Gość: gość IP: *.powiat.poznan.pl 04.12.07, 09:08 Witam!Czy ktoś wie jakie mamy osidla grodzone w Poznaniu?Dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !@# Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.07, 13:28 Podolany, ul. Janiny Oamańkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 04.12.07, 13:30 Howell na Naramowicach. Jedno z pierwszych i chyba jedno z najlepiej wykonanych. Całodobowa ochrona plus kamery, plac zabaw dla dzieci, starodrzew. Fajnie tam mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.catv.net.pl 04.12.07, 14:17 Spytaj o to na tym forum - www.noweosiedla.vdd.pl - tam ci pomogą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia32 Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.catv.net.pl 04.12.07, 14:18 zapytaj na tym forum - www.noweosiedla.vdd.pl - na pewno ci pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 07.12.07, 09:00 Osiedle Howella jest fajne??? Totalny brak miejsc do parkowania, ludzie parkuja na chodnikach gdzie popadnie nie mowiac o zapchanym parkingu biedronki. Co to za strzeżone osiedle kiedy nie ma gdzie auta wstawić??( poza częścią mieszkańców którzy maja hale garażową.) A ZA DWA TRZY LATKA JAK RUSZY NOWA NARAMOWICKA POD OKNAMI..... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 07.12.07, 11:50 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Osiedle Howella jest fajne??? Totalny brak miejsc do parkowania, > ludzie parkuja na chodnikach gdzie popadnie nie mowiac o zapchanym > parkingu biedronki. Co to za strzeżone osiedle kiedy nie ma gdzie > auta wstawić??( poza częścią mieszkańców którzy maja hale garażową.) A co ma brak miejsc parkingowych do atrakcyjnosci osiedla ? Miejsc w garazu podziemnym jest dużo - mozna kupic albo wynajmnować. W środku osiedla byłeś ? Mi sie tam bardzo podoba - czysto, przestronne klatki z zielenią (super atria wewnetrzne), fajny plac zabaw dla dzieci pod drzewami, zero menelstwa, kradzieży - mi sie tam podoba. Minusem są niestety ceny tych mieszkań :( No ale za jakość trzeba płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 07.12.07, 21:27 No tak jak ktoś całe zycie autobusikiem to nie wie co to za problem brak miejsc parkingowych.... Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 08.12.07, 09:47 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > No tak jak ktoś całe zycie autobusikiem to nie wie co to za problem > brak miejsc parkingowych... Tak sie składa, że od wielu lat mam samochód. Mąż też ma. I jakoś sobie radzimy z parkowaniem. No ale widze ze Ty, POznaniak wykosztowałeś sie pewnie na pięknego Golfa II (prawie nówka ;) i juz na miejsce parkingowe nie starczyło...no cóż...ja Ci nie dołożę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 08.12.07, 17:19 Chyba nie zrozumiałaś sensu mojego wpisu. Nie komentuję czy masz samochód jeden czy dziesięć i jaki model...Zdziwiłem się tylko, że brak miejsc na terenie zamkniętym do parkowania to nie jest porażka projektanta tego osiedla, nie każdego stać na zwykłe miejsce parkingowe w hali za dwadzieścia pare tysięcy (...nie garaż jak w innych osiedlach na poziomie ) A NAŚMIEWANIE SIE Z LUDZI KTÓRZY MAJĄ GORSZE OD CIEBIE AUTA TO CHYBA BARDZO NIZIUTKI POZIOM...KAŻDY JEŹDZI TYM NA CO GO STAĆ...Ja jeździłem jeszcze starszym Golfem I i nie czułem sie jakoś gorszy od innych z tego powodu... ale cuż ostatnimi czasy wielu wieśniaków osiedliło sie w Poznaniu i NIESTETY MIMO, ŻE DWA AUTA TO SŁOMA Z BUTÓW WYSTAJE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 08.12.07, 17:46 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Chyba nie zrozumiałaś sensu mojego wpisu. Bardzo dobrze zrozumiałam treść Twojej wypowiedzi POznaniaku. No ale Tobie nie udało sie zrozumieć mojej... Nie mam zamiaru komentować dalej Twoich niewybrednych opinii na mój temat. W myśl zasady "nie dyskutuj z idiotą, bo ściągnie cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem..." z mojej strony EOT. pozdrawiam, ps. Jak orientowałam się w lipcu, to miejsca garazowe były po 12 tys zł (chyba jedna z najnizszych cen w Poznaniu). A pełen garaż podziemny (czyli zabudowany) z dopłatą 4 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 08.12.07, 18:45 Masz jeszcze jakieś kompleksy??? PRAWDA BOLI... OJ BOLI !!! WIDZE ŻE TRAFIŁEM W DZIESIĄTKE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysnob Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 10:20 > Bardzo dobrze zrozumiałam treść Twojej wypowiedzi POznaniaku. > No ale Tobie nie udało sie zrozumieć mojej... > Nie mam zamiaru komentować dalej Twoich niewybrednych opinii na mój temat. > W myśl zasady "nie dyskutuj z idiotą, bo ściągnie cie do swojego poziomu i > pokona doświadczeniem..." z mojej strony EOT. > pozdrawiam, No Marta! Ty zaczęłaś w bardzo nieelegancki sposób - "jak się jeździ autobusikiem" itd.. Snobizm i poczucie wyższości przez Ciebie przemówiło i tyle. Człowiek chciał wyrazić swoją opinię, a Ty z takimi tekstami. > Nie mam zamiaru komentować dalej Twoich niewybrednych opinii na mój temat. I słusznie - po co się pogrążać jeszcze bardziej? > W myśl zasady "nie dyskutuj z idiotą, bo ściągnie cie do swojego poziomu i > pokona doświadczeniem..." POznaniak nie miałby z Tobą szans.. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 11.12.07, 17:14 > No Marta! Ty zaczęłaś w bardzo nieelegancki sposób - "jak się jeździ > autobusikiem" itd.. Snobizm i poczucie wyższości przez Ciebie przemówiło i tyle > . > Człowiek chciał wyrazić swoją opinię, a Ty z takimi tekstami. Chyba nie zauważyłeś Antysnobie, że to POznianiak zaczął z tym, jak piszesz, nieeleganckim tekstem "jak się jeździ autobusikiem", a nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 11.12.07, 19:35 No tak ty "tylko" wyśmiewałaś się z osób jeżdżących gorszymi autami od ciebie...i jak to każdy prostak dodając, że ja mam autko i mój mąż też !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekdomarski Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 11.12.07, 20:51 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > No tak ty "tylko" wyśmiewałaś się z osób jeżdżących gorszymi autami > od ciebie...i jak to każdy prostak dodając, że ja mam autko i mój > mąż też !!!! POznaniak - jak czytam twoje posty w tym wątku, to zaczynam sie zastanawiać czy ty przypadkiem specjalnie nie wybrałeś takiego nicka aby kompromitować swoimi wypowiedziami pewną partię, która ostatnio wygrała wybory i miasto Poznań. Nie dosyć, że sprowokowałeś bezsensowną wymianę zdań (wyjezdzając z tym autobusikiem do Marty), to jeszcze masz czelność nazywać ją "prostak". Zastanów się człowieku trochę i zluzuj, bo robisz z siebie idiotę. A marta niech nawet sobie jezdzi 5 samochodami - zarobiła to niech ma. Czy trzeba od razu krytykowac kogoś kto sie czegos dorobił ??? W zyciu ci sie nie powiodło i kompleks masz jakis z tego powodu ? Napisz do tej Marty to moze ci powie za co się wziąć aby forse zarobić... ps. Co to za nazwa Howell ??? To ta spółka giełdowa, która zbańczyła koło 2002 roku ? Myslałem ze oni stalą handlowali, a nie developerką sie zajmowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 12.12.07, 08:22 Widze że kolega snob się pojawił.... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekdomarski Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 12.12.07, 08:40 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Widze że kolega snob się pojawił.... Czyli tak jak myślałem... Facet z kompleksem niedorobienia sie w życiu. Smutne. Lepiej pisz do tej Marty z prośba o spotkanie, bo jeszcze sobie krzywdę kiedyś zrobisz, jak ci znowu coś w życiu sie nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 14.12.07, 18:02 Czy ja napisałem jakiekolwiek zdanie o swoim stanie majątkowym? Broniłem tylko osób słabiej zarabiających przed atakami i wyśmiewaniem przez Marte!!! Na koniec śmieszny faceciku chciałbym dodać, że mieć kase to nie to samo co mieć klase...a wam kilku snobikom wydaje się, że przez te pare złotych nie widac wam słomy z butów??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekdomarski Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 14.12.07, 20:16 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Na koniec śmieszny faceciku chciałbym dodać, że mieć kase to nie to > samo co mieć klase... Oj, widzę tutaj najcięższy przypadek z możliwych : czyli brak klasy i brak kasy. Łączę się z Tobą w bólu POznaniaku. Trzymaj sie - jakoś to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 15.12.07, 11:46 Właśnie tym wpisem pokazałeś klase...Gratuluję !!! Możesz być z siebie dumny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekdomarski Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 15.12.07, 13:38 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Właśnie tym wpisem pokazałeś klase...Gratuluję !!! Możesz być z > siebie dumny !!! Dzięki za uznanie. Zawsze miło usłyszeć dobre słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 15.12.07, 17:04 Chociaż tyle mogę zrobić dla tak beznadziejnego przypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekdomarski Re: osiedla zamknięte w Poznaniu 15.12.07, 18:13 Gość portalu: POznaniak napisał(a): > Chociaż tyle mogę zrobić dla tak beznadziejnego przypadku... To zawsze krok w dobrą stronę. Widać, że jeszcze będą z Ciebie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaya Osiedle Agrobex Ulanska IP: *.dyn.optonline.net 10.12.07, 15:53 Piekne, ciche osiedle w miescie. 2-3 przystanki i jestes w centrum. Cicho, zielen, wspaiala zabudowa, wokol tylko nowe osiedla, maket ALma pod nosem. Arena i Park Wilsona w poblizu. Ceny natomiast, horendalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teco Re: Osiedle Agrobex Ulanska IP: 193.142.112.* 11.12.07, 11:32 okolica to nie tylko nowe osiedla, ale zapuszczone menelskie kamienice Grunwaldu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: 87.204.218.* 17.12.07, 10:37 Ta. W Howellu jest fajnie.;) Mozna poogladac co robia sasiedzi, bo ich okna sa w odleglosci kilku metrow od twoich. A wielkie atria - sa i owszem. Wychodza na nie malutkie okna prawie ciemnych kuchni. Nie mowiac o balkonach tylko o polowe mniejszych od sypialni. Sypialnia - osiem metrow, balkon - cztery. Ten, kto to projektowal to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 21.12.07, 21:39 Zdecydowanie podzielam zdanie kolegi. Trzeba jednak uważać na kilku nawiedzonych mieszkańców tego smiesznego osiedla bo ciężko jest się opedzić od ich ataków...Prawda boli !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:38 Więznieni na Młyńskiej - najlpiej strzezone:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwes Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 13:23 ataner na batorego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hovercraft Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.07, 08:44 Ogrodzonych bloków jest w poznaniu pełno, ogrodzonych osiedli niewiele. Czy te parę bloczków howela można nazwać osiedlem? Niekoniecznie. Po drugiej stronie naramowickiej trust postawił jeden czy dwa budynki ogrodzone, to też nie osiedle. Na naramowickiej Echo postawiło i to już chyba osiedle ogrodzone, bo bloczków jest więcej. Na wilczaku budimexu też chyba jest ogrodzone, polanka atanera też jest ogrodzona częściowo. TBS Wielkopolska na karpiej też postawił ogrodzone budynki. Jak już ktoś wspominał na grunwaldzie osiedle parkowe czy jak to się nazywa, na Wojskowej Agrobex też coś ogrodzonego postawił. Jest tego trochę, na pewno znaczną część pominąłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyzwolony Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.icpnet.pl 15.12.07, 23:47 A pojakącholerę grodzić? Co to Alcatraz!! W USA nie ma płotów. To samo w innych krajach. Czekam na pierwsze osiedla domków bez płotów. Pełna wygoda i oszczędnosć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfsdf Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 15:53 niestety, na zachodzie (chociażby w USa przytaczanym przez Ciebie), jak zostawisz coś na ulicy i przyjdziesz po to na drugi dzień, to ciągle stoi. w Polsce po 5 min już tego nie ma. Polska to złodzieje i nie ukrywajmy, że meneli i młodych cwaniaczków na ulicach nie brakuje, kradzieże z mieszkań też się zdarzają, więc po co się ogradzać? No po co? Dla bezpieczeństwa... nie chciałbym np. żeby na mojej klatce schodowej spał sobie jakiś śmierdzący żul, co niestety w starych blokach się często zdarza :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.chello.pl 26.08.08, 12:07 Witam, jestem studentką Architektury Krajobrazu. Proszę o wypełnienie ankiety dotyczącej miejsca zamieszkania. Niniejsza ankieta ułatwi mi napisanie pracy magisterskiej. Wypełnienie jej jest dobrowolne i anonimowe. Uprzejmie dziękuję za poświęcenie jej kilku minut:) Adres ankiety: www.ankiety.sitehosting.pl/ankieta/447 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.dclient.hispeed.ch 07.09.08, 20:31 Polecam Zielone Osiedle w Chybach sam tam mieszkam osiedlezielone.com/ picasaweb.google.com/mjkostka/PIKNIKOSIEDLOWYChybyOsiedleZieloneIIIIII# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POznaniak Re: osiedla zamknięte w Poznaniu IP: *.echostar.pl 10.09.08, 17:47 Temat był o osiedlach w Poznaniu a nie na wiochach.... Odpowiedz Link Zgłoś