koszmarnych miejsc w naszym
      > mieście.
      > Numer jeden dla mnie to budka z kurczakami w rogu Kupca Poznańskiego.
      > To jest jakieś tragiczne nieporozumienie!

budka jest bardzo wazna. nie wiem co wy wszyscy macie do tej budki. jest bardzo
      charakterystycznym miejscem. i co z tego ze kupiec jest troszke jakby
      niewykonczony. w tej surowosci jest jakas mysl, kryje sie tajemnica (swoja
      droga dziwne ze tajemnice zazwyczaj sa ukryte).
      i dziennikarze mieli swego czasu temat...
      • Gość: gola Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.net 02.08.03, 23:18
        wolę nie myśleć jakie tajemnice kryją w sobie te pasione chemią kurczaki z
        budki...;> błagam o ich deportację i porządny narożnik!!!
      • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 23:19
        Nie żartuj sobie.
        • Gość: gola Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.net 02.08.03, 23:22
          jestem śmiertelnie poważna. kurczaki naprawdę są podejrzane.
          • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.03, 23:26
            Gość portalu: gola napisał(a):

> jestem śmiertelnie poważna. kurczaki naprawdę są podejrzane.

Gola, "nie żartuj sobie" to było do anki9009. A kurczaki są chemiczne. To
            rzecz jasna. Prawie jak "chemiczny Ali" Pzdr
            • anka9009 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 03.08.03, 21:38

> Gość portalu: gola napisał(a):
              >
              > > jestem śmiertelnie poważna. kurczaki naprawdę są podejrzane.
              >
              > Gola, "nie żartuj sobie" to było do anki9009. A kurczaki są chemiczne. To
              > rzecz jasna. Prawie jak "chemiczny Ali" Pzdr

jestem śmiertelnie poważna. jesteście nieczuli na prawdziwe piękno.
              • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 22:00
                anka9009 napisała:
                > jestem śmiertelnie poważna. jesteście nieczuli na prawdziwe piękno.

No dobra, ale co jest tym pięknem, bo już zgłupiałem. Peerelowska budka czy
                brak rogu domu towarowego?
                • anka9009 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 03.08.03, 22:34
                  o budke. chociaz ten brak rogu to zapewne jakas idea projektanta...
                  • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 22:48
                    anka9009 napisała:

> o budke. chociaz ten brak rogu to zapewne jakas idea projektanta...

Łe tam. Jaja sobie robisz.
                    • anka9009 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 03.08.03, 22:50
                      alez skąd ;)))))))))
    • oszolom.z.rrm cmentarz na Świerczewie!! 03.08.03, 19:20
      zrobiono z niego istne pobojowisko!!.. między grobami walają się rozbite
      butelki po piwie albo po wódzie..ponadto nagrobki są strzaskane i pobazgrolone
      graffiti..nie mówiąć już o stertach śmieci i gruzu..to woła o pomstę do nieba!
    • to_mecki Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 03.08.03, 19:57
      Budka z kurczakami - rzeczywiście nr 1. Tylko że takich numerów 1 jest
      więcej... stadion Warty... nie będę wymieniał już więcej, bo zachce mi się
      płakać ;)
      ----------------
      pozdrawiam
      • the_dzidka Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 04.08.03, 08:30
        Narożnik Paderewskiego i Szkolnej. Zgadnijcie dlaczego :-PPP
    • magda_s4 Mam trzy propozycje 04.08.03, 09:41
      1. Kompleks uniwersytecki na Szamarzewie - klapa totalna! Brzydactwo do potęgi
      n-tej!
      2. Collegium Novum na Niepodległości - fuj!
      3. HCP (parę wydziałów) - obrzydliwa mieszanka!!!
    • Gość: Kasia Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 04.08.03, 13:17
      A co Pan powie na sam Kupiec Poznański? Moim zdaniem to fatalny obiekt.
      • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:19
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> A co Pan powie na sam Kupiec Poznański? Moim zdaniem to fatalny obiekt.

Może, ale to już jest sprawa do dyskusji a kurczaki to jest skandal!
    • mankut400 Muzeum Narodowe! 04.08.03, 14:00
      a konkretnie - "nowe" skrzydło!
      Nie zapominajcie o tej szkaradzie w rankingu !!
      • mankut400 Re: Muzeum Narodowe! - ps 04.08.03, 14:02
        mankut400 napisał:

> a konkretnie - "nowe" skrzydło!
        > Nie zapominajcie o tej szkaradzie w rankingu !!

ps Budka przy Kupcu w końcu zniknie, dworzec PKS zapewne też - ale ta szkarada
        przy alejach Marcinkowskiego będzie nas straszyć jak Arsenał - po wieczne
        czasy :-((
    • yashoo Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? 04.08.03, 20:15
      Wieżowce przy Św. Marcinie i przy Piekarach. Gdyby tylko można je było zburzyc
      i przywrócić rytm przedwojennej zabudowy.
      Ale i tak dobrze, że nie został zrealizowany plan przebudowy całego
      śródmieścia - ładnie by to wyglądało - od Kaponiery po Stary Rynek same takie
      paskudne wieżowce...
    • Gość: Mig Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:21
      Zapomniałem jeszcze o tym syfie na Górze Przemysława od strony Placu
      Wielkopolskigo.
      • Gość: 1 Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 23:18
        każda tak zwana boczna uliczka. Centrum Poznania to tak naprawdę duża wieś -
        główna ulica i nic poza tym
    • Gość: Obserwator Re: Jakie są najbrzydsze miejsca w Poznaniu? IP: *.se.com.pl / 172.16.28.* 06.08.03, 09:54
      Selgros, Selgros jest najokropniejszym budynkiem w Poznaniu. Ten kto zezwolil
      na budowe tego molocha w otoczeniu jeszcze brzydszych blokowisk powinien do
      konca zycia smazyc sie w piekle. A to byl zdaje sie ten cholerny pan May, ktory
      dal pozwolenia na budowe w miescie dwoch najgorszych molochow, ktore w
      normalnych warunkach (na zachodzie) moglyby stanac jedynie za miastem. A w
      prowincjonalnym zapyzialym Poznaniu mamy Selgros (handel polhurtowy) i
      Castorame (materialy budowlane) w srodku miasta chociaz powinny stac na
      obrzezach, najblizej na Franowie a najlepiej na Szczepankowie, w Splawiu czy
      gdzies na Smochowicach!!!!! SELGROS TO OHYDA!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka