Dodaj do ulubionych

Wilgoć w mieszkaniach!!

23.10.08, 13:27
Witam sąsiadów smardzewskiej, czy ktoś z was ma problem z wilgocią w
mieszkaniach, tzn łuszczenie się farby i odpadanie tynku w dolnych
częściach ścian jak i ich pękaniem??? u mnie niestety tak się dzieje
co jest bardzo niepokojące...
Proszę o odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • queenet Re: Wilgoć w mieszkaniach!! 23.10.08, 18:55
      U mnie na razie nie ma podobnych oznak (V piętro).
      Może to kwestia braku odpowiedniej cyrkulacji powietrza (ogrzewanie/wietrzenie),
      a może złej izolacji z zewnątrz.

Reklamacje najlepiej zgłaszać bezpośrednio-pisemnie-do PWD. Powinni kogoś
      przysłać w celu określenia i usunięcia przyczyn.
      • kaamakura Re: Wilgoć w mieszkaniach!! 23.10.08, 21:42
        W moim przypadku nie jest to wina wietrzenia badz ogrzewania, ponieważ swoje
        mieszkanie wietrzyłam a nawet jak nie było uruchomione ogrzewanie centralne,
        dogrzewałam elektrycznym ogrzewaniem przenośnym.Jeżeli chodzi o pismo do PWD to
        zostało ono wysłane,jednak wada nie została naprawiona do tej pory. W moim
        mieszkaniu odpada nadal tynk z farbą a listwy przypodłogowe mam do wyrzucenia !!
        Jak bym mogla odwrócić czas to nigdy nie kupiłabym mieszkania od tego
        dewelopera, współpraca z nim przebiega bardzo ciężko, a wszelkiego rodzaju
        prośby nie są brane po uwagę!!! Piszcie o podobnych problemach!!!
        • queenet .... 23.10.08, 23:15
          A w którym bloku i na którym piętrze jest to mieszkanie?

Jakieś 2 miesiące temu miałam telefon od kierownika budowy,że do malowania
          została użyta wadliwa farba i gdyby coś się działo z sufitami/ścianami trzeba to
          zgłaszać i będzie to naprawione. Nie wiem czy to zasługa mojego fachowca,który
          przez 3 tygodnie zajmował się tylko sufitem jak i moimi ścianami (poprawki,
          gipsowanie, malowanie itd), ale wszystko u mnie jest ok.Natomiast teraz mi się
          przypomniało,że są problemy z sufitem na mojej klatce,w jednym z narożników
          odchodzi farba,zapewne z powodu wilgoci (dach przeciekał i co prawda został
          bardzo szybko naprawiony, ale ściana zdążyła namoknąć).Zgłosiłam to do ADM.

A ktoś przysłany z PWD do zbadania szkód powiedział w czym właściwie tkwi
          problem? Skąd wilgoć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka