Gość: abra okreslic jasno przeznaczenie oplaty nie podatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 13:30 Należało by w ogóle zmienić nazwę tego świadczenia pieniężnego i nie nazywać tego podatkiem. Bo z tego co widzę to jedyny argument na pobieranie tych pieniędzy odnosi się do potrzeby zachowania czystości po psach (no i dofinansowanie schronisk)Więc może warto ustrzec sie przed straszeniem Poznaniaków kolejnym PODATKIEM i nazwać to świadczenie po imieniu i określić jego funkcję. Powinna to być opłata od psa i powinna być uiszczana w spółdzielni mieszkaniowej na osiedlach. Spółdzielnia była by odpowiedzialna za zachowanie czystości na trawnikach. (odkurzacz do psich kup kosztuje ok 10 tys) jestem w stanie płacić nawet 100 czy 200 zł opłaty rocznie i mieć świadomość tego że spółdzielnia w moim imieniu posprząta po moim psie, a nie że będę wyrzucała w błoto 50 zł na podatek wśród mieszkańców domów jednorodzinnych powinien być pobór zaniechany, bo co komu do tego że mój własny pies narobi na mój prywatny trawnik, wiadomo że ludzie czasami wychodzą ze swoich posesji na spacer z pieskami ale tu nie rozchodzi się o 10 kup. ps.. Mój york nie narobi w tydzień tyle kupy co pitbull mojego sąsiada na jednym posiedzeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: okreslic jasno przeznaczenie oplaty nie podat IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 14:46 a mnie wkurzają wrzeszczące bachory w parkach, czytać Heideggera nie można w spokoju, i w ogóle te stosy pampersów... a jaki smród łał czasem nawet chodnik zajęty przez paniusie z wózkami, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Re: okreslic jasno przeznaczenie oplaty nie podat IP: *.icpnet.pl 15.03.08, 20:56 Z szacunkiem proszę Mówisz o przyszłych prezydentach, premierach, ministrach, posłach a co najważniejsze podatnikach którzy określą jaką będziesz miał emeryturę (bądź nie będziesz miał) No chyba że twoje psy są tak długowieczne, będą żyły z 60 lat i one opłaca Twoją emeryture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gó..anyelektorat Poznań zasrany bo radni boja się psiego elektoratu IP: 89.174.186.* 15.03.08, 18:03 Ile może być psów w Poznaniu, sądząc po ilości gówienek chyba ze 100 000, razy 3 osoby w rodzinie = 300 000 osób. Toż to połowa mieszkańców Poznania. Który z radnych narazi sie na utratę elektoratu? Poznań, tu warto zamieszkać, zapach gówienek wszechobecny, gó.. na gó..e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taras Dlaczego mamy z własnych pieniędzy utrzymywać stow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 23:16 Dlaczego mamy z własnych pieniędzy utrzymywać stowarzyszenie, które bierze sobie 20% tego podatku/opłaty! Z jakiej racji!? Jeśli ktoś chce dofinansować stowarzyszenie - proszę bardzo, ale niech to będzie DOBROWOLNE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Dlaczego mamy z własnych pieniędzy utrzymywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 11:29 Miasto wyręcza sie pracą stowarzyszenia, bo to kosztuje i tak mniej niz utrzymanie urzedasow na etatach. Kogo wolisz utrzymywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: Dlaczego mamy z własnych pieniędzy utrzymywać IP: *.icpnet.pl 18.03.08, 21:52 Swoją rodzinę. A nie darmozjadów polityków i ich rodziny ze stowarzyszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmb Bat na właścicieli psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 20:51 W Rakoniewicach, podobnie jak w Złotowie również zrezygnowano z pobierania opłat za posiadanie psa. Psich kup z tego powodu nie przybyło, za to ubyło pozornie bezpańskich psów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niula Re: Bat na właścicieli psów IP: *.ghnet.pl 16.03.08, 21:03 Dla odmiany w Krakowie podatek za posiadanie psa wynosi 22,00 PLN Pieniądze wpłacane są na konto Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami a oni 99% zainkasowanego podatku przeznaczają na utrzymanie zwierząt w Schronisku oraz pomoc bezdomnym zwierzętom. To przynajmniej ma sens bo wiem na co idą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4-mat Bat na właścicieli psów IP: *.eastwest.com.pl 17.03.08, 20:47 nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Bat na właścicieli psów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:03 Widzę, że większość właścicieli czworonogów ma postawe roszczeniową, chcą coś w zamian za opłatę. uważam, że wysokość opłat i tak jest za niska, o kulturze posiadaczy piesków, kotków nie wspomnę. Przejście czysta nogą przez łazarz, wildę, okolicę areny i wielu innych części Poznania graniczy z cudem. Powiem wprost, wysokość opłaty powinna być zaporowa i skutecznie zniechęcić wielu pseudo miłośników zwierząt. Poza tym, niech nasi stróże porządku zaczną surowo i efektywnie egzekwować prawo - kto nie sprząta po piesku, spuszcza ze smyczy wesołego pitbulla - niech słono płaci !!! Widmo kar skuteczniej zmobilizuje właścicieli psów do przestrzegania obowiązującego prawa, by nie utrudniać życia innym. Proszę spojrzeć na Wielka Brytanie, Francję, Niemcy - nie spotkałem sie tam z psimi kupami na chodniku, trawniku, a w Polsce? fetor psiego moczu, upaskudzone chodniki i trawniki skutecznie zniechęcają do spaceru po Poznaniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 55 Re: Bat na właścicieli psów IP: *.icpnet.pl 19.04.08, 18:35 bat na właścicieli psow ? niebącie beszczelni może bat na tych co wymyślają podatki za psa a tak na prawde HARACZ Odpowiedz Link Zgłoś