12.12a1 Re: To ludzie tworzą takie prawo 03.02.09, 10:16 brzezozka napisał: > i nikt inny ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus rzymskie prawo czyli IP: *.dynamic.mnet-online.de 03.02.09, 09:03 obywatele rzymu w zwierciadle wlasnych slabosci nie morduj to czyje prawo i przez kogo przestrzegane Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Prof.Holda chyba we rzatku sie wykapal. 03.02.09, 09:07 A co,przestepca ma na czole wypisane,ze jest niebezpieczny dla otoczenia,kto to jest w stanie ocenic? To jest jakis absurd,zeby profesor prawa tak sie wypowiadal,trzy lata za gwalt jest nagroda za dokonania na tym polu, w Anglii np skonczyloby sie na dozywociu.Nie wiem,czy byl aresztowany w kadym razie nie powinien byc wypuszczony skoro przestepstwo zostalo udowodnione, uprawomocnienia sie wyroku powinien oczekiwac w areszcie.Ale jest inny problem,otóz przestepca tez jest czlowiekiem i ma swoje prawa ale wieksze od swoich ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
michalw4 Hołda - ty byś się poznał, co? 03.02.09, 09:07 "Nie jest istotne, na ile lat został skazany ten mężczyzna, jak twierdzi prokuratura, ale to, czy jest niebezpieczny i może ponownie dopuścić się przestępstwa. Ani sąd, ani prokuratura tego nie zbadały. Konsekwencje są tragiczne." Hołda wielki fachowiec, co powie to durniej, zasrany teoretyk. Teraz to każdy jest ekspert i wie że facet był "niebezpieczny i mógł ponownie dopuścić się przestępstwa." Niech Hołda powie jak zbadać czy ktoś popełni przestępstwo czy nie - bo oprócz metod z Raportu mniejszości to ja nie widzę jak to zrobić na tyle skutecznie, żeby móc ludzi na tej podstawie trzymać w areszcie. Hipotetycznie to każdy jest niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skazany zabił świadka IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 09:07 Tusk = nieudacznik Odpowiedz Link Zgłoś
znadbrdy Skazany zabił świadka 03.02.09, 09:10 Panowie i Panie spokojnie - relacje znamy na razie z łamów tabloidów i GW. To, że sądy i policję mamy pod psem i czasem trzeba się przed nimi bronić to jedna sprawa, ale... poczekajmy, może sprawa ma nie tylko kryminalno-melodramatyczne tło. Sam jestem ciekaw - jednak tragedia zawsze zostanie tragedią. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Skazany zabił świadka 03.02.09, 09:11 Za gwałt w cywilizowanych krajach jest 20 lat albo dożywocie. Nasze prawo sprzyja ciągle gwałcicielom i pijanym kierowcom rescydywistom. PS Sędziowie czują sie bezkarni. Prokuratorzy są zastarszani jeśli powadzą niewygodne dla władzy sprawy. Pociesza fakt , że tak jest wszędzie. W Polsce jednak te zjawisko jest bardzo nasilone. Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 Ziober , łap mordercę !! przecie jestes szeryf !! 03.02.09, 09:22 Pożyczę ci mojego psa, tylko musisz wziąć dla niego miskę z żarciem i wodą. Ziober, goń goń goń !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Ziober , łap mordercę !! przecie jestes szery IP: *.ferrumzks.eu 03.02.09, 10:06 co za prymitywny idiota Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 łapcie wszystkich a potem kara śmierci 03.02.09, 09:27 bóg rozpozna swoich. Do cymbałów z forum: Sąd wydaje wyrok a nie łapie morderców. Tylu przestępców chodzi po ulicach a nikt ich nie zamyka, chociaż wiadomo, że część z nich popełni znów przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: łapcie wszystkich a potem kara śmierci 26.03.09, 03:45 Dla mnie sprawa jest jasna. Zamknac sedziego za posredni wspoludzial w podwojnym morderstwie. Jezeli wyposcil gwalciciela skazanego na 3 lata to nie mozna tu mowic o pomylce a o wspoldzialaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Skazany zabił świadka IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 09:34 Krew tych ludzi splynela tez poniekad po rekach takich wlasnie sedziow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Skazany zabił świadka IP: 80.48.71.* 03.02.09, 09:45 zamordowana byla siostra zgwalconej, a jednoczesnie szwagierka mordercy. Wychodzi na to, ze zgwalcil swoja zone? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Skazany zabił świadka IP: *.4web.pl 03.02.09, 10:38 A czyżbyś uwazał tak jak Lepper, ż e zony i prostytutki nie mozna zgwałcić? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba W U.K. za gwałt grozi dożywocie 03.02.09, 09:59 Była ostatnio taka informacja o extradycji gwałciciela do U.K. A u nas 3 lata więzienia bez więzienia. Nic tylko ogłaszać w biurach podróży "przyjeżdżjcie do Polski pogwałcić". Wyższe wyroki za podrobienie kilku złotych czy jazdę bez biletu mozna dostać. Trzeba by zgwałcić córke co drugiego sędziego to może im coś rozumu przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: W U.K. za gwałt grozi dożywocie 26.03.09, 03:50 Polscy sedziowie nie maja rowno pod sufitem. Moze rzeczywiscie potrzebne sa gwalty na ich corkach zeby wkoncu zaczeli uzywac rozumu. Co sie z tymi ludzmi dzieje? Czyzby caly wymiar sprawiedliwosci znajdowal sie na poziomie nieuka i nieudacznika Mister Zero (Ziobro). Jezeli oni wszyscy tak samo jak Ziobro skonczyli studia prawnicze to lepiej uciekac z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 Skazany zabił świadka 03.02.09, 09:59 temu reichowi to jaja obciąć i kazać mu je zjeść przed siedzibą PIS- uarów i na dodatek 15 lat ciupy na Syberi.Co za nieuk.Zakaz wykonywania zawodu do końca życia.W pale się nie mieści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
k31459 Skazany zabił świadka 03.02.09, 10:07 czyli sąd był za łagodny i nie chciał skrzywdzić przestępcy) Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Skazany zabił świadka 03.02.09, 14:19 byłem świadkiem-w sądzie- odpowiadałem na pytania ,ale miałem wrażenie ,że to sędziego /golowąsa/ nie interesuje.Wogóle sprawy nie znał i gwałtownie się z nia zapoznawał /w trakcie/. Czy już miał /przez szefa/ wszystko nakazane???? Odpowiedz Link Zgłoś
zbud-2 Re: Skazany zabił świadka 03.02.09, 14:29 k31459 napisał: > czyli sąd był za łagodny i nie chciał skrzywdzić przestępcy) cd. -innym razem :-sedziego nie interesowało .jaki przebieg miało takie zdarzenie :- pijany policjant / 2,3 prom /. uderzył w moj samochód .Z żoną zabezpieczyliśmy i samochód ,i policjanta pijaczka ,i kluczyki ,i wezwaliśmy innych/trzeżwych z "drogówki"/ A sedziego nic nie interesowało ,nawet nie sprawdził moich danych -bo ów pijaczek wymierzył sobie jakąś karę nie dowiedziałem się zresztą - jaką ,mimo,że pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Skazany wyszedł na wolność i zabił świadka 03.02.09, 10:11 3 lata za gwałt - kto ustanawia to prawo??? a teraz dostnaie 25 lub dożywocie i będzie znęcał się naqd kolegami pod cela... Tylko KS dla takich zwyrodnialców recydywistów... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Skazany wyszedł na wolność i zabił świadka 03.02.09, 15:21 rafikzabki napisał: > 3 lata za gwałt - kto ustanawia to prawo??? a teraz dostnaie 25 lub > dożywocie i będzie znęcał się naqd kolegami pod cela... > Tylko KS dla takich zwyrodnialców recydywistów... Jeżeli on był gwałcicielem i w dodatku mordercą, to nie koledzy pod celą, ale on u nich będzie miał przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Skazany wyszedł na wolność i zabił świadka 03.02.09, 10:16 Dlaczego nie napisano, że został skazany za gwałt na własnej żonie. Sędzia powinien odpowiadać nie za wypuszczenie go na wolność, ale za wydanie wyroku, który zrujnował skazanemu mu życie. Obecnie 3 lata za gwałt, czy 25 lat za morderstwo nie robią mu rzeczywiście różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Skazany wyszedł na wolność i zabił świadka 03.02.09, 11:30 Idąc tą drogą rozumowania za gwałt na własnej córce też powinien nie być karany, za gwałt na własnej siostrze, matce... Facet, co ty w ogóle za farmazony tu opowiadasz.To nad własną rodziną wolno się znęcać? A nad obcymi ludźmi nie? Ale zaraz zaraz... Za co ty dostałeś wyrok..?Wszystko jasne. Lepiej juz nic nie pisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Skazany wyszedł na wolność i zabił świadka IP: *.bmwgroup.com 03.02.09, 12:28 no tak, bo prostytutki przeciez nie mozna zgwalcic, a zony tym bardziej (he he he he ala Andrzej Knur Lepper)a wyrok za zgwalcenie zony to zmarnowanie zycia... obyc kretynie trafil do wiezienia a mili wspoltowarzysze gwalcili cie przez nastepne 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Zabił nie świadka, a kłamcę 03.02.09, 10:26 Został skazany na 3 lata za gwałt na własnej żonie i siostra żony kłamała, żeby jej pomóc w sprawie rozwodowej. Najlepiej jest oczernić i sponiewierać przed sądem, żeby rozwód był łatwiejszy i podział majątku bezproblemowy. Sędzia powinien odpowiadać nie za wypuszczenie go na wolność, ale za zrujnowanie mu życia wyrokiem na podstawie fałszywych zeznań. Mając w perspektywie rozwalone życie i 3 lata więzienia za gwałt, to 25 lat więzienia nie robiło mu różnicy. Przynajmniej kłamców dopadła sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.4web.pl 03.02.09, 10:35 Przeciez to takie naturalne zabić kogoś, prawda? Rozumiem, ze sam miałeś podobne przygody i stad ta wiedza naddana. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Zabił nie świadka, a kłamcę 03.02.09, 11:04 Podobnie naturalne jak przy pomocy manipulacji prawem i fałszywymi oskarżeniami rujnowanie komuś życia. Nic nie wiemy jak w tym przypadku było. Ciekaw jednak jestem ilu fałszywie zeznających i wkopujących kogoś do więzienia poniosło karę nie mniejszą niż ten kogo wkopali. Czy w ogóle kiedykolwiek ktoś taki poniósł adekwatną karę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.4web.pl 03.02.09, 12:50 Po pierwsze - jednak jakeiś sensowne dowody musiały być , skoro facet dostał 3 lata, a nie jak szeregowy gwalciciel 2 lata w zawieszeniu. A po drugie - rujnowanie komuś zycia, to nie zabijanie dwóch osób. ciekawe co szwagier mu zrobił? Krzywo spojrzał? Mieli dzieic>? Pewnie tak. Czyli twa trupy i ze dwie sieroty - wymierzajmy prawo sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:12 Bo co, gwałt na żonie (i prostytutce) nie istnieje? Puknij się! Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Re: Zabił nie świadka, a kłamcę 03.02.09, 11:34 Następna "mądra" uznająca tylko własne racje. Jeżeli była faktycznie zgwałcona przez męża to powinna zrobić obdukcję, zgłosić to prokuraturze i w ten sposób dochodzić prawa, a nie posiłkować się tylko i wyłącznie fałszywymi zeznaniami. Wszystkie gwałty zgłaszane długo po fakcie są tylko manipulowaniem wymiarem sprawiedliwości i ze sprawiedliwością nie maja nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Skąd to wiesz IP: *.chello.pl 03.02.09, 12:45 reality_show napisał: > Jeżeli była faktycznie zgwałcona > przez męża to powinna zrobić obdukcję, zgłosić to prokuraturze i w ten sposób > dochodzić prawa, a nie posiłkować się tylko i wyłącznie fałszywymi zeznaniami. > Wszystkie gwałty zgłaszane długo po fakcie są tylko manipulowaniem wymiarem > sprawiedliwości i ze sprawiedliwością nie maja nic wspólnego. Skąd to wszystko wiesz: że gwałt był zgłoszony długo o fakcie, że kłamała, że rozwód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.4web.pl 03.02.09, 13:00 Jeżeli była faktycznie zgwałcona > przez męża to powinna zrobić obdukcję, zgłosić to prokuraturze i w ten sposób > dochodzić prawa, A skad wiesz, ze tak nie zrobiła? A poza tym, pierwsze slyszę, zeby ktośrobił wytyczne, które gwałty sa prawdziwe, a które nie - czyli moze tylko te ze wstrzasem mózgu, a te z nozem przy tetnicy juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Zabił nie świadka, a kłamcę 03.02.09, 11:25 Jesli kogos zamordowal teraz, to tym bardziej jest prawdopodobne, ze gwalcil - wielka szkoda, ze pierwszy wyrok nie byl dozywotni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 12:29 reality_show-przypuśćmy,że masz rację.Gdyby wszystkich kłamców karano śmiercią ty przypuszczalnie już dawno byś był martwy i dobrze,nie miałbyś okazji wypisywać podobnych bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Revolution Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: 79.191.22.* 03.02.09, 12:58 Pewno masz interes (rodzina, znajomy?) by takie bzdury pisać. Czy sprawa będąca przyczyną jest usprawiedliwieniem do zamordowania dwoje osób? Była zmiana w Polsce prawa karnego, iż możemy sami wykonywać wyroki wg. własnego uznania? Banialuki piszesz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rózowa pantera Re: Zabił nie świadka, a kłamcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:12 zgadzam sie ze gdyby swiadek nie zeznawał fałszywie to by nie zginął. z tresci reportarzu w TV wynika ze go opusciła zona dla faceta co nie wygladał na biednego. Rozbita rodzina ,byc moze znienawidzony przez dzieci jesli miał ,do tego jeszce został oskarzony o to czego nie zrobił TO GWAŁT NA POKRZUWDZONYM wiec nie ma innej opcji jak tylko ze nic nie miał juz do stracenia i nie mógł znieść tej niesprwiedliwosci. Zniszcyc kogos fałszywymi oskarzeniami to nic takiego jeszcze opinia społeczna i instytucje pomagaja tej niby pokrzywdzonej a jego niszcza to niby gdzie i po co miał zyc .pociagnął wiec za soba tych co go gnebili A robi sie z tego reportaze -zenada draństwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bER Kolejny Sukces Platformy i Tuska - CUD IP: 212.95.49.* 03.02.09, 10:26 Powiem krótko "Żeby żyło się lepiej" Niestety musimy się przyzwyczaić do tego ,że za rządów PO będzie w Polsce dziki zachód. Kolejni ziomkowie Donalda ze slumsów muszą trafić na salony a jak będzie porządek to oni nie dadzą rady. Powszechny chaos i bałagan ułatwi im w tym bajzlu dorabianie się i pięcie na szczyty... Czuma do dymisji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Skazany zabił świadka 03.02.09, 10:51 to sukcesy ćwiąkalskeigo właśnie, ostatnio w tv słyszałem (facet mówił z pełnym przekonaniem o tym) że jednym z jego sukcesów jest rozwiązanie problemu zatłoczenia w więzieniach - brawo, teraz naraz rozwiąże i zatłoczenie w miastach Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Zawirowania Temidy 03.02.09, 10:54 Jak ma być dobrze, jeżeli mamy takie sądy. Wystarczy, że ktoś nakłamie w sądzie,a sędzia daje temu wiarę. Oskarżony nawet gdy przedstawia dowody na kłamstwa to jest zawsze zbywany przez sędziów i dowody te zawsze są dziwnie przeoczone w sprawie. Wystarczyło, że ktoś z rodziny, chcąc pomóc w sprawie rozwodowej nakłamał i oskarżony dostał 3 lata za gwałt na własnej żonie. Dlaczego, aż tak, bo taka obecnie moda. Chcesz mieć szybki rozwód to oskarż współmałżonka o znęcanie się nad rodziną. Były jakieś awantury i sąsiedzi to potwierdzają to przepadłeś z kretesem w sądzie. Jak byłeś nie karany to wyrok w zawiasach i całkowicie przegrana sprawa rozwodowa z podziałem majątku włącznie. Jak nie było awantur to najlepiej oskarżyć o gwałt na własnej żonie. Uczynna rodzina pomoże solidarnie kłamać w sądzie i rozwód także szybki i bezproblemowy. Można temu facetowi zarzucić, że był niecierpliwy i nie poczekał na apelację. Może nie miał pieniędzy na nią, bo potrzebny jest adwokat. W każdym bądź razie przeżył szok, jak rozwaliło mu się nagle całe małżeństwo i jego życie i stwierdził, że żyje w otoczeniu kłamców. W tym przypadku 3 lata czy 25 lat nie robi mu różnicy. Przynajmniej kłamców dosięgła sprawiedliwość. Ja sam byłem fałszywie oskarżony o znęcanie się nad rodziną, właśnie na potrzeby sprawy rozwodowej i o dziwo pomimo tylu dowodów, że żona kłamie zostałem ukarany ... grzywną. Wstępnie poinformowałem Strassburg i dostałem odpowiedź. Obecnie czekam na apelację i już szykuję dokumenty do Strassburga. Wspomniana w tekście Helsińska Fundacja Praw Człowieka już ponad 4 lata nie odpowiedziała mi na moje pismo. Gratuluję jej dalszych "sukcesów" i dobrego mniemania o sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Zawirowania Temidy 03.02.09, 11:04 to też fakt co mówisz, trudno jednak oceniać nam tą sprawę, bo nikt nie wie jak jest. może to był po prostu szaleniec, a jeśli faktycznie stał się ofiarą, to jak najbardziej postąpił słusznie, wiem jak sku...****nscy mogą być ludzie i na nic lepszego wtedy nie zasługują... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zaczynam wątpić w zdrowy rozsądek niezawisłych 03.02.09, 10:55 sędziów. Czasami ich decyzje porażają głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Ziobro zrobilby z sadami porzadek----------- 03.02.09, 10:58 ale za PO to juz nie trzeba sie niczego obawiac ... w koncu profesory powiedzialy, ze nie wolno surowo karac przestepcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Skazany zabił świadka 03.02.09, 11:04 Na potrzeby rozwodu zostałem oskarżony o znęcanie się nad rodziną i pomimo licznych dowodów na kłamstwa żony i jej rodziny zostałem ukarany ...grzywną. Sprawy te toczą się od 2002 roku i jeszcze nie zakończyły się. Finał na pewno znajdą w Strassburgu. Sam miałem ochotę udusić własnoręcznie fałszywą teściową i teścia za rozwalenie mi całego życia. Obecnie po dużych kosztach i nerwach wszystko powoli dobiega końca, ale jestem wykończony tym wszystkim. Może faktycznie lepiej samemu wyegzekwować sprawiedliwość. Na pewno znacznie taniej i znacznie większy komfort psychiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Re: Skazany zabił świadka 03.02.09, 11:14 No i po co się tak z tym męczysz sam parę lat? Zapisz się do PO i poinformuj o tym sąd. Zobaczysz jak nagle wszystko zacznie się układać po twojej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
reality_show Re: Skazany zabił świadka 03.02.09, 11:19 Ale ty jesteś naiwny. Jak robiłem szum z początku, to za PiSu chociaż trochę prokuratorów powymieniano i niektóre zaangażowane policjantki odstawiono do pracy w archiwum. Obecnie jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Skazany zabił świadka 03.02.09, 11:24 No dobra, kobieta zmarnowała życie facetowi, wyrzuciła go z domu, nie chciała z nim współżyć... Więc ten ją zgwałcił, po czym zamordował dwie osoby. Rzeczywiście biedaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Skazany zabił świadka IP: *.chello.pl 03.02.09, 16:32 już samo to że prowadzisz takie rozważania na temat samosądu jest potwierdzeniem tego, że ani żona, ani teść, ani teściowa nie mogli kłamać. Brak ci tylko ciągle świadomości, że to co robiłeś było znęcaniem się nad rodziną - przypuszczam, że jesteś niezłą kanalią. Odpowiedz Link Zgłoś
tkamins Sąd czekał na wynik referendum 03.02.09, 11:11 Zgodnie z nowym zwyczajem wprowadzonym przez PO, o ostatecznej winie rozstrzyga lud w referendum. Widocznie skazaniec nie mając tak mocnej pozycji jak prezydent Sopotu nie mógł liczyć na referendum w krótkim terminie i postanowił zwrócić na siebie uwagę opinii publicznej. Może teraz TVN zaproponuje mu udział w programie "Jak bronić się przed mordercą" gdzie będzie mógł uczyć ludzi jakie błędy popełniają w zabezpieczeniach, i jak łatwo mogą zostać zastrzeleni we własnym domu. By żyło się lepiej. Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś