Dodaj do ulubionych

Kibice falują, kibole fałszują

• dziodu Do "panów redaktorów" 03.02.09, 08:38
      Panowie tzw. redaktorzy,
      takiego popisu nierzetelności dziennikarskiej dawno nie widziałem - dno i 10
      metrów mułu! Nawet dla tak postronnego człowieka jakim jestem (kibicem Lecha nie
      jestem, na żadne mecze nie chodzę, co najwyżej oglądam w tv)to sprawa waszych
      tzw. artykułów śmierdzi na kilometr. Zadam jedno pytanie - czy jeśli okaże się,
      że w waszej redakcji ktoś wypił po pracy pół litra z kolegą, to oznacza, że
      wszyscy jesteście degeneratami i opojami, którym tylko wóda w głowie?Bo jak się
      przeczyta wasze tzw. artykuły to połowa ludzi ze stadionu to jakaś bandyterka. A
      ja, jako mieszkaniec Poznania, mam porównanie z teraz i z przed paru lat, kiedy
      strach było po meczu wsiąść do tramwaju lub przejść przez miasto.

I żeby uciąć spekulacje
      • Gość: trochemysle Re: Do "panów redaktorów" IP: *.acn.waw.pl 03.02.09, 11:28
        Proszę Pana, picie wódki jest u nas dozwolone!!! (w odpowiednim wieku) W przeciwieństwie do fałszowania biletów i bicia innych po mordach. Proszę więc nie mieszać tych dwóch spraw. Jeżeli przedszkolanka będzie po pracy katować własne dzieci, to też ma nikogo nie interesować? Przecież nie robi nic złego w czasie pracy!
        • dziodu Re: Do "panów redaktorów" 03.02.09, 12:44
          to jeśli macie Panowie na to dowody (bicie,fałszowanie) to do prokuratury z
          tym-polecam natomiast przeczytanie raz jeszcze artykułu ( i poprzednich również)
          i wychwycenie wszelakiej maści aluzji, niedopowiedzeń i stwierdzeń rodem z
          magla, które dla postronnej osoby za jaką się uważam, stwarzają wrażenie, że w
          dzień meczu powinienem zaryglować drzwi i nie wyściubiać nosa, bo może mi ktoś:
          obić mordę (jak to błyskotliwie Pan ujął), wcisnąć fałszywy bilet lub co gorsza
          zmusić mnie do płacenia jakowegoś haraczu
    • arturmuc Kibice falują, kibole fałszują 03.02.09, 08:42
      jaka gazeta takie tematy , widzę że walka z Faktem i SuperExpressem
      wpływa na poziom artykułów
      frustratom z GW życzę sukcesów na miarę Lecha
    • maniek_ok O, wiara lecha i inne takie fajne grupy 03.02.09, 08:47
      Juz nie raz opisywalem co sie dzieje czasem przed stadionem ze strony takich
      bezzebnych kolegow wiar lecha i innych.
      Jak wiara lecha sie w czyms wypowiada to znaczy ze na pewno bedzie jakies
      chamstwo i agresja. Normalni ludzie nie maja wstepu na co ciekawsze mecze, to
      jasne.
    • palaczzaba widze, że ktoś na siłe chce odwrócić temat 03.02.09, 08:53
      od korupcji w Lechu i najśmniejszy ten argument o tym, że Lech nie jest spadkopiercą WLK Lech Poznań to ja mam pytanie jak to jest że nie jest spadkobierca jeżeli chodzi o złe rzeczy, ale tytułami i historią w odpowiedniej zakłądce na stronie się szczycą. Jaja jakieś czy jak.

A co do korupcji ja juz nie raz pisałem, że po pierwsze "eliminować" ludzi działaczy, sędziów, piłkarzy i to nie jakieś nagany tylko całkowite zakazy uczestniczynie w świeciepiłkarskim a kluby powinny być karane w przypadku gdy to były całe rundy, czy proceder był bardzo szeroki, jak w Arce czy Koronie, jak jakiś klub sprzedał/kupił dwa trzy mecze to powinni byc karani ludzie przede wszyskim, a tam gdzie działały całe grupy odpowiedzialne tam kluby. Co do Lecha, póki co ja tak jak pisze uważam, że tylko tych piłkarzy i działaczy powinno się wyrzucić ze struktur, nie dotykając klubu no chyba, ze okaże się że na porządku dzienym były tam takie układy, ale dziwi mnie hipokryzja działaczy i kibiców po pierwsze właśnie z tym spadkobierstwem (sukcesy tak porażki, długi, korupcja nie), ale i z tą obroną takich ludzi jak Reiss i jemu podobni jednocześnie rządając odejścia od futbolu innych nie związanych z ich klubem.

Kibic Śląska Wrocław
      • Gość: Lopez Mentalność Wiary Lecha widać po ich wypowiedziach IP: 195.117.118.* 03.02.09, 09:21
        "Co na to Jarosław Kiliński z Wiary Lecha? - Niegrzeczni chłopcy mają autorytet
        - mówi. - Także dzięki temu na stadionie jest spokój."

I wszystko jasne. Spokój dlatego, że porządku "pilnują" bandyci. A ich dupolizy
        na tym forum opowiadają dyrdymały, że przecież piłka nożna nie jest operą. No
        jasne, to nie sztuka, w związku z tym bandytyzm jest w porządku? Weźcie już
        niektórzy przestańcie pieprzyć.
        • eor Re: Mentalność Wiary Lecha widać po ich wypowiedz 03.02.09, 12:56
          Powiem otwarcie - po Twojej wypowiedzi takze nie widac niczego
          wielkiego...
    • coolphon1 Kibice falują, kibole fałszują 03.02.09, 09:23
      Zastanawiam sie jedynie, czy autor tego tekstu ma swiadomosc, ze takie
      dzialania nie sa charakterystyczne tylko dla kibiców Lecha Poznań... Jeśli ma
      taką świadomość to na cholere się przyczepia właśnie do Lecha... A jeśli jej
      nie ma to nie zasięgnął pełnej informacji...
    • szyyyy Kto nie skacze, ten z wyborczej hej! hej! 03.02.09, 09:39
      To jest protest przeciwko bezsensownemu atakowi pismaków z GW na społeczność
      kibicowską. Kto popiera protest niech się wpisze pod komentarz.
    • Gość: trzezwy Jaka wiara lecha IP: *.aster.pl 03.02.09, 09:48
      Lech nie istnieje jak jego wladze twierdza to oni sa amika tylko inaczej
      nazwana. Wiec powinna byc nazwa wiara amiki!!!
    • Gość: anonim Kibice falują, kibole fałszują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.09, 09:51
      Prawda jest taka - jakby było wszystko w porządku na stadionie Lecha i poza nim
      nikt by nie pisał takich artykułów.
      W każdym tekście jest trochę prawdy. Wszyscy wiemy że kiboli gó... interesuje
      czy ich zespół wygra czy nie - ważne aby komuś skopać dupę. Taka jest prawda.
      Reguły gry na stadionie nie zmienią się z dnia na dzień i osobiście wole z
      piffkiem przed Tv powiedzieć i czuć się bezpiecznie.
      Stadiony przywłaszczyli sobie kibole - to ich terytorium "obsikane" jak to psy
      robią i to "ONI" są panami. Niech mi nikt nie mówi że na Lechu jest inaczej, bo
      nie pisze podmiotowo o lechu ale o całokształcie piłki nożnej w tym kraju.
      Jeżeli dalej chcecie aby tak było to róbcie dobrą minę do złej gry.
      Nikt nie zwraca uwagi że kibice demolują pociągi - a potem wszyscy chcemy aby
      PKP miała cudowne wagony. Sami tą Polską ignorancją i zobojętnieniem do tego
      doprowadzamy...

I tak zaraz zobacze 20 kontrargumentów od wielce obrażonych fanów piłki kopanej.
      Sam jestem kibicem i uwielbiam ten sport - ale mnie nie interesuje czy ktoś
      kibicuje Wiśle a inny Legii. Kibic to kibic ... ja jako fan WKS Śląska chętnie
      wypiłbym piffko z fanami Legii ale w tym kraju to niemożliwe ...
    • Gość: oko ale żenada autora! IP: *.icpnet.pl 03.02.09, 09:51
      Widać że pismaczki nie mają tematów do pisania. Zniszczyliście ległe i teraz
      próbujecie lecha, ciekawe jaki pózniej będzie klub wisła, a może górnik?
      Ale ten debilizm wynika z braku wiedzy o polskich stadionach takich rzeczy nie
      wypisują ludzie którzy 20 lat chodzą na piłkę i dobrze wiedzą jak było i jak
      jest obecnie na stadionach to są ludzie którzy pisali dla claudi ale sie okazało
      że jest wakat i przyszli do tej coraz bardziej żenująco nieobiektywnej gazety.
      Ale my coraz bardziej patrzymy na europę i to tam jesteśmy coraz bardziej
      podziwiani za grę na boisku i poza nim.
    • freon Najbardziej to mu przeszkadzaja 03.02.09, 10:28
      nie kibole, ale dziennikarze wyborczej, ktorzy wymyslaja jakies
      bzdury i szkaluja klub.

Kibice to czesc klubu i oni juz dawno sa w Europie. W przeciwienstwie
      do kackich, szadkowskich i innych sarzalow - kandydatow na hiene
      roku.
    • Gość: X dziennikarze pomawiają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:33
      Jak dla mnie artykuł Wyborczej to klasyczne pomówienie, stworzone wg. klasycznej
      formuły coś, ktoś zrobił/ o czymś powiedział, ale może nie zrobił/powiedział, bo
      zrobił/powiedział to ktoś inny - piękne. W ten sposób można oczernić każdego,
      także Was złotouści dziennikarze GW.

I żeby nie było: nie jestem kibicem Lecha, a nawet więcej - życzę mu jak
      najgorzej, ale - do diabła - jak atakujecie kiboli, to chcę dowodów, a nie steku
      pomówień. I tak kibole, także ci z Lecha, to poważny problem polskiej piłki, i
      tak wymaga poważnego potraktowania i napiętnowania, ale nie w takim stylu.
      Chcecie pokazać jak zła jest Wiara Lecha, to złapcie ich za rękę, a nie piszcie
      w stylu "Jeden z kibiców nam powiedział", bo wtedy mam ochotę odpisać, że "jedne
      z pracowników Agory twierdzi, że je szefostwo to XYZ (gdzie XYZ to coś mało
      przyjemnego)". Fajne nie?
    • Gość: Lemo Re: Kibice falują, kibole fałszują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 10:41
      trzeba być także niezłym laikiem żeby nie zauważyć że wybiórcza sra róno po wszystkich klubach nie tylko po biednym i niewinnym Leszku. No ale oczywisćie kompleks warszawki się włączył. Wszal Legia według pyr jest odpowiedzialna za wszystko od II wojny świtowej po sraczkę lechity. Trochę obiektywizmu !
      • Gość: zef Re: Kibice falują, kibole fałszują IP: 94.254.227.* 03.02.09, 11:00
        panowie redaktorzyny. a ja kiedys dlubalem w nosie na meczu. zrobta
        o tym swoje wypociny.
    • Gość: F jak Falubaz Kibice falują, kibole fałszują IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 11:03
      Osobiscie nie przepadam za Lechem ale na taki skandal zgody nie bedzie nigdy.
      Wyborcza przechodzi sama siebie. Jestescie obrzydliwi w swoich tresciach.
      Poslancy hybrydy zwanej ITI. Swiat wedlug waszych regul to ludzie znaczeni kodem
      kreskowym, nieswiadomie usmiechnieci, otepieni. Od lat szkodzicie Polakom... nie
      czuje wobec was niczego poza pogarda..
    • arek.gazeta Kibice falują, kibole fałszują 03.02.09, 11:05
      Głupszego artykułu nie było tu od bardzo dawna. Autorowi tego tekstu doradzam
      wizytę u lekarza specjalisty.
    • guru133 Bandziory podszywający sie pod kibiców Lecha 03.02.09, 11:25
      kontratakują na forum. mam jednak nadzieję że tak jak w Legii zarząd klubu nie
      ugnie się pod ich presją. Na kulturalnym stadionie i w mieście nie ma miejsca
      dla kiboli. Ich miejsce jest za kratkami.
      • Gość: zz Re: Bandziory podszywający sie pod kibiców Lecha IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.02.09, 12:00
        Widzisz w naszym systemie prawnym do wsadzania za kratki potrzebne są jakiś
        zarzuty poparte dowodami, a coś takiego jak "kulturalny stadion" nie istnieje
        nawet w legendarnej Anglii. Sytuację jak ma miejsce na Legii też radzę uważniej
        przeanalizować bo jak na razie jest to bardziej sytuacja atowa niż jakiekolwiek
        zwycięstwo zarządu.
    • Gość: eric Kibice falują, kibole fałszują IP: *.nplay.net.pl 03.02.09, 12:09
      Aż trudno uwierzyć, że w kiedyś całkiem niezłej Wyborczej ukazują się takie
      bzdury. Widać jakiś osobnik wymyślił sobie, że z kibicami trzeba walczyć i mimo
      masy kontrargumentów uparcie trzyma się swoich postanowień. Widać dziennikarz
      kompletnie nie ma pojęcia o specyfice futbolu, prawdopodobnie rzadko bywał w
      młodości na meczach i teraz mamy takie kwiatki. A prawda jest taka, że to dzięki
      kibicom (także tym agresywnym) przetrwały takie kluby jak Motor Lublin, Lechia
      Gdańsk, bez szalikowców nie było by prawdopodobnie GKS Katowice, Jagielloni
      Białystok, a nawet Arki Gdynia czy Cracovii. To garstka osób dzięki swojej pasji
      i zaangażowaniu pomagała przetrwać pałętającym się po V ligach klubom, teraz te
      same osoby tworzą fajne oprawy dzięki którym na meczach bywa po 10 tys ludzi
      zamiast 4 tys. Nie oszukujmy się - polska piłka jest za słaba by przyciągnąć
      widzów, to właśnie pokazy ultras, przyjazd znienawidzonej ekipy przyciąga ludzi
      na stadiony. U mnie w Lublinie na Motor gdy grał w III lidze przychodziło po 500
      osób (w piękny sobotni dzień), na Cracovię w środę o godz. 15! w zimnym
      październiku przyszło ponad 3000 ludzi. I to mimo, że klub ten prezentował
      poziom Kmity Zabierzów czy Wiernej Małogoszcz. Czyli 6 razy więcej ludzi.
      Myślicie, że ludzie zwalniali się z pracy, szkół, żeby w strugach
      październikowego deszczu obejrzeć kopaczy? Logiczne, że zachęcił ich przyjazd
      "firmy" a nie jakieś marne widowisko sportowe. I tak to w Polsce wygląda. Nie
      rozumiem po co walczyć z ludźmi, dzięki którym o polskiej piłce się w ogóle
      mówi. To właśnie polscy kibice są rozpoznawalni i szanowani w Europie. A że
      wśród nich trafia się kilku agresorów. No cóż taki jest cel futbolu, ma on
      jednoczyć różne warstwy społeczne.
    • poznanczyk5 Kibice falują, kibole fałszują 03.02.09, 12:18
      Lech chce do Europy, ale Gazeta Wyborcza mu przeszkadza.
      No trudno, małe zawistne agorki, czy tego chcecie czy nie, Lech już jest w
      Europie. Nie skłócicie i nie zniszczycie tego klubu. Bo jego Wiara jest ogromna.
    • lagas76 Kibice falują, kibole fałszują 03.02.09, 12:22
      Zajmijcie się w końcu innymi klubami. A nie ciągle Lech be to, Lech
      be tamto. Sukces w Wielkopolsce tak bardzo boli w stolycy?
    • obserwatore77 Jako kibic Legii bez walterowców muszę powiedzieć 03.02.09, 13:30
      że za wiele tu artykułów atakujących Lecha ostatnio
      nie odczuwam specjalnej sympatii do tego klubu
      powiem nawet że ich antylegijna paranoja jest dość
      żałosna szczególnie gdy weźmie się pod uwagę fakt że
      ukradli mistrzostwo i jeszcze się tym chwalą że są
      mistrzem 1993
      ale w pucharach im kibcuję i zycze samych sukcesów
      (sam się sobie dziwię)
      ale to co wyprawia wyborcza ostatnio
      to już jest śmieszne
      okazuje się że tylko w Lechu są problemy
      tylko kibice Lecha są be
    • Gość: tadzikplotek Kibice falują, kibole fałszują , pismaki psują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 13:36
      Dziwny zbieg okoliczności w poniedziałek:
      - artykuł Kąckiego w dodatku GW;
      - zwijają "Reksia";
      - we Wrocławiu "paparazzi" już mają cynk i czekają,
      nawet z dostępem do wnętrz prokuratury.

Waldemara K. chyba Interpol szuka;
      a Wolfsburg pewnie już pogodził się z karna degradacją
      z Bundesligi.
    • Gość: Hubert Kibice falują, kibole fałszują IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 13:52
      Oj chłopcy że tez wam się jeszcze nie znudziło... Przytoczę tutaj słowa mojego profesora od fizyki: " Jak ktoś próbuje coś osiagnąc wiele razy i ciągle się nie udaje to znak że to nie dla niego "... te słowa pasuja do was jak ulał!
    • Gość: gosc Od Konina Azja sie zaczyna IP: *.bedmod.co.uk 03.02.09, 15:19
      Legia moze przynosic wstyd na europejska skale, a ich kibice moga
      pluc na wlasnych pilkarzy czy demolowac to co nazywaja stadionem: a
      Lech nie powinien wygrywac, sprzedawac biletow, miec 30 000 kibicow
      (25 000 wiecej niz przecietny klub), grac w europie - bo nie jest z
      Warszawy? Zazdrosc was zdrzera, nawet zastanawiam sie dlaczego
      Stadion Narodowy ma byc w Warszawie - zeby bylo co niszczyc i
      opluwac? Poznan to jedyne miasto co zasluguje na final Euro.
    • Gość: Monty Kibice falują, kibole fałszują IP: *.ip.netia.com.pl 04.02.09, 16:56
      Jeszcze troche i napiszą np. że 3/4 kibiców Lecha ściąga nielegalnie mp3 z sieci.
    • Gość: WROCLAWIANIN Kibice falują, kibole fałszują IP: *.range86-153.btcentralplus.com 04.02.09, 16:57
      Polecam filmy The Football Factory oraz Hooligans
      Pozdrawiam WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka