Dodaj do ulubionych

Ręce i nogi się uginają

04.07.08, 01:17
Polonia Warszawa kupiła pierwszoligową drużynę piłkarską Groclin
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski i licencję grodziszczan na grę w
ekstraklasie. Właściciel grodziskiego klubu Zbigniew Drzymała nie
chciał jednak zdradzić, czy wycofa się z polskiego futbolu -
informuje IAR.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gall Anonim Re: Ręce i nogi się uginają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 09:24
      Przyznam, że to co mi się wyjątkowo wręcz nie podoba to styl w jakim Drzymała sprzedaje Dyskobolię. Jestem w stanie zrozumiec, że piłka nożna to nie tylko sport ale też biznes, ale sytuacja w której najpierw mówi się o Wrocławiu, później Szczecinie a na końcu Warszawa dowodzi, że Drzymała sprzedałby Dyskobolię komukolwiek. Tym sposobem nawet Zryw Malbork mógłby sobie kupić miejsce w ekstraklasie, jeśli tylko znalazłby na to pieniądze. Po co się więc w ogóle męczyć w rozgrywki?

• Gość: molski A nie przyszlo Ci do glowy IP: *.de.ibm.com 04.07.08, 09:39
        ze moze ten facet chcial sprobowac? Chcial miec prawdziwy dobry klub, traktowal
        to zapewne jako inwestycje na przyszlosc, bo kiedy kupowal i inwestowal w
        Groclin to niewielu sie na decydowalo. Tym bardziej ze zrobil to za wlasne
        pieniadze, a nie pieniadze pochodzace z jakichs ciemnych biznesow
        panstwowo-prywatnych (typu Ciupial, Wisla Plock itd). Po tych kilku latach, w
        ktorych koles stworzyl miasteczku prawdziwy europejski klubik, na ktory na mecze
        nie przychodzilo czasem i 20 kibicow facet powiedzial dosc i tyle.
        Wydaje mi sie ze teraz Drzymala jest juz zdecydowany wycofac sie z tego bagna,
        jakim jest polska pilka i pzpn, i ze po prostu chce to zrobic za wszelka cene -
        stac go i ma do tego pelne prawo.
        Wg mnie to jest najwiekszy cios w polska pilke nozna od czasow przeniesienia
        calosci transmisji w kodowane i platne kanaly. To po prostu oznacza ze w lidze
        zostaja same rekiny betonu, sami ludzie ktorym na niczym nie zalezy - przeciez
        wiekszosci dzialaczy swietnie sie powodzi, nawet w regionalnych rozgrywkach, ba,
        z tego co wiem to nawet po burdach na meczu wiekszosc dzialaczy sobie dorobi - a
        to firma syna posprzata, a to firma bratowej zrobi nowe krzeselka, a to wreszcie
        bedzie mozna wyslac podanie o dotacje ze zwiazku na odnowe trybuny. Polska pilka
        jest biedna, ale glownie przez te stada zawodowych doradcow, ktorzy pieknie doja
        swoja krowe.
        Drzymala nie poradzil sobie z nimi, ale to chyba nic dziwnego - rzad i panstwo
        polskie takze nic nie moze zrobic z instytucja PZPN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka