Dodaj do ulubionych

Zabił przez prędkość

05.10.08, 23:38
sie to tak czyta, gorzej tylko, ze moj wujek zostal ofiara tego
wypadku, i wtedy to juz sie nie tylko czyta ale raczej martwi i
niepokoi
mam nadzieje, ze jakos z tego wydzie
Obserwuj wątek
    • Gość: pi Re: Zabił przez prędkość IP: 212.160.137.* 05.10.08, 23:51
      najlepsze jest to, że pismaki swojego kolegę kretyna, który rozbił nie swoje
      ferrari i zabił człowieka pieszczą i się żalą nad nim; wtedy się zastanawiałem -
      każdy inny człowiek byłby rozjechany w prasie z taką samą prędkością (i
      słusznie), ale wiadomo, kolegi się nie będzie smarować ;-) łatwiej się pastwić
      nad tymi, których się nie zna; i nie chodzi tutaj o ten konkretny wypadek, bo
      koleś, który go spowodował powinien a) płacić do końca życia odszkodowanie
      najbliższym z pieniędzy zarobionych w kamieniołomach, do których powinien zostać
      zesłany b) zesłać go do kamieniołomów
      • Gość: Włodek z Grunwaldu To prawda. Zientarski popisał się bezmyślnością, IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 09:08
        jak i jego kolega, który zginął. Żal mi tego samochodu (stał wcześniej tydzień
        na Dąbrowskiego).
    • Gość: Marcin Re: Zabił przez prędkość IP: *.izacom.pl 06.10.08, 00:26
      Mam nadzieję, że ranny taksówkarz szybko wróci do zdrowia ... i że
      bandyta, który spowodował tę tragedię najbliższe kilkanaście lat
      spędzi w więzieniu. I że wszyscy kierowcy, lubujący się w jeździe z
      nadmierną prędkością, wjeżdżaniu na skrzyżowania na "wczesnym
      czerwonym", wymuszaniu pierwszeństwa, itp. opamiętają się w końcu i
      przestaną narażać życie i zdrowie niewinnych ludzi.
    • Gość: Włodek z Grunwaldu wiadomo też, że H56 myśli stereotypami IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 09:37
      Nie masz bladego pojęcia widać o Romach. A ich zamknięcie w Polsce spowodowane
      jest przede wszystkim przez nas, większość słowiańską.
      • vazz Re: wiadomo też, że H56 myśli stereotypami 06.10.08, 10:36
        Oj nie unoś się tak lepiej powiedz ilu znasz Romów po studiach? Bo kobieta
        zajmująca się problemem Romów od kilkudziesięciu lat zna dwóch.

Pozatym jak jesteś taki znawca od Romów to pewnie wiesz dlaczego Romowie nie
        kończą szkół, co? Podpowiem, nie ma to nic wspólnego ze Słowianami i innymi.
      • Gość: Gall Anonim Re: wiadomo też, że H56 myśli stereotypami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:55
        Ma znacznie większe pojęcie niż ty, wypisujący banialuki. W Rumunii, gdzie Cyganie stanowią około 3% społeczeństwa (w niektórych rejonach są wręcz lokalną większością) problemy są podobne do naszych. I też się nie integrują. Na Węgrzech podobnie. Może być dla ciebie niemałym zaskoczeniem, że najsilniejsze regulacje, jakie sa nie do pomyślenia w Polsce bo powstałby rwetes, że jesteśmy krajem antyromskim, mają Finlandia i Norwegia www.rp.pl/artykul/36,170921_Rosnie_nienawisc_do_Cyganow.html Dlaczego wybrałem akurat te kraje? Są zamieszkanie "przez słowiańską większość, nie pozwalającą się im zintegrować".
        Na Słowacji nie byłem nigdy dłużej niż przez tydzień, natomiast w nieodległych Czechach spędziłem blisko rok i wiem że problem Romów nie jest problemem wyłącznie polskim. Wiem też, że niektóre zachowania tolerowane w Polsce tam byłyby nie do przyjęcia. Pamiętam szok jak zobaczyłem Cyganki pracujące w sklepie spożywczym czy też Cygana w mundurze wojskowym (bo pobór do wojska obowiązuje wszystkich obywateli Republiki Czeskiej, bez względu na narodowość - tak mi wyjaśniono). Widziałem też Cyganów przy stoliku kawiarnianym i wcale nie ryczącym do siebie jakby wszyscy dookoło byli głusi jak pień.

PS Pamiętaj, że zawsze normą jest ogół, nie margines.
        • wlodekzpoznania Re: wiadomo też, że H56 myśli stereotypami 07.10.08, 10:29
          > PS Pamiętaj, że zawsze normą jest ogół, nie margines.

Norma brzmi strasznie gleiszachtująco. Ująłbym "podstawą statystyczną".

> Pamiętam szok jak zobaczyłem Cyganki pracujące w sklepie spożyw
          > czym czy też Cygana w mundurze wojskowym (bo pobór do wojska
          > obowiązuje wszystk ich obywateli Republiki Czeskiej, bez względu
          > na narodowość - tak mi wyjaśnion

I o to mi chodzi. W Polsce cygana się nie zatrudnia, gdyż sami nie chcą...? I to
          prawda, i to. Jednak to zamknięty krąg, który wspólnie wytwarzamy. Jednak tam
          przełamano w pewnym stopniu te bariery dzielące nas od stuleci. Cyganie żyją
          wśród nas, ale też obok nas. Na Słowacji integracja jest jeszcze dalej
          posunięta. Z tego co czytałem na Węgrzech też.

W Polsce nie widziałeś Cygana w mundurze? Też rzadko, ale jednak widziałem. Może
          dwóch? Nie mają zakazu służby w wojsku, a mają obowiązek. Są obywatelami Polski
          i tyle. W którejś ze znanych jednostek II Wojny na Zachodzie był Cygan, czy
          któryś z Dywizjonów, czy u Maczka? Może pod Tobrukiem? Nie pamiętam, ale w
          czasach późnej szkoły podstawowej (gminazjalnych) o tym czytałem.
    • Gość: Włodek z Grunwaldu Nie jesteś Poznaniak, nie rozumiesz tego miasta IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 09:45
      Żaden z Ciebie Poznaniak, tylko brudny faszysta.

Jakimś cudem nigdy nie spotkałem śmierdzącego z brudu Cygana, białych
      zszarzałych z niemycia Słowian jest bezliku.

Ostatnio byłem czas jakiś na Słowacji. Cyganie tam stanowią zarówno biedny
      margines, ale jest też mnóstwo mieszanych małżeństw, czy zintegrowanych,
      zamożnych ludzi. Niestety to My trzymamy ich na dystans - nie dyskryminujemy,
      ale utrzymujemy dystans - zamiast świadomie integrować, jako większość mając
      łatwość rozumienia różnic.
      • Gość: Gość Re: Nie jesteś Poznaniak, nie rozumiesz tego mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 17:03
        A co to kolega Włodek uzurpuje sobie prawo do decydowania kto jest
        poznaniak a kto faszysta ? Dodam tylko że pomysł zintegrowania
        Cyganów mógł zgłosić tylko naiwniak ,który bliżej ich nie poznał
        • riotking Re: Nie jesteś Poznaniak, nie rozumiesz tego mias 06.10.08, 21:37
          w rzeczy samej.

Łatwo jest być tolerancyjnym kiedy samemu się tkwi w bagnie gdzieś na dnie, albo
          siedzi się za wysokim płotem, odizolowanym od "brzydkiego świata" :)

To życie weryfikuje każdą tezę, a nie jakieś natchnione posty ludzi chorych z
          chęci emancypacji mniejszości - jakie by one nie były...
          • Gość: Włodek z Grunwaldu faktycznie to ja nie jestem Poznaniakiem ;-) IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 09:02
            Żeby poznać trochę ich świata wystarczyło mi wynajmować mieszkanie przez pół
            roku na starych Jeżycach dwie kamienice obok dużego skupiska, pochodzić do
            lokalnych knajp i mieć otwarty umysł, rozumieć empatycznie bariery w kontakcie
            jakie ma drugi człowiek (co jest absolutnie kluczowe by nawiązać otwartą relację
            choćby z Czechami). Ale być może miałem łatwiejsze od Was zadanie, mieszkałem 8
            lat w różnych krajach w Zachodniej Europie, chodziłem do szkół lokalnych i
            międzynarodowych, dużo i z radością podróżuję bez biur podróży, jestem
            człowiekiem ciekawym innego spojrzenia na świat, innych zwyczajów i kolorowa
            skóra mnie nie odstrasza innością. Może mam mniej od przeciętnej krajowej
            kompleksów i czuję się pewniej na świecie? ;-)

Faktycznie to ja nie jestem Poznaniakiem. Głosujcie dalej na Grobelnego. Buhahaha!

Przepraszam, jeśli kogoś obrażam, celowo prowokuję, ale ta doza inspirowanej
            polską prawicowością kategoryczności (tak chętnie podbijaną przez polityków od
            niemal dekady, gdyż wyborcy to kupują) jest dla mnie zabawna. Ale na szczęście
            Poznań to miasto lewicowo-liberalne i wciąż - od urodzenia - czuję się tu u siebie.

Zastanówcie się nad Waszymi wypowiedziami chwilę. Idiotyczna była tylko jedna
            wypowiedź z obrażaniem, ale większość z Was jest zamknięta pewnością swoich
            poglądów, przekonaniem o niezdolności zmiany stanu rzeczy w otoczeniu. Jednak
            jeśli człowiekowi się parę rzeczy, dobrych rzeczy z innymi udaje, to nabiera
            przekonania, że utarte poglądy - choć gdzieś mają umocowanie w historii, w
            dotychczasowych relacjach - mogą być fałszywe, a na pewno nie są kategorycznie
            prawdziwe. Prawdy bezwzględne są w naukach ścisłych. Wszędzie, gdzie mamy do
            czynienia z ludźmi natura rzeczy jest znacznie bardziej złożona, ale i dająca
            więcej możliwości.
            • lukask73 Najpiękniejsze mam ubranie 07.10.08, 09:10
              > mieszkałem 8 lat w różnych krajach w Zachodniej Europie
              > chodziłem do szkół lokalnych i międzynarodowych,
              > dużo i z radością podróżuję bez biur podróży

Panie Włodku, co to jest, przedszkole?
              • wlodekzpoznania :-))) 07.10.08, 10:20
                Nie, to szczera prawda. Ale czy się przechwalam? Nie. Irytuję, by sprowokować do
                pomyślenia. I ten irytujący początek został na końcu mojej wypowiedzi
                "zdekonspirowany" i złagodzony. Jednak szkoda, że nie zauważyłeś. Być może
                zrobiłem to nieudolnie.
            • Gość: Gość No super , dzięki za informacje o sobie IP: 195.216.123.* 07.10.08, 10:42
              Kimkowiek byś nie był ,nie daje Ci to prawa do decydowania kto jest
              poznaniakiem ,kto faszystą itd. To że mieszkałeś na Jeżycach, a
              później w 8 krajach ,a teraz pewnie na Grunwaldzie ,też wcale nie
              musi świadczyć o tym że pozjadałeś wszystkie rozumy. Wszystkie duże
              polskie miasta to de facto zbieranina ludzi z regionów bliższych i
              dalszych ,a prawdziwie rdzennni mieszkańcy to nierzadko
              mniejszość.Niby na jakiej podstawie chcesz komuś przylepiać
              etykietkę poznaniaka i jaki to ma sens ? czujesz się lepszy przez to
              i ważniejszy od innych ?
              • Gość: Włodek z Grunwaldu masz rację IP: *.icpnet.pl 08.10.08, 17:30
                Czuję się lepszy od Ciebie. Ale z innego powodu. Za prymitywa uważam każdego,
                kto używa inteligencji do szerzenia ksenofobii, tworzenia podziałów. A Ty to
                czynisz. Trudno nie czuć się lepszym wobec kogoś kto zachowuje się w którejś już
                wypowiedzi jak człowiek prymitywny. Nieprawdaż?
                Napisałeś, iż myśleć o integracji Cyganów może tylko naiwniak, albo ktoś kto ich
                nie poznał. Poznałem, nieźle, przełamałem opory, blokady, stereotypy, zdobyłem i
                użyczyłem zaufania. Może było mi łatwiej - jak pisałem - dzięki moim
                wcześniejszym doświadczeniom. Jednak integracja społeczne izolujących się grup
                jest najzupełniej możliwa. A naiwniakiem się nie czuję.
    • Gość: pantulipan Pani Ewo... IP: 195.138.211.* 06.10.08, 09:45
      Końcówka ze słońcem odbijającym się w kawałkach szkła... Trochę to zbyt tkliwe.

pTp
      • lukask73 Pani Ewo II 07.10.08, 09:12
        No i _groźny_ wypadek, to taki, gdzie skończyło się na strachu.
        Proszę sprawdzić w słowniku.

Mówienie "groźny" o masakrze trzech kobiet na przejściu dla pieszych
        jest nie na miejscu.
    • Gość: robuś Zabił przez prędkość IP: 81.219.116.* 06.10.08, 10:08
      i pewnie nie widziałeś na Słowacji gett cygańskich, co? mimo że
      polska to kraj nietolerancji to uważwm, że jesteśmy o wiele bardziej
      tplerancyjni wobec cyganów niż obaj nasi południowi sąsiedzi.
      wystarczy przejść się w łikend do king krossa żeby zobaczyć grupę
      śniadych panów pijących po parę piw i zastanowić się czym oni potem
      wracają.
      • wlodekzpoznania Re: Zabił przez prędkość 06.10.08, 10:33
        1. Polacy nie jeżdżą na bani, czy jak? To jest Twoim zdaniem pokaz tolerancji?
        2. Pisałem o tym, że Romowie w CZ-SK często stanowią biedny margines. Zatem nie
        doczytałeś. Bardzo dobrze jest to widoczne w uprzemysłowionych regionach np. na
        Śląsku Cieszyńsko-Opawskim. Ale to efekt polityki społecznej z czasów komuny i
        ówczesnych sposobów "integracji". Polscy Romowie tego uniknęli dzięki wyłączeniu
        się ze społeczństwa. Podobnie jak znacząca część polskiej opozycji, czy
        przedsiębiorców. Natomiast teraz "dostępne" są i inne metody, i obywatele tego
        kraju powinni zacząć inaczej myśleć. Tego oczekuję od mieszkańców nowoczesnego,
        wiodącego w kraju miasta z przyszłością. Z przyszłością, w której emigranci z
        różnych krajów już za dekadę będą codziennością na naszych ulicach, gdyż zacznie
        polskiej gospodarce długoterminowo brakować rąk do pracy. Normalne zjawisko,
        jakie przerobili mieszkańcy wszystkich krajów zachodnich - niektórzy z lepszym,
        inni gorszym skutkiem.
        Jednak w Polsce nie ma tak wielu mieszanych par, jaką spotyka się w Czechach i
        szczególnie na Słowacji. Mam kontakt zawodowy z tymi krajami od piętnastu lat,
        choć teraz miałem sześć lat przerwy.
        • Gość: key Re: Zabił przez prędkość IP: *.eastwest.com.pl 06.10.08, 18:16
          Widziałem w mieście czeskim kwartał ulic zamieszkały przez Romów. Tylko przez
          Romów. Na słowackiej wsi widziałem wyraźny podział: na tych ulicach mieszkają
          "biali", a na tych ulicach Cyganie.
          Oni sami wolą mieszkać "na kupie". Integracja Cyganów ze Słowianami jest
          praktycznie niemożliwa.
          • Gość: H56 gdzie jest karwa mój post ? IP: *.chello.pl 06.10.08, 20:05
            nie wolno pisać prawdy ? nie jestem rasistą, ale ta społeczność
            powinna podlegać jednak większej kontroli
            www.malopolska.policja.gov.pl/wydzialy/prewencja/raport2003.pdf
            • riotking Re: gdzie jest karwa mój post ? 06.10.08, 21:32
              Wszak wiadomo, że ich niezły stan posiadania ma się nijak do uczciwej pracy. A z
              gry na akordeonie chyba się tyle wycisnąć nie da... ;)

I co z tego że to stereotyp? Z nikąd się on nie bierze...
              • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: gdzie jest karwa mój post ? IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 08:43
                Rozumiem, że nie ma w więzieniach białych Polaków co co nieco oszukali,
                przekręcili, nie ma białych Polaków żyjących z posiadanego kapitału, a nie ma
                biednej cygańskiej większości trudniącej się zwykłym handlem. Nie ma?
    • Gość: m Re: Zabił przez prędkość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 10:43
      Życze twojemu wujowi duzo zdrowia a dla Cygana 12 lat kary. To
      wszytsko działo sie pod moim blokiem :(( Totalna masakra
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Kara IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 09:04
        Kara powinna być kategoryczna i surowa.
    • Gość: obywatel Zabił przez prędkość IP: *.echostar.pl 06.10.08, 12:39
      Gdzie sa patrole policji???Pewnie smacznie spia,zeby od rana polowac
      na studentow,uczniow i ludzi spieszacych do szkoly,pracy
      itp.,wlepiac mandaty za zle parkowanie lub za jazde na rowerze bez
      trzymanki...to jest wlasnie panstwo prawa,bezpieczne i
      przyjazne,tylko ze dla MORDERCOW!!!
    • Gość: gość najwyższy czas zabierać prawo jazdy.. IP: *.173.20.255.tesatnet.pl 06.10.08, 13:01
      ..z automatu za sam fakt prowadzenia pod wpływem alkoholu. zero
      tolerancji
      • and_nowak O czym ty piszesz ? 06.10.08, 14:21
        Gość portalu: gość napisał(a):
        > ..z automatu za sam fakt prowadzenia pod wpływem alkoholu. zero
        > tolerancji

Właśnie takie są przepisy i to od dawna?
        Czy sugerujesz, że powinni je jakoś bardziej zabierać?

Bo szczerze mówiąc to ja bym wolał wprowadzenie MNIEJ RESTRYKCYJNYCH limitów na
        alkohol we krwi (np. 0.5) i częstsze kontrole by wyeliminować tych, którzy
        naprawdę są na gazie, a nie wypili jedno małe piwo do obiadu.
        Większość sprawców wypadków "po pijaku" była nawalona powyżej wszelkich
        gdziekolwiek stosowanych limitów.
        • lukask73 1/2 promila? 07.10.08, 09:17
          Moim zdaniem kontrole nie są potrzebne, ale po spowodowaniu wypadku
          delikwent nie powinien mieć już szansy na wejście do samochodu.
          Prawa jazdy nie trzeba zabierać. Niech sobie powiesi na ścianie
          baraku w kamieniołomie.
          • wlodekzpoznania W Holandii za jazdę 50, czy 60 km/h powyżej ograni 07.10.08, 10:12
            ograniczenia dochodzi do konfiskaty samochodu i zlicytowania. Holendrzy jeżdżą
            wyjątkowo zdyscyplinowanie.

Ale nie w dyscyplinie rzecz. To kwestia mentalna, Polacy tego nie zdzierżą.
            Najmniej śmiertelnych wypadków w Europie jest...we Włoszech. Dopiero potem w
            statystykach są kraje zdyscyplinowane jak Szwajcaria, kraje Skandynawii, czy
            Niemcy.

Nie uważam, że należy jeździć 90 po szosach, które nie są w Polsce złe, ale
            dobre (szerokie, widne, bez zakrętów), tylko my kierowcy jesteśmy kiepscy,
            nieuważni, nieskoncentrowani, myślący kategorią pierwszeństwa, racji, a nie
            tego, by wszyscy się zmieścili (jak Włosi, którym nagle, bez ostrzeżenia z
            trzech pasów robią się dwa, motorino mkną dookoła, a i tak nie ma groźnych
            kolizji). Na świetnych polskich autostradach (tylko Holandia i częściowo
            Francja, Dania oraz Niemcy mają szersze, bezpieczniejsze autostrady w Europie)
            swobodnie można pójść śladem Włoch i wprowadzić realne ograniczenie do 160 km/h,
            a wtedy monitorować jego przestrzeganie.

Natomiast za ewidentne kretyństwa kara powinna być bolesna. Zabił przez
            bezmyślość, więzienie bez złagodzenia (także dla Zientarskiego). Spowodował
            wypadek po pijanemu (zgadzam się na 0,5-0,8 promila), czy przekroczenie
            ograniczenia o 50 km/h - konfiskata samochodu. Niech się potem z właścicielem
            rozlicza jeśli to nie jego.
    • Gość: Piter Ci którzy powoduja wypadki śmiertelne po pijaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 16:49
      lub prowadząc bez prawa jazdy, powinni być karani jak za zabójstwo.
      Wobec wyrządzonej krzywdy 12 lat wydaje się być zbyt małym wymiarem
      kary
    • Gość: rob Zabił przez prędkość IP: *.icpnet.pl 06.10.08, 17:05
      Najgorsze to, że takie bydlaki zawsze przeżyją
    • Gość: HEYo Gratulacje dla redakcji ! za wycinanie postów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:14
      spodziewałbym sie tego na Białorusi i w Chinach ,widać doganiacie
      tamtejsze wzorce ,żałosne
      • Gość: Marcin Re: Gratulacje dla redakcji ! za wycinanie postów IP: *.izacom.pl 06.10.08, 21:39
        Widocznie niektóre posty nawoływały do popełnienia przestępstwa i
        redakcja nie chciała mieć prokuratury na karku.
    • riotking Wjechał w postój taksówek i zabił kierowcę 06.10.08, 21:27
      Więcej cyganków w szybkich Mercedesach...

Mam cholernego sąsiada "roma", który kilka razy dziennie wyjeżdża z piskiem
      opon 8-cylindrowym SLK. Ciekaw jestem kiedy on kogoś zabije. (dodam, że pacan
      wozi tym autem 5 osób (w tym 3 dzieci bez fotelików - rzecz jasna).

Może powinni jeździć wozami konnymi jak ich przodkowie?
      • Gość: sekator Re: Wjechał w postój taksówek i zabił kierowcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 02:26
        Tak ,a biali to się nie zabijają na drogach ,nie piszczą oponami ,
        nie piją za kółkiem ,nie biorą narkotyków ,nie wywołują wojen ,nie
        bekają , nie pierdzą i nie mają slamsów .

Co ciekawe w Polsce Roma nazywa się Romem ,a jak Rom zabił w UK to
        media nazywały ich Polakami .
        • Gość: Włodek z Grunwaldu To już wiem skąd Twoje przekonanie - sąsiad Ci... IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 09:10
          za skórę wszedł :-) Bywa. Tak jak napisałem przy wykasowanym określeniu
          "brudasy". Nie spotkałem cuchnącego, nieumytego Cygana. Natomiast Polaka
          Słowianina często. I wcale nie z marginesu. Ale to tylko wstęp do tego by zacząć
          myśleć.
          • Gość: hella Re: To już wiem skąd Twoje przekonanie - sąsiad C IP: *.softdesk.com.pl 07.10.08, 10:06
            no to Włodku masz wyjątkowe szczęscie - bo ja niestety jak spotykam cyganów, to bynajmniej fiołkami nie pachną :P
        • Gość: Gall Anonim Re: Wjechał w postój taksówek i zabił kierowcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 10:18
          Ale jakie media, bo jakos mi to umkneło? Dlaczego pytam? Angielskie media wyraźnie pisały o Romach ze Słowacji, którzy tak licznie napłynęli do Zjednoczonego Królestwa (sporo ich mieszkało w Brighton) w latach 2002-2005, że nawet wprowadzono specjalne regulacje administracyjne. Nie pisano ani o "Słowakach" (tak jak na przykład w Polsce nazywa sie Cygana rumuńskiego Rumunem), ani o Romach czy Cyganach - zawsze było wiadomo kto i skąd, co można odnaleźć nawet w tym artykule, skądinąd bardzo Cyganom przychylnym www.guardian.co.uk/world/2008/sep/16/roma.race
    • matijaz Taksówkarze to też niebezpieczeństwo na drodze... 07.10.08, 03:56
      Przykro mi z powodu tragedii, ale nie mogę nie poruszyć kwestii zachowania na drodze kierowców taksówek. Taksówka nie jest pojazdem uprzywilejowanym, a takim samym uczestnikiem ruchu jak każdy. Skąd się w takim razie biorą zachowania takie jak notoryczne wymuszanie pierwszeństwa na skrzyżowaniach, zajeżdżanie drogi, no i chyba najgorsze - straszenie pieszych na pasach. Ile razy zdarzyło wam się wejść na przejście dla pieszych na zielonym świetle, a pan taksówkarz prawie przejechał wam po butach skręcając na zielonej strzałce.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Taksówkarze to też niebezpieczeństwo na drodz IP: *.icpnet.pl 07.10.08, 09:13
        Wiele w tym racji. Ale proszę nie przy okazji śmierci człowieka, który nic nie
        zawinił. Proszę...
      • lukask73 Powstrzymaj się 07.10.08, 09:19
        Nawet gdyby ten taksówkarz przejechał kiedyś Tobie po palcach, nie
        byłoby to okolicznością łagodzącą dla tego kretyna w mercedesie.

A pierwszeństwo wymuszają również tzw. zwykli kierowcy.
        Przepuszczanie pieszych w sytuacji kiedy mają pierwszeństwo (a wg
        kodeksu mają w większości przypadków) jest u nas nadal rzadkością.
    • e-skin [...] 07.10.08, 17:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: krepy Paranoja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 18:58
        Najsmieszniejsze jest to ze ten wielmozny cygan sprawca wypadku
        dostal ochrone policji by uczciwi ludzie nie mogli mu nic zrobic.
        Droga policjo wez sie za cos porzytecznego a nie za ochranianie
        mordercow. Jesli by to odemnie zalezalo ta mniejszosc dawno by byla
        eksmitowana z kraju - bylo by zdecydowanie bezpieczniej.
        • e-skin Re: Paranoja 07.10.08, 21:06
          mądrze godosz! jak to dobrze że w tym kraju sa jeszce myślacy zdroworozsądkowo ludzie
          • Gość: Włodek z Grunwaldu Oj! Oj! Oj! IP: *.icpnet.pl 08.10.08, 17:33
            Niewielu takich ludzi już. Szczególnie w zachodniej Polsce. Na wschodzie jeszcze
            nieco jest. Może się przeprowadźcie. Będziecie bezpieczniejsi. A najlepiej
            zamieńcie paszporty na kanadyjskie. Tamtejsza Polonia przyjmie Was ze zrozumieniem.
    • Gość: Ewa Re: Zabił przez prędkość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 19:39
      Pierwszym taksowkarzem jakim zginal w tym wypadku byl moj wuja!!!nie wyobrazacie
      sobie jaki to jest szok uslyszec ze byl wypadek a na nastepny dzien slyszec ze w
      tym wypadku zginal ci ktos z rodziny!!to tragedia!!
      • e-skin Re: Zabił przez prędkość 08.10.08, 20:58
        współczuję.. bardzo mi przykro z tego powodu. Mogę co najwyżej tylko pomśćić twego wujka..
    • Gość: ;( Zabił przez prędkość IP: *.izacom.pl 09.10.08, 22:51
      miejmy nadzieje ze z tego wyjdzie , a niech śpi w pokoju drugi taksówkarz [*]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka