raptorf22 06.05.09, 09:41 Witam dowiedziałem się o budowie nowego osiedla szeregowców i bliźniaków w Skórzewie przez firmę Grzegorczyk. Ceny są dość atrakcyjne ponad połowa już sprzedana, ktoś się może interesował, dokonał zakupu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Phantom Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.afekt.pl 06.05.09, 12:47 Te pseudoszeregowce maja powierzchnie niecale 80 m.kw(najwieksze maja 92 m.kw)... Widziales rzuty tych klitek? Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 06.05.09, 13:45 Widziałem, najbardziej pasuje mi ten 83m/kw. Szukamy teraz mieszkania 64 metry, w trzech pokojach i generalnie inni "developerzy" salony mają ok, ale pozostałe pokoje to rzędu 11 metrów nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
wojto83 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 29.05.09, 10:59 Ja ostatnio też dość gęsto rozglądałem się za domami / mieszkaniami koło Poznania i w końcu wybrałem Przyjazne. Co do pokoi to nie są one może gigantyczne ale coś za coś - chcesz mieć tani dom/mieszkanie za normalną cenę to nie spodziewaj się 130 metrów. Co do samego sposobu podpisywania umowy i podejścia Grzegorczyka to odezwij się do mnie na priva to z chęcią udzielę Tobie kilku podpowiedzi co należy z nimi w umowie wynegocjować. Generalnie jak na razie to pozytyw ale zobaczymy jak to będzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markpoz700 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.mst.gov.pl 03.03.10, 14:49 Cześć mam prośbe poszukuje informacji dot. sposobu podpisania umowy i jego podeścia do tych umów co mogę wynegocjować z Grzegorczykiem i na co zwracać uwagę w umowie. Mój adres markpoz705@wp.pl proszę o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 22:35 czy mozemy pogadac? PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrk Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.cdma.centertel.pl 13.11.10, 18:57 KÓRKINI a nie domy! Tylko niedorozwoje chca mieszkać w czyms takim ! masakra ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 15.12.09, 20:48 ...może l klitki...ale znajdź domek o tym metreżu,w tej cenie w tak blisko poznania! Odpowiedz Link Zgłoś
wojto83 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 29.05.09, 11:30 Wszystkich zainteresowanych osiedlem w Skórzewie zapraszam na forum: osiedleprzyjazne.phorum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 01.06.09, 13:44 Wojt083, wysłałem Tobie info na meila z gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_duch Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: 213.134.144.* 02.06.09, 12:15 A jak kształtuja sie ceny za developerski stan za takie mieszkanie w granicach 60m ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 13:06 Nie ma takich, najmniejsze to 79,5 metrów. Cena w granicach 323 tysi, czyli 4060 zł/metr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu z ciekawości IP: *.icpnet.pl 02.06.09, 21:05 Co sprawia, że chcecie zamieszkać pod miastem? Dojazd makabra, lepiej nie będzie już nigdy, jeśli się nie pracuje pod miastem a ma dzieci to na dojazdy schodzi kawał życia (takie głupie 30 minut w jedną stronę, to tygodniowo 10 h, dodatkowy jeden dzień roboczy w samochodzie). A do tego cena 4 tys jest nieco śmieszna. Po tyle to można już dziś kupić realizowaną inwestycję z terminem na przyszły rok, a za pół roku znów bedzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo_duch Re: z ciekawości IP: 213.134.144.* 03.06.09, 08:41 gdzie sa takie inwestycje?te za 4 tys.? Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: z ciekawości 03.06.09, 09:09 Dalczego pod miastem? Hmmm, może dlatego że nic innego w rozsądnej cenie (dla normalnego człowieka) w tej chwili na rynku nie znalazłem. Podaj proszę inwestycje w Poznaniu na przyszły rok, za 4000 zł lub poniżej od metra? Gdzie one są????kto to buduje???? Zanim zdecydowałem się na Skórzewo podzwoniłem po developerach i tak: Złote ogrody na Mateckiego 4800 zł/m, Konimpex na Naramowickiej 5600 zł/m, UWI oraz Ai także ok. 5700 zł/m mieszkania o średniej powierzchni 63m2. Pajo w w Plewiskach, a owszem po 3700zł jest kilka mieszkań ale bez pomieszczeń gospodarczych, podobnie Pozinwest w komornikach, nawet roweru nie ma gdzie schować. Osiedle Kalinowe Rokietnica 4060 zł/m, dalej niż skórzewo i znowu brak nawet przynaleznej komórki lokatorskiej( jest tylko wózkarnia. Podkreślam że jestem typowym mieszczuchem i nawet Skórzewo to dla mnie zadupie, ale na Piątkowie gdzie pójdzie od wrzesnia moje dziecko do przedszkola nie kupie mieszkania w tej cenie za metr, niestety. O blokach z wielkiej płyty nie myślę, bo sa poprostu za drogie, ludzie pogłupieli tak się ceniąc. Odpowiedz Link Zgłoś
wojto83 Re: z ciekawości 04.06.09, 13:12 Ja za to podchodzę z drugiej strony do tematu. Całe życie mieszkałem w Borówcu i Skórzewo to dla mnie i tak blisko miasta :P. Co do dojazdu do pracy to w tej chwili zajmuje mi to ponad godzinę (pracuje w Sadach) więc te 30 minut jak znalazł. Do centrum nigdy się nie przeprowadzę bo bym tam dłużej nie wytrzymał a tutaj mam chociaż te głupie 40 metrów ogródka i las niedaleko. Co do ceny to ja też spędziłem kupę czasu na szukanie i dupa nie było lepszej oferty, tym bardziej że os Przyjazne to są domy a nie mieszkania co znacznie zmienia sytuację w przypadku kredyty z dopłatą Państwa - w PKOBP wyliczyli mi ratę 1300zł za 100% kredytowania - więc jeżeli ktoś traktuje mieszkanie przejściowo (czyli tak jak ja) to nie widzę lepszej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: z ciekawości 04.06.09, 14:16 Wojto, miałeś napisać co wynegocjowałeś w umowie u developera? Odpowiedz Link Zgłoś
wojto83 Re: z ciekawości 04.06.09, 15:06 poszło na priva :) zdecydowałeś się już ? Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: z ciekawości 05.06.09, 11:50 Nic nie dostałem, napisz proszę raz jeszcze na luftmania@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojto83 Re: z ciekawości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:27 Wysłałem Tobie maila w sobotę. Mam nadzieje że doszedł i się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raczki Re: z ciekawości IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.06.09, 21:08 Gdybyś mógł to mi też napisz. Również jestem zainteresowany tymi szeregowcami raczki84@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ciciolinaciut Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 15.06.09, 08:18 To ja polecam wszystkim rozczarowanym tymi mieszkaniami tę realizację jandach.pl/go.live.php/PL-H30 Sama właśnie finalizuję zakup i jestem pod wrażeniem tej firmy. Jak dla mnie główne plusy to lokalizacja (blisko wszędzie, spokojnie, cicho, bezpiecznie), metraż i charakter budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 15.06.09, 10:10 Nikt nie jest rozczarowany, owszem propozycja na Szczawnickiej ciekawa, ale za 79 m muszę zapłaćić 553 tys. Nie stać mnie na taki luksus. A mówią że ceny mają spadać? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ikalla Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 15.07.09, 14:35 czesc, witam wszystkich potencjalnych mieszkancow osiedla przyjaznego, uwazam ze za te cene to dobra inwestycja, miejmy tylko nadzieje ze szeregowce powstana, a developer nie zwieje z nasza kasa pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.09, 11:35 Byłem zobaczyć plac budowy, teren ogrodzony, rozkopany, budka z cieciem i tablica informacyjna. Poczekamy na postęp parac. Odpowiedz Link Zgłoś
dziodu Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 19.08.09, 22:18 a ja z innej beczki - jak wyglądacie ze sprawami kredytowymi?Czy wszyscy już wpłacili pierwszą transzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 10:59 Wypowiem się za siebie, wpłatę będe robił dzisiaj... dopiero,ale sam czekałem na pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asias79 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.pbg-sa.pl 08.01.10, 15:05 Tak bez dróg i bez oświetlenia. A domki ochydne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 15:16 Gość portalu: asias79 napisał(a): > Tak bez dróg i bez oświetlenia. A domki ochydne. Ale nędzna prowokacja, drogi będą, oświetlenie także. Widzę, że masz mgliste pojęcie o inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni-moroni Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 08:27 Droga asias79 - przybliż może forumowiczom, skąd też czerpiesz informacje o rzekomym braku oświetlenia i drogi, bo bardzo ciekawym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asias79 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 03.09.10, 22:56 Jak skąd, przejezdam tam codziennie i widzę, dróg do dzisiaj tam nie ma, i chyba oswietlenia również.dziura na dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.10, 10:23 Oj ktoś tutaj ma kiepskie oczy, oświetlenie juz stoi ale jeszcze nie działa, droga będzie wykonana zaraz po podłączeniu instalacji burzowej aktualnie budowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniat Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 10.01.10, 15:45 Przyjazne ? Szkoda, ze nie można tu wstawic zdjęć. Nawet w drugi dzień po odpadach sniegu, dorgi są nieprzejezdne, nieoczyszczone. Na Osiedlu Zielnym nie da się przejść - chodniki zasypane, drogi zasypane. A wójt Stażewski? Odpoczywa. Dajmy mu więć odpocząć przy okazji najbliższych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldy Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 17:01 Ze Skórzewa do centrum Poznania jedzie się godzinę powrót wygląda podobnie. Wszyscy podniecają się S5-tką która nic nie zmieni bo wlatuje w A2 a z tamtąd pozostaje węzeł Komorniki mega korek lub Dębina gdzie włączają się do ruchu mieszkańcy zatłoczonego Lubonia i Puszczykowa. Samo osiedle położone w szczerym polu przy budowanej trasie szybkiego ruchu ma fatalną architekturę nie funkcjonalne mieszkania klity. Dodatkowo czy cena 4400 za m2 jest okazją biorąc pod uwagę powyższe kwestie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 00:13 Jaka trasa szybkiego ruchu jest budowana przy Osiedlu Przyjaznym? Pierwsze słyszę. Natomiast zapomniałeś dodać że Bukowska jest przebudowywana, w związku z czym dojazd do centrum na pewno się polepszy. Jeśli chodzi o architekturę osiedla- kwestia gustu. Mnie (oraz wielu innym osobom) się podoba. Jestem na bieżąco z ofertami różnych deweloperów i ta Grzegorczyków jest najbardziej atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 09:43 Poprostu autor "cyrk" ma kompleksy albo ma wielką posiadłość i wszystko inne to zło. Ja nie kupowałem szeregowca za 4400 zł/mkw, architektura podoba się wielu odwiedzającym, samo wykonanie prac budowalnych jest na dorym poziomie, były poślizgi z oddaniem drogi ale zostało to wykonane. Do "cyrk" byłeś w środku, widziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antonina Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 23:24 Kompletny brak ładu urbanistycznego, szczere pole długa droga a po obu stronach ciągną się bez końca dwa rzędy szeregowców ,,Przyjaznych" nie wiem komu? Ja bym tego architekturą nie nazwała, wykończenie najtańsze z możliwych,(leroy merlin itp.) np: tandetna imitacja płytek w postaci tynku, dobór kolorów elewacji, bruku -kakafonia. Ujmuje tylko cena ale nie za metr bo ta wychodzi drogo, domy są małe i dlatego wydaje się że tanio kosztują, zwykly chwyt marketingowy. Ja osobiście polecam osiedla w Dąbrówce