Dodaj do ulubionych

INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku

IP: *.poznan.uw.gov.pl 01.10.03, 12:16
Drodzy Forumowicze! Mam zamiar poddać się korekcji wady wzroku w klinice
INTERMEDICA, ale jest to niestety sporo to kosztuje – mam więc pytanie: czy
znacie kogoś, kto poddał się podobnemu zabiegowi? Jakie były wrażenia, uwagi?
To dla mnie bardzo ważnie!! Z góry serdeczne dzięki.
(uwaga do moderatora: proszę nie wycinać mi tego wątku-bardzo proszę!)
Obserwuj wątek
    • lahliq Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku 02.10.03, 11:09
      Poddałam się 2,5 roku temu.
      Chcesz to napisz:
      lahliq@gazeta.pl
    • Gość: lahliq Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: 81.210.121.* 03.10.03, 13:58
      Nika,
      outlook nie chce mi wyslac wiadomosci do Ciebie - odrzuca adres. :(
      Masz ajkis inny adres? albo przeniose to tutaj...
      czekam na odp.
      pzdr.
    • Gość: Marta Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: 5.5.* / 80.58.35.* 03.10.03, 14:58
      jakim systemem beda Ci to robic? mnie operowali w systemie LASIK (nie w
      INTERMEDICE),podobno najlepszym, bo najmniej inwazyjnym. mialam operowane oboje
      oczu naraz i operacja (a wlasciwie zabieg- tylko znieczulenie miejscowe-
      kroplami) trwala 15 min. po 2 godz OGLADALAM tv bez okularow!!
      zabieg jest raczej bezbolesny, choc baaaaaaardzo nieprzyjemny , wiesz, kulka w
      zoladku, pocace sie dlonie itp. jest to przede wszystkim efekt psychologiczny-
      swiadomosc ze manewruja twoim okiem i co wiecej: widzisz to(!) jest dosc
      obrzydliwa. najgorsze jest podklejanie powiek (tak, tak,plasterkiem, zeby nie
      mrugac).sprobuj wytrzymac 7 min (7min/oko) bez mrugniecia okiem-rozumiesz co
      chce powiedziec?
      ale po stokroc warto!! zwlaszcza jesli masz duza wade-efekt graniczy z cudem.
      powodzenia, i pytaj smialo. chetnie odpowiem, ja zoperowalam sie bez tej wiedzy
      i duzo bym dala przed, za to by ktos mi opowiedzial jak to jest.
      • Gość: nikka Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.poznan.uw.gov.pl 03.10.03, 16:19
        Dzięki serdeczne!
        Mam jeszcze pytanie: czy to boli po zabiegu, kiedy już przestaną działać krople
        znieczulające?
        Jak z poworotem do "normalności" tj. pracy, szkoły, itp.
        • Gość: Marta Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: 5.5.* / 80.58.35.* 03.10.03, 18:18
          nie, nie boli. operacje najlepiej zrobic w piatek i przez weekend po prostu
          zostac w domu. a w poniedzialek mozna smialo wracac do pracy.tylko co jakies 3h
          bedziesz musiala zakrapiac oczy kroplami z antybiotykiem i pprzez 2 tyg nie
          wolno (rygorystycznie) malowac oczu ani ich okolic. no i nalezy unikac ,
          zwlaszcza przez 1-sze dni skupisk ludzi: autobusow, przychodni itp,
          gdzie "bakterie" kraza w powietrzu
    • Gość: lahliq Dla Nikki IP: 81.210.121.* 06.10.03, 07:56

(nadal nie chce wyjść @)

zabieg miałam 2,5 roku temu i dużo już nie pamietam...
      Miałam na obu oczach -7,5 dioptrii. Przez 8 lat nosiłam soczewki, ale bardzo
      zniszczyły mi oczy, juz nie pamiętam co i jak, ale okulistka zakazała mi ich
      noszenia.
      Miałam miec robione oczy w jeden dzień, ale po zoperowaniu pierwszego oka coś
      im się nie podobało i drugie oko zostawli na za miesiąc. Wyobrażasz sobie moje
      nerwy?
      Oko było czerwone, podbiegniete zaciekiem krwi, miałam tek przez ok. 2 m-ce.
      Wzrok zaczęłam odzyskiwac po godzinie i po kilku widziałam już w miarę
      normalnie. Przez miesiąc, do nastepnej operacji poruszałam się bez okularów,
      opierajac się na widzeniu tym zoperowanym. Chodziłam na częste kontrole czy
      wszystko przebiega pomyslnie.
      Nie mogłam wtedy poddawać się żadnemu wysiłkowi, na 3 m-ce musiała zrezygnować
      z aerobiku i siłowni.
      Przed zabiegiem absolutnie nie mogłam się malować, przez jakieś 2 tyg. po
      również. Kazano mi duzo czytac oraz ogladac telewizje (1) by oko ćwiczyć.
      Po miesiącu drugie mi zoperowano. Zaczęłam widzieć po godzinie, coraz lepiej a
      po 5 godz, od operacji pojechałam na pisemny egzamin. Na oku nie było żadnego
      śladu!!! Nikt nigdy by się nie domyślił, że miałam je operowane.
    • Gość: anna Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.lublin.mm.pl 08.10.03, 16:14
      też myślę o takiej laserowej operacji ale słyszałm, że wada po kilku
      latach "wraca" oczywiście nie do poziomu sprzed zabiegu, ale...czy to prawda,
      czy tylko jakieś "niestworzone historie"???
      pozdr
    • Gość: rety Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.03, 15:37
      podobno przed zabiegiem przez 3 tygodnie nie ozna nosic kontaktów?
      • Gość: nikka Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.poznan.uw.gov.pl 13.10.03, 12:54
        Zgadza się. Minimum 3 tygodnie.
      • Gość: slepiec Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 16:44
        Jakie jest ryzyko slepoty calkowitej?
        Ile zaplaci klinika za wadliwa operacje
    • Gość: as Re: INTERMEDICA-laserowa korekcja wzroku IP: *.icpnet.pl 30.10.03, 09:04
      Czytalem ze na Serbskiej oslepiono Pacjenta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka