maha22 17.09.08, 14:50 W bloku nr I (klatka C) ciągle mamy problem z windą. Już wielokrotnie się zacinała, ja sama dwukrotnie musiałam "ratować się z potrzasku". Czy w pozostałych blokach/klatkach jest podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
queenet Re: Niebezpieczna winda! 22.09.08, 22:15 Klatka C jest chyba pechowa... Dzisiaj nie działa ogrzewanie. Mam nadzieję,że z czasem będzie już tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mkrol282 Re: Niebezpieczna winda! 23.09.08, 10:30 ogrzewanie nie działało w całym kompleksie!! zakładam dla tego tematu nowy folder! Odpowiedz Link Zgłoś
queenet Re: Niebezpieczna winda! 07.10.08, 08:41 Winda nie działała od rana w sobotę do niedzieli. Mój telefon do firmy Windex niczego nie zmienił-widocznie w weekendy nie muszą interweniować,bo nie obejmuje tego umowa (co innego pewnie,gdy ktoś ugrzęźnie w środku). W poniedziałek została "naprawiona" po czym zepsuła się znów tego samego dnia wieczorem. To już chyba przesada? To już chyba 4-5 awaria w ciągu ostatnich tygodni. Z ADM otrzymałam informację,że zmiana firmy serwisowej będzie możliwa po wygaśnięciu gwarancji którą dała firma Windex na nasze windy. Tylko że chyba nie możemy tolerować takiej sytuacji biorąc pod uwagę kwoty które płacimy za windę co miesiąc w czynszu? Odpowiedz Link Zgłoś
maha22 Re: Niebezpieczna winda! 08.10.08, 19:52 To ostatniej awarii znowu się zawiesiła, po czym wyłączono ją zupełnie. Ja już mam dosyć! Zmiana firmy serwisowej nic nie da, tu należy wymienić cały mechanizm dźwigowy. Odpowiedz Link Zgłoś
queenet naprawa windy 08.10.08, 22:50 Winda ma działać jutro (tj.w czwartek, 9 października). Spaliła się jakaś część,która będzie wymieniona w całości.Może więc skończą się te awarie. A co do firmy serwisowej-skoro winda musiała się zepsuć tyle razy,żeby wreszcie wymienili wadliwą część, to sami sobie wystawiają świadectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
maha22 Re: Niebezpieczna winda! 12.11.08, 10:15 Muszę się powtórzyć, bo sytuacja staje się coraz gorsza. Wczoraj (jak zwykle w godzinach późnowieczornych) zatrzasnęłam się w windzie. Nic nowego, gdyby nie to, że tym razem (jadąc z poziomu -1) winda gwałtownie szarpnęła w dół (na ok. 1 m - można powiedzieć, że zaczęła spadać). Hamulce NIE zareagowały natychmiast!!! Takiego stracha w windzie jeszcze się nigdy nie najadłam, zwłaszcza, że byłam z dzieckiem. Na pomoc czekaliśmy ponad 1h. Co gorsza Windex jest z Leszna i początkowo stamtąd chciał wysłać ekipę do Poznania! (farsa...) Potem zjawił się Pan i oznajmił, że wysyłał pracownika z Piątkowa, ale on się nie pojawił! (Halo, że co???) Nie wiem, czy komuś jest do śmiechu z tego powodu, ale ja nie zamierzam narażać teraz już nawet ŻYCIA, a nie tylko zdrowia i czasu za czyjś BRAK odpowiedzialności!!! Jeżeli sytuacja się nie poprawi, zgłaszam sprawę wyżej. ... tak, to jest groźba. Odpowiedz Link Zgłoś
maha22 Re: Niebezpieczna winda! 12.11.08, 10:18 I jeszcze jedno. Czy jest to problem tylko klatki C w bloku nr I??? Odpowiedz Link Zgłoś
maha22 Re: Niebezpieczna winda! 12.11.08, 10:21 Byłabym niegrzeczna... Bardzo serdecznie dziękuję sąsiadowi z parteru, który akurat był w domu i usłyszał dzwonek "ratunkowy". Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
queenet brak słów... 12.11.08, 14:54 To już przekroczyło wszystkie dopuszczalne granice.Zgłaszałam awarię dzisiaj rano do ADM ale nie miałam pojęcia,że sytuacja była aż tak poważna i że znów ktoś się zatrzasnął! Powinniśmy się domagać całkowitej wymiany windy albo jej głównego mechanizmu,bo naprawianie jej po raz 156 nic nie da. A gdy to zagraża zdrowiu i bezpieczeństwu mieszkańców to już w ogóle. Nie wiem,może Windex nie potrafi jej po prostu solidnie, porzadnie i raz na zawsze naprawić? Co to za pomysł w ogóle,żeby do serwisu brać firmę z Leszna? Nie mogę się doczekać spotkania z Zarządcą ADM. Odpowiedz Link Zgłoś
queenet awaria windy 25.02.09, 12:22 Po wymianie falownika,dzisiaj rano winda znowu nie działała. Mam serdecznie dość.Albo mamy nieudolną firmę serwisową, albo PWD zakupiło najtańsze windy,które będą psuły się wiecznie. Zastanawiam się,czy nie możemy - żądać nowej windy, - albo zmiany firmy serwisowej (w taki sposób,aby zachować bezpłatne naprawy podczas gwarancji i w ramach comiesięcznych opłat) - albo zwrotu pieniędzy za windę i zamontowania innej (lepszej, bezawaryjnej,MARKOWEJ)? Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
astherushcomes Re: awaria windy 27.02.09, 10:34 Zgadza sie, winda jest najtansza! Odpowiedz Link Zgłoś
queenet info dla użytkowników wind we wszystkich klatkach! 27.04.09, 09:43 Po raz kolejny winda w klatce C się zepsuła. Nie działała od soboty rana. Zgłosiłam ten fakt przed chwilą Pani Lilianie i przy okazji uzyskałam cenną informację. Firma serwisująca,której numery widnieją na tablicach informacyjnych i w samej windzie-ma obowiązek zareagować na awarię w ciągu 5 godzin.Obowiązuje to także w weekendy. Także dzwoniąc w sprawie awarii można się powoływać na zapisy z umowy i żądać przyjazdu (dwa razy jak dzwoniłam kilka miesięcy temu nikt mi nie obiecał,że się pojawią i naprawią i faktycznie nic nie zostało zrobione), gdyby to nie skutkowało,należy to zgłosić do ADM, sprawa będzie zgłoszona prezesowi tej firmy (że dany pracownik odmówił przyjazdu i naprawy). Sobota i niedziela to niestety taki czas,gdy mamy gości, wnosimy zakupy,nie wspominając o mieszkańcach z małymi dziećmi i wózkami (których na poziomie -1 przy windzie zostawić nie można,z powodu kradzieży). Nie działająca winda to naprawdę duży dyskomfort i musi być naprawiana jak najszybciej.W końcu za to płacimy co miesiąc grube pieniądze (kilka tysięcy-biorąc pod uwagę cały blok 22). Odpowiedz Link Zgłoś