Linei lub Nickel. Osiedla projektowane z głową, doskonała przemyślana architektura wysoka jakość materiałów, czuć przestrzeń, prywatność nikt sobie nie zagląda w okna pełna infrastruktura zupełne przeciwieństwo ,,Przyjaznego", które oprocz nazwy jest fatalne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygi Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 00:39 Rozbawiłaś mnie "wysoką jakością materiałów" domów budowanych przez Lineę. Chyba że uważasz za "wysoką jakość" gnijące po paru miesiącach dechy i grzybek na ścianie, o innych atrakcjach nie wspominając. Cena też nie należy do najniższych. Wspominasz że Przyjazne leży w szczerym polu- zgoda, ale nie zapominaj że to osiedle dopiero powstaje, kilka lat upłynie zanim inwestycja zostanie zrealizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 10:15 Bawią mnie takie komentaże typu "tanie materiały z leroy itp", chyba nie sądzisz że firma budująca zaopatruje się w markecie? Widziałaś? Po co takie bezsensowne wypowiedzi? Osiedle dopiero powstaje jak zauważył przedmówca, będzie więcej domków jeszcze wykonanych z drogami i placem zabaw. Mnie osobiście powierzchnia 83 m2 wystarcza, nie mam ciśnienia na duży dom z mega ogrodem bo mnie na to nie stać i nie czuje takiej potrzeby, a znam kilku podnoszących nosy z zachwytu jakiego to oni dużego domu nie mają i ile na to wydali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kluczyk Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 14:53 Więcej dróg niekończące się kilku set metrowe rzędy paskudnych chałup, tak z planów na stronie A Grzegorczyk zapowiada się inwestycja osiedla Przyjaznego. Sami zobaczcie ten Kołchoz przy nowo budowanej głośnej obwodnicy Poznania S5 www.grzegorczyk.com.pl/plan-osiedla-3/?fv=2&id=4 Za parę lat tego się nie sprzeda na rynku wtórnym. Gorąco polecam inwestycję w Dąbrówce. Lepsze otoczenie jakość wykonania, infrastruktura cisza i spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 18.11.10, 20:39 Ale wrzawa się zrobiła na forum! Widać konkurencja nie śpi- i słusznie, mają podstawy do obaw. Ja rozumiem że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie, ale wprowadzanie ludzi w błąd jest już o jeden most za daleko. Dlatego bardzo proszę nie powtarzajcie kłamliwych informacji o rzekomo wysokiej jakości materiałów używanych przez Lineę. Robicie ludziom wodę z mózgu. Poza tym- gwoli ścisłości- w ofercie Linei pozostały już tylko klitki (jak ktoś wcześniej się wyraził w odniesieniu do oferty Grzegorczyka). Dlatego ci którzy szukają 4-pokojowych domków o powierzchni pow. 90 m nie znajdą tego w Dąbrówce. Jak ktoś szuka ciszy i spokoju to niech sobie dom wybuduje- śmieszą mnie tyrady o wyższości jednego "kołchozu" nad innym. Po raz któryś z rzędu czytam też na tym forum informacje sugerujące, że obwodnica budowana jest rzekomo pod oknami osiedla. Kolejna bujda na resorach- jest w rozsądnej odległości i stanowi kolejny atut tej inwestycji. Żeby nie było tak różowo- zgadzam się że szeregowce są zbyt blisko siebie i są długaśne. Ale architektura domków miła dla oka, zatem nic dziwnego że schodzą jak ciepłe bułeczki. Pozdro Kluczyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluczyk Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 00:03 Dziewczyno dziwię się Tobie że jako kobieta, która z natury powinny rozpoznawać piękno, te paskudne żółto czerwone budy nazywasz ,,miłe dla oka" Ja rozumiem że są gusta i guściki ale osiedle Dąbrówka czy Zamkowa Nickla w porównaniu z osiedlem Przyjaznym jest jak STARY BROWAR do BEMA. Jeśli chodzi o zachodnią obwodnicę Poznania zwaną również drogą S5 to w przyszłym roku będzie już otwarta. Ma ona wyprowadzić transport ciężarowy z miasta. Przebiegać będzie w lini prostej od os. Przyjaznego jakieś 500 m. Hałas w sam raz na parapetówę dla klientów etapów oddawanych w przyszłym roku. Dokładny przebieg obwodnicy w linku na siódmej mapie od góry www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=331159 I co brak pytań!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 09:25 Po pierwsze nie karmić trolla, "kluczyk" widać jest wyraźnie sfrustrowaną osobą, widać to gołym okiem czytając jej posty. Gdzie ty masz na mapie 500m do nowej obwodnicy? Po co takie głupoty piszesz? Ktoś to przeczyta i pomyśli że faktycznie tak jest. Z terenu osiedla widać w oddali nowo budowaną drogę, albo jakiś wiadukt, ale w oddali a nie w zasięgu okien? To spory kawał. Wiesz ile to jest 500m wogóle? Tak dla wyjaśnienia innym czytającym zdjęcie z Targeo, linia prosta i co to jest 500m "kluczuk"? i29.photobucket.com/albums/c263/MarcinW28/beztytuu.jpg Niech się pomyliłem o 300m i co? Jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.icpnet.pl 19.11.10, 20:17 Masz rację raptorf, ale trzeba reagować jak ktoś podaje nieprawdziwe informacje. Tak naprawdę obwodnica będzie ponad kilometr od osiedla, czyli w podobnej odległości jak zachwalana przez kolegę Dąbrówka. I co- nie jest już taka fajna? Co do argumentów emocjonalnych (obraźliwe dla mieszkańców "ohydne budy") to faktycznie nie ma co się wypowiadać. Bez odbioru "kluczyk". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 23:07 Rzeczywiście osiedle położone jest niepokojąco blisko drogi szybkiego ruchu, która będzie w przyszłości bardzo uciążliwa dla tego osiedla. Hałas od drogi jest potworny, ponieważ jest ciągły dzień i noc. Wiem coś o tym bo w tej chwili mieszkam w odległości 800m od nie dawno oddanej nowe głogowskiej. Braliśmy Przyjazne pod uwagę ale bliskość drogi szybkiego ruchu zupełnie wyklucza tę lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.10, 11:10 Byliśmy wczoraj na budowie, syf i bałagan, błoto a te dom to czworaki, klity jedna na drugiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek45 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 07:15 Oj poczytałem wpisy i rozbawiło mnie jak jeden "pracownik developera" (Linea/nickiel) z drugim (Grzegorczyk) sie spierają czyje klitki szeregowców gorsze i bliżej głośnej drogi... Zostawcie forum dla ludzi! Chcą mieszkać w ciasnych boksach szeregowych - niech mieszkają. Fakt że jedni i drudzy proponują "architekturę mrowiska" - jedno w kółku, drugie podłużne. Strasznie ciasno u Grzegorczyka - to widać. Na dobre wygłuszenie nie liczcie - sąsiadów słychać będzie. Ja zrezygnowałem. Ale okolica zach cz Poznania lepsza niż inne. Przynajmniej powietrze świeże i smog z miasta nie zagrozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: 91.206.38.* 01.12.10, 09:13 Na tym forum toczy się faktycznie wymiana tyrad pomiędzy przedstawicielami dwóch deweloperów i zarówno jedni jak i drudzy ubiegają się do obrażania osób już mieszkających na jednym bądź drugim osiedlu pisząc o "klitach", "kołchozach" itd. Może po prostu przenieście swoje frustracje poza ramy tego forum !!! A tak swoją drogą - jestem już mieszkańcem "Przyjaznego" i super mi się mieszka. Mieszkanka są kompaktowe, ciepłe i co najważniejsze bardzo dobrze wyciszone (niezależne ściany nośne robią swoje). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raptorf22 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 15:49 Ja jeszcze nie mieszkam, ale wykańczam powoli. Dlatego drażnią mnie uszczypłości w naszym kierunku , niech inni patrzą lepiej na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
olagoro Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 06.12.10, 15:43 Kup sobie mieszkanie w bloku ,to zobaczysz co to klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
inspektor_budowlany Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 28.12.10, 21:30 CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA. NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU. POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA. ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA. ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu. tel. 784 930 185 e-mail: biuro@borabud.pl www.odbiormieszkaniapoznan.pl Odpowiedz Link Zgłoś
olagoro Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 06.12.10, 15:39 To kup sobie w Dąbrówce , nam odpowiada szeregowiec w Skórzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwatera123 Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 19.05.11, 09:49 Witam szukam szeregowca w Skórzewie, interesują mnie te z półpiętrem czy znacie kogoś kto chce sprzedać? Odpowiedz Link Zgłoś
olagoro Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. 06.12.10, 15:37 Mieszka w Dąbrówce przypominają bunkier.Gratuluję gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.mofnet.gov.pl 04.04.11, 16:39 Masz rację. Mieszkania wyglądają jak budki lęgowe dla ptaków, albo wieże strażnicze w obozach. Nie wiem, kto to projektował. Ludzie patrzą sobie w okna. Zabudowa raczej miała być szeregowa, niż postawione bloki w szeregach. Poza tym tarasy w całości osłonięte od słońca. No i przede wszystkim od strony północnej. Pewnie. Nie dość, że ciemno i dach będzie zabierał, pewnie resztki zdrowego rozsądku. O budowie lepiej nie mówić. Patrzę na to co tam się dzieje z okien mojego domu. Pada deszcz, czy też nie pada....ocieplają na mokre ściany. Przez pierwsze parę lat wilgoć będzie wyłaziła z całego budynku. Mam nadzieję, że nikt tam nie będzie zakładał sobie parkietów...bo może być niespodzianka taka jak w ALTERNATYWACH 4.... Ale co tam, ważne jest towar......nabywca zawsze się znajdzie.... Nie dajcie nabrać się na komfort....tam go nie znajdziecie, a szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mocek Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 12:54 a ja zakochałem się w osiedlu Przyjaznym.Mam zamiar kupić tam dom.Czyste powietrze,wspaniali sąsiedzi,piękny salon oraz kominek.Naprawdę warto. Pokochacie to osiedle. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pod rozwagę Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.173.38.73.tesatnet.pl 18.12.11, 21:37 osiedleprzyjazne.phorum.pl/viewtopic.php?t=91&start=15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina.garstka Re: Osiedle Przyjazne w Skórzewie. IP: *.cable.net-inotel.pl 28.12.11, 23:40 Witam, gdyby ktos poszukiwał projektanta wnętrz. Zapewniam kompleksową i profesjonalna obsługę wszystkich etapów inwestycji, opierając się na zdobytym doświadczeniu pomagam Inwestorom podejmować właściwe decyzje. Opiekuję się Klientami od momentu zarysowania koncepcji projektowych, poprzez dobór materiałów wykończeniowych i kolorystyki, nadzór autorski, aż do momentu zakończenia realizacji. Oferuję: ■projekty i aranżację wnętrz mieszkalnych (dużych jak i małych powierzchni) ■projekty i aranżację wnętrz użyteczności publicznej ■projekty poszczególnych pomieszczeń mieszkalnych np. łazienek, kuchni ■projekty przez Internet ■konsultacje projektowe-porady w zakresie projektowania ■ergonomii i kolorystyki wnętrza oraz oświetlenia pomieszczeń Proces projektowy rozpoczyna się od pierwszego spotkania z Klientem (po uprzednim umówieniu się telefonicznym lub za pomocą poczty elektronicznej), na którym wspólnie określamy ogólne wytyczne projektu, środki finansowe jakimi dysponuje inwestor, ustalenie zakresu prac projektowych, terminy. Spotkanie to jest niezobowiązujące i bezpłatne, po nim następuje wycena projektu. Następnie opracowuję projekt koncepcyjny, przedstawajac Inwestorowi rzuty, przekroje i widoki 3D, mając na celu wybranie jednej koncepcji wnętrz. Alina Garstka tel:507 239 652 e-mail: alina.garstka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś